icon

Zamlklý potrat, jak jste se z toho vzpamatovali?

lzii
24. led 2018

Ahoj snazilky , maminky proste vsichni co si tohle prectou ...

v posledni dobe jsem zazila zamlkly potrat v 7tt , a nejak se z toho nedokazu vzpamatovat , porad v tom pavu a premyslim jake to mohlo byt , co jsme asi cekali atd ... doma o tom mluvit nemuzu vsude na me jdou reci typu ze mame jeste synka 1,5 roku zdraveho atd coz je pravda , jasne.... ale mohl mit sestricku nebo bratricka a to me nici .... plod se prestal vyvyjet a nikdo mi nerekl proc ...:( Jak jste se z toho vzpamatovavali vy ??? Když jsem sama doma tak jen myslim na tohle a pláču :(

Strana
z6
eva.85
1. únor 2018

Dobré ráno, jsem po revizi v úterý, vše prý proběhlo v pořádku, ale zaráží mě, že jsem krvácela jen to úterý, od středy vůbec nic, ani po wc. Myslíte, že je to normální? Měla jste to také tak některá? Gynekolog mi řekl, že bych se měla čistit týden. V pondělí jdu na kontrolu, tak snad bude vše v pořádku. Jinak Vám všem přeju hodně sil a štěstí při dalším snažení.

biedronca
1. únor 2018

@eva.85 Zdravím. četla jsem od holek tady zkušenosti, že jeste nějaké spinění nebo lehké krvácení klidně může přijít v tom šestinedělí. a pokud ne, tak pro vas leépe 🙂 Uvidíte, brzy se zadaří. Počkejte na první porevizní MS a šup do toho, jestli se na to budete citit a budete chtít! 🙂
Čistění, špinení a krev může jeste kdykoliv dorazit...

sarkoc
1. únor 2018

@biedronca Myslíte, že stačí počkat na první MS a pak se snažit už? Lékař naznačil, že až 3 cykly čekat :/

lzii
autor
1. únor 2018

@eva.85 ahoj já měla revizi 22.1 a ten den do večera jsem krvacela, druhý den spinela a pak 3 dny nic.... Následoval utz u gynekolozky a rozjelo se mi špinění s krví a to mám do dnes... Už mě to štve a ráda bych aby už že mě nic nešlo...

lucifervlkova
1. únor 2018

@sarkoc Mi doktor po revizi taky nařídil tři cykly a opravdu ty dva sem čekala.

biedronca
1. únor 2018

@sarkoc No hele popravdě a tak je to má být a je doporučováno gynekology je opravdu 3 měsíce nejméne a nejlépe až půl roku, dle správnosti.
Ale samozřejmě, čekat 3 měsíce po takové zkušenosti je tady pro většinu "šíleně dlouhá doba". Takže hodně holek se snažilo hned po první porevizní MS a dokonce max do 3 měsíců otěhotněly. Tělo je připravené, nachystané a pochnojené. A ono ano, je tam to riziko, že to nevyjde, ale taky je tam šance (kdyz je ta děloha připravená), že právě ano !! Bud to má vyjít a nebo ne,..bud by se plod udžel a nebo si to příroda zase zařídí sama.
Ale je to dle tvého uvážení, jak se citíš vs. doporučení doktorů.

sarkoc
1. únor 2018

@lucifervlkova Mě to zatím jen tak naznačil, nemůže vědět, jak to dopadne, jdu na revizi příští týden ve středu :/

journals
1. únor 2018

@biedronca Hele jak kdo to doporučuje... mě 3 lékaři řekli, že po šestinedělí klidně znovu. Ono dřív říkali delší dobu, pak se přišlo na to, že to není úplně nutné 😉

sarkoc
1. únor 2018

@biedronca ještě se necítím nijak, revize až příští středu :/ Pravda ale ej, že to čekání potom musí být hrůza...

lucifervlkova
1. únor 2018

@sarkoc Aha tak uvidíš.Mi řekl,že po revizi se chovat jako v sestinedeli a pak tři měsíce pauza.Že tělo je po takovém zákroku slabé.

biedronca
1. únor 2018

@sarkoc Jejda, ty ještě nemáš po revizi a už rešiš kdy můžete se snažit - bud tech v klidu, v teple.. a ja vim, srdíčko bolí. KLidně se vybreč, ulev si, jdetě někam tancovat, a dej si lahev červeného vína. Třeba to o víkendu odejde samo, což je ta nejlepší varianta 🙂
Je pravda že po tom zákroku, je ta siliznice o dost menší (přece jen, je to výškrab). Ale já bych se hned po první porevizní MS snažila. A nechala to volně, asi bych netlačila na pilu, nedělala ovu testy a neměla "načasový" styk..prostě to nechat volně dva měsíce, na přírodě, bez vitamínů, bez testů. bud se podaří a nebo ne, příroda si to zařídí sama!

sarkoc
1. únor 2018

@biedronca To já určitě nebudu nic počítat a plánovat atd, nikdy jsem to nedělala a hlavně jsem to nikdy nepotřebovala...první dcerka na první pokus a tohle druhé bylo taktéž na první pokus...jinak tady doma je to v pohodě, věnuji se dcerce a když si hraje, tak práci, děsím se těch 3 dnů v nemocnici, ale co bychom my ženy nezvládly že 🙂

S tím plánováním to u mě fakt nehrozí, beru to tak, že to bud vyjde nebo ne...včera jsme to s manželem řešili a shodli se, že pokud to nevyjde přirozeně, tak do umělého nepůjdeme, jednu úžasnou dcerku máme, tak jsme vděční za to 🙂 Ale jsme mladí, tak věřím, že třeba do deseti let se druhé zadaří 🙂

verunka_korunka
1. únor 2018

@sarkoc metehdy po revizi rekl doktor v podoli ze staci pockat po sestinedeli na prvni ms a oak klidne sup na to, jenze ja tam mela zbytky a za 2 tydny sla na druhou revizi a tam uz se lekari shodli pockat na 3 cykly. Zadarilo se myslim po druhem snazicim cyklu. Ale byl to mazec tak dlouho cekat, prislo mi to jako vecnost a nenavidela jsem pohled na tehotne a deti v kocarku, ted po jine zkusenosti se na to divam jinak... nikdy nevite co tu zenu trapi, jak moc slozite tehotenstvi bylo nebo je a jestli je to dite "normalni"
Rozhodne vam preji at se brzy zadari a dotahnete to ke zdravemu miminku.

andelka
1. únor 2018

Já mám čerstvě po potratu v 19 tt ( mimi bylo menší,tak 15tt) a Dr říkal že aspoň 3 měsíce počkat. Uvidíme jak se budeme cítit.

sarkoc
1. únor 2018

@verunka_korunka také uvidím podle toho, jak se budu cítit...a koukám na to stejně, lepší ted než kdyby se přišlo ve screeningu na nějakou vadu a museli jsme se rozhodnout, co dál....a nebo by k tomu došlo třeba ke konci těhu, to už by bylo mnohem horší...já spíš než že bych se hroutila z toho, co se stalo, bojím se toho, co bude (hlavně právě jestli to provedou správně, abych ještě mohla mít přirozeně děti)...upřímně řečeno, já se na to děťátko těšila tak asi posledních 10 dní (kdy už bylo vlastně ve mě mrtvé :/), ze začátku jsem byla spíš v šoku, že se povedlo tak rychle, ode mě to bylo čistě z rozumu, manžel chtěl...já až později a ted se právě bojím aby nějaké pozděij bylo...ale je mi jasné, že to jsou běžné myšlenky a má je každá, co jí to potká...já mám alespoň to štěstíčko v tom, že už máme malou zdravou berušku (2 a čtvrt), u prvního to musí být horší...

sarkoc
1. únor 2018

@biedronca jinak k tomu odejít samo...přemlouvala jsem doktorku, zda bych to tak nemohla nechat, bylo by to nejlepší psychicky si myslím, ale jednak říkala, že už ej mimi dost dlouho mrtvé (dnes jsem 11+0 a mimi se v 8+4 přestalo vyvíjet) a jednak mám krev ředěnou Fraxiparinem kvůli trombofilii mimo další zdr.problémy, tak prý bude lepší, když to bude pod kontrolou...i proto to nechtějí dělat ambulantně, ale jdu tam na tři dny...je ale pravda, že už mám cca dva dny pocit, jako před MS, tak třeba to za ty 4 dny přijde 🙂

cinam
1. únor 2018

@andelka to snad ne ☹ to me moc mrzi 😢

andelka
1. únor 2018

@cinam bohužel. Jak se můžou věci tak náhle změnit.

biedronca
1. únor 2018

@sarkoc No helekdyz je tam problem s krví ,a je naredena, tak to chapu. Abys treba nevykrvacela, toto bych nepodcenoval asi, a kdyby ses doma i rozkrvacela, tak bych zavolala do spitalu a asi pak hned jela!
No hele, ja měla ortel ve ČTVRTEK - bud se o víkendu to spustí samo a nebo v PONDĚLÍ na revizi. No co, ja v sobotu do 03,00 rano plesovala o 106, vypila lahev červeného vina sama, dala si horkou koupel a nic...Kurde v nedeli si rikam ,že to by bylo,aby nebylo,takže jsem uklidila komplet 3+1 a večer mě začal dost bolest podbrisek a měla jsem zimnici. Sla jsem to zaspat v 19,00 a rano v to pondělí hodku predtím než jsem měla jít na gyndu (pro papíry na revizi) se mi to spustilo ....
Ale je pravda, ze bolest šílena, ja jsem si vpraci vzala 2 dny doovlenou a jen jsem lezela, nebyla jsem niceho schopna. Prasky od bolesti nezabírali, fatk jsem sotva chodila jak me bolel podbrisek... a pak jako kdyz utne, na kontrolním UZ uz vse krasne , vse odešo a 4 dny na to hned další snažení :D A VSE JE OK, ..teda kromě dušičky :(

draceka
1. únor 2018

@verunka_korunka Ahoj, mohu se zeptat,jestli si pociťovala po té první revizi, že je něco špatně? Nebo se to zjistilo až na ultrazvuku,ze v děloze ještě něco zbylo?8.1 jsem byla na revizi dělohy v 8. týdnu a strašně pomalu mi klesá HCg, takže si mě doktorka pozvala na pondělí, aby našla příčinu. Chodila jsem zatím jen krev, ultrazvuk mi ještě nedělali...Předem díky za odpověď!

sarkoc
1. únor 2018

@biedronca jako na jednu stranu bych byla moc ráda, kdyby se to rozjelo spontánně...ale bude tu na celý víkend moje mamka a nikdo z rodiny nemá ani tušení, že jsme čekali další a nerada bych na tom něco měnila...a tím, že mi rovnou řekli, že pokud začnu krvácet, tak volat sanitku a na nic nečekat, tak by se to těžko utajilo....takže ideálně, aby to přišlo buď v pondělí samo a nebo hold až v nemocnici no (ale to už bych asi chtěla moc si takhle vybírat)...v neděli večer pro to také udělám vše :D zatím mám od úterka večer akorát bolesti v kříži, které se teda dost stupnují a pocit jako před MS, ale snad to ještě těch pár dní počká 🙂

verunka_korunka
1. únor 2018

@draceka ahoj, strasne me bolelo břicho, respektive podbrisek. Navic muj lekar si me zval furt na kontroly a nic nedelal, jen se zeptal a zase jsem sla, jednoujsem mu rekla ze me dost boli bricho a on ze je to normalni, chtela jsem at me vysetri, aspon pphmatem, neudelal nic. Ten vecer byla bolest takova, ze jsem volala do podoli kde mi to delali co s tim. Sestricka mi poradila ibalgin, kdyz zabere, tak rano do ambulance, kdyz nezabere, tak hned. Sla jsem dalsi den rano, udelali utz v ambulanci a poslali me i na mnohem presnejsi at maji jistotu co kde je. U druhe revize uz byl i pan docent a kontrolovali to utz pri vykonu.
Co vim, tak problem muze byt i vetsi krvaceni, ale to jsem nemela, drobecek se asi drzel zuby nehty... revizi mi delali skoro ve 12tt, ale to uz tyden plodu nebylo srdicko.

verunka_korunka
1. únor 2018

@sarkoc strach z revize jsem mela velky, preci jen informovany souhlas dost desi s tim, co vse se muze stat... vecer pred jsem to obrecela, ze se muze stat, ze mi odeberou delohu a ze nikdy nebudu mit deti ☹
Nastesti se nic takove nedelo a myslim ze je to opravdu vzacne. Mimochodem revizi mi delali i po porodu, takze uz mam za sebou celkem 3.
Tak at to dobre dopadne 😉

draceka
1. únor 2018

@verunka_korunka děkuju za odpověď! To sis tedy užila!! Mě zatím nic nebolí ani krvácení není nijak dramatické,tak uvidíme v pondělí! ještě jednou díky za odpověď!!

sarkoc
2. únor 2018

Ahoj, taky jste to některá měla tak, že jste nebyly ani tak špatné z té ztráty jako z toho, co bude dál?...jestli to půjde opět otěhotnět, jestli se to nestane znovu atd? mě ne že by ta ztráta tohohle mimča nemrzela, to samozřejmě ano, ale dokážu si to zdůvodnit tak uspokojivě, že vím, že se s tím dobře vyrovnám...asi je to i tím, že původně jsem druhý dítě ještě nechtěla, jen manžel a já do toho šla čistě z rozumu, aby byli sourozenci blíž atd...začala jsem se těšit až tak posledních 14 dní (kdy už bylo paradoxně vlastně mrtvé :/)...ale ten strach z toho, že zvořou revizi, že už to dál nepůjde přirozeně (máme jasno v tom, že umělé zkoušet nebudeme, alespon ne v blízkých letech), že se třeba i povede otěhotnět, ale stane se to zas, nebo ještě později atd, to mi nedá spát :/ 😢

andelka
2. únor 2018

@sarkoc nejsi sama. Slíbila jsem synovi a taky to tak cítím že zkusíme znovu. Ale mám strach zda se to povede ( nemáme moc času), jestli se to nestane zase,dřív nebo později,jestli bude všechno v pořádku až do konce..a vím že budu mít velký strach když se to povede a psychicky to bude úplně jinak. My jsme si miminko přáli, zaskočilo nás že to vyšlo hned,řešili jsme bydlení, práci.. Nastavila jsem plány na těhotenství,nemocenskou, mateřskou..a najednou je všechno jinak. Fyzicky jsem poměrně v pořádku, ale psychika je horší.

sarkoc
2. únor 2018

@andelka já si připadám až blbě...zjistila jsem to ve středu ráno v 10+6tt a ne, že bych si sem tam za den nepohladila bříšlo a něco tomu andílkovi neřekla, ale nebrečím kvůli tomu atd...beru to tak, že příroda ví, co dělá...je dost možné, že to přijde až po té revizi příští středu, to nevím...ale nespím právě kvůli tomu, co bude...trochu mě těší, že dcerka i ted to druhé se povedly úplně napoprvé a že jsme mladí, oba 27, tak je velká šance, že to bude dobré, pořád si to opakuji, ale jak večer lehnu, tak to hlodá hlodá hlodá a usínám někdy uprostřed noci vysílená brekem...možná to je i ted hormonama a stresEm, nevím, protože racionálně chápu, že ty obavy jsou zatím dost předčasné vzhledem k výše uvedenému, ale nemůžu si pomoct :/

andelka
2. únor 2018

@sarkoc každý to vnímáme jinak. My jsme to víc citově brali od NT screeningu,kdy jsme ho viděli,bylo v pořádku,začali jsme plánovat..kdo mohl vědět že od té chvíle to bude špatně. Že se něco pokazí až v 2 trimestru ( naštěstí na začátku,být to ještě později tak to by bylo ještě horší. Nebo muset volit,v případě vady,my jsme neměli na výběr,miminko umřelo,nemohla jsem si ho nechat nafurt,jen jsem na vyvolání nešla večer ale až ráno,ať se stihneme rozloučit a trochu se srovnat).
Ty obavy jsou myslím úplně normální. Já racionálně vím že muselo být něco špatně,asi náhoda,omyl přírody,ve vývoji,ve výživě..a nemusí se to opakovat..ale stejně to hlodá.

lzii
autor
3. únor 2018

Tak to vypadá že se tělo vrací zpět do starých kolejí... Od včerejšího večera mě popichava podbřišek a tak jsem pro zajímavost udělala ovu test a ono to jde👍 sláva, tak po první MS to pomalu zkusíme

biedronca
3. únor 2018

@lzii vidíš,máme to hodně podobné, tx 22.1 revize, ja 22.1 samovolně potratila. OVU testy schválně cíleně dělám, ale ani náznak toho co máš ty.. My se ale snažíme dál, můžeme ☺️ Tak snad ovulace bude, je pravda ze ja ji mivam dost pozdě, klidně i tyden pred ms.

Strana
z6