Má smysl nechat naočkovat děti proti žloutence?
Jste naočkované vy i Vaše? Vcelku se to teď rozjíždí a já ani děti očkování nejsme, tak přemýšlím, jestli nechat naočkovat nebo ne.
Díky za odpovědi
Jsme očkovaní všichni, dospělí i děti. Děti jsem nechávala na jaře, jak se to začalo šířit, zcela bez reakce.
Dvě děti mám, protože byly rizikovější skupina, jedno dítě nemám, nikdy žádné zdravotní problémy nemělo. Pokud už je dostatek vakcíny, klidně bych naočkovat nechala, tady ten smysl vidím a přiznám se, že jsem to nestudovala tak důkladně, ale nevím o žádných vedlejších účincích.
Očkovat jsem nechala. V okolí už byly třídy v karanténě a nechci, aby to chytl, když je možnost se tomu bránit. Sama jsem několik let očkovaná
A delali jste si odbery na protilatky? Treba my to meli pred 3 lety, ale my ani nikdo z doktoru to poradne nezjistil (ja nekolik dni prujmy zvraceni, manzel s ditetem jen 2 dny) jen me rekli, ze to mozna byla zloutenka, ze mam vysoke protilatky. Dali jsme se ted testovat jeste jednou a fakt je mame takze ocko nedavame. Ale celkove je ted i nedostatek vakcnin (hlavne Praha), ale spis bych nejdriv si rekla o zjisteni protilatek.
A delali jste si odbery na protilatky? Treba my to meli pred 3 lety, ale my ani nikdo z doktoru to poradne nezjistil (ja nekolik dni prujmy zvraceni, manzel s ditetem jen 2 dny) jen me rekli, ze to mozna byla zloutenka, ze mam vysoke protilatky. Dali jsme se ted testovat jeste jednou a fakt je mame takze ocko nedavame. Ale celkove je ted i nedostatek vakcnin (hlavne Praha), ale spis bych nejdriv si rekla o zjisteni protilatek.
@dyechampion nejen Praha. Tady na západě taky nejsou. Až spíš koncem listopadu začátkem prosince.
Jižní Morava a ne, nikdo není v mém blízkém okolí a z rodiny očkovaný a ani to neplánuje.
Ja jsem uz x let kvuli praci (soc.oblast),manzel se dal kvuli cestovani taky pred x lety. Deti jsem chtela dat ockovat na jare,ale furt jsem vahala...Ted uz ockovani jsou. U starsiho se objevila zloutenka ve tride,takze karantena 50 dni 😱. Nejvic mi vadilo,ze nesmi na zadne krouzky. Nejdriv mel odbery,pak ocko,pak kontrolni odber. Mladsi jsem dala ockovat hned se starsim. Starsi to mel i hrazeny. Lituji,ze jsem se nerozhoupala driv,syn by nemusel byt v karantene. Pani z hygieny mi rikala,at kazdemu doporucim ockovani,v te dobe v Praze pribyvalo kolem 70 lidi tydne. Jo a jsme Praha. Za me se tphle ockovani neztrati,je dozivotni a na cestovani se tez hodi. Nechces zloutenku treba z ledu.
@anonym_autor samozřejmě, že ano.... prodělat žloutenku není žádná prdel a bohužel v současnosti probíhají i studie na to zdá má či nemá virus žloutenky rakovinotvorný potenciál (jako třeba HPV viry)......já se chystám a dcera půjde na druhou dávku 🙂
Naočkovaní rodiče i děti.
@anonym_autor chci nechat.. dcera má, protože město skolka a jela palec 🤣 dávali jsme ještě před tím než se to rozjelo .. chci nechat naočkovat i malyho a sebe.. jen jsme porad na hromadě a mam problem dojet povinny očkováni 🤣 ale je to na planu
Praha, deti maji prvni davku uz od konce zari a ja uz tyden taky…k ockovani me vedla zhorsujici se situace v Praze
Já jsem po očkování už x let (práce ve zdravotnictví) a staršího syna jsem nechala očkovat na začátku léta, uvidíme jak to bude s blížící se druhou dávkou, na Vysočině vakcíny nejsou.
Starší děti jsou očkované už dlouho. A díky bohu za to, hodně nám to pomohlo, když u dcery ve třídě jedno dítě onemocnělo, celá třída byla v karanténě a my díky očkování ne.
Bohužel to dítě má dlouhodobé následky, dost možná doživotní velmi přísnou dietu. Fakt hnus.
Nejmladší půjde hned, jak dokončíme povinná očkování. Aneb žloutenka je hnus, ale jsou i horší nemoci.
Dcery mají od mala než šly do školky. Já mám po očkování také už delší dobu. Děti jsem očkovala z důvodu školky a toho, že byly dost prasátka. Očkování bez potíží.
Naopak nevidim duvod proc se nenaockovat. Ochrana je dozivotni. Nemoc je to hnusna, snadno prenositelna, epidemie se objevuji pravidelne a umi zabijet
Rizika vakciny - naprosto zanedbatelna. Kdyz si napisu pro/ proti, neni nad cim vahat. Deti jsem ockovala kolem 3 let vsechny, sebe s manzelem taky uz davno.
Nikdo nejsme, od září se u nás točí rýma, kašel, rýma, kašel a není nikdy 14 dní domov čistý, kdy by všichni byli úplně fit. Většinou když se doléčí poslední, tak už ten první zase posmrkává. Před touto vlnou nemoci mě očkování nikdy nenapadlo.
Díky očkovacím látkám některé nemoci vymizely, ale protože je teď moderní nechat lidi rozhodnout se sami, jestli se chtějí očkovat nebo ne, nemoci se nám vracejí zpátky.
Díky očkovacím látkám některé nemoci vymizely, ale protože je teď moderní nechat lidi rozhodnout se sami, jestli se chtějí očkovat nebo ne, nemoci se nám vracejí zpátky.
@vanessia7 Tak se ockuj a neřeš ne? Děti mám naockovane od září, pokud někdo nechce, je mi to upřímně jedno, moje děti to nejsou.
Otázkou je, zda seženete vakcínu... U nás není žádná kritická situace, dle pediatričky, žádný případ hlášený nemá, ale vakcína není... Sháněla jsem 14 dnů u nás v lékárnách nedostupná a nejde ani objednat... Chtěla jsem dcery nechat naočkovat, zkušenost cca měsíc stará.
Jsem naočkovaná jak já, tak i manžel s dětmi.
Ja i syn jsme naočkování kvůli cestování do tzv. zemí třetího světa. Kvůli situaci u nás bych ho asi očkovat nenechala...i když nedávno jsem v Praze viděla chlapa, který byl úplně celý žlutý...fuj tajbl...to by mě možná nahlodalo, kdybychom nebyli.
Jsme všichni očkovaní už dlouhé roky, já od puberty, manžel těsně po vš kvůli služební cestě do ciziny, děti hned jak to šlo (cca tak ve dvou letech? prostě když bylo vhodné volné okno v povinném očkovacím schématu).
Krom nejmladší dcery jsme všichni očkovaní. U té jme to kvůli dalším očkováním ještě nestihli 🙂. Nicméně nechávali jsme se očkovat už dříve kvůli cestování.
Ja i syn jsme naočkování kvůli cestování do tzv. zemí třetího světa. Kvůli situaci u nás bych ho asi očkovat nenechala...i když nedávno jsem v Praze viděla chlapa, který byl úplně celý žlutý...fuj tajbl...to by mě možná nahlodalo, kdybychom nebyli.
@20190418 jen jsem zvedava - proc kvuli cestovani ano a v Praze ne? Praha ma mnohem vyssi incidenci nez ledasktere zeme tretiho sveta (samozrejme ne vsechny). Ohlidat se tech 14, mesic, co je clovek na cestach aby si super dukladne myl ruce, mel dezinfekci stale pri sobe a nic nepokazil je jednodussi nez myslet na to trvale. Doma take clovek vic pouziva mhd a celkove se snaze zapomene.
Je to takova bezna uvaha (take jsem naockovana primarne kvuli cestovani), ale vlastne si rikam - proc?
@20190418 jen jsem zvedava - proc kvuli cestovani ano a v Praze ne? Praha ma mnohem vyssi incidenci nez ledasktere zeme tretiho sveta (samozrejme ne vsechny). Ohlidat se tech 14, mesic, co je clovek na cestach aby si super dukladne myl ruce, mel dezinfekci stale pri sobe a nic nepokazil je jednodussi nez myslet na to trvale. Doma take clovek vic pouziva mhd a celkove se snaze zapomene.
Je to takova bezna uvaha (take jsem naockovana primarne kvuli cestovani), ale vlastne si rikam - proc?
@tereza0111 tak my nejezdime do resortů, ale batůžkaříme s využitím mistni dopravy, jíme na ulici atd. V těch zemích byla incidence rozhodně větší než v ČR, nehledě na to, že syn třeba do školy i na kroužky většinou chodí pěšky...ale asi to není úplně racionální rozhodnutí. Každopádně ja jsem naockovana proti hep. A už dvacet let a když jsem začala tahat syna sebou, tak mi to dávalo smysl ho naočkovat taky.
@tereza0111 tak my nejezdime do resortů, ale batůžkaříme s využitím mistni dopravy, jíme na ulici atd. V těch zemích byla incidence rozhodně větší než v ČR, nehledě na to, že syn třeba do školy i na kroužky většinou chodí pěšky...ale asi to není úplně racionální rozhodnutí. Každopádně ja jsem naockovana proti hep. A už dvacet let a když jsem začala tahat syna sebou, tak mi to dávalo smysl ho naočkovat taky.
@20190418 Já třeba očkovala i kvůli tomu, aby děti neskoncily v karanténe. Svoje si můžeš jakžtakž ohlídat, ale jejich spolužáky ne.
Ja jsem ockovana kvuli praci uz od vysoke, vcetne preockovani AB po odberu protilatek. Muz od gymplu taky. Deti jsou zatim jen proti B. Chtela jsem je pred podzimnimi prazdninami v Praze naockovat, ale byli nemocni.
Pro rodinu (rodice a moji neger) jsem kupovala ockovaci latku tady v DE, protoze v CR nebyla tehdy k sehnani a ockovala jsem je sama.
Svoje deti chci nechat naockovat behem pristich 2tydnu, driv, nez pojedeme zase do Prahy.
U nas je hrazeno ockovani proti hep.A z pojisteni u vsech deti do 18ti let.
@20190418 Já třeba očkovala i kvůli tomu, aby děti neskoncily v karanténe. Svoje si můžeš jakžtakž ohlídat, ale jejich spolužáky ne.
@bertoldina jo, tak ta karantena je taky pádný důvod...a když je muž od gymplu, tak to je kolik let? Ja mám fakt už přes dvacet let, někde říkají že to je doživotní. Ty jsi po kolika letech neměla protilátky, že jsi šla znovu?
@bertoldina jo, tak ta karantena je taky pádný důvod...a když je muž od gymplu, tak to je kolik let? Ja mám fakt už přes dvacet let, někde říkají že to je doživotní. Ty jsi po kolika letech neměla protilátky, že jsi šla znovu?
@20190418 Já jsem teď dávala jen děti, sama se teprve chystám.

Syn měl v lednu druhou dávku.