icon

Hledáte duchovní příčinu nemocí?

duvi21
6. črc 2017

Zajímá mě, jestli jsou tu maminky, které mají zkušenosti s hledáním příčiny fyzických potíží na té duševní, psychické úrovni. Nesahají okamžitě po prášku, který má vyřešit problém, ale přišly na to, že to jde i jinak a napořád? Nebo i například nesráží teplotu, protože jsou si vědomé, že teplota je prospěšná. A mají zkušenost s tím, že se pak dítě uzdraví rychleji? Zajímá mě každá zkušenost, která nezapadá do té kategorie: dejte mi lék, ať se vše vyřeší 😉 A ještě přidám 😉: třeba si uvědomily (nebo někdo v jejich okolí), že příčinou může být to, v jakých podmínkách a prostředí, zejména psychických dítě žije (my žijeme). Najde se někdo? Těším se na reakce 🙂

Strana
z6
verusky
6. črc 2017

@panickatlamicka bolavy krk znamena, ze neco nechce rict nahlas. takze vse nevyrcene zustane v krku. je to vlastne princip anginy, hnis, ktery jsi mel rict (nebo jsi ho citil!!), zustal v krku. nerekl jsi to spatne, co Te trapilao. a tchyne? generace nad nama tomu je malokdy naklonena. zili hodne materialne a byli k tomu vychovavani. co muze starsimu cloveku obecne pomahat, je uz ta pece doktoru. kdyz jsi nemocny, nekdy volas o lasku a peci. nektere nemoci si tak muzes i primo vyvolat- aby se o me druzi museli starat. at rodina, lekari, spolupacienti (pri povidani). ale nevim, co tchyne resi, jen tak obecne placam.

@luckylee ryma je skryty plac.

verusky
6. črc 2017

take mi nejdou odesilat prispevky...

verusky
6. črc 2017

@pajula123 jee, Ty jsi to napsala uz prede mnou (me nesly odeslat ty komentare) 🙂

verusky
6. črc 2017

dahkle je vyborny... doporucuju pro zacatek nemoc jako cesta, kdo se tim prokouse (prvni cast je vysvetleni PŘÍČIN nemoci, je to opravdu tezsi cteni, ale zaklad), pochopi mnohe. druha cast uz jsou nemoci a otazky, ktere si pri nich mame pokladat 🙂

svobel
6. črc 2017

Také se hlásím do skupiny🙂 Velice zajímavé téma a už teď mě napadají dotazy🙂 Jinak preferujeme alternativní přístupy, léky v nejnutnějších případech...

duvi21
autor
6. črc 2017

Asi padesaty pokus o komentar. Treba pujde 🙂 Je nas vic, tak se zitra sejdem ve skupince.

duvi21
autor
6. črc 2017

No vida!!! Zajimavy!!!

uzsezasenudim
6. črc 2017

Uznavam psychosomatiku. Jsou to spojene nadoby. Nemyslim, ze za vsim lezi hlava/srdce/duse a vice versa. Krasny dokument je Healing Matrix, vrele doporucuji. Nebo povidani Duse K o smrti. Krasne pribehy, jak nas mnohe choroby naopak, misto aby nas pokosily, tak prichazeji jako vystraha, ze neco nejak delame v rozporu s nasi podstatou, s tim co chceme. V dnesni dobe je tech chorob tolik, ze to zavani bud timto, a nebo tedy tzv. Krysim Rajem. 🙂 nehledam za kazdym psiknutim hlubsi smysl, vetsinou sama na sobe tusim, co je a co neni somatizovana nejaka blokada nebo problem. A vubec nejak nedavam ty , seznamy poruch a pricin, podobne jako snar. Ta interpretace si dle meho zada mnohem vic, hlubsi porozumeni a terapii. Nikoli ze srdce se vzdy rovna radosti ze zivota. Takhle jedboduche to dle meho neni. Kazdy jsme original a somatizujeme jinak. Ac ano, pripoustim jiste zakonitosti a navaznosti, ne ze ne. 🙂 jak rika muj oblibeny A. Einstein, veda bez viry je hlucha, vira bez vedy je slepa. Jsou tu neoddelitelne svety, ten co vidime, zmerime, ten co neuchopime, nezmerime. A prec se tyto dva svety bez sebe neobejdou, ale take se navzajem ovlivnuji. A jen hlupak leci vracejici se nemoc porad dokola lekem farmaceutickym. Tedy muj nazor. Samosebou, at se kazdy leci, cim chce. 🙂

vevi1
6. črc 2017

Velice zajimava diskuze, damy.hlasuji pro zalozeni skupiny,ja od kolapsu po porodu uz jen alternativne.jedu i v cinskem cviceni cchi kung, mental healing atd atd..
Mam tolik otazek, strasne me to zajima, tak jsem rada, ze se tohle tema tady objevilo👍

duvi21
autor
6. črc 2017

@uzsezasenudim Odpoved Tobe taky nejde odeslat. Jsi dobra..

verusky
6. črc 2017

@uzsezasenudim moc krasny prispevek. a ohledne interpretaci nemoci, to vis, ze to neni tak jednoduche a kazdy musi hledat to sve 🙂

duvi21
autor
6. črc 2017

Tesim se, to bude prinos, tolik moudrych dusi

verusky
6. črc 2017

@marton vyrazka je kozni zalezitost. kuze je kontakt se svetem, kontakt s lidmi. vzhledem k veku myslim, ze ted resi otevreni se lidem (nebo divkam, divce). mozna v sobe jeste neco skryva, nechce se otevrit a tak to za nej dela kuze. ale vic musim nastudovat...

@barbiel jenze psychika dala zaklad te ktere nemoci, takze kdyz odstranis problem, nemoc mizi. nekdy ovsem je nemozne zrusit problem, nekdy ho treba vubec nechces videt, protoze se obalis pred svetem naha... (nekdy i sama pred sebou!) kdyz ma nekdo rakovinu, tak se treba automaticky ptam ceho, protoze to je slabe misto nemocneho... a prave ta nemoc hovori primo na tom miste a co to znamena, to se dozvis, doctes, doptas, kdyz chces... nebo jsou na to odbornici ci jak tu byly psane i konstelace, regrese atpod... opravdu psychika je zaklad kazde nemoci. nemoc vznika v hlave. a to je holy fakt... at si ho treba neprizname.

kamste
6. črc 2017

Zdravíčko,
u nás v rodě se "předává" bylinkářství (a doktorům se tak úspěšně "vyhýbáme")
O bylinkách mě hodně naučila moje babička.
Nemoc vnímám jako upozornění těla, že je potřeba se zastavit a případně "změnit směr" v životě - je to vlastně vynucený Time-Out.
Moc ráda se zde inspiruju a rozšířím si obzory.
Díky

kacenka1111
6. črc 2017

Absolutně vždy. Léčím nejdřív duši. U všech. Plus rodinna léčitelka. Někdy sahnu po atb, u malého, měl febrilky, podezření na epi po otcové strane. Tam se bojím. Ale až po doporučení léčitelky.

malinkaelinka
6. črc 2017

Já zatím děti nemám, takže mám zkušenosti sama se sebou... ale žádná nemoc nebo jakýkoliv neduh není jen tak... většinu nemocí si zpusobujeme sami, ať životním stylem, stravou, stresem nebo nevyjasnebymi vztahy, potlacenymi emocemi.. tělo na to vždy reaguje... neříkám, že nikdy žádné léky neberu... třeba v zimě mě přepadl velmi nepekny zánět ledvin... bylo mi to jasné, příšerný stres z práce se musel někde projevit... nechala jsem se vyléčit atb, ale hned jsem sama aktivně začala situaci řešit, protože to bylo prostě varování, že takhle to dál nejde... mám za sebou z dětství úspěšně vyleceny atopický ekzém, mám na sobě vysledovano hodně věcí, sama se sebou umím pracovat, pomoct si... radit jiným bych si spíše netroufla... tak uvidím, jak budu jednou řešit nemoci svých dětí...

ilonne
7. črc 2017

@verusky to je zajimave, prosim te, co s bolesti zad a opakovanou blokaci beder? Ja jsem spis chemicky typ a chci mit rychle klid, ale uz jsem.si taky rikala, jestli neni.pricina jinde.

luckylee
7. črc 2017

@ilonne na zada ti nereknu jakou pricinu...ale jak a co cvicis?Joga,protahovani?

ilonne
7. črc 2017

@luckylee no to je taky problem, cvicim kdyz me to chytne, pak se mi ulevi a ja se na to vybodnu a jsem v tom za chvili zas. Jako me v podstate od druheho porodu boli zada neustale a k tomu se mi obcas zablokuji bedra. Mam vyhrez, ale ten by pry problem byt nemel, ze mam siroky paterni kanal, ale k tomu pry jsem dost hypermobilni.

mandala
7. črc 2017

A jak si holky vykládáte nemoci u malých dětí ? Moje dcera mívala od 1roku záněty středního ucha tak 4-5x za rok a to až do svých nějakých 9 let. Samozřejmě se to podepsalo, nyní podstupuje dost složité operace, aby neztratila sluch, ale nikdo nikdy nám nedokázal vysvětlit, proč se tak děje a jak tomu předejít. Jediná rada byla předcházet rýmě,což je prakticky nemožné, i když jsem samozřejmě zkoušela kde co... Kromě toho bývala hodně nemocná i jinak, těžké zápaly plic atd., kolikrát mě už napadlo, že příčina snad musí být jinde, jelikož vyšetření na imonologii i alergologii byla v pořádku, no jsem fakt ráda, že toto příšerné období máme za sebou...

luckylee
7. črc 2017

@ilonne no chce to proste posilit ten stred tela.Aspon protazeni nebo jogu.To by pomohlo.Ale mi se to keca,krom vyhrezu to mam stejne.Leky neberu ale zada byly za posledni temer dva roky jediny duvod,kdy jsem po leku sahla.Doktor chtel vylouzit zaniceny nerv nebo tak neco tak jsem k tomu svolila.3dny na Nimesilu a od te doby jsem se na leky zas vykaslala a snazim se tu jogu nebo protahovani.Ale jsem lina tak se mi to take vraci.😁

kamste
7. črc 2017

@ilonne @luckylee na záda jsem objevila tohle http://spiralstabilization.com/cz/a-metoda-ss/p...
k nejčastějšímu důvodu se uvádí, že si toho člověk naložil moc - jako když táhne plný batoh povinností, stresů.... => tohle je pak vidět i na celkovém držení těla (hlava dopředu, ramena zatnutý...)

kamste
7. črc 2017

@mandala na uši se nejčastěji uvádí, že to "nechce ani slyšet" => nebyly doma nějaké neshoddy, hádky...?

drzticka81
7. črc 2017

Ono je fajn si u toho rict nejake to lidove spojeni 🙂)) je v tom kus pravdy 🙂))
hnul mi zluci, nemuzu ho ani citit, spadlmi kamen ze srdce, lezi to na mych bedrech, lezelmu v zaludku apod....

hani007
7. črc 2017

Tak co ta skupina. Uz existuje? A jake ma jmwno? 😀

mandala
7. črc 2017

@kamste Nic závažného se u nás nedělo, musela bych popřemýšlet, je to už 10 let, když to začalo...

barbiel
7. črc 2017

@verusky oki, roztrousena skleroza. Imunita napadajici vlastni telo. Velmi rada se poucim a zapracuju na psychice, ale prozatim si budu pichat injekce....

luckylee
7. črc 2017

@kamste diky.Samozrejme to sedi.Ale musela bych vymenit manzela abych ze sebe vse sejmula.😀 Strankam zatim moc nerozumim ale dneska nemam svuj den,tak to zkusom pozdeji nebo zitra.Dekuju.

kamste
7. črc 2017

@luckylee na tom webu je posilování páteřního stabilizačního systému - stačí 10 min denně
četla jsem na to velmi pozitivní ohlasy - píšou, že to pomůže i s výhřezem plotýnky (hledala jsem to pro svýho muže)

verusky
7. črc 2017

@mandala neco nechtela slyset. tak si tvorila zanety, aby neslysela. moje dcera take v detstvi trpela a my se s partnerem casto hadali, nebyla u nas harmonie. zapal plic, to mi prijde teda tezke vztazeni se si rodinne situace. bronchitida je rozjitrene rodinne prostredi a tohle ja vaznejsi. vis, ta nemoc je skryta, ani Ty nemusis vedet, ze Te treba neco vyrazne trapi (na partnerovi) nebo naopak. drzis emoce, ale to dite je muze citit.
jinak, holky, jeste takova stezejni vec. je to silene, ale nemoc ditete upozornuje vetsinou na chybu matky..... primo ten citat je- onemocni-li dite, je nemocna matka..... taky se mi to nekdy spatne prijima.....

Strana
z6