icon

Som stále chorá a nešťastná, zrelá na psychiatra

zabudnutaanezdrava
27. led 2017

Dobry vecer,
ani neviem odkial zacat poriadne. Mam 25 rokov. A som zrela k psychiatrovi,poviem to narovinu.... Citim sa hrozne nestastna. Nic v zivote ziadna oblast mi nevychadza. Vsetko je zle, nic co si naplnujem nikdy nevyjde, citim akoby sa nieco zle dialo,okolo mna. Bola som zdrava zena, zdrave dieta vzdy, vsetko mi vychadzalo, rodina dobra, skola, perfektne vsetko bolo, kopu znamych,dokonca som si nasla lasku,ale pred takymi cca 3-4 rokmi sa to akosi zlomilo. SOM NEUSTALE CHORA!! Nechapem,o co sa jedna, pochodila som vsetkych lekárov, vselijakych,aj za hranicami, aj tu, liecila som sa mnozstvom liekov,, preparatov, lieciv, dokonca som chodila aj na jogu,ci akupunkturu, TČM som vyskusala nic. Ja sa zbavim jednej choroby a dalsia pride. Napriklad: uvediem priklad...od juna som mala zapal oka, potom zapal ucha, neskor zapal trojklanneho nervu, potom mi vytrhavali osmicky, potom zapal zaludka, potom zapal moc. ciest, potom zase oko, potom chripky dve, stale nieco, trapim sa vkuse pre nieco :( som zrela na psychiatriu,baby. Mam pocit,ze mi uz nikdy nic nepomoze. Stracam sa sama v sebe, bojujem so sebou,ako sa len da a neprechádza to, investovala som nekrestanske peniaze, aj moja rodina. tento kolobeh ma stoji strasne vela neergie, uplne ma vycucava zo zivota, citim,akoby niekto na mna nejaku kliatbu vrhol,hoci na to neverim,som katolicka, veriaca,bola som aj za fararom, bola som na spovedi, citala som mnoho knih, ako sa vyliecit, dusu a take, ale vsetko sa mi ruca. Nic mi nepomohlo, ani psycholog, nikto. Mne sa stále zakazdym objavi v zivote nejaky problém najma teda zdravotny, to ma hendikepuje v mnohých oblastiach života, napríklad nemozem ist ani na dovolenku,lebo som stale chora, na liekoch, nemozem ist ani si zaplavat do bazena,lebo dostanem zapal ,mykozu, nemozem ist na lyze lebo sa spotim a dostanem anginu, vraj imunitu na tom nemam az tak zle lekári hovoria podla testov, jedla som mnoho preparatov na imunitu, asi 5 ,dokonca aj wobenzym 4 mesiace, bez výsledku(ked som ho brala,bolo lmi lepssie,ale vysadila som a vsetko nanovo sa zacalo),cely sialeny kolotoc. ja nemam JEDEN mesiac za tie tri styri roky kedy by mi nieco nebolo, keby ma nieco nebolelo, a keby som nebola chora, na liekoch.
Prosím Vas stretli ste sa už s niecim ?mali ste to aj vy ?ako ste to riešili ? ja mam pocit,ze to dlhšie nevydrzim,a bud skocim z mosta,alebo pojdem na psychiatriu. Vysava mi to zivot aj energiu, s kazdym sa potom iba hadam,som neprijemna, lebo ja sama som v depke zo seba, ako sa zo zdraveho dievcata stal kripel,v 25 rokoch.:(:(:(
je to normalne,co sa mi deje ??dakujem za kazde rady.

Strana
z4
slimacikmia
28. led 2017

@zabudnutaanezdrava hmmmm a teraz čítam aj to s tou školou... Tak to je kopa stresu... Prepáč, čítam to dodatočne, odpisovala som hneď po prečítaní úvodného príspevku a teraz vidím, že veľa vecí si už aj sama spomínala...

konidana
29. led 2017

@zabudnutaanezdrava ano, od té doby co kamarádka léčí psychiku, není nemocná fyzicky. A ta zima s tím souvisí - to mám zase ze svojí zkušenosti... někde uvnitř v podvědomí je stres nebo napětí (např. být nejlepší nebo nespokojenost se sebou) a to strašně vyčerpává - pak je zima, a tělo je náchylnější k nemocem, protože bojuje s psychikou a nemá už síly proti bacilům.

zabudnutaanezdrava
autor
29. led 2017

@konidana toje zaujímavé naozaj .( a zarovne velmi smutne,no je skvele,ze sa jej nasla pricina. kolko rokov sa trapila s tymichorobami?tiez ako ja, 4 roky,ci viac ? ako na to prisla ?ze ma problém so psychikou?
@slimacikmia vysetrovali stitnu,dokonca az v specializovanom centre, nič nenasli,tak z tých veci,asi všetko,co si vymenovala mi "chyba" a robi mi zle vela veci v mojom zivote ma trapi, a je mi z nich nanič, ale z toho sa neda dostat von mavnutim carovneho prutika.
som smutna z vela veci,ktoré mam v zivote, spustac je urcite nejaky a mozno ich je viac,ale to by som musela odist na pusty ostrov,sama, bez vsetkych,co doteraz poznam,a zabudnut na to,ako som zila,a tak..a nie tu ostavat :(mne na toto psychiater nepomoze veru. prilis mam v sebe vela zlych veci, hoci ani nechcem
stres je u mna najhorsi, vsimam si,ze ked mam hrozne stresove dni,tak po nich hned ochoriem, alebo nemozem spat, tak ma to vystresuje a je mi este horsie.alebo naopak phadam sa s rodicmi,ci priatelom a dostanem potom zapal mocaku(možno je to sprosta nahoda iba),ale neviem,ci je to nhaoda skutocne, nezda sa m ito akosi uz,ale kedysi to tak nebolo, bola som chora vtedy,ci ked som boala v pohode psychicky,alebo nebola,to bolo jedno.
samozrejme je to,ze co inym ludom nevadi a nepremyslaju o tom,tak mna to ubíja,a to by tak nemalo byť. viem,ze sme kazdy jedinečny,ale aj cez to vsetko.
Chcem byt v zvote pokojna, vyrovnana, zdrava a stastna, viem,asi je to prilis,ale viem , verim v to,ze keby som bola zdravsia,ako som a vyrovnana,v klude, bolo by mi ovela lepsie,ale to nejde len tak.

japona
29. led 2017

@zabudnutaanezdrava Ac se tomu bráníte, myslím, že psychiatr a pár léků na předpis by vám pomohlo nejvíc. Mate rozhozenou hladinu serotoninu. Léky vám ji dorovnaji -> vy se trochu vzchopite -> začnete dělat (konecne!), co vás baví -> nastartuje se prirozene fungování a budete moci léky vysadit (třeba za pul roku).
Nemoci jsou podle me příznakem totálního psychickeho vyčerpání, kdy dlouhodobe jdete proti svým potřebám. Několik let plnit potřeby rodičů misto svých vlastních by položilo každého. Sama si podle me už pomoci nemůžete.

zabudnutaanezdrava
autor
29. led 2017

@japona dakujem za vasi odpoved. a ten serotonin mi moze doplniť iba lekár ?psychiater ? ci sa to da aj inde kupit v niecom "inom " ?alebo to musia byt nutne antidepresiva ?

annasmyckova
29. led 2017

@japona naprosto souhlasím, je to chemie v mozku a ne slabá vůle, léky jen nastaví správnou hladinu...myslím, že nejvíc by pomohla psychiatrická léčba (klidně i s hospitalizací -člověk si odpočne, změní prostředí, doktoři vychytají léky, které sednou) a pak dobrá psychoterapie, kde se rozklíčuje, kde je kořen toho všeho. Tělesné uzdravení jde s tím ruku v ruce.. (mám něco podobného za sebou, víc psát nechci, jen že jsem na tom byla obdobně jako zakladatelka, totálně mě zradilo těloˇ-nespalo, nejedlo, bylo nemocné, neustálá zimnice...a taky jsem se bránila psychiatrii, nakonec to jinak nešlo a jsem za to ráda, po 3letech léčby jsem vysadila léky a dodneška jsem v pořádku). Ale musela jsem si taky sama před sebou přiznat, že potřebuju pomoct. A chce to trpělivost, několik měsíců jsem měla dojem, že se nic nelepší. Začalo se to lepšit pomalounku. A naučilo mě to hlídat si svou vnitřní spokojenost, nikdo jiný to za mě neudělá...

netopejr
29. led 2017

@zabudnutaanezdrava Ja pro ty léky, zvláště antidepresiva a jina psychofarmaka obecne dost nejsem. ALE! Mozky některých lidi ten serotonin a kdovicojineho, proste nevyrábí. Technicky jasné. Nemate-li doba karmin, jen kobaltovou modr, růžovou si v tom kyblíku s bílou barvou proste neumícháte.
Pak ke člověk znavenej, v depresi, zacykli se to. Radost nepřijde, tělo nemá hormon štěstí. Bez radosti se žije fakt pretezko.
Dnešní psychofarmaka jsou zas trochu jinde nez dřív, a muze to fakt pomoct.
Když je toho na jednoho moc, je na to sam, trvá to dlouho, deprese a nemoci se na to nabali snadno.
Všechno se tim třeba nevyřeší, ale poradne se vyspite, s chuti se najite, ja mam z jídla fakt radost, u nas všichni, uvidíte sbet v jinem svetle, bude vám lip. Něco psychosomatickeho odpadne a zbytek dokážete resit efektivněji, protože na to budete mit silu a nebudete se placat ve všem. Dokážete si pak některá vyšetřeni zařídit, když budete mit za to, ze timhle směrem ke potřeba jit.... Takhle je toho fakt moc a myslím je i těžké rozlišit, co je příčina a co důsledek.
A bylo by hrozne super, kdybyste mohla odjet někam do klidu, na týden na dva, kde budete moct po libosti spat, kde dostanete 5x denne poradne najíst a nikdo nebude resit co delate. Klidne místo, příroda okolo, bazen třeba poblíž nebo co mate rada, a proste vypnout od všeho a od všech a odpočinout si.

japona
29. led 2017

@zabudnutaanezdrava Objednejte se k psychiatrovi, řekněte mu, co jste napsala tady a on už něco vymyslí. Kupovat něco bez odborníka bych se bála, přece jen byste si mohla ještě ublížit.

zabudnutaanezdrava
autor
29. led 2017

mam pocit, akoby nieco zle, vo mne vkuse kolovalo, v mojom tele, :( nieco,co zapricinuje tieto choroby :( je mi na plac.
nieco zle, viem,citim to.neviem,co to je,ale je to na zblaznenie

annasmyckova
29. led 2017

@zabudnutaanezdrava taky si pamatuju ten beznadějný pocit...jakoby byl člověk v černé díře a už nikdy ho nečekalo nic dobrého...nevěřila jsem nikomu, že bude líp, jak mě utěšovali. Člověk v depresi má černou optiku, tak to je. Chybí nadhled a radost ze života. Mě pomohly léky a chodit hodně do přírody. Taky mi pomohla knížka od Anselma Gruna Deprese jako šance.

luckylee
29. led 2017

Ja bych hrozne rada poradila at se alespon na chvili vybodnes na vsechny leky i doplnky.Zkusila spise bylinky a sama zacala nad sebou premyslet a pracovat na sobe.Kineziologii bys mohla zkusit.Nedavno jsem se v jedne alternativni skupince ptala na doporuceni nejake terapie a jedna skvela zena mi napsala ze sice muzu zkusit o tom mluvit a platit komukoli jinemu aby mi pomohl ale dokud mi neco necvakne v hlave tak to bude zbytecne.Clovek je pak na tom cizim cloveku tak nejak zavisly...ALE znam ten pocit kdy nevis kudy kam a fyzicky proste nemuzes tak se zkus na chvili ponorit sama do sebe,udelat podminky tak aby ti chvilku bylo prijemne a zapremyslet jestli vazne citis ze je spatne neco v tvem fyzickem tele nebo spise v mysli.Kazdopadne ti budu moc drzet pesti.

zabudnutaanezdrava
autor
31. led 2017

@luckylee uz som sa vyprdla na lieky,asi rok,bolo mi este horsie, asi..:/ resp. rovnako. pracovala som na sebe velmi velmi,aby som sa vyliecila,ale mna uz nemoze asi nik vyliecit.
az moc nad sebou premyslam.

no zeny, idem na testy nejaké na imunitu, este k imunologicke svojej,davam jej poslednu sancu,len ma asi zase bude chciet dopovat imunorom,no nedám sa. budem to riesit, skusom vyriesit tu pricinu zapalov.
citala som si na internete o tom serotonine, hormone stastia,ale da sa to jedine na predpis od psychiatra, hladam psychiatrov aj,nanete niekto pise,ze musim mat vymenny listok,niekto ze nie.tak nie.
zastavim sa po ceste zo skoly u nejakeho a spytam sa.
toto je zatial vsetko,co nove mam, budem vas informovat,ako mi je,a ako postupujem.ale teraz je toho aj tak na mna vela,vela placem:(

annasmyckova
31. led 2017

komive
31. led 2017

Byla jsem nekolik let v kuse nemocna, psychicky jsem na tom byla hodne zle, taky same zanety..ted zpetne muzu rict, ze to bylo jen a pouze stresem. Jakmile stresovy faktor pominul, u me to bylo studium, nebyla jsem vazneji nemocna. Stres je potvora a udela hodne, oslabi se imunita a je to zacarovany kruh, protoze se clovek jeste vic stresuje, kdyz je nemocny. Popremyslela bych nad necim, jak stres odbourat..nebo taky, jestli ti to studium za to stoji, jestli bys nechtela delat neco pro tebe prinosnejsiho..klidne napis do zprav, kdyby neco..

merope
31. led 2017

@zabudnutaanezdrava Podle toho, co popisuješ o tom psychologovi (nebo psycholožce?) - tak ty rady "to bude dobré" mi nepřijdou moc profesionální a zkusila bych na tvém místě někoho jiného.

zabudnutaanezdrava
autor
1. únor 2017

@merope to tak ony zvyknu hovoriť, ze to bude dobre, ze mam ist na prechádzku, nebyt perfekcionisticka,ale mne take rady stoja za h....!! vies ako...toto mi nepomoze. u mna je to take,ze prirovnam to...choremu cloveku na rakovinu, lekár povie, dajte si na to urologicky caj, to pomoze.... tak pre mna je to taka ista rada.od tych ""slavnych psychologov",dnes je v mode mat vlastneho psychologa, prislo to z ameriky,ale ja som s tym nesuhlasila,dlho som s odhodlavala,ale sla som,nci ma to nestalo,a chodila som rok tam pravidelne,ale po roku som zistila,ze som na tom tak,ako predtym,nez somt am zacala chodiť, kazde dva tyzdne som chodilaa nic z toho. "to bude dobre, to sa musite uvolnit"..naco mi to bolo? len som stratila drahocenny cas,a ked som sa jej spytala,ci treba ist za spychiatrom,bola proti liekom,cize ma uplne tym odfajčovala.

@komive uz to musim vydrzat, som tesne pred ukoncenim druheho stupna vs, tesne pred vytuzenym titulom,to uz vydrzim nejako,lenze - stres zo statnic, skusok, potom stres z prichadzajuceho zamestnania, to spravi tiez svoje, snad to so mnou nesekne. Ono u mna je viacero faktorov, nielen ten stres debilny, u mna aj nervozita, podrazdenost a take..

netopejr
1. únor 2017

@zabudnutaanezdrava Školu dodělej. Jak bude hotovo, budeš mit 2-3 mes prázdniny. A ty prázdniny, si rozhodne udělej!!!!! Žádná prace krom nalezeni zaměstnání, tu bude snazší hned nez na podzim.
Pokud prace půjde tedy.
Ne ze by nebyls náročná, ale zas kolik hodin e tam nutno byt?
Proti jiným ještě stresovějším...
Volna odpoledne, kdy lze byt venku... A dělat lecos.
Ale k ty práci si už nic dalšího nepribirej!!! Maximálně chodit cvičit, kreslit, nějaké ruční pravé,hudba,sport, jen c o Te těší zajímá. Nebo občas koncetet, kino, divadlo. Zadne další povinnosti nez ta jedna jediná prace.

netopejr
1. únor 2017

@zabudnutaanezdrava ještě bych doplnila: Neřeš toho moc zaraz. Ted jsou zkoušky,pak státnice. To jsou Tvoje mety. To se dohání blbe a byl by to jen další stres.

Zamestnani budeš resit, az budeš mit státnice. To už bude v klidu. Učiteli je porad nedostatek, a i kdybys nesehnala, nebo vic řešila sebe, i v průběhu roku učitelé onemocni, odchází na mateřskou a leckde nuzou byt obzvlášť radi, ze Te najdou. Kdyztak nastoupíš později. Ale budeš mit školu,kvalifikaci. S tim se neztratis.

komive
1. únor 2017

@zabudnutaanezdrava Chapu, i ja jsem si rikala, ze musim vydrzet, nejhorsi zdravotni problemy prisly ale taky tesne pred koncem, proto to bylo i nejhorsi, clovek si rika, ze musi, a soustavne ho to nici..ja jsem rada, ze to s praci odeslo, ted zpetne vim, ze jsem si zdravi tema stresama nicila sama, neumela jsem to ale jinak. Moc ti preju, aby se ti ulevilo, ono i ta nervozita a podrazdeni ma casto co delat se stresem..kdy mas koncit skolu?

netopejr
1. únor 2017

@netopejr A jestli ted chodíš ještě do nějaký prace, nemohl by Te tech par měsíců život přítel, prip. pomoct rodice?

zabudnutaanezdrava
autor
1. únor 2017

@netopejr nechodím teraz do práce,ale obcasne pracujem z domu ako brigadky, ale to je tiez narocne, rodicia mi pomahaju ako mozu,ale nechcem ich obtazovat stále.
ked len ja nebudem mat pokoj, pcoas leta,ak si nenajdem hned prácu :( z coho budem zit,a budem v strese,ze si na podzim nic nenajdem:( alebo viem,ze ma bude cakat to,ze musim do práce aj tak,taky stres velky :(ja som taka poctiva a perfekcionisticka,ze stale ked mam nieco pred sebou,co ma caka,tak to nedokážem vobec kontrolovat v sebe,a hned mam stres z toho.a uz teraz sa zamyslam,co bude v lete,ked zostatnicujem :(
koncim skolu v juni tohto roka o pol roka.
@komive

zabudnutaanezdrava
autor
1. únor 2017

ľudkovia, čo mám robiť na bolesť a rezanie mechúra.:( prosím vás, a na stipanie a palenie pri močeni,asi sa zblaznim, nachladla som vonku a zas to mam, rpitom pred dvoma tyzdnami som dobrala atb.asi sa vazne scvoknem..poradte mi

japona
1. únor 2017

@zabudnutaanezdrava Opravdu si zajděte za psychiatrem, ať vám něco předepíše, jinak se z toho nevyhrabete. Ona rozhozená mysl umí nadělat paseku. Klidne verim tomu, že se vás snaží zklidnit všemi těmi chorobami..
Urcita obava z budoucnosti je normální, ale u vás je to už prehnane. Uzkostlivost vám ničí život.

lv
1. únor 2017

@zabudnutaanezdrava lichořeřišnici, ta je na močové cesty výtečná

a tím psychiatrem, máš tu desítky názorů, že je vhodný, spíš nutný.

netopejr
1. únor 2017

@zabudnutaanezdrava a na močák jsou ještě dobry brusinky

netopejr
1. únor 2017

A ještě k @lv doplním, neotalela bych s objednanim, aby ses do příštího zkouslovyho a statnic Tvuj celkovy zdravm stav stabilizoval, protože zkousky, státnice a k tomu začátky lecny, už jen dochazeni, aby toho zas nebylo moc.

mialagia
1. únor 2017

@zabudnutaanezdrava mě naposledy pomohla kombinace urinal akut + laktobacily od swissu každý den maximální dávku obojeho a už za pár dní OK..ale chce to brát dýl ať se to nevrátí..🙂

Jinak po dalším počtení tady mám pocit, že asi fakt tebe ničí hlavně stres a oslabuje hodně imunitu..studium VŠ by takhle stresovat ale nemělo, chápu že třeba ve zkouškovém období je to horší, ale to trvá vždy jen měsíc dva..a pak zase delší dobu klid..já mám dojem, že studuješ něco co tě nebaví nebo nemáš moc předpoklady a proto je to pro tebe tak náročné..chápu, že už to chceš dokončit, ale na druhou stranu nebude tě stejně stresovat pak práce v tomto oboru?

merope
7. únor 2017

Chvilku jsem tu nebyla, tak pár komentářů dokupy:

- zánět močáku - lichořeřišnice, brusinka, dostatek tekutin případně antibiotika. Pokud to pálí pořád, pak 100% lékař kvůli laborce (udělají rozbor moči na baktérie a zjistí, zda to je ok či nikoli - viděla jsem teď jeden případ okolo - bylinky, vždy ok, pak zhoršení, zase ok... asi měsíc a půl, pak antibiotika a za týden úplně v pořádku).

- psycholog - pokud nemá význam a povídá, co popisuješ, není to o zatracení psychologů, ale toho konkrétního. Já taky potkala několik psychologů, co bych poslala do háje - a pak dvě úplně super psycholožky, co mi neříkaly nic o házení za hlavu, ale fakt se mnou probíraly konkrétní problémy, mé řešení situací, proč ty situace řeším, jak řeším - a hlavně ode mě chtěly slyšet, proč je nemůžu řešit jinak, co mi to přináší, bere a tak. A to jsem jí vysvětlovala, že opravdu nelze ve 20:00 vypnout mobil, co kdyby volal klient... a až s ní jsem si uvědomila, že ti, co volali v deset večer, z nich stejně nikdy žádný obchod nebyl - fakt to se mnou probírala pečlivě, žádné: "To je ale blbost, vypněte to." Ale: "Proč ho v osm nemůžete vypnout? Proč by to nešlo?" A nechala mě, abych si na to, že to je blbost a mám ho vypnout, přišla sama.

Jinak mám pocit, že jedna moje kamarádka má podobné problémy, co popisuješ - už je nemocná takřka v kuse od podzima. Prostě stres, deprese (ona bere léky), nejistota stran práce, školy...

ifikoe
15. led 2020

Ja som to mala to iste 15 rokov. Kazdy rok v nemocnici so vsetkymi moznymi chporobami.Jedneho dna som zobrala kufor a odstahovala som sa do zahranicia prec od vsetkeho. Odvtedy je to 21 rokov co som nebola u doktora a nemala som ani len nadchu.

ifikoe
15. led 2020

@zabudnutaanezdrava Pit brusnicovy dzus

Strana
z4