icon

Kdy jste odložili očkování Hexa kvůli zdraví dítěte?

11. zář 2024

Ahoj, malému bude 6 měsíců a rozhodli jsme se oddálit očkování. Už z toho důvodu, že byl dost slabý od narození, trpěl na šílené koliky, takže skoro 3 měsíce jen řval a řval. Fialověl a měl strašné bolesti. Teď do toho se potýkáme s nějakou alergií na potravinu z příkrmů nejspíše (nekojím) a rostou zoubky.
Každý den je jiný, ale večer má občas teploty. Teď se mu vyrašil na tvářích ekzém pravděpodobně z té alergie. Takže teď opět dáváme místo příkrmu dopo mléko a budeme postupně zařazovat a hlídat co mu vadí…
Chci se zeptat, kdy jste nechali očkovat /neočkovat děti? Jde to odsunout až na období před školkou? Četla jsem si několik špatných reakcí, hlavně neurologických a vrácení se zpět o pár měsíců ve vývoji… i z řad známých a mám hrozný strach… proto bych to chtěla oddálit co nejvíce

Strana
z2
cherie24
12. zář 2024

Doporučuji skupinu kojení při ABKM. Řeší se tam hodně alergie, jsou tam ženy, které vysadili i 20 potravin a dost se tam tím zabývají. Nevadí, že je malý na UM, přidejte se tam, snad to v něčem pomůže. Držím pěsti. 😉 Jaký máte to UM? Máte antialergické, řešili jsme tu bílkovinu kravského mléka? Je to nejčastější dětská alergie, existují mléka přímo na to, jsou ale na předpis.

dashyyy
12. zář 2024

@cherie24 no souhlas.. určitě očkovat ve 100% stavu

20190418
12. zář 2024

Ufff...je mi na zvracení z nějakých doktorů. Je to tvoje dítě, ty za něj máš zodpovědnost a nikdo tě nemůže nutit dělat něco proti svému přesvědčení. Pokud doktor na tebe tlačí, tak mu podepiš, že očkování odkládáš a vůbec se s ním nevybavuj. Pokud by byl nepříjemný, tak bych si na něj stěžovala na pojišťovně. Ja začala syna očkovat hexou v roce. Neviděla jsem jediný důvod do něj rvát šestivakcínu, když jsem se ja a i nikdo z okolí nepohybovali v žádném rizikovem prostředí. Narodil se v zimě, takže prvni půlrok stravil v nositku nebo na prsu, pak leto jsme byli skoro pořád venku a prvni injekci dostal na prvni narozeniny. Nebyl nedonošený, ani alergicky, neměl žádné problémy, ale prostě mi i tak přišlo riziko NÚ z očkování větší než riziko těch samotných nemocí - jedna přenosná telnimi tekutinami, druhá desitky let vymícena, třetí nikdo ani nemusi vyslovit...ty další tři jsou asi oduvodnene, ale urcite ne u pet kilo vaziciho a tri mesice stareho ditete (doporuceni dle ockovaciho kalendare). Nenech se do ničeho natlačit.

autor
12. zář 2024

@20190418 diky za podporu.. je to uplně na ho… taky jsem pro, nechat to na jeho narozeniny. Za mě ideální doba. Ale nebude se to pak tlouct s tou MMR? Protože Hexa se pak dává po 3 měsících a MMR v 15 ti měsicích ?

20190418
12. zář 2024

Ja začala hexu v roce a mmr ve trech a pul - jaro pred zarijovym nastupem do skolky. Je prosincovy, ve 2 a 3/4 by mi ho stejne do skolky nevzali, chodil jen do lesni a tam to bylo fuk. Mmr druha davka v sedmi letech. Alespoň bude trosku chranen i na zacatku dospělosti, kdy ty nemoci opravdu mohou byt nebezpečné.

slunea
12. zář 2024

Kdybys odkládala na dobu před školkou, pohlídej si termíny. Hexa trvá minimálně 8 měsíců, než se naočkuje 2+1 (reálně spíš víc, protože dítě musí být během očkování zdravé). A musí být komplet už během zápisu.

miryp
12. zář 2024

Jo, tak takového lékaře bych určitě "nechala" rozhodovat o očkování vlastního dítěte, to je fakt tupec. Kdybychom takového lékaře měli a poslouchali, tak by tu náš syn už nebyl... Rozhodně se nenech rozhodit a do něčeho tlačit. Když začneš v roce, jsi úplně v pohodě do zápisu do MŠ. MMR si pak odložíš na dobu těsně před zápisy do MŠ.

autor
12. zář 2024

No já bych chtěla dávat do školy ve 2 letech, u nás takto berou.. abych pak mohla do práce. Chtěla bych takto, ale otázka je, jak to pak budu mít po psychické stránce. Proto mě jde o to, jak to vypočítat, abychom případně měli i tu MMR první dávku

oveckaluky
12. zář 2024

Dvojčata dostala první dávku na 8 měsících, druhou na roce a kousek a třetí na dvou letech.

oveckaluky
12. zář 2024

@dashyyy Syn také. Podle pediatry i psycholožky jasně z očkování, i když si spousta lidí myslí, že to není možné. Ale teda až z MMR, hexa v pohodě.

miryp
12. zář 2024

Pro školku musíš mít naočkováno 2+1 hexu a k tomu 1 MMR, přičemž naočkováno musí být v době přijímacího řízení. Takže od termínu zápisů si to musíš vypočítat. A musíš počítat s tím, že poslední hexa se dává nejdřív půl roku od té druhé dávky. A mezi hexou a MMR by to chtělo minimálně měsíc rozestup, ideálně alespoň tři až 6 měsíců. Já si to tedy vůbec neumím představit u dítěte, které nemá zaléčenou alergii, protože ta rezidua alergenů v očkovacích látkách s ním mohou hodně zamávat, pokud reaguje právě na ně.

martinka_33
12. zář 2024

@miryp tohle fakt hodne zprisnili, zacali kontrolovat. Kdyz sly do skolky starsi deti, tak to tak sice bylo taky, ale tolik se to nekontrolovali a tehdejsi reditelka byla hodne benevolentni, takze ji stacilo mit ockovano v dobe realneho nastupu do skolky, takze jsme zacali u syna ockovat, kdyz bylo jasne ze je přijatý, MMR dostal v pulce řijna a fyzicky do skolky nastoupil v listopadu (ve trech letech a posledni hexu dokonce az nekdy v lednu kdy uz do skolky chodil... ale tohle ted uz nejde, uz se i nas dost benevilentni pediatr boji dat posudek k zapisu s napisem "bude doockovano" jak to udelal u deti.

miryp
12. zář 2024

@martinka_33 jj, proto píšu, že to musí mít naočkované už v době přijímacího řízení (zápisu), které probíhá v tom dubnu/květnu, zatímco do školky se pak jde až v září. Já bych v případě autorky prostě odložila nástup do MŠ.

martinka_33
12. zář 2024

@miryp je to fakt na hlavu, asi chápu ze to šetří administrativu, pripadne problemy s odpadliky kteří to doockovat nezvládnou, ale jinak to logiku postrádá... co nadelat. Taky bych volila (pokud by skrz praci bylo mozne) o rok posunout nastup do MŠ čimz by na ockovani bylo vic prostoru.

autor
14. zář 2024

Dobře, posunu to nějak cca na 9 měsíc. Vychází to sice na zimu, ale snad to bude ok. A taky budu muset najít nového doktora. Nemám z toho dobrý pocit.. a když nebude nyní očkovaný, šly byste třeba do bazénu? Nemyslím ale do kroužku ale samy s ním jakoby.

20190418
14. zář 2024

Ja chodila se synem kamkoliv se mi zachtělo. Jako nechodili jsme do nakupaku, protože to nesnasim, ale jinak cokoliv - koupaliste kempy, restaurace. Nicemu jsme se nevyhybala, ale obecne jsem spis outdoor typ, takze pokud to jen trochu slo, tak venkovni aktivity. I ockovane dite muze chytit milion jinych nemoci, proti kterym ockovani neni. Zit ve strachu nicemu nepomaha.

cilkat
14. zář 2024

A máte bazén, kam vás pustí s dítětem mladším jednoho roku? Spoustu bazénu to nedovoluje (je nějaký předpis na to, jak má ta voda vypadat a ty bazény ji nesplňují, tak se kryjí zákazem).

psittacula
14. zář 2024

Posunout lze až před nástup do MŠ. Moje nejmladší dítě nemá hexu vůbec, aktuálně v sedmi a půl letech vakcinujeme redukovanou vakcínou.

psittacula
14. zář 2024

Očkování proti spalničkám, zarděnkám a příušnicím prozatím neplánuji vůbec.

cherie24
14. zář 2024

Do drtivé většiny klasických bazénu je vstup povolen až od 1 roku. Museli by jste jít jediné do dětského a ze své zkušenosti opravdu bazén nedoporučuji pro exematické dítě. My jsme tam s malou chodit nemohli, i ten slaný dětský jí kůži dráždil. A nakonec jsem musela i zrušit plavání pro starší, protože na plavání bez rodiče prý nebyla ještě zralá a já jsem taky měla jako dítě problémy s exemém a po chození 2x týdně s dětmi do bazénu se mi opět exému rozjel i v dospělosti a po každém koupání jsem se škrábala jak zběsilá. To radši choďte na nějaké cvičení pro děti, ale chlorovaná voda opravdu ničemu neprospívá.

Strana
z2