Snažilky s diagnózou PCOS (Polycystické vaječníky)
Ahoj slečny, dámy, ženy...prostě všechny co už dítě máte, těhotné jste, nebo se snažíte otěhotnět a máte diagnózu PCOS...
Vím, že diskuzí na téma PCOS je hodně, ale já jsem se rozhodla založit tuto "skupinu" především pro ty, co se i přes tento syndrom snaží otěhotnět...možná plaším, možná ještě není vše ztracené, ale je tu obrovská nejistota, strach, ...a proto bych se ráda seznámila s někým, kdo má - prožívá podobné problémy, popřípadě, jak dále postupuje s léčbou a nebo taky gratulovala, že se to povedlo 🙂
Abych přiblížila svůj problém :
HA jsem začala brát v 19 letech, tedy 2,5 roku potom, co jsem měla MS ustálenou a pravidelnou a kdy jsem přestala mít kožní problémy (akné)...brala jsem ji pět let a po svatbě jsem se rozhodla, že vysadím a s manželem se pokusíme otěhotnět - tak nějak pozvolně, nechtěla jsem nic "hrotit".....takže v září 2013 jsem vysadila, hned jsem dostala MS a první spontánní MS jsem dostala koncem října, ale velmi velmi slabou....no nic, říkala jsem si - takhle to má hodně holek (alespoň mě o tom přesvědčovali, že po HA je "normální" nemít to třeba i rok). Pořád jsem si říkala, že lepší nějaká MS, než žádná...jenže měsíce plynuly, je únor a MS opravdu žádná nebyla. Zkoušela jsem bylinky apod. vím, že to chce čas, ale přesto jsem to nevydržela a šla dnes na gyndu....řekla jsem, že jsem vysadila a nemám MS...prohlídka (na koze) v pohodě, ale pak mi dělal vnitřní ultrazvuk (ten mi dělá vždy!) a řekl, že je to tím, že mám polycistické vaječníky - oba dva (jasně jsem to na UTZ viděla!) :( tak sem myslela, že se mu tam rozbrečím. Dostala jsem injekci na vyvolání MS a čekám, zda přijde, či nepřijde....sice mě dr uklidňoval, že to neznamená úplnou neplodnost a že CAR je až poslední možností, ale moc klidná teda nejsem.....jestli se dostaví MS tak mi udělá nějaký ten hormonální test/ přehled nebo co to je - prostě jestli nemám zvýšený testosteron (což je ta horší varianta). To se mi ale moc nezdá - nadměrné ochlupení ani akné nemám, vypadávání vlasů taky ne, obézní nejsem...Moc tomu nerozumím, páč se všude mele jen o téhle variantě, ale o té druhé moc ne....dočetla jsem se něco, že je důležité vyvolat ovu (to se dělá pomocí prášků apod.) ...ale fakt jsem z toho jelen a ta nejistota je ze všeho nejhorší. Manžel mimi moc chce a já taky a jestli to nepůjde, tak to bude průser ☹ ...jo a ještě něco. Pořád mi vrtá hlavou, jak je možné, že před braním HA (ano, toho neskutečného svinstva) jsem normálně menstruovala, měla ovu, vše pravidelné...no a po vysazení HA mi najednou diagnostikuje PCOS. To se přece nemohlo jen tak objevit ne? Ultrazvuk mi dělal často a přece si toho musel všimnou dřív...já mám totiž pocit, jestli to není užíváním HA. Neplodnost a PCOS je dneska strašákem skoro každé druhé ženy, dost možná už civilizační choroba...jaké na to máte názory? Může HA ovlivnit- zavinit PCOS ?
čekám nějakou vzájemnou podporu, Vaše příběhy, zkušenosti - hlavně těch, kdo se aktuálně snaží o mimčo s touto dg.
TĚŠÍM SE NA PŘÍSPĚVKY! 🙂
@gabulkam ahoj ja piji Nosifol forte a asi dobry 😀 😀 mam teprve baleni a pul za sebou tak uvidime jestli pomuze... 😎 😎 jsem po laparce tak jsem cela profoukla tak jsem na to sama zvedava 😀 😀 Jinak vubec nvm jestli na rust folikulu pomaha tohle piti at je to nosifol nebo inofolic nebo cokoliv jineho.... 😕 😕
zdravím holky, řešíte teď doplňky stravy, jak vidím..a neznáte něco na podporu menstruace tedy na tvorbu děložní sliznice? nějak v ty hormony ztrácím víru..🙂
@kecupka66 já pila kontryhel poprvé tento cyklus od druhého dne do asi 18dc a 19 nebo 20 jsem byla u doktorky a měla jsem sliznici 5mm. Takže nevím, ale já budu asi obtížnější případ.
Ahojte tak jsem dneska 2dc byla pustit žilou na ten slavný hormonální profil. Do žádanky mi vypsala cca 6 položek, výsledky mi řeknou asi až kolem toho 13dc, kdy se mám objednat na utz.
Tož se modlím, aby to nebylo horší než si myslím.
Tak jsem po další kontrole a dopadlo to zase blbě! ☹ Sliznice mi nenarostla ani o půl milimetru..mluvila o atrofické sliznici..prostě moje tělo nevyrábí hormony. Takže teď jsem dostala HA, aby mi naskočila nějaká hladina estrogenu, kterou musím brát dva cykly, dokud nenaskočí zase menstruace..potom další kontrola a dostanu zase jinou antikoncepci s míň estrogenem..a potom na to prý zkusíme navázat utrogestanem a pak už snad menstruace přijde i bez HA...snad
@pidalka12 ¨no to je nadhera 🙂)) vidis jak bublinka roste 🙂 Moc ti preji vse nej a hodne zdravicka pro tebe a bublinku 😉 😉 Ja jsem porad tam kde jsem a porad nic🙂 jeste ke vsemu jsem ted mela nejakou cystu ktera se tedy s menstruaci vyplavila a ted jsem zase zvedava no..pristi tyden jdu k doktoru tak snad zadna cysta uz nebude ... 😢 😢
@pidalka12 gratuluji k letňátku...to vám jednou bude vděčné, že může slavit na zahradě.
My zimní nevíme co to pořádná oslava je:D
@uzivatelkapetra Moc děkuji 🙂 Vzhledem k tomu, že já jsem v 12.12. tak vím, jaké je to "slavit" narozky v zimě.. Nic moc :- / Budou s přítelem slavit spolu, a třeba se i podaří aby se narodil ve stejný den jako on.
Čaute holky,tak co nového?
Já v úterý jdu na kontrolu vprostřed cyklu a snad mi něco řekne co za hormony mi našli v krvi a kde bude problém.
Ovulace se zatím asi nechystá, nic nového.
Tak teda nevím...
Hormony mám všechny v normě, ale opět žádný dominantní folikul.
Mám teda 3 měsíce brát ten inofolic combi + od 18. dne duphaston a kdyby nic tak mám přijít.
Nechápu proč teda folikul žáden neroste, když jsou hormonální hladiny OK?
@uzivatelkapetra ahoj u me zatim nic noveho 🙂 (bohuzel ) jinak vse v poradku a dle doktora ted nic nebrani otehotnet no takze asi tak...tak tomu necham nejaky cas a kdyz nic tak pak se uvidi dal.😎 Ovulace probehla po XXXX mesicich co jsem ji nemela takze zatim laparo a nosifol co piji dela dobrotu ale uvidime na jak dlouho...Pak napis jak jsi dopadla u doktora 😉
@uzivatelkapetra a nemáš tvrdý obal kolem folikulů? Proto ti doporučil ten inofolic,kvůli inositolu.
Jinak mám radost z kamarádky,dva roky nemohla otěhotnět,špatná ovulace,začali chodit do caru,nasadila inositol a je to tam bez ivfv 🙂
@salenas No říkala , že zatím jen něco přes měsíc co inofolic beru je málo. Takže 3 měsíce ho mám ještě brát a pak se uvidí.
Ten inositol pomůže tomu folíku dostat se ven? To si ho kdyžtak koupím čistý a budu se předávkovávat🙂
@uzivatelkapetra stačí 4Gr denně. No laicky řečeno-na vaječníku je tvrdá krusta,která způsobuje,že vajíčka nemohou dorůstat,prasknout a odplavit se a pak vznikají rády cysty. Inositol patří do skupiny vitamínů B,kteří právě podporují správnou činnost a odbourávají tu krustu.

holky, zkuste tohle :
http://www.myprotein.cz/sports-nutrition/inosit...
pro vás s vaší diagnozou 4 gr denně, a tohle vyjde trochu levněji než nosifol či inositol. Já stejně raději požívala fertipronu, že v ní je i kyselina listová štěpená, ale mě stačil jeden sáček, vy musíte dva, aby tam byly 4 gr inositolu