První pohlavní styk
Ahoj, nevím Jestli to jsem patří, ale jsem celkem zmatkař a potřebovala bych radu protože sem zatím nenašla odvahu řešit to s mamkou nebo jít za tak krátkou dobu na gynekologii... Je mi 15 a před dvěma dny jsem měla svůj první pohlavní styk s klukem se kterým jsem už víc jak půl roku. Bylo to pro nás oba nové, celkem to bolelo a pak se snažil ještě rukou.. použili jsme kondom, na další den mě bolelo břicho, trochu sem se špinila krve nebylo moc a bolí mě celkem rozkrok... Bývá to normální, že třeba nejsem zvyklá a mám to jen podrážděné? Děkuji předem za neodsuzované rady, jsem věřící jak já tak i přítel takže to nebyl omylný úlet 🙂
@soconusco Myslím že to "ukecat" je v uvozovkách správně. Alespoň u mě a většiny kamarádek bylo to ukecávání, jen tak, aby se neřeklo. Já osobně, jsem se teda nemohla dočkat, jak jsem byla zvědavá. A v současnosti je můj názor takový, že sexu není nikdy dost a každej promarněnej rok, už bych nikdy nedohnala. Jak se říká "To, co v životě sníš, vypiješ, vojedeš a zažiješ, je to jediný, co ti nikdo nikdy nevezme". Amen.
Jinak ja byla panna do 20, ale to bylo tim, ze v puberte jsem opravdu krasy nepobrala a chlapci se o me opravdu neprali :D v tomto jsem byla celkem brzda :D
@astyna Tak já jsem měla celou obchodku vysvědčení s vyznamenáním a mám vystudovanou VŠ. Sportovala jsem také hodně. Nevím, jak se vylučuje poctivé studium a brzký začátek sexuálního života. Měla jsem stálého partnera který mě ve všem podporoval. Sám toho také hodně stíhal. Jde o priority. Tou pro mě bylo vzdělání. Ale čas na lásku se přeci najít musí. Vždy.
u mě je to výchovou. Mě vždy vedla mamka k tomu, abych přemýšlela, s kým budu "sdílet" tělo. U mojí ségry to zanedbala a mělo to dopady (bohužel i HPV virus), nehledě na to, že jsme bydleli na maloměstě, kde si každý viděl do talíře a šuškanda jela. A od toho se např. odvíjelo i to, zda tě vezmou do práce. Já jsem třeba první místo dostala právě místo holky, která byla pověstná svou "větrností", protože šéf takovou holku po boku nechtěl. Já jsem měla hlavně úkol se dobře vzdělávat, mít skvělou práci, takže tomu jsem i věnovala čas. Naučila se 5 jazyků, vystudovala 2 Vš, to vše chce čas. Takže zatím co moje kamarádky trajdaly po mejdanech, já jsem chodila po jazykových školách. ALE zase nyní nemusím počítat každou korunu a vrací se to zpět.
Ale to je vlastně off topic 🙂
Ale teda ani me to nak nebralo sexovat, ze bych se nemohla dockat a ani ted me to teda nejak extra nebere :D
@nutricnihodnota To je hodně dobré :D Já jsem taky ráda, že jsem si to užila ještě za mlada. Lepší než to pak dohánět ve 40 a najít si milence, protože bych měla pocit, že mi jako něco uteklo.
Mám příbuznou co učí sexuální asistenci v domovech důchodců. Jelikož existují důchodci, kteři už jsou ležáci a jsou závislý na sexu. Je to normální. Nebere se to jako nemoc nebo porucha. Bere se to jako normální. Proto nechápu, proč v 21.století vůbec někdo řeší, v kolika letech je normální začínat se sexem. V tolika, v kolika se na to ten člověk cítí. Tečka.
Ja zas treba dodnes nechapu, ze lidi berou sex jako potrebu, ja to proste nemam a nikdy jsem nemela. Vzdycky to bylo jen kvuli tomu druhemu, ale byla jsem sama 1,5 roku a bylo mi to uplne jedno. Ja jsem hodne aktivni (na moje pomery) tak prvni dva roky, kdy je jeste takova ta zamilovanost, pak prevladne me prave ja a uz je to hodne o kompromisu. Ale ze bych ze sexz byla nekdy odvazana, tak to vubec.
Jo, takze kdyz ma nekdo potrebu ve dvanacti, tak at si uzije. 👍🙈😂
@astyna No to se nemusíme trumfovat kdo má lepší práci nebo víc VŠ. Já jsem také nechodila po mejdanech a diskotéky jsem měla do 18ti zakázané. Jen jsem si prostě v 15ti našla lásku a nehodlala jsem se jí vzdát.
Já jsem právě od našich dostala někdy ve 13ti letech průpravu o pohlavních nemocech, otěhotnění atd., stejně jsem to znala z páté třídy základky a pak i z rodinné výchovy na druhém stupni ZŠ. Takže v 15ti jsem nepotřebovala aby mě někdo takto poučoval, měla jsem rozumu dost, nechala jsem si napsat antikoncepci dřív než jsem začala a maminka o tom věděla.
Pořád si myslím, že vzdělání a dobrá práce a sex se nevylučují. Na to přeci není potřeba mít nějaký čas. Ten se vždy najde 😉
@sisstin Tak já nemluvím o manželském sexu, když mají dva práci nebo když dokonce mají kojence. Taky jsem psala, že máme sexu s manželem méně a že nám to nevadí, že máme jiné priority. Mluvím o tom pubertálním sexu. Přece nemá náctiletý od rodičů program na 18 hodin denně. Když má partnera tak s ním musí aspoň půl hoďky denně být.
Jinak ja zacala v necelych devatenacti a dodnes nemam pocit, ze bych o neco prisla. Navic je ten sex cim dal lepsi. 😎
@tahejhula Já neříkám, že to schvaluju. Taky říkám oficiálně od 15ti. Ale neříkám, že se to neděje. A spojovat brzký start sexuálního života s pedofilií je taky mimo mísu. Pedofili samozřejmě odsuzuji a těch obětí je mi neskutečně líto. To snad ani nemusím psát. Psala jsem, že když někdo chce tak mu v tom nikdo jiný stejně nezabrání. Ani ta výchova.
A jinak teda u nas i nejvetsi sprtka, ktera brecela kvuli dvojce jednou za ctvrt roku kluka mela :D
@vannilla Ja ale nepsala o pedofilii, ta se tyka jine vekove skupiny. Ja tvrdim, ze trinactileta holka vubec nemusi tusit, co skutecne sama chce a kdyz takovou potka nejaky zkuseny, co ma zajem, velmi lehko ji presvedci, ze chce prave tohle. Protoze ona je stale dite, je ovlivnitelna a nezrala. Necha se snadno oblbnout. Pak je to zneuziti fyzicke i psychicke. Holka v seste tride neni dospela a to ze zadneho uhlu pohledu.
@tahejhula Ta kamarádka byla tehdy v osmé třídě a táhlo jí tedy na 14 let. Její kluk byl její spolužák a byl na tom úplně stejně jako ona. Kdo koho svedl nevím, prostě byli oba zvědaví. jsem ročník 86, chtěla jsem to dát jako příklad, že se to děje a že tomu stejně nikdo nezabrání.
@vannilla děkuju😄 Máte pravdu zajímal mě názor ostatních protože sem první rok na střední asi nemám k sobě nějakou tak spřízněnou duši s kterou bych to dokázala takhle probrat pochybuju že po 3 měsících co mě některé holky znají se se mnou budou o něčem takovém bavit a dají mi kladnou rozumnou odpověď 🙂
Jinak zde nektere pobavilo to spojeni viry a sexu v patnacti letech. Tomu se popravde ani nedivim. 😂
@via09 Morálku máme každý v sobě a je jen na nás, co si povolíme a co ne a jak si to dokážeme zdůvodnit. Nikdo z těch, co tě tu odsuzují tě nemusí zajímat.
Společensky morálně by bylo samozřejmě správné, abyste se s přítelem již znali delší dobu a měli i jiné zájmy než sex. Byli jste opravdu zamilovaní a prostě jen měly rozbouřené hormony, proto to nemůžete vydržet.
@tahejhula Rozesměju tě hodně, když ti napíšu, že jsem věřící? Nejsem ale katolík, tíhnu k budhismu a východním filozofiím vůbec. Ty se právě tomuto přístupu upřímně diví. Jak si člověk může zakazovat rozkoš? Vědomě? Proč? Kdo určí, kdy je připraven? Každý jsem jiný. Každý jsme originál. Pokud je duše dospělá a zralá (a je tu už poněkolikáté a pozná to na sobě), může si prakticky dělat co chce bez následků. Protože ona ,,ví" Ví co je a co není správné. Nemusí jí to nikdo říkat. A to ,,vědomí" máme každý v sobě, jen ho někteří potlačují. Přitom vesmírná energie je tak silná, každý pozná pozitivní a negativní. A nemusí se nikoho ptát.
@tahejhula Proč by věřící člověk nemohl mít sex v 15 letech? Proč by víra měla mít něco společnýho se sexem? Nerozumím tomu, proč by se člověk ve 21. století měl v čemkoliv omezovat jen proto, že v něco věří. Spojovat si to může jen omezenec, kterej se zapomněl ve školní lavici na hodině dějepisu při probírání středověkých praktik katolický církve... 😀
To, že veřím ve skákající růžový poníky přece neznamená, že se budu omezovat ve svých potřebách. :D
Ale hlavně: víra přece nemá být o pravidlech, zákazech, nařízeních. Víra má být něco, co mi pomáhá v cestě životem a je mi přínosem, nemá to být něco, co mi často tu cestu komplikuje.
@sisstin To není vzhledem, děvče. Jen jsi nechodila do špatný společnosti. Já taky nebyla nikdy kráska, ale o partnery jsem nouzi neměla. Na rozdíl od jinejch holek, jsem první prázdniny po základce totálně prokalila. A prázdninami to rozhodně neskončilo. Dnes jsem za své bouřlivé dospívání a mládí vděčná. Za prvý, že jsem to všechno přežila a za druhý, že si dnes nemusím nic dokazovat a netoužím po něčem, co jsem nezažila. Taky jsem patřičně hrdá na to, že jsem za celou svou "kariéru" ani jednou neskončila na záchytce 😀 Teď už si jen užívám krásný vztah plný lásky s manželem, který je po všech stránkách též vybouřený a nemusím se bát, že mu za deset let rupne v bedně, protože mu dojde, že si v životě nic neužil a teď to potřebuje dohnat.

@astyna Tak vidíš, tak pro mě a pro mého manžela je na prvním místě naše láska a rozhodně ne sex. Naopak od té doby co jsme se vzali pro nás ani není sex tak důležitý a rozhodně se tím že je ho méně nijak netrápíme, máme už jiné hodnoty. Sex by neměl být brán jako něco víc. Sex je základní lidská potřeba, stejně jako jídlo nebo chození na wc. Sex není žádné tabu a nemělo by být. A jestli ho partneři provozují nebo ne a jak často ho provozují a kdy začali je naprosto jen jejich soukromá věc. Ale lidi, které na něj čekají jako na něco posvátného, lituji. Sex není nic posvátného. To je právě láska. A takové ty kecy že sex je nejlepší s milovanou osobou protože dojde ke splynutí duší - k tomu je právě zapotřebí té lásky, ne toho sexu.