Otěhotnění s myomem, máte zkušenost?

hvezdicka84
8. lis 2017

Mate prosim zkusenosti s myomem a otehotnenim? Pripadne potraceni nebo donoseni zdraveho ditete? U me problem temer 4 cm myom na predni stene. Pravdepodobne duvod, ze se nedari otehotnet (deformuje delohu). Doporucena operace pres bricho (je na spatnem miste). Z operace mam obavy. Dekuji za pripadne zkusenosti.

zlatoja
8. lis 2017

@hvezdicka84 Ahoj. V unoru 2014 jsem byla na laparoskopickem odstraneni myomu s prunikem do delozni steny. Operace probehla bez komplikaci, delali mi to v Praze u Apolinare. Od te doby se mi zadny novy nevytvoril.
Je mi 36 a otehotnela jsem loni v prosinci okamzite po vysazeni antikoncepce. Cele tehotenstvi probehlo bez problemu, porod cisarskym rezem, to mi rekli uz tenkrat u operace, ze prirozeny porod nedoporucuji. A ted se tady smeje dvoumesicni zdrava dcerka. Drzim palce.

kristis
29. lis 2017

Taky mám myomy snažíme jse o mimi zatím ale stále nic. V lednu bych měla na operaci ale mám strach protože hrozí odstranění dělohy. Mám ho na špatném místě má 3,5 cm a na něm další 3 ve velikosti 2,1 2,3 a 2,4 cm. ☹

kristis
29. lis 2017

A to je ještě jeden v dělohe 1,7 cm