icon

Snažilky s diagnózou PCOS (Polycystické vaječníky)

rudolflenka
7. únor 2014

Ahoj slečny, dámy, ženy...prostě všechny co už dítě máte, těhotné jste, nebo se snažíte otěhotnět a máte diagnózu PCOS...
Vím, že diskuzí na téma PCOS je hodně, ale já jsem se rozhodla založit tuto "skupinu" především pro ty, co se i přes tento syndrom snaží otěhotnět...možná plaším, možná ještě není vše ztracené, ale je tu obrovská nejistota, strach, ...a proto bych se ráda seznámila s někým, kdo má - prožívá podobné problémy, popřípadě, jak dále postupuje s léčbou a nebo taky gratulovala, že se to povedlo 🙂

Abych přiblížila svůj problém :
HA jsem začala brát v 19 letech, tedy 2,5 roku potom, co jsem měla MS ustálenou a pravidelnou a kdy jsem přestala mít kožní problémy (akné)...brala jsem ji pět let a po svatbě jsem se rozhodla, že vysadím a s manželem se pokusíme otěhotnět - tak nějak pozvolně, nechtěla jsem nic "hrotit".....takže v září 2013 jsem vysadila, hned jsem dostala MS a první spontánní MS jsem dostala koncem října, ale velmi velmi slabou....no nic, říkala jsem si - takhle to má hodně holek (alespoň mě o tom přesvědčovali, že po HA je "normální" nemít to třeba i rok). Pořád jsem si říkala, že lepší nějaká MS, než žádná...jenže měsíce plynuly, je únor a MS opravdu žádná nebyla. Zkoušela jsem bylinky apod. vím, že to chce čas, ale přesto jsem to nevydržela a šla dnes na gyndu....řekla jsem, že jsem vysadila a nemám MS...prohlídka (na koze) v pohodě, ale pak mi dělal vnitřní ultrazvuk (ten mi dělá vždy!) a řekl, že je to tím, že mám polycistické vaječníky - oba dva (jasně jsem to na UTZ viděla!) :( tak sem myslela, že se mu tam rozbrečím. Dostala jsem injekci na vyvolání MS a čekám, zda přijde, či nepřijde....sice mě dr uklidňoval, že to neznamená úplnou neplodnost a že CAR je až poslední možností, ale moc klidná teda nejsem.....jestli se dostaví MS tak mi udělá nějaký ten hormonální test/ přehled nebo co to je - prostě jestli nemám zvýšený testosteron (což je ta horší varianta). To se mi ale moc nezdá - nadměrné ochlupení ani akné nemám, vypadávání vlasů taky ne, obézní nejsem...Moc tomu nerozumím, páč se všude mele jen o téhle variantě, ale o té druhé moc ne....dočetla jsem se něco, že je důležité vyvolat ovu (to se dělá pomocí prášků apod.) ...ale fakt jsem z toho jelen a ta nejistota je ze všeho nejhorší. Manžel mimi moc chce a já taky a jestli to nepůjde, tak to bude průser ☹ ...jo a ještě něco. Pořád mi vrtá hlavou, jak je možné, že před braním HA (ano, toho neskutečného svinstva) jsem normálně menstruovala, měla ovu, vše pravidelné...no a po vysazení HA mi najednou diagnostikuje PCOS. To se přece nemohlo jen tak objevit ne? Ultrazvuk mi dělal často a přece si toho musel všimnou dřív...já mám totiž pocit, jestli to není užíváním HA. Neplodnost a PCOS je dneska strašákem skoro každé druhé ženy, dost možná už civilizační choroba...jaké na to máte názory? Může HA ovlivnit- zavinit PCOS ?

čekám nějakou vzájemnou podporu, Vaše příběhy, zkušenosti - hlavně těch, kdo se aktuálně snaží o mimčo s touto dg.

TĚŠÍM SE NA PŘÍSPĚVKY! 🙂

kecupka66
10. lis 2016

@uzivatelkapetra no u PCO je HA nejspíš jen tlačení problému před sebe..jenomže mám tu hormonální poruchu..a ani po 3 injekcích agolutinu a 9 dnech braní Utrogestanu menstruace nepřišla, tak už asi doktorka neví, jak mi ji jinak přivolat..☹ prostě pořád nedostatek progesteronu ☹menstruaci jsem totiž vždycky měla jen při HA..doufám, že to není u mě bludný kruh a dá se to nějak řešit..miminko chceme taky..ale co nadělám..

norna
10. lis 2016

@kecupka66 delala ti vubec hormonalni profil?

kecupka66
10. lis 2016

@norna no právě že nedělala..

kecupka66
10. lis 2016

@norna ale už jsem to tu řešila, že si ho asi budu muset vyžádat

norna
10. lis 2016

@kecupka66 by snad mela vedet ona sama...me menstruace taky tenkrat nesla spustit uz drive a hned mi bral krev a mela jsem zvysene dva hormony testosteron a prolaktin myslim ....proto to neslo...to jsem na tebe tedy zvedava a je mi z toho uzko ze tohle vsechno musime prozivat 😒 😒 ale vse se da snad resit akorat to chce asi i kolikrat vice casu 😉 😉

kecupka66
10. lis 2016

@norna já jenom doufám,že kvůli tomu nebude mít řeči, že jí nevěřím nebo tak něco podobného..je jinak hrozně hodná a docela nerada bych si ji nějak znepřátelila..máš pravdu, je to děs! ještě když člověk všude kolem sebe vidí jenom ty těhotné a maminky s kočárky (v poslední době je toho čím dál víc)..a čas, ten je drahý..

norna
10. lis 2016

@kecupka66 no tak reci snad mit nebude..:D i kdyz nekteri doktori to nemaji radi kdyz je nekdo poucuje nebo jim rika jestli by nebylo mozny tohle a tohle :DDD ale ja taky kdyz jsem u doktora na vse se ptam zjistuji a taky rikam treba tohle jsem cetla a on to bud potvrdi jako pravdu ci ze je to nesmysl..ten ze me kolikrat taky musi mit hlavu jak balon..:D ale da se rici pokazde ze se u toho smejeme ..mam dobreho a hodneho doktora a sympataka 😉

kecupka66
10. lis 2016

@norna tak to ti moc přeju, hlavně aby ti, co nejdřív pomohl 😉 já se s tou svou teprve sžívám..

norna
11. lis 2016

@kecupka66 dekuji ..taky ti preji jen to nej....snad si nas to stesticko vyhleda a taky se dockame..davej zpravicky jak to s tebou vypada a co doktorka 🙂

norna
11. lis 2016

@uzivatelkapetra ahoj tak jak ty pokracujes ?

norna
11. lis 2016

@kala2016 Jak se mame?neco noveho? 😎 😎

uzivatelkapetra
11. lis 2016

@norna beru poslední dva dny duphík abych to dostala, pak 3dc na krev na hormony, mezitím samozřejmě pokračuju v inofolicu 2x denně.
Jsem hodně zvědavá na co se z té krve přijde.
A v neděli jdu poprvé na zumbu s kamarádkou kterou jsem k tomu donutila a chystáme se tam chodit alespoň trochu pravidelně :D

kecupka66
11. lis 2016

@norna a když už se všech tak ptáš, co je nového u tebe? 🙂

norna
13. lis 2016

@kecupka66 ahoj u me nic moc..ted mam po menses tak uvidime jestli vubec bude ovulka no a snazit se a snazit se 😎 😎 jednou to snad vyjit musi 😀

norna
13. lis 2016

@uzivatelkapetra tak na tu tvoji krev jsem tedy zvedava 😉 snad to bude dobry.... 😀 jo zumba bude treba fajn ale jak uz jsem ti psala 70% dela strava.... 😵 😵

uzivatelkapetra
13. lis 2016

@norna já vím, ale že bych zas jedla nějak blbě mi nepřijde. Akorát jím hodně ovoce což prý by se nemělo, tak to musím vyměnit za zeleninu.

uzivatelkapetra
13. lis 2016

Ps:jinak jako sladké a čokolády apod tomu já neholduju vůbec, to mi nechutná

norna
13. lis 2016

@uzivatelkapetra jasny hodne zeleniny..maso a zelenina mnam mnam...drzim palecky 😎

uzivatelkapetra
13. lis 2016

@norna u mě spíše bude problém, že točím směny,tak se prostě nedá denně jíst ve stejnou hodinu nebo nějak pravidelně.

norna
13. lis 2016

@uzivatelkapetra no tak to je jasny..ale uz jen samotna uprava stravy a pujde to dolu i bez cviceni..Ma znama ma ted 20 kilo za 2 mesice pomalu..Ted se ji to samozrejme zbrzdilo ale na stravu si zvykla a pomalu uz ji ani nepoznam z dalky venku a to byla hodne silna a nikdy necvicila ani nechce nejak 😎

uzivatelkapetra
13. lis 2016

@norna Budu to muset nějak vymyslet. Můj přítel je zas naopak takový, že kdyby ještě zhubnul, tak by už byl božátko podvyživený. Hold vždycky na přílohu uvařím dva brambory pro něj 😀

norna
13. lis 2016

@uzivatelkapetra tak to je dobry 😀 😀 no tak pritel brambory a ty jako prilohu zeleninku a je to..staci jen vydrzet a vysledky na sebe nenechaji dlouho cekat.. 😉 😉 a jinak neco noveho?pijes taky nosifol ci tak neco?jsem zvedava jestli taky budes muset na laparo jako ja nebo ne🙂 ja jsem tedy rada ze uz to mam za sebou 😉

uzivatelkapetra
13. lis 2016

@norna No já na doporučení beru inofolic combi, prý je to o něco silnější než klasický inofolic, začala jsem s ním teprve teď. Za pár dní čekám MS, pak na krev na hormonální profil a kolem 12dc na utz jak to vypadá a co se chystá či nechystá.S laparem mě už doktorka strašila a ono by to možná bylo lepší než clostyl-ten říkala že dává jen při inseminaci, že prý to dost huntuje zdraví.
Jak to laparo probíhalo? Jak dlouho jsi nebyla práceschopná a celkově jak ses cítila? Ono krom mého přítele o mém problému nikdo neví, tak bych byla ráda, kdyby to tak i zůstalo.

norna
13. lis 2016

@uzivatelkapetra lezela jsem v nemocnici tri dny ..jeden den prijali a druhy den okolo obeda me vzali..2x klystyr bez jidla a jela jsem..na sale byla i sranda nez mi dali masku na hubu a zhluboka dychat:D pak jsem se probudila az na pokoji a dali mi injekci na bolest a pak dobry..pri zvedani to bolelo ale jinak nic..ja jsem ted doma mesic a tyden...doktor rika ze jak budu chtit tak muzu jit do prace ale nemam pry spechat a klidne muzu do konce mesice byt doma..ale uz me to neba ale zase ted mame malo prace v praci tak jsem jeste doma ale uz asi pristi tyden ukoncim uvidime..jinak vetsinou holky co psali chodi normal do prace po 14 dnech..asi zalezi i na doktorovi a tak no 😀 😀 ted rikal ze je nejvetsi sance otehotnet tak piji nosifol co doporucil a kdyz to nezabere asi do 4 mesicu myslim tak to budeme resit dal 😕

uzivatelkapetra
13. lis 2016

@norna No to mám radost, já myslela, že to pokryju dovolenou.
Navíc jsem nikdy nebyla na operaci, ani v celkové anestezii a ani nikdy na nemocenské🙂
Tož snad to nakonec ani nebude potřeba.
A v rámci této nemocenské, máš šanci, že otěhotníš?, nebo je to nějakou dobu po zákroku nedoporučeno?

norna
13. lis 2016

@uzivatelkapetra v nemocnici rekli 4-6 tydnu pockat..Gynekolog po 14 dnech..proste co mi gyndar vyndal stehy tak doprucil na to vletet 😉 😉 ted mam na to 3-4 mesice kdyz nic tak zacneme resit jinak..myslim asi hormony atd...no ...jinak do prace kazdy muze jak se citi myslim..akorat nejaky cas netahat tezke veci jinak pohoda...ja tohle mela taky poprve v zivote narkozu atd a dobry..Pokryt dovolenou by jsi to urco mohla.. 😀 😀

uzivatelkapetra
13. lis 2016

@norna no doufám, že to nebude třeba, ale preventivně dovolenou budu šetřit.
Tobě přeji ať to vyjde, nejlépe hned napoprvé.

norna
13. lis 2016

@uzivatelkapetra dekuji moc..tobe taky preji at je to co nejdriv...a davej vedet co a jak 😉

gabulkam
14. lis 2016

Ahoj holky, tak jsem prošla folikulometrií a závěr: žádný dominantní folikul ☹ Teď jde na řadu spermiogram manžela a uvidíme co dál.

Chci se vás zeptat - je něco přírodního čím bych mohla podpořit růst folikulů? Snažím se hubnout, ale jde mi to velice pomalu, tak mě napadla ještě nějaká podpora, která nebude rovnou na bázi hormonů.

uzivatelkapetra
14. lis 2016

Ahoj,přečti si starší příspěvky. Hodně frčí nosifol nebo inofolic -je to skoro to stejné. Já teď beru inofolic combi, prý je to trochu silnější a stojí to stejně jako obyč inofolic. Ještě jsem četla o gynexu. Pohledej,o všem si tu lidé píšou.
A ať se daří 🙂

Strana