Jak zvládnout těhotenství s vyhřezlou ploténkou?

mo_nes
6. zář 2017

Je tady nejaka maminka co byla,nebo je tehotna a ma vyhrezlou plotenku? Jsem skoro v pulce těhotenství a mam priserne bolesti. Nemuzu temer ani stat ani chodit. A to mam doma maleho syna, ktereho pomalu ani nedohonim. Fyzioterapeut uz nevi,co se mnou,zkousela jsem i akupunkturu,neurochirurg pry nemuze nic delat. Mate nejakou radu nebo tip,co by mi mohlo pomoct???

lv
6. zář 2017

Tejpy snad, alespoň malinko

ela90
6. zář 2017

Škoda že jsi to neřešila nějak preventivně předem. Já mám výhřezy v bederní části páteře. Po 2 letech urputné bolesti jsem si našla neuvěřitelně skvělou fyziterapeutku. Jen jednoduchými cviky jsem to zastabilizovala. Jen se dělají v leže na břiše :( což už u tebe teď nebude možné. Je i varianta ve stoje, ale to je spíše takové podpůrné (to jsem právě dělala pak jako těhotná aby se mi nevrátily bolesti)
Jde o http://www.rehabilitace.info/bolesti-2/mckenzie...

... každopádně přeji ti ať to zvládneš... úplně s tebou soucítím. A až bude miminko na světě a najdeš chvíli prostor, vyhledej fyziterapeuta který se zabývá i touto metodou.

mo_nes
autor
6. zář 2017

@ela90 McKenziho metodu znam,to je taky ten fyzio,co uz si nevi rady. Chodila jsem k nemu,jeste nez sem otehotnela,ale nejak nezabralo. Kdyz sem mu rekla,ze sem tehu,mel pozitivni postoj,ale stav se porad zhorsoval,az uz si me nepozval :(

ela90
6. zář 2017

Aha... Tak to je teda moc šikovný fyziterapeut 😒
U této metody je fakt důležitá pravidelnost a osvojit si návyky jako neohybat se pro věci se shrbenými zády a zvedat se napřímeně atd. Ještě když máš u doma jednu ratolest tak o to víc na to myslet jestli ho někdy zvedáš. Jednu dobu jsem chodila cvičit i sm systém (teď se to myslím jmenuje trochu jinak) to bylo taky super. A hlavně paní která předcvičovala byla těhotná. Takže to asi nevadí. Jen by odborník musel poradit jestli je to vhodné když už bolesti máš ☹

ilonne
6. zář 2017

@mo_nes Zkus nekoho, kdo dela primo SM system jak pise @ela90. Cvici se ve stoje a v klece, chodim.primo do centra Smisek v Praze. Mam take vyhrez v bedrech. Jinak muzes jeste zkusit bederni pas, podrzi ty zada a kapsaicinove naplasti.

hanapav
6. zář 2017

Cvicit, cvicit a cvicit, me vyhrezla plotna v sestinedeli u prvniho syna, pote dve tehu hned po sobe, necvicila jsem asi vzdy posledni dva mesice tehotenstvi, a zatim dobry...

ela90
6. zář 2017

Já se obávám že ty kapsaicinové náplasti v těhotenství asi nebudou vhodné :(

ilonne
6. zář 2017

@ela90 Ja je lepila na doporuceni fyzioterapetky i neurologa a v pohode.

mo_nes
autor
6. zář 2017

@ilonne
@ela90
SM system neznam,hned si to zjistim a pokud to pujde rada vyzkousim. Vyzkousim cokoli,jen at se mi ulevi.
Dekuji

milerka30
7. zář 2017

Mám 2 vyhřezlé ploténky v bederní oblasti, před těhotenstvím jsem byla u soukromé terapeutky, která mě naučila cviky při bolestech zad způsobené právě vyhřezlými ploténkami a úžasně to zabralo. Jak už tu bylo zmíněno, je velice důležité, dle mě stěžejní, dodržovat správný stereotyp pohybu a to tak, že se z toho stane zvyk. Těhotenství jsem zvládla bez potíží a i teď, kdy je dceři 2,5 roku mám potíže minimálně. Neohýbejte se v zádech, ale pokrčujte kolena. Bedra vždy rovná! Přeji, ať bolesti ustoupí.