icon

A proto je potřeba očkovat

karlajasmine
28. bře 2017

http://www.bbc.com/news/health-39419976

Kamaradka z Rumunska mi o teto epidemii uz vypravela. Je zajimave, ze ''ockovani nefunguje'', a pritom se tyhle nemoci vraci prave v poslednich letech po te hysterii proti ockovani.

Strana
z7
astyna
29. bře 2017

zbytečné diskuze...

rajani
29. bře 2017

@astyna taky se bavím příspěvky :D souhlas = zbytečná diskuze

barchen
29. bře 2017

@urtica Dnes má VŠ víc než polovina republiky, to už dávno není vypovídající údaj do statistik.

blecha94
29. bře 2017

@astyna
@rajani Ona by zbytečná nebyla, kdyby polovina diskutujících nebyla neschopná pochopit jednoduchý souvislý text. Třeba by se něco dozvěděli. Ale bohužel, hodinu s nimi člověk něco ve dvaceti příspěvcích řeší a snaží se jim to vysvětlit, a pak zjistí, že to vypadá, že to ani nečetli. 😂 A ano, takové diskuze jsou pak zcela zbytečné.

astyna
29. bře 2017

@barchen

Ono spíš záleží čeho mají vzdělání. Manželova rodina je ryze chemická - švagr biochemik, manžel organický chemik ve vývoji léčiv... Ti do toho vidí jinak než zvěrolékař nebo filosof 🙂

astyna
29. bře 2017

@blecha94

Já jsem to už kdysi vzdala. Protože tady si každý mele svou, ikdyž nemá elementální znalosti o chemii a bude tvrdit bludy, aniž by se přesvědčil aspon tím, že otevře knihu Základy chemie...A pak se toho chytnou další a další a máme tu hysterii na 50 stran, která je v podstatě o ničem, kterou završí jedna, která najde nějaké Xlet staré děsně tajné video o tom, jak je očkování rizikové a pod. Chudáci průkopníci očkovacích vakcín, ti doslova rotují v hrobě.

blecha94
29. bře 2017

@astyna Dobře jim tak, stejně to ti hajzlíci vynalezli jen pro prachy! 😂 😉

urtica
29. bře 2017

@psya 🙂 tak to samozřejmě. Nemůžu dělat statistický závěr z několika případů, ale pokud vezmu své méně očkujícící či neočkujícící kamarádky, tak - pokud vím - ani jedna z nich (včetně mě) se nerozhodovala na základě "vědeckých" pseudočlánků z netu (jedna je dokonce vystudovaný farmaceut).
Skutečné vědecké články lze ale nalézt jak na straně "pro" tak na straně "proti" a osobně mám pocit, že nakonec to je stejně vždycky tak trochu o víře, nebo o vlastní zkušenosti, kterou člověk prožil (jinak bude asi mluvit rodič dítěte, které prodělalo meningokoka a jinak rodič dítěte s postvakcinační encefalopatií)...
Jiná kamarádka (právě z kategorie vyučených) nechala své děti naočkovat vším co šlo - protože lékař řekl, že je to tak dobré a protože chce , aby byly její děti maximálně chráněny. Chápu to.
A o tom to je - nakonec stejně všechny hledáme cestu, jak ochránit svoje děti...
Jen tu povinnost proboha zrušit, to je opravdu posttotalitní přežitek.

psya
Autor odpověď smazal
barchen
29. bře 2017

@astyna
Tak to bylo i myšleno. S manželem si tituly nikam nepíšeme a často jsme proto exoti pro mnohých.

urtica
29. bře 2017

@barchen V roce 2011 to bylo 12,5 %

alcar
29. bře 2017

@astyna hele, ale tak to je u kazdeho povolani. Ja jsem zdravotni sestra a taky kolikrat protacim oci, kdyz si nekdo, kdo do te problematiky nevidi, stezuje na sestry a lekare (nebo celkove na system) z toho a toho duvodu. Ale jsou i pripady, kdy se za "sve kolegy" i ja stydim a rozhodne bych se za ne nebila.

j.a.n.i
29. bře 2017

@hojda Ročník 76 byl očkován pouze monovakcínou proti spalničkám, takže tahat do toho účinost proti zarděnkám je malinko mimo.

hrasek15
29. bře 2017

@ai30 tak za prvé: já jsem očkovač, tudíž nevím, kde jsi vzala, že kvůli obohacování lékařů očkovat nebudu. Nic takového jsem nikdy nikde nenapsala. Za druhé: jsme neřešily zrušení očkování jako takového, ale jeho změnu. A za třetí: napsala jsem, že vzhledem k objemu peněz, které se v tomto průmyslu točí, bude sakra těžké něco změnit. A taky, že kvůli penězům se opomíjí zdraví všude možně. Viz potravinářství, zemědělství, atd. Takže moc nechápu, jaký smysl měl tvůj komentář...😕

slimacikmia
29. bře 2017

@no_title :D najprv som nevedela, čo plakať, alebo sa smiať, s tvojím selským rozumom a skúsenosťami z univerzít... Prosím ťa, čo to tu zase píšeš za nezmysly? Že ľudia, ktorí sa problému venujú celý svoj život, študujú to, vedú výskum, tak o tom vedia rovnako ako laici? Prosím ťa prestaň urážať, áno? Takúto blbosť môže napísať naozaj len simplexný, ľahko ovplyvniteľný jedinec, ktorý si nechce namáhať svoju hlavu, tak príjme názor niekoho iného, najlepšie ten najjednoduchší, pri ktorom netreba toľko premýšľať a pri ktorom stačí dookola používať tie isté formulky... Mňa sa doteraz každý lekár spýtal na anamnézu osobnú, rodinnú, lirkovú.... Teda aj na dedičné a imunodeficitné ochorenia v rodine. Či to bol praktický lekár, chirurg, dermatológ, angiológ, alebo akýkoľvek iný lekár
@terry1512 to naozaj nie je chyba vakcíny, ale lekára, ak sa nespýtal na anamnézu a tvojich rodičov, ktorí na tak závažný problém sami neupozornili.

barchen
29. bře 2017

@urtica
V roce 2015 téměř 30% podle CSU a nejsou v tom zahrnuté všechny instituce poskytující "vysokoškolský" titul zahranič. typu např. MBA, který můžete studovat i bez VŠ titulu a bere se to jako VŠ titul.

urtica
29. bře 2017

@barchen Můžeš mi poslat odkaz? Hledala jsem to, ale nejmladší datum jsem našla právě z roku 2011.

terry1512
29. bře 2017

@slimacikmia U nás žádná kontraindikace nebyla.asi reaguješ na jinou maminku.Dcera byla po velmi pečlivém sledování,a zvažování všech možností očkovaná ve 3 letech a stejně to odnesla celkem dost hnusnýma NÚ.

komive
29. bře 2017

@slimacikmia Ja dokonce musela podepsat prohlaseni pred ockovanim, ze nejsem tehotna, nemam zadnou autoimunitni nemoc, nikdy jsem nemela reakce na ockovani apod..

urtica
29. bře 2017

@barchen Nevím, kde jsi to našla, ale podle ČSÚ je počet obyvatel v ČR 10 500 000
( https://www.czso.cz/csu/czso/obyvatelstvo_lide ) a počet VŠ v roce 2016 1,3 mil.
( https://www.czso.cz/csu/czso/vysokoskolaku-rapi... ) - v přepočtu 12,4 %.

caverina
29. bře 2017

Teď jsem se tady v tom tak trochu ztratila....chápu to dobře ze panuje názor ze maminky,které nemají vysokoškolské vzdělání ze jsou tak trochu "hloupe" a chovají se poslušně jako ovce a nic si o očkování nezjistí a slepě poslouchají lékaře?

barchen
29. bře 2017

@urtica
https://www.czso.cz/csu/czso/vysokoskolaku-rapi... - 1,3 mil z ekonomicky aktivního obyvatelstva
A tady k tomu MBA jakožto VŠ titulu.
http://www.cambas.cz/stranka.asp?id=42

barchen
29. bře 2017

@urtica Z ekonomicky aktivního obyvatelstva - tam jsem k tomu došla.

slimacikmia
29. bře 2017

@terry1512 prepáč, áno, všetko to patrilo jednej osobe @no_title

astyna
29. bře 2017

@caverina

mě logicky spíš napadne opak - když budu ta "jednoduchá", tak uvěřím kde jaké "pipině", která mi řekne něco "zajímavého" - pak je otázkou, zda je tou pipinou třeba i doktorka 😀

barchen
29. bře 2017

@caverina Ne, nebojte. Právě naopak. Svou internetou sílu demonstrují jiné skupiny.

urtica
29. bře 2017

@caverina To bylo asi na mě. Ne - jen jsem reagovala na příspěvek uživatelky @psya , která psala "Řada lidí se základním vzděláním a někteří vyučení bohužel toto téma nemohou zpracovat." (..a z toho důvodu neočkují).

lajochova84
29. bře 2017

@astyna je to tak.

@blecha94 to snad nemyslitelné vážně... Hajzlici? Pro prachy? Ty z toho neměli ani Ň a akorát problémy. Co takhle se občas podívat na nějaký dokument?
Končím sledování této diskuze.
Nemá to cenu, jdu radši ven. Každý si mele tu svou, ale děkuji všem rozumně smýšlejícím, že mi opětovné otevřeli oči. Očkování zdar 😉

caverina
29. bře 2017

@urtica nemyslela jsme to konkrétně,jen mi to tak nějak vyplynulo....já jsem ockovala jen to povinne (mám maturitu)...švagrová má titul a ockovala snad vším možným co na trhu bylo a to ji kolikrat od toho doktorka ne primo odrazovala ale rikala ze to neni nutne..takže podle mě vzdělání v tom nehraje roli....spíš tu negativní...že si třeba i inzenyrka ekonomie mysli ze tim padem rozumi tak nejak vsemu...s ti se bohuzel setkavam casteji nez by se mi libilo

urtica
29. bře 2017

@caverina Hele, já myslim, že čistě statisticky to tak je (zdroj bohužel nemůžu dohledat). Statistika ale nepojímá jednotlivce, tj jasné. Ze svého pohledu bych řekla, že mi asi chybí ta absolutní a bezelstná důvěra a respekt vůči bílému plášti - možná i na základě známého rčení: "Když vim, jakej jsem inženýr, bojim se jít k doktorovi" 🙂..
Očkování je navíc docela kontroverzní téma na kterém se neshodnou ani lékaři mezi sebou - komu mám tedy věřit? Nezbývá než hledat pro a proti a udělat si vlastní obrázek...

Strana
z7