Jen měsíc odstupu mezi hexou a MMR u dvouletého dítka
Holky, otázka k očkování: Daly byste dvouletému zdravému, ale citlivějšímu dítku první MMR už měsíc po poslední hexe ve schématu 2+1? Pokud ne, tak proč? Budu moc ráda za každý názor a radu, Mudra je kráva a hrozně tlačí na pilu, už nemám moc sílu odolávat.
@martinakl asi 2 týdny zpátky jsem to rozebírala s dr protože malou čeká očkování. Hexa 4. dávka, max. do ukončeného 18. mesíce. ALe posuneš, když je nemocná, jiné důvody, říkam zatím ji nemáme a je nám takměr 20 měsíců.
MMR má jenom spodnou hranici o horní zákon neříká. Říkají jenom státní skolky, že dítě musí být na tohle zaočkováno, když nastupuje (přes 3 ročné cca.).
ahojky
@saaralota zmen dr. 😉
měli jsme hexu s priorixem a za měsíc MMR a bez problémů, 10.den měla jen na 24 hodin teplotku 37,2 a doteď bez problémů. MMR dostala v březnu
@luciamala1979 Jj, tohle vsechno ja vim 🙂
@anetka1701 máte super doktorku. S mým není řeč... u jiné jsem byla na konzultaci, ale má stejný názor... potřebovala bych tu u nás narazit na někoho rozumného.
@luciamala1979 já bych ráda, jen fakt nevím, kde najdu někoho tolerantního. Je to děs...
@saaralota to chce poptat se maminek v okoli i dal.. 😉 nebo mrkni přes net, často to holky rozebiraji 🙂

@lenka5731 nastoupila loni v září 🙂 a doufám, že ji kvůli "neočkování" nevylejou 😀 Já jsem si pro jistotu nechala na alergologii (malá má ekzém) napsat, že očkování se zatím nedoporučuje, ale nikdo to po mě ještě nechtěl 😉