icon

Hledáte duchovní příčinu nemocí?

duvi21
6. črc 2017

Zajímá mě, jestli jsou tu maminky, které mají zkušenosti s hledáním příčiny fyzických potíží na té duševní, psychické úrovni. Nesahají okamžitě po prášku, který má vyřešit problém, ale přišly na to, že to jde i jinak a napořád? Nebo i například nesráží teplotu, protože jsou si vědomé, že teplota je prospěšná. A mají zkušenost s tím, že se pak dítě uzdraví rychleji? Zajímá mě každá zkušenost, která nezapadá do té kategorie: dejte mi lék, ať se vše vyřeší 😉 A ještě přidám 😉: třeba si uvědomily (nebo někdo v jejich okolí), že příčinou může být to, v jakých podmínkách a prostředí, zejména psychických dítě žije (my žijeme). Najde se někdo? Těším se na reakce 🙂

Strana
z6
verusky
7. črc 2017

@barbiel nedavno jsem ji cetla, svagrova taky ma. je tam schovana ambicioznost... nemoc je Tvuj stin, neco, co chce ven ukazat na temnou stranku Tebe. tak jak mam-li problem s tlustym strevem, jsem lakoma... ac se to tezko prijima...

barbiel
7. črc 2017

@verusky jop, to by sedelo, ambiciozni jsem, nemam s tim problem to ukazat. Rada prekonavam sebe sama, to vim, ale jak mi to pomuze s nemoci?

verusky
7. črc 2017

@barbiel mozna ta ambicioznost je prehnana. uz k Tobe nepatri, nema byt tak velka (tak to pozoruju u svagrove). proste si mysli, ze ma na vic, ale nema, jde uz prehnane vysoko a pak ji ta nemoc srazi. pochopit, ze vlastne ted neco nemuzu, priznat si, ze musim jit jinudy. jinak svagrovou vylecila kineziologie, totalni prijeti bratrem, ale v soucasne dobe, kdy je po tretim porodu a bez lecby (pred prvnim brala leky), se mi moc nelibi... myslim, ze ta nemoc zase nastupuje.
jinak zada mam napsana a nejde mi to poslat...

verusky
7. črc 2017

@kamste akorat to uz je fyzicke odstranovani nemoci 🙂
zada obecne- jaky mas postoj k zivotu. jsi-li vzprimena, rovna, jdes zivotu vstric ( prijmes i ty negativni stranky, prohry). nekdy padas pod vahou povinnosti, nechces treba ani neco unest. jak bylo psano vys, nekdy za Vas bude hovorit i jazyk, poslouchejte se. stoji mi toho moc na bedrech... neco me zlomilo nebo lame (treba partnerova nevsimavost, sebestrednost). zada jsou take uprimnost. a muze to byt uprimnost sama k sobe..... priznat si dobre i spatne, zvladnout pochopit zivotni situace... nebo naopak si priznat, ze to neumim... ale tohle je jen tak z hlavy, to se musi prostudovat. tancuji mi tu ctyri deti (na deti jsem sama) a mame jit do mesta...
a jeste to odesilam snad deset minut... zase to tu blbne ☹

kamste
7. črc 2017

@verusky jasně - psychika hraje velkou roli
ale než člověk odhalí pravou příčinu, tak je podle mě dobré si pomoct i cvičením nebo bylinkama (furt lepší než prášky)

barbiel
7. črc 2017

@verusky to jsem se naucila na VS, ze neco jde neco ne a nema cenu to zkouset dal, ze to nepujde, to vim... Umim si rict dost... A nemoc vylecit nejde, nemusi se jen projevovat, ale nezbavis se ji, to je to ☹

ange_de_la_morte
7. črc 2017

Nevím zda úplně zapadám do této kategorie, úplně farmakům se nevyhýbám, ale rozhodně to ale není to první po čem sahám. Teplotu srážím až od vyšší teplot a farmaky až pokud se to nedaří alternativně ( tvarohové ponožky, sprchování nožiček vlažnou vodou,...)
Psychosomatika je až 70% nemoci ( někde se udává dokonce víc než 70%), psychika je obrovsky mocná věc a s tím souvisí fakt, že pokud ovlivním psychiku, ovlivním nemoc ... Jak to ale udělat že ? Pokud je člověku pod psa tak zrovna psychika nehraje v náš prospěch ...
Pro mne velmi zajímavou cestou jsou proto bylinky a aromaterapie - ruku v ruce tyto dvě věci léčí samotný problém a zároveň srovnávají psychiku tak, aby tělo s daným problémem bojovalo samo .
Obecně se pak dá rozhodně říci, že životní podmínky ( hlavně po stránce emocionálního zázemí) jednoznačně ovlivňují psychiku a pokud tedy psychika ovlivňuje nemoc ( na úrovni psychosomatiky), pak nutně pokud vzorec zkrátíme, pak prostředí musí mít vliv na nemoci ( a mluvím tady čistě o psychice a zázemí - nikoliv například o tom, že špatnou životosprávnou si přivodíme obezitu a s ní související problémy)
Strava a pohyb je další neodmyslitelnou součástí zdraví, ale o tom asi netřeba mluvit. Snad jen bych dodala, že strava má vliv i na psychiku ( ve smyslu - přísun určitých látek přirozeně upravuje nervový systém a sním spojené nálady a celkový psychický stav).
Nicméně za mne je toto téma studium na více než jeden lidský život, stále se učím a stále nevycházím z údivu, jak může tělo fungovat ( respektive nefungovat)

bianca_86
7. črc 2017

Ahoj holky, děkuji za tuhle diskuzi a moc ráda bych se přidala i do skupinky. Já to mám tak na půl, strašně nerada beru léky a ani dětem je nechci cpát. Horečky srážím až nad 39,5, předtím se snažím srazit chlazením nebo tulením na holé tělo.
Doma mám 4letou a 7měsíční dceru a poslední dobou už se necítím dobře. Mám dost bolestivé zdravotní problémy a potom ještě hromadu "nedůležitých" podivností, kterými moje tělo vydává signály, kterým nerozumím, cítím se i psychicky rozhozená. Důvodů je hodně, nové miminko, blížící se svatba a já netuším jak se zase vrátit do pohody.

rousse
7. črc 2017

@verusky jo, tomu bych i věřila, jen si myslím s naší rodinnou anamnézou (já - moje máma - její máma a teď malá) to bude spíš genetická zátěž🙂

pajula123
7. črc 2017

@verusky muzu mit taky dotaz? Syn 19 mesicu ma pomerne osklivou alergii na bilkovinu kravskeho mleka a soju,projev hleny az krev ve stolici,reaguje i na to,kdyz ja snim pecivo,v nemz bylo mleko-stale kojim. Takze jsme oba na striktne bezmlecne a bezsojove strave a s dietou problemy nema. Cim to muze byt?

smyschek
7. črc 2017

Holky taky se pridavam. Ja nejim leky od dospelosti a odstehovani se od rodicu. Manzel se prizpusobil a syna vedeme stejne. U nas dospelych jsem si vzdy poradila bylinkou zabalem atd u juniora koupele bylinkove a na prvni care za me urcite just. Syn je porad zdravy. Nicemu se nevyhybam. Nemocni lide pro nas nejsou prekazkou navstivit je. Manzel mi rika ze jsem moc bio 😅 ale citime se vsichni dobre.

smyschek
7. črc 2017

A samozdrejme... Dusevni klid a harmonie se na tom odviji... Jsme stastni aktivni proto jsme zdravi😉

drzticka81
7. črc 2017

@smyschek taky mam rada just-diky nemu jsem prezila v tehotenstvi neustaly kasel a bolest v krku-eucasol a 31 bylin 🙂))

smyschek
7. črc 2017

Ano ano. My jsme justacka fam😀 mame masticky koreni koupele. Super veci

kajalka
7. črc 2017

Prosím pak o odkaz na skupinku, dlouho jsem přemýšlela o založení, ale pochybovala jsem, že nás tam bude víc, jak 3 😀 Horečky nesrážím, dokud se děti cítí dobře a že se výborně cítily i při 40,2. To už jsem, pravda, byla na pohotovosti, ale to bylo kvůli bolavým ouškům, dr. nevěřila vlastním očím, že si děti hrají s touto horečkou v domečku. Věřím ale tomu, že je to díky tomu, že nebyly oslabené předchozím braním farmak. Děti mám jinak zdravé jako řípy, ale stalo se, že přišla v noci horečka bez jiných příznaků a nic jiného se neobjevilo, třeba tak vybijí nechtěné bacily.
Vždycky hledám příčinu v domácí atmosféře a v nedostatcích ve stravě, to je pro mne stěžejní. Problémy kdyžtak léčím homeopatiky a bylinami.

lenatko91
7. črc 2017

Taky se přidám, ráda i do skupiny 🙂 děti ještě nemám, tak zatím mám jen zkušenosti u sebe. Vždycky, když je toho na mě moc, dostanu zánět nosohltanu, tak vím, že si potřebuju odpočinout.
Mám ale dotaz @verusky co může znamenat astma a nepravidelné cykly bez ovulace(bez bylinek klidně jen 3-4x do roka) ?

verusky
7. črc 2017

@pajula123 alergie je obecne skryta agrese. clovek si drzi v sobe agresivni chovani (u nas dospelych- protoze se to nehodi, protoze chci vypadat dobre, co by si o me lide pomysleli atpod.) a ona ta emoce se projevi alergii. u deti to bude take neco s agresi, ale vypozorovat musis sama... treba nemate radi, kdyz se vzteka, treba ho zastavujete projevit nejakou negativni emoci, nebo treba jste ho zastavili jednou, ale nejak vyrazne a v nem to zustalo... psychosomatika je slozita cesta, jak bylo psano vys, nestaci cely zivot na prozkoumani a kazdy jsme original.

verusky
7. črc 2017

@lenatko91 ted nevim, jestli jsem to astma nespletla do te alergie... astma je vlastne forma alergie akorat v pruduskach a bronchitida (predchudce astmatu) je rozjitrene rodinne prostredi, tudiz neco Te dusi u blizkych lidi, ve spolecnosti, ve ktere se nachazis, kterou potrebujes. neco tam na Tebe pusobi spatne, agresivne.
anovulacni cyklus? mrknu na to... v tomto vubec potize nemam, takze jsem se nezajimala. ale obecne zenske potize- spatne prijeti zenske role, odevzdani se. mozna se vnitrne branis miminku, nebo te zodpovednosti. mozna se branis ve spojitosti zrovna s timto partnerem, ona ta pricina muze mit uplne skrytou podobu a vychazi nemoci nebo abnormalitou na svetlo. je potreba si na ni tedy pekne "posvitit", prijmout ji a zmenit postoj.
pak ohledne antikoncepce- ja to ta nejhorsi hruza, ktera sem pro nas prisla. nici nam prirozene (a divoke 🙂) cykly zeny, neprirozene zasahuje do nasi podstaty. pokud tedy jsem leta antikoncepci ovlivnena, je jasne, ze mi fyzicky i psychicky vyhodila prirozenost. pak je dulezite prirozenost najit, obnovit a prijmout (a ze to neni jednoduche, kdy v soucasnem svete se od nas ocekava usmev, pohoda, klid, zazemi a pritom my jsme pred mesickama nastvane, protivne, netolerantni, protoze v historii jsme v teto dobe meditovaly nekde v chysich s ostatnimi zenami a dnes fungujeme na sto procent v praci, domacnosti, u deti...).

smyschek
7. črc 2017

Alergie je taky zpusob oslabene imunity a organismu. Telo si neumi samo vytvorit protilatky. Ucpane zily zaplacnute streva atd.
Ja osobne treba nemam zadnou alergii ale jakmile jsem vypustila mlecne vyrobky ocistila jsem se. Trpela jsem na zacpy nadymani atd a od te doby mam klid. Citim se volnejsi vzdusnejsi 🙂
A k tem cystam menstruaci atd... Oddej se sve zenskosti. Mej se rada. Vlnis zadkem pri chuzi? Odblokovavaji se tim centra zenskosti citis se plna zivota sexy😉

msimankova
7. črc 2017

@rousse nebo to muze byt neco, co si nesou zeny u vas po generace - nejake zazite schema, ktere je treba najit. Uz jsem resila jednu babicku, dokonce se mi zacaly lepsit dioptrie a ted resim druhou - tam jsou taky chutovky, ktere si taky nesu.

verusky
7. črc 2017

@rousse geneticka zatez znamena jen vyraznejsi podminky pro onemocneni. je ovlivnena tim, ze delate tu stejnou chybu po generace. takze je treba dopatrat se priciny a budes-li sikovna, muzes zastavit spatnou rodovou dispozici. neni to jednoduche, ale je to cesta k vybornemu sebepoznani a mozna prave v rodove linii je to vyzva. ja treba jsem adept na infarkt... tak mam jeste moznost a cas (ktery leti) to zmenit 🙂
zase mi to neslo odeslat, tak jsem vzala knihu hrabici...
je tu o epilepsii napsano, ze co ji vyvolalo (vetsinou vznika po nejakem soku, urazu... a ted to muze byt i psychicke a uplne skryte), to ji muze zrusit. a pak se mate s laskou starat o nemocneho, potrebuje prijeti, pohlazeni, je to byti dvou duchu a vetsinou ma spojitost postizeny s tim, kdo se o nej stara. a to je jasne, je to u Vas u zen... tzn. prababicka nekde neco neudelala nejlepe a zasela zrnko do dcery, dcera podobne zasevala atd... neni to tak snadne napsat a zni to asi nejak definitivne... ale kdyz budes studovat, budes otevrena, vnimava, mas sanci na to prijit 🙂

panickatlamicka
7. črc 2017

@verusky ta epilepsie... To „resim" aktualne u bratra. Je to tzv cerna ovce, myslim, ze hlavne vinou matky, ktera mu jednou v hadce rekla, ze ho nechtela, nez se narodil. ☹ bratr nyni alkoholik, pred cca mesicem epi zachvaty. Podle me spojitost s alkoholem (fyzicka) a s narusenym vztahem s matkou- myslim hlavne ty zachvaty ted.

verusky
7. črc 2017

@panickatlamicka v tom hrabicovi jsou o tom dve stranky, melo by se ted s laskou o bratra starat a mela by mama... ale HEZKY... a neprijeti ditete vlastni matkou je to nejhorsi, duse prijde do lasky a najednou trpi uz v brisku, kdyz vnima matku, ze ho nechce... o tom treba krasne pise zdenka jordanova- dite jako sance pro tebe. no, kdybychom vsichni vic znaly dusledky nasich cinu, bylo by na svete lepe. ja treba prosla regresi (tydenni pobyt, kdy se vracis v zazitcich k zakladnim momentum tohoto zivota) a rikala jsem si, kdyby tim prosel kazdy, to by byl svet jednodussi... ale my tu zatim zijeme konzumne, nepracujeme na sobe...
ale my v teto diskuzi jo 🙂 🙂 🙂

panickatlamicka
7. črc 2017

@verusky no on si o to, aby se o nej starala, mozna podvedomne rika ... Navstevuje ji, protoze mu dava najist, obcas strci nejakou tu korunu.... Mozna on citi, ze mu to pomaha ...

panickatlamicka
7. črc 2017

@verusky jinak ta regrese..... Myslis neco jako forma terapie? Ja neco podobneho mam za sebou. Prozit znova ty nejsilnejsi veci z meho zivota a v tom prozitku je vyresit jinak nez tehdy.

pajula123
7. črc 2017

@verusky dekuju,no s tou agresi je to poradne zacyklene tema u nas...ja odmala vsechny "spatne" emoce potlacovala,ted jim sice nekdy pruchod dam,ale z meho pohledu "blbe",manzelem agrese obcas uplne clouma a pri epileptickem zachvatu jednou ublizil (nam ne,to uz je davno),taky proto vubec neni sam s malym,coz zas zvysuje mou unavu,frustraci az do agrese...chjo ☹

pajula123
7. črc 2017

Uff,a ted mi docvaklo,ze se od mala bojim,aby plac nebo vztek syna nespustil zachvat u manzela...

pajula123
7. črc 2017

Od mala myslim,co se syn narodil

drzticka81
7. črc 2017

na tu genetickou zatez jsou prave dobre ty rodinne konstelace...ja si je postavila na zlucnik a pak na ocisteni nasi zenske linie, abych mohla mit treti miminko,protoze moji prababicce se narodilo a hned zemrelo dite-coz z vesmirneho hlediska je nejvetsi zatez-smrt ditete-ja jsem prima v zenske linii-prababicka mela jen dceru babicku, babicka tetu a moji mamku-teta tri syny, mamka me a brachu-takze ja jsem prima zenska linie (aspon to tak vnitrne citim)-takze ja jsem chtela tuto linii ocistit pro dalsi generace-potom jsem sla do tretiho s vnitrnim klidem-narodila se mi dcera-ma mesic.......jako ty konstelace byly silny zazitek-byli tam lide a co ti resili-jako nekdo ten zivot ma pokankany teda poradne, az budu mit deti vetsi, urcite na sobe budu chtit timto zpusobem pracovat-strasne meto bavilo a zajimalo......

lenatko91
7. črc 2017

@verusky Partnera mám toho nejlepšího, ale je pravda, že s ženskou rolí bojuju.. Vlastně vždycky jsem byla součástí mužského kolektivu, na ten ženský jsem měla hrozné názory. Stačilo pár holek a Zkazily mi pohled na celé ženské pokolení.. A s tou rodinou, to vidím tak na matku.. Přemýšlela jsem o tom a s ní to mám fakt dost komplikované..

Strana
z6