Hledáte duchovní příčinu nemocí?
Zajímá mě, jestli jsou tu maminky, které mají zkušenosti s hledáním příčiny fyzických potíží na té duševní, psychické úrovni. Nesahají okamžitě po prášku, který má vyřešit problém, ale přišly na to, že to jde i jinak a napořád? Nebo i například nesráží teplotu, protože jsou si vědomé, že teplota je prospěšná. A mají zkušenost s tím, že se pak dítě uzdraví rychleji? Zajímá mě každá zkušenost, která nezapadá do té kategorie: dejte mi lék, ať se vše vyřeší 😉 A ještě přidám 😉: třeba si uvědomily (nebo někdo v jejich okolí), že příčinou může být to, v jakých podmínkách a prostředí, zejména psychických dítě žije (my žijeme). Najde se někdo? Těším se na reakce 🙂
@verusky tyjo,a le jak to tak píšeš, tak na tom fakt něco je....úplně se mi to teď rýsuje: babi měla dětství uplně šílený - nemocná matka a otec jí zemřel, když byla malá, tak šla po dětských domovech....ve 40. letech to musela být hrůza.... a vztah babičky a mamky, to je kapitola sama pro sebe - přesně případ @panickatlamicka - mamka byla naprosto nechtěné dítě a babi jí to dávala hodně znát...jejich vztah se "uzdravil" v podstatě až teď....ale my máme vztah super.... jen já se jí narodila v blbém čase během studia VŠ, takže jsem první roky trávila na cestách od jednoho hlídání ke druhému.....tyjo tohle mě fakt nenapadlo.... díky na to - mám po večerech rozhodně nad čím přemýšlet....
@drzticka81 ja jsem i prosla vycvikem v konstelacich,byla to hluboka dvouleta ocista a vim,ze i to pomohlo k tomu,ze mame syna-v nasr
rode je to s detmi fakt ponekud "zasekane"
Holky, az ted jsem se dostala pc. Jdu se pokusit zalozit skupinu
Tak pro ty, kdo mají zájem, skupinka je tady https://www.modrykonik.cz/group/8010/ a ještě na ní makám...
Poslala jsem vam pozvanky, ale neni poznat, zda to odeslo, tak doufam, ze ano. Jinak jste velice vitane 🙂, tesim se na vas a chci se zeptat? Mate nektera zajem byt jeste moderatorkou teto skupinky? Diskuzi jsem procetla, ale zatim neragovala, pac to bych zas nestihla zalozit skupinku 🙂 Jste skvely!!!!!!!!!
Prosim o pozvanku😉
@liynks z vlastni zkusenosti, zanety mocaku jsou vetsinou psychosomaticke a jsou spojene s problemy ve vztahu. Bud se casto hadate, nebo v sobe naopak neco drzite. Trpela sem na to polovinu zivota, dokud sem si nevyresila vztahy s rodici, casto to byva ale o vztahu s partnerem... Proste clovek by mel byt uprimny k sobe i okoli a misto strnulosti si problemy vyresit, i kdyz to muze bolet, nez se uzirat a cekat nebo na necem ve vztahu prehnane lpet...
@bamishop děkuji!!! 😍 myslím, ze o partnerovi to nebude... mám teď opravdu asi ten nejlepší vztah. Ale rodiče by to mohli být více jak na 200%, tak ty vztahy nejsou ideální a nikdy nebyly. Navíc jsem tam teď byla na návštěvě, tak je to klidně možné. Myslela jsem si, ze jsem si to už vyřešila, ale zda se, ze na tom budu muset ještě zapracovat.... a děkuji!
@duvi21 já na tohle (psychosomatiku) taky věřím. Naštěstí to nemusím skoro téměř řešit. Právě možná proto 🙂
Vztahy máme krásné s dětmi, s manželem (resp. občas bych ho zabila, ale když se pak nachomýtnu k nějaké jiné dvojici, tak si často říkám, že si vlastně vůbec, ale vůbec nemám na co stěžovat), s mými rodiči a s tchýní (krásný ten vztah máme asi proto, že se téměř nevídáme 🙂) Ale účel světí prostředky ne? 🙂)
Na děti praktijuju respektující styl výchovy. Nemocní nebývají, ani Radka po nástupu do školky (jo, neštovice měli už oba, ale jinak mají tak 1-2x za noc nějakou virózu s kašlem a rýmou, ale ani s tím nemusím k Dr.
Radka (teď 4,5 roku) měla jen 1x vysokou horečku, 39,5st, nesrážela jsem, jen jí hlídala a nechala ležet. Trvalo to den a kousíček a pak vyskočila zdravá jako rybička 🙂 Jáchym (2 roky a kousek) žádnou vysokou horečku snad ještě neměl, ťukám. Samozřejmě můžou nastat situace, kdy srážet budu, ale prozatím se mi oba jeví jako naprosto normálně zdravé/nemocné děti a tak nechávám jejich tělo v tom základním módu, ve kterém ho příroda nastavila - poradit si přírodně.
Nevím, jestli to souvisím, ale jsem alternativně očkující rodič, tzn. na všechno odklad, místo Hexy Pediacel ve zkráceném schématu, MMR opět odklad co to jde (tzn. Radka ve 3 letech 3 měsících, Jáchym ještě netuším, ale teprve zítra jde na druhou dávku pediacelu - jeho druhé očko v životě).
Já sama jsem taky víceméně ok, je tedy pravda, že občas trpím na bolesti hlavy od stresu a to tedy sahám po Paralenu nebo Ibubrofenu, protože to jinak zvládat neumím. Prevenci asi dělám, protože ta hlava mě nebere častěji než 1x za 2 měsíce, ale když už se to rozjede, tak většinou to bez léku nezmizí.
Manžel je taky zdravý jak řípa, ten má tedy možná nějakou alergii nebo něco, hlavně po ránu musí vždy smrkat a občas kýchá. Velmi zřídka ho bolí hlava (teď je to dané asi prac. podmínkami, kdy dělá v šíleném vedru velmi fyz. namáhavou práci a ještě nemá moc prostoru pít), jinak jednou ročně taky nějaké nachlazení.
V zimě hodně pijeme bylinkové čaje, třeba v předjaří hodně na ledviny (podle TČM), já taky trošku zdravěji vařím a zeleninu si téměř všechnu pěstujeme na zahradě, nemáme TV, takže min. v létě se hodně hýbeme až do samého večera, protože doma stejně není co dělat, v zimě víc odpočíváme, ale nejsme takový ten pár kdy manžel přijde z práce, kydne sebou do křesla a žena mu nosí lahváče (manžel téměř nepije).
Prosím též o pozvánku 😉
Ahoj děvčata. .. tak jsem to asi na trikrat přečetla a moc se mi libite! Děkuji za pozvánku do skupiny.
Já sama jsem prošla jen Jonasovymi ocistami kvůli těhotenství a pár léčitelů jsem vyzkoušela. Stejne ale mimo počato na klinice. Nakonec zjištěn jiný zdravotní důvod na me straně. Ale jsem ráda. Ponořila jsem se do toho a našla cestu,kudy jít. Kontaktní rodičovství je u nás uplatňováno ... Muž čelí,ale nechávám,ale by na to přišel sám.
Budu se těšit na rady a příběhy ... konečne jsem našla na MK něco,co stoji za to cist ... ♡♡♡ Děkuji.
Maaaam. Diiiiky diiiik
Moc se mi líbí téma, mohu se také přidat? Prosím o pozvánku. Kdysi jsem četla Nemoc jako cesta, psychika dělá opravdu divy.
mohu požádat o vstup do skupiny... tato témata mě vždy velmi zajímala... děkuji.🙂
Tak ja si ji stahnu taky 😉 ale holky vseho s mirou.. Znam pani co je na me uz moc psycho.. Boli te v krku-mluvis neco co nechces rict nebo dusis neco co bys mela rict. Boli te noha-chodis nekam kam chodit nechces mela bys dat v praci vypoved😅na me uz trosku ztraci selsky rozum...
Neprijde vam nekdy ze jsou lidi co zachazi az moc do extremu?
Mimo tema.. Jak souhlasite s tim neockovanim deti?
Holky a přes co jste stahovaly? Děkuji. Ani. Neztrácet selský rozum a neprehanet. Presne! Ale třeba ted s tou pokorou a bolesti kolen. Já po porodu nemohla kleknout bolesti... dle zároveň jsem pul roku klela, že pořád mala pláče a ani se nenajim. Pak přišly první šesta nemoc a horečky. Celou noc jsem děkovala a už na tu bolest tolik pak nemyslela,přijala to jako daň za mimi. Začala jsem i brát nějaký separát na klouby. Ehm. Pro kone 🙂 a najednou zabralo vse dohromady asi ... ted jsem si to spojila ... Dekuju ... a děkovat nepřestávám.
@smyschek myslis s neockovanim celkove? No ja mam deti sice ockovane (syn dle ok a synflorix, dcera pediacel, mmr jsem odmitla), ale s neockovanim vicemene souhlasim. Jsem pro jeho zdobrovolneni a rikam si, jak by bylo na svete krasne, kdyby lekari nevyhrozovali rodicum, ze je nahlasi na socialce, prip.ze jim dite umre, pokud nenaockuji. D
@panickatlamicka no, myslim, ze rodice deti, ktere byt ze zdravotnich duvodu ockovany nebudou a jiz nebudou chraneni ockovanou populaci, z toho zas takovou radost mit nebudou. Jsem hodne liberalni, ale v tomhle pripade se domnivam, ze ockovani na nektere nemoci potreba je. Doporucuji vsem zatvrzelym odpurcum ockovani dojet se podivat do nektere z rozvojovych zemich, jak to vypada v zemich, kde ockovani povinne neni a uvidite, co to s Vami udela, mozna i zmenite nazor... Ale v resortech toto neuvidite, museli byste se podivat mezi lidi. Prijde mi, ze jsme v Evrope prilis rozmazleni, zijeme si ve sve pseudofilozoficke bubline a ze nam to tak trochu kali rozum
@bamishop a ja doporucuji se podivat do vyspelych zemi, kde ockovani povinne neni. 🙂 dekuji za nazor, dale se budu drzet hlavniho tematu diskuze, tedy „duchovni priciny nemoci." Dekuji za pochopeni. 😉
@panickatlamicka a nemyslite, ze deti z rodiny, ktera funguje a cisti si kostlivce ve skrini, bude ockovano bez nasledku? Duchovni priciny nemoci jsou hlavnim tematem diskuse a ockovani je spoustecem nemoci, ne jejich pricinou, stejne tak jako treba nekolikadenni vysoke horecky dokazou spustit napriklad autismus i u neockovaneho ditete...
@bamishop to nedovedu posoudit. 🙂
@panickatlamicka A k tem zapadnim zemim, kdybychom byli vyspela zeme jako napriklad Kanada, asi bych s tim nemela problem, ale Cesi? Rodice si tu navzajem moc neduveruji, je tu spousta diskusi, kdy na sebe navzajem posilaji socialku, policii, kazdy ma svou pravdu a neustoupi ani o pid, deti jsou rukojmi rodicovskych hadek, mozna je lepsi, ze to ockovani je povinne, aspon je o jeden vydiraci bod min, ale vracet se k tomu uz radeji take nebudu. Na psychosomatiky vseobecne verim, na to, ze si nektere problemy, ktere usti ve zdravotni problemy predavame z generace na generaci take, proto sem do tehle skupinky nakoukla...
Holky ja tady nechtela privolat hadky. Ja osobne si myslim ze povinne ocko by se ockovat melo. Mam hruzu ze vsech tech nemoci co se vraci. Jednak mirou pristehovalcu jednak neockovanim. Pokud moje dite chytne neco od neockovaneho tak asi budu pekelne zla.

@smyschek Ne, zadkem nevlním, chodím divně :D s tím mléčným to mám podobně, nesnesu laktózu a jsem za to ráda 🙂 je mi bez toho moc dobře