icon

Je první Hexa prošlá? Není měsíc na další dávku brzo?

viivienn
27. zář 2016

Dobrý den ted jsme přišli z očkování a jsem v šoku doktorka mi vyhrožuje vším možným jak se mi syn nakazí jak mně udá na socialce atd.
Jde o hexu první jsem dala ve 4 měsících ted po 4 měsících ,,dnes,, jsme dostali druhou a prý je první neplatná na další chce,abychom přišli již za měsíc schema máme 3 plus 1.Dotaz zní je první hexa prošlá a zda za měsíc opravdu není brzo.Děkuji moc

Strana
z2
a_n_j_a
27. zář 2016

Ahoj. Proč by měla být první neplatná ti řekla? To jsem ještě neslyšela. Za měsíc nikam nechoď!! Nejkratší rozestup mezi očkováním má být min 2 měsíce. Doktorku vyměň za nějakou normální a vůbec se nenech stresovat. My jsme poprvé očkovali až ve 20 měsících Pediacel schéma 2 plus 1 a ničeho nelituju

a_n_j_a
27. zář 2016

@viivienn jo a ještě k tomu udání...doktorka tě nikam udat nemůže porušila by lékařské tajemství...musela by na to přijít namátkově kontrola z hygieny ale i tak opravdu nevím, co by Ti na to řekli...nejspíš nic. My jsme prostě podepsali papír o odkladu očkování a vůbec nic jsme neřešili, ani se nestresovali a chlapce máme zdravého a živého :D

terezasm
27. zář 2016

Syn byl ockovan hexou ve 3,4 a 5 mesicich. Jako i ostatni deti mych kamaradek.

rebe
27. zář 2016

Najdi si jinou lékařku. Rozestup 4 měsíce je u schématu 2+1 v pořádku, naopak je tam lepší imunitní odpověď než u kratších rozestupů. Nic prošlého není, za 6-12 měsíců dáte booster a hotovo. Za měsíc by opravdu bylo brzo, a to i na 3. dávku ve schématu 3+1, pro které ale není důvod. Pokud tě lékařka udá na sociálce, je to porušení lékařského tajemství. A sociálka to ani řešit nebude, protože jsi absolutně nic neudělala špatně.

lajla
27. zář 2016

@viivienn vuuuuubec, lze jak tiskne...požádala bych ji aby Vám to dala písemně, co říká a nahlásila bych
Ockujte 2+1 na co 4 jedy když muzou být tři , účinek stejný...a nejdříve za půl roku od druhé dávky
Doktorka nebude dobrá pediatra

viivienn
autor
27. zář 2016

Děkuji moc fakt mně to vyděsilo .Já jsem ji to i říkala,že nás neuvidí až za 2 měsíce a právě se ohání socialkou,že mně udá za zanedbání péče,když nechci očkovat dle jejího programu ☹ Takže se v základě nemám čeho bát a mohu jít až za 2 měsíce 🙂
Chtěla jsem najít jinou pediatričku bohužel zde je těžké najít nového pediatra.Naštvala mne hned po narození syna,že má vodní kylu a že pokud nezmizí do 6m musí jít na operaci opět nervy než jsem se dočetla,že muže zmizet do 2 let a taky zmizela 🙂 Když o tom přemýšlím nehoní ona jen body na dětech ☹
Kam ji mám nahlásit

viivienn
autor
27. zář 2016

@viivienn schema 2plus1 mi zamítla ihned nevím proč

rebe
27. zář 2016

@viivienn Doktorka ti nemá právo cokoli schvalovat nebo zamítat, ona je poskytovatel zdravotnické péče, ty jsi zákonný zástupce dítěte, který rozhoduje, jak bude péče poskytnuta. Zákon nařizuje pouze povinné očkování, jeho podoba je dána vyhláškou. Vyhláška určuje, že do 18 měsíců musí být očkování dokončeno, nic víc. Podle příbalového letáku je schéma 2+1 stejně účinné a platné jako 3+1, podle dopisu rozeslaného Ministerstvem zdravotnictví všem pediatrům je toto schéma plnohodnotné a stačí i pro přijetí do školky. Tolik fakta, z nichž plyne, že prostě můžeš přijít za 6-12 měsíců na booster a vše je v pořádku. Doktorka tě samozřejmě může nahlásit na sociálku pro podezření ze zanedbání povinné péče. Když ale řekne, co je důvodem, pochybuju, že to budou jakkoli, ale i kdyby, prostě přijdou, ty jim řekneš, o co jde, a oni zase spokojeně odejdou, protože vše, co děláš, je v souladu se zákony a vyhláškou a nic jsi nezanedbala. Můžeš si na ni stěžovat na lékařské komoře, ale spíš opravdu hledej jiného pediatra. Nejen kvůli očkování, ale proto, že k takovému "odborníkovi" nemůžeš mít důvěru, když budeš řešit jakýkoli zdravotní problém.

lavita
27. zář 2016

odejdi od ní 😲

viivienn
autor
27. zář 2016

@rebe Děkuji moc ještě se tedy optám 1 dávku máme ve 4 měsících druhou ted v 8m když budu trvat na schematu 2plus1 na čem si tedy mám trvat např odstupy -omlouvám se pokud jsem natvrdlá,ale mám z očkování už fobii ☹ druhou noc nespím nejdříve strach z očkování a ted zas hlídám syna ☹ Děkuji moc

viivienn
autor
27. zář 2016

@lavita ano odejdu hned jak nás někdo jiný vezme

viivienn
autor
27. zář 2016

@rebe 🙂 už to chápu 2 očkování máme ted mohu očkovat až za 6-12 a bude to dle zákona v pořádku 🙂

petja
27. zář 2016

děti mám očkovány 2+1 a doktorce jsem to oznámila a hotovo,jinak bych neočkovala vůbec...ona vůbec nevěděla o co go,našla si info a respektovala,od doktorky takového typu bych odešla aj kdybych neměla jinou

rebe
27. zář 2016

@viivienn Přesně tak, máte 2 dávky, schází vám to +1, tedy tzv. booster, který se dává za 6-12 měsíců. Když ho dáš do těch 18 měsíců, tak beze zbytku naplníš vyhlášku a nikdo ti nemůže říct ani vrků 🙂

viivienn
autor
28. zář 2016

@rebe děkuji moc 🙂

viivienn
autor
28. zář 2016

@petja ☹ má chyba měla jsem zjištovat dříve ke komu syna hlásím bohužel jsme se zároven stěhovali a porodnice tlačila at nahlásím lékaře -jediná nás vzala ted už vím proč .Tak jak píšeš raději bez pediatra než chodit k ní 🙂

hadroslava
28. zář 2016

@rebe nevite nahodou, 2+1 schema lze i u ockovani engerixem (zloutenka)? Dite melo InfHib, takze ted doockovavame zbytek. Imovax uz mame vyreseny, ted bude na rade zloutenka. O schematu 2+1 u hexy vim davno, ale jsem pitoma, nenapadlo me, jestli by to mohlo jit i u monovakciny. Z pribalaku moc chytra nejsem.

tahejhula
28. zář 2016

@viivienn Prejdete na schema 2+1 a booster staci klidne za rok.

jimmy1
28. zář 2016

@viivienn moje dcera má Hexu v 5měsících, další za 5 měsíců a třetí za dalších 13 měsíců 😉 schéma 2+1
nenechte se zastrašit 😉 nic jí nepropadlo!
pokud budete potřebovat oficální podporu, oslovte emailem Dr. Petráše z porátlu vakciny.net

viivienn
autor
28. zář 2016

Děkuji moc jste zlaté 🙂 napíši mu hned 🙂

viivienn
autor
29. zář 2016

Maminky mám ještě jeden dotaz volala jsem na ministerstvo zdravotnictví Hexa 2 plus 1 prý není schválená vyhláškou a pediatr,který ji naočkuje jde prý proti vyhlášce.Na dotaz,že schema 2 plus 1 je v příbalovém letáku shodné s 3 plus 1 mi bylo řečeno,že vyhláška je nad příbalový leták.Dokonce jsme asi jiní než Slováci jelikož tam je 2 plus 1 povolena.A plno řečí proč se musí očkovat 3 plus 1 ☹ Dotaz zní na jakém základě obhájit 2 plu1 stačí udělat např synovi testy na protilátky 🙂

lajla
29. zář 2016

@viivienn schéma 2+1 je schváleno pro nástup do školky plus 1mmr, to stačí
Proč se chcete pořad doktorce obhajovat??? Řeknete tak to bude a přes to vlak nejede...stojíte přece za svým dítětem

lajla
29. zář 2016

http://www.rozalio.cz/index.php/o-ockovani/v-me...

Myslím že Vám radil někdo hodně nekompetentní...ale to u nás není žádná výjimka

jimmy1
29. zář 2016

@viivienn ano, ve vyhlášce je dáno očkování hexavakcínou ve schématu 3+1, ALE dle stanoviska hlavního hygienika Vladimíra Valenty ŘÁDNĚ OČKOVANÉ DÍTĚ je dítě, které má jednu dávku MMR a hexavakcínu 2+1
odkaz na stránku ministerstva zdravotnictví
příloha č. 1 obsahuje stanovisko MZČR 😉
http://www.mzcr.cz/dokumenty/135-2015-pojem-rad...

viivienn
autor
29. zář 2016

Ano stojím 🙂 právě proto hledám a dávám do kupy každý argument ona má totiž tato rádoby lékařka odpověd na vše 🙂
Moc moc děkuji zítra na ni nastoupím 🙂
Čím víc čtu a hledám info tím více je mi z očkováních zle ☹ ale tento dodatek mi unikl .Děkuji

lajla
29. zář 2016

@viivienn radši ji to vytisknete a podtrhnete důrazně co má číst u kafíčka😉

viivienn
autor
29. zář 2016

🙂 To mi manžel také říkal 🙂

viivienn
autor
12. říj 2016

Maminky tak nakonec mne lekařka opravdu udala na socialce.Tam byla opravdu hodná paní a doporučila mi sama změnit lékaře a přijít podepsat papír,že jsem informována o povinném očkování.
Lekaře zatím hledáme.
Mám ještě dotaz lekařka mi tvrdí,že pokud od začátku máme najeto na 3 plus 1 nemužu přejít na 2 plus1 prý očkovací látka je každá o jiném složení.

tahejhula
12. říj 2016

@viivienn Nesmysl, ockuje se stejnou vakcinou. Oni uz nevi, jak ty rodice donutit, fakt.

Strana
z2