Jak podpořit zavinutí dělohy?

gaaaby
30. led 2023

Ahoj!
Mam 11 dni po porodu a od 4. Dne mi prestali ocistky
Po 3 dnech zase zvali ve vlnach, silne krvaceni stridave s malym zaspinenim.
Dnes jsem sla radeji na gynekologii protoze jsem po 1. Tehotenstvi musela po 8 tydnech od porodu na revizi delohy protoze jsem stale hodne krvacela.

A dnes? opet.. deloha nedozavinuta s tim ze v deloze jsou nejake srazeniny..

Byli mi napsany nejake kapky- zatim nevim o co jde - bufu je mit az zitra protoze se museji pripravit v laboratori, ale chtela jsem se zeptat zda se zavonuti delohy, a vypuzeni tech krevnich srazenin nejakym zpusobem vypudit?
Nejake caje? Kontryhel? - nekde jsem cetla ze by mohl pomoci, ale nekdo zase psal ze pozastavuje - zmirnuje krvaceni coz neni v mem pripade asi uplne chtene..
moc dekuju za rady.

exbordelar
30. led 2023

Spsni na brichu tomu dopomaha s caste kojeni.

vikinkav
30. led 2023

A neni to jeste brzy? Co mam zkusenost tak se s kazdym porodem dava telo dokupy dele. Ja krvacela tedy cele sestinedeli, mozna i dele, a sla na kontrolu az po. Po tretim porodu jsem mela i hodne vypoukle bricho celkem dlouho, proste to trva.

gaaaby
autor
30. led 2023

@vikinkav ja vubec nevim
Take jsem necekala ze budu resit zavinovani , sla jsme tam skrz ne/krvaceni ale je fakt ze mam uplnou absenci takovych tech pocitu v brise pri kojeni ala zavinovani atd
No nevim jsem z toho takova dost presla
O kapickach na zavinovani jsem taky slysela prvne
Vim ze se v techto pripadech chodi na nejake injekce 🤷🏼‍♀️

gaaaby
autor
30. led 2023

@exbordelar kojim co 2-3 hodiny, spanek na brichu bohuzel nepripada kvuli nalitym prsum v uvshu ale poridila jsem poporodni pas, ale nevim zda je ok ho pouzivat v mem pripade.. zapomela jsem se u dr. zeptat…

moonulka
30. led 2023

@gaaaby ležení na břiše je fajn právě ještě než se nalijou prsa, pak už to moc nejde. Spíš než elastický poporodní pás bych za sebe doporučila šátek na podvazování bříška, pro mě to byla velká záchrana v těhotenství, ale i po porodu.

nikkigingerbread
30. led 2023

Mne doktorka doporucila na docisteni a zavinuti delohy pit malinik. poporodni pas mi vymluvila fyzio hned v porodnici, pry je lepsi nechat pracovat telo samo, nez mu ulevovat podporou, mohlo by to spis prodlouzit rekonvalescenci.. 🤷🏼‍♀️ nejsem zadna extra zkusena matka, ale obe tyto rady/doporuceni davaji ve sve podstate smysl 🙂)

cuuza
31. led 2023

Po každém kojení si srolovat osušku a lehnout si na ní bříškem aspoň na chvíli.

krisstina93
31. led 2023

Mě pomáhalo hodně kojit a nechat si pak dítě spát na brise.

me_druhe_ja
31. led 2023

Čaj z kontryhele. Sypanýho ideálně...

petaov
2. únor 2023

V porodnici nám sestra říkala, že to lehání na břicho je pro zavinutí dělohy hodně důležité. Však nemusíš ležet na prsou. Ukazovala nám to na posteli, že se položíš přes postel a prsa visí dolů, neležíš na nich. Je třeba to dělat pravidelně.

trilien
2. únor 2023

Ja som bola u fyziotearapeutky 7 dní po porode a naučila ma niekoľko cvikov na zavinutí dělohy. Na kontrole po šestinedelí bola děloha krásne zavinutá, takže dnes sme začali s cvičením na diastázu a rozostúpené rebrá.

gertha
3. únor 2023

Ahoj, dle mého je to kombinace kojení a pohybu, plus bílkoviny. Celý život jsem bojovala s váhou. Tady mám fotku pět měsíců po druhém porodu. Jím všechno, odpoledne spíš ty bílkoviny a chůze s trochou běhu.