icon

Laparoskopie, hysteroskopie. Absolvoval to někdo?

nikusa
5. zář 2006

Ahoj holky. Absolvoval to někdo z Vás?
Já byla dneska u paní doktorky, protože jsme se spolu domlouvaly, že když se nám nepovede otěhotnět přes léto, tak vymyslíme, co dál.
A když na mě dnes paní doktorka vyrukovala s těmito dvěma pojmy, celkovou narkózou a 3 týdenní neschopenkou a 3 jizvičkami, tak se mi z toho udělalo špatně. Až přijde dnes domů moje druhé polovička, povím mu, že nejprve půjde na vyšetření on a až se prokáže, že je ok, půjdu do toho já... Uff, je mi zle, jen si na to vzpomenu...

ededik
29. srp 2007

Ahoj gabrlinka, ono záleží na tom, v koľký deň cyklu ti robili laparku. Mne to robili na 20ty deň a už začínam mať predmrchové bolesti, takže + - pár dní, by mala prísť. 4 mesiace je veľmi málo na to, aby si hneď išla na umelé. Ale asi tvoja doktorka vie, čo je pre teba najlepšie. Moj doki, má skôr vyčkávaciu techniku a pri tom skúša všetko možné aj keď k tejto laparke ho dotlačili skôr iní lekári... 😅 tak uvidíme..Začala som brať kyselinku a Ecko, manželík zinok a popritom bylinkový čajík..Budem dúfať...a aj tebe držať pršteky..

pahu
30. srp 2007

Ahojte, mmy nevieme otehotnieť cca rok, robili nám nejaké testy, všetko je relatívne O.K. , tak ma objednali na laparku, vraj iba diagnostickú a keď tam niečo nájdu, hneď to budú riešiť... Pôjdem tam vo štvrtok ráno na lačno, a večer ma už pustia domov, v piatok mám voľno z práce a cez víkend budem oddychovať, ale v pondelok musím ísť do práce... . Myslíte si že to zvládnem??? Myslím tým, tak rýchlo fungovať...

eviita
30. srp 2007

pahu, da se to zvladnout, ale cekej trochu natekle bricho i pristi tyden, tak zadne tesne kalhoty, protoze je to cele jeste hodne citlive. Ale nebala bych se v pondeli rozhodnout zustat jeste par dni doma, pokud to jeste bude bolet. Jestli mas sedave zamestnani, tak neno zrovna prijemne sedet "skrcena" u pocitace s kalhotamz tlacicimi na bricho...me se osvedcily jednodilne bavlnene saty...

pahu
30. srp 2007

Ahoj Evitka, ďakujem za typ, asi si budem musieť nejaké šaty kúpiť, bohužiaľ nosím stále nohavice 😒 ... Nevadí, dôvod ísť na nákupy 😀
Ďakujem moc a už nebudem obťažovať v tejto téme, až keď budem mať po tom a podelím sa o dojmy :o)

gabrlinka
30. srp 2007

Ahoj Ededik, včera mi ms dorazila, takže v neděli ráno začnu brát první clostil.Tu laparku mi dělali 9.dc.To éčko už jsem párkrát brala, ale asi začnu znova, i kamarádka mi ho doporučila. Taky Ti budu držet palečky!!!!!!§ 😉

m24
30. srp 2007

Ahoj všem, tak já se taky přidávám se zkušenostma s laparkou.
Mě měli udělat driling vaječníků a chrompertubaci (napuštění kontrastní látkou - kvůli zjištění případných srůstů). Ovšem z operace na půl hodinky se vyklubala operace na hodiny dvě. Rozmnožovací cesty naprosto čisté bez jediného srůstu, což se nedalo říct o dutině břišní. Rovnou mi vzali slepáka a objevili (i porušili) několik srůstů v břišní dutině (včetně srůstu mezi dělohou a břišní stěnou). ☹ V nemocnici jsem byla týden a pak ještě musela doktory přemlouvat aby mě pustili v neděli, když jsem v pondělí měla narozeniny. Rekonvalescence trvala mnohem déle než u většiny z vás, ale nežehrám. Nebýt laparoskopie, ty srůsty v břiše by doktoři neobjevili (kupodivu, mě totiž nic nebolelo). A představa, co by se mohlo stát, kdybych otěhotněla a v děloze přirostlé k břichu mi začalo růst dítko je pro mě dost otřesná. Takže laparce sláva, koho to čeká nebojte se. Alespoň budete mít jistotu, že jste v pořádku!!! 😉

miriamka
30. srp 2007

M24...super ze si to zvladla,mna to caka o mesiac.Tiez to beriem ako ty,nech zistia co a ako tam dnu,a potom hor sa opat do snazenia.Tiez ma caka driling,ale uvidime,co vsetko objavia 🙂

m24
30. srp 2007

miriamka, přesně.
Ničeho se neboj, pokud dělají jen driling tak to obvykle trvá jen půl hodinky a holky pouštějí domů druhý den. A pokud najdou něco jiného, rovnou to i vyřeší. Já jsem vážně moc ráda, že mě můj dr. na tu laparku poslal 😉

miriamka
30. srp 2007

Ved to,aj ked to nebude len driling,ale aspon zistia co a ako 🙂 takze sa bat nemusim?lebo ja sa bojim ☹

m24
30. srp 2007

miriamka popovídej si s ededik, ta byla taky na drilingu a popisovala to jako celkem pohodovou záležitost 🙂 . Že se až divila, že jí nebylo moc zle. Určitě to u tebe proběhne podobně hladce. Nestresuj se zbytečně dopředu obavami. Dopadne to dobře. 😉

miriamka
30. srp 2007

Dakujem...tiez si myslim,ze to zvladnem,ze su aj horsie veci v zivote.

m24
30. srp 2007

jo, jo, to máš pravdu, třeba zubař 😀 😀 😀

ededik
31. srp 2007

Čafte kočky,
nebojte sa toho, je to predsa pre naše budúce bábätká... 😉 Ja už po 6 dňoch normálne pracujem, dokonca som prekvapená, že nebudem mať žiadne jazvy...
M24 ahojky, 😉
Miriamka, naozaj sa neboj, mňa napríklad trápila najviac nuda a hlad....
😀 😀

bera28
4. zář 2007

Ahoj holky, zítra nastupuju do nemocnice na laparoskopii a hysteroskopii. je mi jasné, že budu pak nějakou dobu na neschopence, ale chci se vás zeptat, zda jste měly povolené vycházky nebo ne. Doma bych se asi zbláznila☹(
Díky

katarina82
4. zář 2007

bera, já vycházky měla. Ve středu mě pustili z nemocnice a při kontrole-ta byla hned v pondělí mi napsali vycházky 😎

kamisek82
4. zář 2007

Ahoj holky, ráda bych se vás zeptala, jestli některá z vás nemá zkušenosti z hysteroskopií. Měla bych na ní jít tento měsíc, tak nevím na co se mám ,,těšit,, 🙂

katarina82
4. zář 2007

kamisek, mě hysteroskopii dělali současně s laparkou, takže nevím... Jsem se probrala z narkozy a bylo po všem 🙂

kamisek82
4. zář 2007

Tak narkózu tiše závidím. Mně mají dělat jen hysteroskopii a při plném vědomí... Prý když mě to bude moc bolet, tak by mi udělali laparoskopii pod narkózou.. ☹

bera28
4. zář 2007

Katarina, díky. A prosím Tě, na tu kontrolu jsi šla do nemocnice nebo ke svému gynekologovi?? Já mám svého gyndaře, pak chodím ještě do CARu (od nich mě poslali na tu laparku a hyster.) a neschopenku vystaví v nemocnici. Tak jsem z toho docela jelen.

katarina82
4. zář 2007

Mě laparku dělal přímo můj gyndař, takže jsem šla na kontrolu zase k němu.

kujinka
4. zář 2007

Chtěla jsem se zeptat, byl tady někdo z vás na laparoskopickem zakroku srdce? jelikož mě to za dva dny má potkat, ale nevím, co vše to bude obnášt ☹ a jinak narkoza je u laparoskopie vždy? moc děkuji

linka
5. zář 2007

holky,ako dlho ste boli po laparke v nemocnici a dokedy ste boli na neschopenke?

matlova
5. zář 2007

Ahoj všem 😉
Gynekologická laparoskopie se dělá vždy v narkóze.
Linko, já šla po diagnostické laparoskopii + hysteroskopii třetí den domů a na neschopence jsem byla ještě 4 dny, ale to záleží na každém podle toho jak se cítí. Po následné operační laparoskopii (odstraňění vejcovodu) jsem šla domů za 3 dny po operaci a doma jsem pak byla týden .... ale doporučuje se být doma aspoň 10 dní. Mě to doma nebavilo a hlavně nemám fyzicky namáhavou práci, takže mě Dr. pustila.
🙂

linka
5. zář 2007

praveze ja mam fyzicky narocnu pracu,stojim v praci,tak sa pytam,aspon si oddychnem konecne od toho blazinca 🙂

grej
23. říj 2007

Tak se mám objednat na laparoskopii někam do nemocnice. Netušíte na jakém oddělení to dělaj? Asi na gynekologii, když mám jít na zjištění průchodnosti, co?
Já k tomu ještě potřebuju překontrolovat střeva, tak nevím...

Jak dlouho jste čekali na termín objednání? Konkrétně třeba v Praze?

sweethy
23. říj 2007

Ahojky, mě taky čeká nějaký zákrok, jen bohužel nevím jaký🙂 Snažíme se od 8/06, spermio vyšlo v pořádku, u mě se zatím žádný problém nenašel, takže až dostanu MS, mám se objednat. Doktor na mě ten název skoro zašeptal a sestra potom taky, tak bohužel nevím, na co vlasntě mám jít. Jen vím, že mám přijít ráno na půl sedmé, nejíst nepít a asi o půl desáté, až se vzbudím půjdu domů 😎 Nevíte, co by to mohlo být a jestli potom budu muset dodržovat nějaký klidový režim nebo jestli můžu třeba druhý den normálně do práce- dělám při škole brigádu u pokladny v kauflandu 🙄 Předem za každou radu moc děkuji 🙂

campi
23. říj 2007

Ahoj Grej, moje gyn. rikala, ze se ceka tak 1,5 mesice, kdyz to neni akutni zakrok. Ja pujdu na laparo a hysterosk. do Krce, moje gyn. tam operuje. Kamaradka byla v Motole, urcite ji delaji v kazde vetsi nemocnici.

Ty jsi nedostala zadne konkretni doporuceni?

murasek
23. říj 2007

ahoj holky, oni opravdu provadeji oba zakroky najednou? jak hysteroskopii, a kdyz neco najdou, tak i laparku. nebo vas vzbudi a dohodnou se na dalsi termin? ja budu mit hysteroskopii pri plne narkoze, ale jen ambulantne, ten den mne pusti domu. Muze se pak hned od prace? treba za 2 dny? mate zkusenost? moc diky

koryna
23. říj 2007

Čau holky.Mě dělali HSK i LPSK naráz.Je to lepší,nemusí se jít dvakrát do špitálu pod narkozu a podívají se dovnitř dělohy i zvenku a zjistí průchodnost,jestli není endometrioza,jak vypadají vaječníky a tak.

murasek
23. říj 2007

ahoj koryno, diky za info, myslim, ze pokud to nebude ok, tak me to bude cekat a 2x, drzte se, pa.

Strana