Očistky/krvácení po císaři. Jak dlouho?

31. říj 2020

Holky, vy které jste rodily císařem...jak dlouho jste krvácely? Co jsou to vlastně ty očistky? Krevní sraženiny a nebo krvácení jako menzes?
Dva dny po sekci ze mě šla krev spolu s krevními sraženinami a pak sraženiny zmizly a objevila se buď jasná krev a nebo hnědé špinění, jak kdy. Teď jsem pátý den po sekci a zase jemně krvácím.
Je to dobře? Měly jste to taky tak? Jak dlouho to bude trvat? Děkuji za vaše zkušenosti.

dejvitka
31. říj 2020

Ja mela po CS krvaceni cca 2 tydny kdy to bylo silneji, pak uz to slablo a koncilo spinenim. Celkove to bylo asi tak 4-5 tydnu do uplneho skonceni (jakehokoliv dospineni, krvaceni jako takove bylo pryc do 3 tydnu). A srazeniny a hodne silne krvaceni jsem mela jen zkraje hned po porodu jeste v nemocnici, pote jako silnejsi MS a pak to hodne slablo. V nemocnici rikali, ze je bezne i 4-6 tydnu.

rnika
31. říj 2020

PO císaři cca 3týdny... ( kdy odně silné to bylo tak ten první týden, pak slabší podobné běžné MS ... beru to jako jednu "výhodu" císaře, po "klasickém porodu" jsem krvácela silněji a déle...). Tady jak je to vyčištěné při zákroku, tak to jde rychleji.

lolam10
31. říj 2020

Ja po 1.cs asi 7tydnu,po 2.cs asi 3 tydny...je to asi dost individualni

nazka
31. říj 2020

Po prvním cs asi 4-5 týdnu jsem krvacela, první týden ty srazeniny.po 2.cs srazeniny, které po 3 dnech přešly do krvaceni a po týdnu nic. Řešila jsem to s gynekologem a on říkal, že hrozně záleží na tom, kdo dělá cs, že někdo ty "blány" vybere skoro celý a někdo ne. Pro jistotu jsem šla na utz a ten ukázal, že mám ještě v břiše srážení u 2x2 cm a opravdu.. Za 2 tydny jsem zase den krvacela a pak to zmizelo úplně.

ladyhacek
31. říj 2020

Přesně už nevím kolem 4 týdnů? Vím, že to trvalo déle než po normálním porodu > což mě překvapilo - nečekala jsem to.

cherie24
31. říj 2020

Já docela dost slabě krvácela (spíš čistá krev) za to ale celé šestinedělí. S očistky to byli jen pár dní po porodu, pak to sláblo a pak to po 2 týdnech bylo třeba jen na 1 vložku denně. Jsem zakrvácela jen tak, aby se neřeklo a nic nebylo v době šestidělí 😃

autor
1. lis 2020

Děkuji všem. Takže chápu správně, že očistky se říká všemu krvácení ať už to jsou kusy sraženin a nebo jen špinění? Já právě od porodu ani nepotřebuju poporodní vložku, stačí klasická menstruační a bohatě by stačila na celý den jedna jediná.

alik20
1. lis 2020

Ja jsem krvacela cele 6nedeli a pak hned prisla menstruace 🤣 a mela jsem to vele rozhazene, takze jsem pul roku krvacela jak reznik, kdyz byla ms a potom i mimo cyklus, bylo to desny, jediny co me zachranilo byla antikoncepce, ted jsem ji vysadila a uz ok, ufff

crutela
1. lis 2020

No ja jsem nyní 5.týden po císaři a mám cca 1-2 intimky na den, stále špinim trochu.
Je den, kdy třeba vůbec nic a druhy den trochu více.

krupka3
1. lis 2020

Po cisari jsou ocistky stejne jako po vaginalnim porodu, ne? Ta vypln delohy prece nejak odejit musi...

nazka
1. lis 2020

@krupka3
Ale při operaci to lékař lépe vyčistí.. Některý, tedy..

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru