icon

Snažilky s diagnózou PCOS (Polycystické vaječníky)

rudolflenka
7. únor 2014

Ahoj slečny, dámy, ženy...prostě všechny co už dítě máte, těhotné jste, nebo se snažíte otěhotnět a máte diagnózu PCOS...
Vím, že diskuzí na téma PCOS je hodně, ale já jsem se rozhodla založit tuto "skupinu" především pro ty, co se i přes tento syndrom snaží otěhotnět...možná plaším, možná ještě není vše ztracené, ale je tu obrovská nejistota, strach, ...a proto bych se ráda seznámila s někým, kdo má - prožívá podobné problémy, popřípadě, jak dále postupuje s léčbou a nebo taky gratulovala, že se to povedlo 🙂

Abych přiblížila svůj problém :
HA jsem začala brát v 19 letech, tedy 2,5 roku potom, co jsem měla MS ustálenou a pravidelnou a kdy jsem přestala mít kožní problémy (akné)...brala jsem ji pět let a po svatbě jsem se rozhodla, že vysadím a s manželem se pokusíme otěhotnět - tak nějak pozvolně, nechtěla jsem nic "hrotit".....takže v září 2013 jsem vysadila, hned jsem dostala MS a první spontánní MS jsem dostala koncem října, ale velmi velmi slabou....no nic, říkala jsem si - takhle to má hodně holek (alespoň mě o tom přesvědčovali, že po HA je "normální" nemít to třeba i rok). Pořád jsem si říkala, že lepší nějaká MS, než žádná...jenže měsíce plynuly, je únor a MS opravdu žádná nebyla. Zkoušela jsem bylinky apod. vím, že to chce čas, ale přesto jsem to nevydržela a šla dnes na gyndu....řekla jsem, že jsem vysadila a nemám MS...prohlídka (na koze) v pohodě, ale pak mi dělal vnitřní ultrazvuk (ten mi dělá vždy!) a řekl, že je to tím, že mám polycistické vaječníky - oba dva (jasně jsem to na UTZ viděla!) :( tak sem myslela, že se mu tam rozbrečím. Dostala jsem injekci na vyvolání MS a čekám, zda přijde, či nepřijde....sice mě dr uklidňoval, že to neznamená úplnou neplodnost a že CAR je až poslední možností, ale moc klidná teda nejsem.....jestli se dostaví MS tak mi udělá nějaký ten hormonální test/ přehled nebo co to je - prostě jestli nemám zvýšený testosteron (což je ta horší varianta). To se mi ale moc nezdá - nadměrné ochlupení ani akné nemám, vypadávání vlasů taky ne, obézní nejsem...Moc tomu nerozumím, páč se všude mele jen o téhle variantě, ale o té druhé moc ne....dočetla jsem se něco, že je důležité vyvolat ovu (to se dělá pomocí prášků apod.) ...ale fakt jsem z toho jelen a ta nejistota je ze všeho nejhorší. Manžel mimi moc chce a já taky a jestli to nepůjde, tak to bude průser ☹ ...jo a ještě něco. Pořád mi vrtá hlavou, jak je možné, že před braním HA (ano, toho neskutečného svinstva) jsem normálně menstruovala, měla ovu, vše pravidelné...no a po vysazení HA mi najednou diagnostikuje PCOS. To se přece nemohlo jen tak objevit ne? Ultrazvuk mi dělal často a přece si toho musel všimnou dřív...já mám totiž pocit, jestli to není užíváním HA. Neplodnost a PCOS je dneska strašákem skoro každé druhé ženy, dost možná už civilizační choroba...jaké na to máte názory? Může HA ovlivnit- zavinit PCOS ?

čekám nějakou vzájemnou podporu, Vaše příběhy, zkušenosti - hlavně těch, kdo se aktuálně snaží o mimčo s touto dg.

TĚŠÍM SE NA PŘÍSPĚVKY! 🙂

salenas
14. lis 2016

holky, zkuste tohle :
http://www.myprotein.cz/sports-nutrition/inosit...

pro vás s vaší diagnozou 4 gr denně, a tohle vyjde trochu levněji než nosifol či inositol. Já stejně raději požívala fertipronu, že v ní je i kyselina listová štěpená, ale mě stačil jeden sáček, vy musíte dva, aby tam byly 4 gr inositolu

norna
14. lis 2016

@gabulkam ahoj ja piji Nosifol forte a asi dobry 😀 😀 mam teprve baleni a pul za sebou tak uvidime jestli pomuze... 😎 😎 jsem po laparce tak jsem cela profoukla tak jsem na to sama zvedava 😀 😀 Jinak vubec nvm jestli na rust folikulu pomaha tohle piti at je to nosifol nebo inofolic nebo cokoliv jineho.... 😕 😕

salenas
14. lis 2016

@norna na rust folikulů právě pomáhá látka inositol a ta je v nosifolu,inofolicu a fertiproně a lze ji koupit i zvlášť a inositol by měly používat právě ženy,co nemají ovulaci,špatné folikuly a PCOS

norna
14. lis 2016

@salenas aha no tak to je fajn..jsem zvedava jak zabere 🙂 ted mam akorat po menses tak uvidime 🙂

kecupka66
15. lis 2016

zdravím holky, řešíte teď doplňky stravy, jak vidím..a neznáte něco na podporu menstruace tedy na tvorbu děložní sliznice? nějak v ty hormony ztrácím víru..🙂

tammm
15. lis 2016

@kecupka66 kontryhelový čaj,od 1dc do ovulace 😉

kecupka66
15. lis 2016

@tammm ..kontryhelový čaj piju, zatím nezabírá☹ nemám ani od čeho odpočítávat dny cyklu a ovulaci, prostě cyklus žádný není ☹ ale i tak moc děkuju za radu! 🙂

uzivatelkapetra
15. lis 2016

@kecupka66 já pila kontryhel poprvé tento cyklus od druhého dne do asi 18dc a 19 nebo 20 jsem byla u doktorky a měla jsem sliznici 5mm. Takže nevím, ale já budu asi obtížnější případ.

uzivatelkapetra
18. lis 2016

Ahojte tak jsem dneska 2dc byla pustit žilou na ten slavný hormonální profil. Do žádanky mi vypsala cca 6 položek, výsledky mi řeknou asi až kolem toho 13dc, kdy se mám objednat na utz.
Tož se modlím, aby to nebylo horší než si myslím.

kecupka66
18. lis 2016

Tak jsem po další kontrole a dopadlo to zase blbě! ☹ Sliznice mi nenarostla ani o půl milimetru..mluvila o atrofické sliznici..prostě moje tělo nevyrábí hormony. Takže teď jsem dostala HA, aby mi naskočila nějaká hladina estrogenu, kterou musím brát dva cykly, dokud nenaskočí zase menstruace..potom další kontrola a dostanu zase jinou antikoncepci s míň estrogenem..a potom na to prý zkusíme navázat utrogestanem a pak už snad menstruace přijde i bez HA...snad

pidalka12
18. lis 2016

@kecupka66 zkus malinik a kontryhel. čaj. Ja na něj mám jen chválu a pomohl mí se sliznici. Opravdu funguje...

kecupka66
18. lis 2016

@pidalka12 a kupovala si ? nebo sis sama sušila? já jenom, že je na trhu tolik těch čajů..levné i drahé..a nejsem si úplně jistá jak je to s kvalitou

pidalka12
18. lis 2016

@kecupka66 kupovala jsem v pekárně. Kontryhel sypany a malinik také, ale měla jsem i sackovy. Myslím, ze kvalita byla dobrá.

pidalka12
18. lis 2016

@kecupka66 😂😂😂 oprava, v lékárně 😀 ten telefón občas píše kraviny

kecupka66
19. lis 2016

@pidalka12 ale náhodou pekárnou si mi dost zvedla náladu :D docela to pobavilo ! :D

pidalka12
19. lis 2016

@kecupka66 tak to jsem ráda 😃👍🙊

pidalka12
22. lis 2016

@norna tak poslušně hlásím, ze včera první uz. Srdíčko je uu vidět a merime 5.6 mm 🙂 další kontrola za 14 dní 🙂

norna
22. lis 2016

@pidalka12 ¨no to je nadhera 🙂)) vidis jak bublinka roste 🙂 Moc ti preji vse nej a hodne zdravicka pro tebe a bublinku 😉 😉 Ja jsem porad tam kde jsem a porad nic🙂 jeste ke vsemu jsem ted mela nejakou cystu ktera se tedy s menstruaci vyplavila a ted jsem zase zvedava no..pristi tyden jdu k doktoru tak snad zadna cysta uz nebude ... 😢 😢

uzivatelkapetra
22. lis 2016

@pidalka12 gratuluji k letňátku...to vám jednou bude vděčné, že může slavit na zahradě.
My zimní nevíme co to pořádná oslava je:D

pidalka12
22. lis 2016

@norna určitě to bude v pohodě. Doma na sebe buďte hodný a hodně se kamaraďte, a ono to vyjde. A když né, pomůže doktro, jako nám 🙂 Moc děkuji. Snad bude i nadále vše dobré a tak jak má být 🙂

pidalka12
22. lis 2016

@uzivatelkapetra Moc děkuji 🙂 Vzhledem k tomu, že já jsem v 12.12. tak vím, jaké je to "slavit" narozky v zimě.. Nic moc :- / Budou s přítelem slavit spolu, a třeba se i podaří aby se narodil ve stejný den jako on.

salenas
22. lis 2016

@norna bereš ten inositol ?

norna
22. lis 2016

@salenas beru dva sacky denne nosifolu pravidelne 😉

norna
22. lis 2016

@pidalka12 jo na sebe jsme hodny porad bych rekla 🙂 a kamaradime se ted vice nez predtim 🙂 jo snad doktor pomuze vlastne misto laparky jeste nemam nic vyzkouseno zadne hormony nic tak uvidime🙂 😎 😎 jednou to snad vyjit musi... 😎

uzivatelkapetra
27. lis 2016

Čaute holky,tak co nového?
Já v úterý jdu na kontrolu vprostřed cyklu a snad mi něco řekne co za hormony mi našli v krvi a kde bude problém.
Ovulace se zatím asi nechystá, nic nového.

uzivatelkapetra
29. lis 2016

Tak teda nevím...
Hormony mám všechny v normě, ale opět žádný dominantní folikul.
Mám teda 3 měsíce brát ten inofolic combi + od 18. dne duphaston a kdyby nic tak mám přijít.

Nechápu proč teda folikul žáden neroste, když jsou hormonální hladiny OK?

norna
29. lis 2016

@uzivatelkapetra ahoj u me zatim nic noveho 🙂 (bohuzel ) jinak vse v poradku a dle doktora ted nic nebrani otehotnet no takze asi tak...tak tomu necham nejaky cas a kdyz nic tak pak se uvidi dal.😎 Ovulace probehla po XXXX mesicich co jsem ji nemela takze zatim laparo a nosifol co piji dela dobrotu ale uvidime na jak dlouho...Pak napis jak jsi dopadla u doktora 😉

salenas
29. lis 2016

@uzivatelkapetra a nemáš tvrdý obal kolem folikulů? Proto ti doporučil ten inofolic,kvůli inositolu.

Jinak mám radost z kamarádky,dva roky nemohla otěhotnět,špatná ovulace,začali chodit do caru,nasadila inositol a je to tam bez ivfv 🙂

uzivatelkapetra
29. lis 2016

@salenas No říkala , že zatím jen něco přes měsíc co inofolic beru je málo. Takže 3 měsíce ho mám ještě brát a pak se uvidí.
Ten inositol pomůže tomu folíku dostat se ven? To si ho kdyžtak koupím čistý a budu se předávkovávat🙂

salenas
29. lis 2016

@uzivatelkapetra stačí 4Gr denně. No laicky řečeno-na vaječníku je tvrdá krusta,která způsobuje,že vajíčka nemohou dorůstat,prasknout a odplavit se a pak vznikají rády cysty. Inositol patří do skupiny vitamínů B,kteří právě podporují správnou činnost a odbourávají tu krustu.

Strana