icon

Argumenty lékaře, který je pro očkování - nepřesvědčil

dzungala
23. únor 2015

Dnes soud rozhodl, že v demokratické svobodné společnosti není zásahem do svobody a práv rodičů, když je po nich vynucováno povinné očkování. Dokonce na jedniččce dnes o půl čtvrté proběhla debata, která mě teda zvedla ze židle. V podstatě bylo řečeno (i soudem), že v rámci ochrany veřejného zdraví většiny, je etické obětovat pár jedinců ,kteří to odnesou postižením, protože tuto možnost opravdu u některých "jedniců" připouštějí. Jsem teď vzteky mimo, takže nejsech schopná uvést jména diskutérů, ale pán obhajující očkování, místo argumentů chrlil vágní vatu, která opravdu neměla jedinou sémantickou jednotku, hodnou pozdějšího využití jako pádného argumentu.

Já nejsem ani zaástánce ani odpůrce očkování, ale snažím se už pár týdnů sehnat dostatek informací, abych se za pár týdnů, mohla zodpovědně rozhodnout, zda a čím očkovat své dítě.

Tuto diskuzi nezákládám proto, aby se znovu omílaly argumenty z podobných diksuzí. Zakládám ji proto, abyste se (prosím smysluplně, ne demagogicky či slaboduše) vyjádřili k následujícímu odkazu na rozhovor s lékařem, který měl vyvrátit argumenty odmítačů očkování a uklidnit rodiče, které například vylekaly názory dr. Elekové. Opravdu by vás tento rozhovor (diskuze) uklidnil??? Už jen kolik konkrétních případů (dotazů) mu poslali rodiče dětí, které evidentně zůstaly postižené (ale dle lékaře jen náhoda, že se to projevilo zrovna 3 dny po očkování..) V jednom případě dokonce sám už neví a přiznává, že zde už by o následek očkování jít mohlo a že by dál očkovat nedoporučoval. No mě tento rozhovor "fakt uklidnil" a hned "mám jasno". Taky to na vás působí tak objektivně profesionálně uklidňujícím dojmem pod návalem faktů?

Zakládám, otvírám diskuzi, ale musím se jít uklidnit, protože nutit někoho k něčemu s rizikem (prokázaným), že bude mít postižené dítě, je na mě moc.

marsrutka
Odpověď byla odstraněná
betelgeuzz
10. bře 2015

@marsrutka já si zarděnky prodělala jako dítě, takže jsem se bát nemusela 😉 stejně tak neštovice.

marsrutka
10. bře 2015

@betelgeuzz ty ano , ale nejsi na světě sama

marecekavendulka
10. bře 2015

@marsrutka já je taky prodělala 🙂 a těhotná už fakt nebudu,protože 2 děti nám s manželem stačí. Chápeš vůbec,proč rodiče nechtějí dávat dětem priorix? Uvědomuješ si,že kdyby byl systém nastaven tak,že pokud by se priorox očkoval třeba až ve 13 letech,že by ho rodiče spíš dávali? Nebo: na co má mít dítě v sobě valenci nemoci,která pro něj není nebezpečná (u dívek příušnice,pro chlapce zarděnky).a co říkáš na to,že ženy i muži ve fertilním věku již většinou nemají protilátky z očkování MMR,kdežto imunit získaná přirozeným onemocněním je trvalá? A co říkáš na to,že jsou maminky,které očkovaly a mají z toho postižené děti? Promin,ale pořád tady hlásáš,jak je ti fuk,jestli budou naše děti trpět,že budou nemocné,blabla.. já bych si vůči tobě nikdy nedovolila vyslovit větu,že si klidně očkuj,ale pak si nestěžuj,až tvoje dítě má následky z očkování.Z tebe čiší taková zloba a nenávist,že jsem se s tím dlouho nesetkala.

marecekavendulka
10. bře 2015

@marsrutka a prosím tě,bez těch "pitomých matek ".A co říkáš třeba na to,že rodiče chtějí očkovat později,jinými vakcínami? Já jsem jedna z těch pitomých matek,jak říkáš,no nicméně očkovat budem,ale rozhodně ne hexu a mmr.Místo hexy dáme asi pediacel,příp.infanrix,ve schematu 2+1 od 10-12 měsíců první dávka. MMR nedáme vubec. Co říkáš na tyto alternativy očkování? A co říkáš na to,když rodiče neočkují kvuli kontraindikaci?

infokonik
10. bře 2015

Prosím, bez urážek. Děkuji.

marsrutka
10. bře 2015

@marecekavendulka ale já ponesu následky pokud budou nějaké za to, že naočkuji své dítě, to není zloba, to je zodpovědnost za své činy, jako kdyby to některým nedocházelo, že můžou přijít, a jinak nemám se s tebou o čem bavit, s bonzačkou nekomunikuju

marecekavendulka
11. bře 2015

@marsrutka Já ale neznám nikoho,kdo nenaočkoval povinné a litoval. jen příběhy z opačné strany-to k těm následkům. a neříkej mi,že sem bonzák,tvoje příspěvky jsou dost přes čáru mnohdy,to by nahlásil každý soudný člověk. Jinak jsi mi neodpověděla na otázky,takže předpokládám,že neznáš odpověď.

lajla
11. bře 2015

@marsrutka velice ve zkratce... je mi lito..ale musim rict, ze to mas v hlave docela v neporadku, bohuzel..a je mi lito tvych deti..ted se na me snese klasicky tva zloba, to je mi jasne, ale ja se pres to prenesu, musela jsem reagovat, zamysli se a informuj

marsrutka
11. bře 2015

@marecekavendulka já nemám o čem diskutovat s udavačkou

marsrutka
11. bře 2015

@lajla nemáš právo psát o mé rodině, že děti trpí, právě chci to nejlepší a největší ochranu pro ně, to znamená očkování, osttaní je experiment, který nemíním podstupovat

marsrutka
11. bře 2015

z mého pohledu na hlavu jste vy, co neočkujete a stačilo, není třeba už dál tohle řešit, každý máme svůj názor a neustoupíme

marsrutka
Odpověď byla odstraněná
lajla
11. bře 2015

@marsrutka nenapsala jsem nic o tom ze trpi..nevim kdes to cetla..nebo vydedukovala? spatne...verim ze jako kazda matka se o sve deti snazis starat..o tom se zde nebavime...experiment je prave to ockovani...a vsechno kolem kdy se deti ockuji aby potom v dospelosti chytly detske nemoci ktere budou mit mnohem mnohem vetsi nasledky nez kdyby je prodelali v detstvi..o dospele se dr a farmac firmy nestaraji...u tech je jedno jestli cerny kasel maji nebo nemaji, jestli maji nebo nemaji ockovani proti spalnickam, priusnicim..atd..ja priusnice jako mala mela..neockovalo se..proc ted neni povinnost ockovat vsechny dospele...kteri to neprodelali..kdyz je to taaaak nebezpecne..protoze vedi ze u dospelych nepochodi..atd atd..proc se tedy uvazuje o zmene vakciny..kdyz je hexa tak super...proc nikde jinde neni povolena..pouze u nas..proc???? vis jake to je svinstvo michat viry a bakterie a sracky s prominutim dohromady a pak to pichnout do ani ne dvoumes miminka...kdy je dokazano..ze nejdrive po tretim mesici je telo schopno alespon trochu zareagovat...a je toho opravdu spoooooousta...urcite jsi necetla o ockovani vubec nic, jinak bys takto nemohla mluvit

lajla
11. bře 2015

@marsrutka vztahy atd bych tu nemichala...to je o necem jinem...jsi v uzkych, tak se snazis odbocovat☹

marsrutka
Odpověď byla odstraněná
marsrutka
11. bře 2015

generace před námi vyrostla na očkování a nevidím zástupy autistů, ty ano?

marsrutka
Odpověď byla odstraněná
infokonik
11. bře 2015

Ještě jednou vas zadam, abyste zde diskutovaly bez napadáni a utoku.

marsrutka
Odpověď byla odstraněná
marsrutka
11. bře 2015

já to co čteš, čtu taky, ale vnímám to jako tendenční tyhle poloamatérské články o očkování

ikarkulka
11. bře 2015

@marsrutka O čem se tedy chceš bavit, když si nechceš ani přečíst pár odstavců?

ikarkulka
11. bře 2015

@jana.kucharova Nevím, jak by to vypadalo, kdyby očkovaný nikdo nebyl, ale asi velmi podobně, vzhledem k tomu, že se ty spalničky např. v tom Ústí zhusta šířili i mezi dospělými, kteří už přeočkování nejsou, nebo ani očkováni nikdy nebyli.
A co se týká neštovic, proti těm se povinně neočkuje, a ráda bych viděla nějaký důkaz, že je očkované děti ve školce nikdy nemají.

ikarkulka
11. bře 2015

@guinea Já jsem ten článek nepsala, dole je uvedená autorka 🙂

lajla
11. bře 2015

@marsrutka nikdy predtim neexistovalo tolik ockovani v jednom...a nepichaly se treba dve tri ockovani naraz..a nemichaly se viry a bakterie dohromady...jen tak pro zacatek...uuuplne laicky receno at to pochopis

lajla
11. bře 2015

@marsrutka a doktori kteri verejne vystupuji proti ockovani jsou take poloamateri? 😉

ikarkulka
11. bře 2015

@marsrutka "Zkratka neverim tomu ze zdrave telo s vyvazenym imunitnim systemem by si nedokazalo poradit se vsim co mu prijde do cesty" Tak na co tedy očkování?

ikarkulka
11. bře 2015

Každopádně tím končím, protože pokud se člověk podívá na jakoukoli diskusi o očkování a objeví se tam troll, jeho jednání je jak podle nějaké šablony - protiřečí si, důkazy žádné, pak začne odbočovat od tématu, používá výrazy jako "slepice" (to tady taky bylo, než to admin smazal) a jede si pořád dál a dál svou, protiargumenty se neobtěžuje si ani přečíst, páč "je to dlouhé". Ztráta času.

marecekavendulka
11. bře 2015

@lajla ahoj,prosím tě,OT: už jsem si "ověřila" z více zdrojů,ale zeptám se: vakcína pediacel=viry+bakterie? A chápu to dobře,že míchání v+b přispívá nař. k encefal.pláči? pokud nejsi erudovaný odborník (lékař,mikrobiolog..),tak jen vyslov to,co sama víš např. z knih,netu.. 🙂 díky 🙂

marecekavendulka
11. bře 2015

a holky,nekrmte už toho trolla. vyhlašuji IGNORACI tamté osoby 🙂

Strana