Myom v děloze a otěhotnění. Za jak dlouho jste otěhotněly a jaký byl průběh?

8. lis 2019

Ahojky snažilky,je tu některá,která otěhotněla i s myomem?
Nedávno jsem byla na preventivní prohlídce na gynekologii a tam mi byl zjištěn myom v děloze.dr mi řekl,že otěhotnět teda můžu,ale,že budu více hlídaná,protože mi ten myom poroste a při porodu půjdu na císař,kde mi ten myom odstraní.
Po jak dlouhé době jste otěhotněly z myomem a jak těhotenství probíhalo?Moc děkuji za Vaše reakce.

similenka
8. lis 2019

Ahoj. Já ho mela asi 5 let, žádné problémy nedělal, ale při otěhotnění jsem potratila asi v 6. týdnu... Zřejmě příčinou byl myom, takže pak operace. Myom mi odstranili celý. Záleží, kde je myom v děloze umístěny a jak je veliký. Mně s těhotenstvím rostl, musel jit ven. Určitě se najdou ženy, které i s myomem otěhotněly a miminko donosily v pořádku. Přeji hodně štěstí.

ines76
8. lis 2019

Taky jsem měla myom, chodila jsem na ultrazvuk každý pulrok, jestli se nezvětšuje, a jednou na hysteroskopii, ze které nevzeslo nic zvláštního. Otěhotněla jsem v 37 letech po pul roce snazeni, coz je myslím docela pohodové. Těhotenství bez problémů, chodila jsem az do mateřské do práce. Rodila jsem císařem (z jiného důvodu, ne kvůli myomu), behem porodu operatér povídá, víte ze tam máte myom? a tim to skoncilo. Po šestinedělí se zdal gynekolozce o dost menší nez predtim a pri dalsi kontrole uz ho nenasla... Takže za mě nemusi myom nutně způsobovat velké problémy, ale každá to máme pochopitelně jinak.

similenka
8. lis 2019

@ines76 Přesně tak, vše může být bez problémů. Asi záleží na jeho umístění v děloze.