MMR - Priorix, čím starší dítě, tím horší reakce?

schotja
8. říj 2014

Ahoj, ráda bych se zeptala na vaše zkušenosti po očkování vakcínou Priorix. Bylo mi řečeno, že pokud budeme očkování odkládat, čím starší bude dítko, tím hůř bude na vakcínu reagovat.. Je to jen "politika" dětských lékařů? Tak by mně zajímal názor všech, kteří už mají toto očkování i s odkladem za sebou, protože jsem zatím spíš slýchala názor, že spodní hranice 15.měsíců je zbytečně brzy a že je lepší to posunout, že starší děti se s tím vypořádají lépe, přece jen, je to živá vakcína.. Četla jsem o tom, jak je toto očkování nebezpečnější, než nemoci, proti kterým by mělo chránit, mám trochu strach, ale nevím, jak jinak bych řešila školku pro dcerku, když by jí nikam nevzali :( Předem všem děkuju za názor..

terinda
8. říj 2014

Dcera měla první dávku ve 2 letech a 3 měsících a druhou někdy před 3. rokem. Bez reakcí 😉

tulikiss
8. říj 2014

Tak Jirik mel prvni davku az ve 2 letech a 2 mesicich, 2 davka ho ceka za 2 tydny. No to ze ostatni ockovani bylo vzdy s obr horeckama(40 po dobu 3-4 dnu), tak tohle bylo klidnejsi, teploty mel ,ale nebylo to tak hrozny. Planuju ze malou budu taky ockovat az ve 2 letech. Se skolkou neporadim, tady v Brne se nedostanou ani vsechny 4 lete deti, takze tohle neresim.

lokynka
8. říj 2014

Dcera čerstvě dva roky byla očkovaná v červenci, měla pak jen lehce zvýšenou teplotu, pak ok. Odkládala jsem po domluvě s dr. na ukončený 2.rok

jandl
9. říj 2014

Myslím si,že to je zastrašování ze strany MUDr. Když se tu zeptáš,kdo neměl reakci po hexe,taky se ti ozvou matky,že v pohodě.Já poslední dítě MMR očkovat nebudu,školka mi je ukradená.Jiné matky to očkují až před zápisem do školky. Podle mě to jsou kdysi běžné dětské nemoci. Co se objevila vakcína,tak se prezentují jako nebezpečné.Vždy se najdou oslabení jedinci,kteří mohou mít u jakékoli nemoci komplikace.Otázek je ohledně očko hodně.Můžeš MUDr žádat o odklad.Ona by tě neměla tak zastrašovat.Držím palce,ať se dobře rozhodneš.

valik
9. říj 2014

Dcerka měla Priorix poprvé ve dvou a půl a to bez reakce. Podruhé to bylo po třetím roce a byla den po očku strašně protivná, myslela jsem, že se dostaví nějaká reakce, ale kromě té jednodenní protivnosti jsme nic nezaznamenali...

betelgeuzz
9. říj 2014

PRvní dcera měla MMR těsně po 2. roce, druhou dávku asi za 10 měsíců. Po první dávce byla asi 10. den lehce apatická, unavená, po druhé dávce bez reakce. Druhá dcera měla zatím jednu dávku ve 2,5 letech., bez reakce. Zatím jsem neslyšela, že by u starších dětí byly horší reakce, spíš naopak.

andelka
9. říj 2014

Starší měl první dávku v 17měs. a druhou ve 2letech. Oboje bez reakce.
Mladší dostal první dávku dneska (takže o reakci poreferuju tak za 14dní), ve 2letech a 7měsících. Tak uvidíme. Odkládala jsem hlavně proto, že od loňského září do letošního června byli oba pořád nemocní a prostě jsme optimální čas nemohli trefit.

dezyre
9. říj 2014

.. a čím mladší dítě, tím méně vyzrálé CNS a větší dopad na ni. První syn po naočkování MMR v 15ti měsících přestal mluvit a na téměř dva roky se zastavil a promluvil až ve třech letech. Ale je to diskutabilní, zda vlivem očkování, každopádně jsme si prošli kolečkem - neurologie, foniatrie, psychologie. Druhý syn (má teda svalovou atrofii) dostal první očkování - hexa vakcínu, během dvou dnů se i tak dost rychle postupující progresivní nemoc zhoršila rychlostí blesku, do týdne začalo selhávat dýchání. Další očkování jsem mu dát nenechala. A až se nám narodí holčička, tak vím jistě, že očkování budu odkládat co nejdéle to půjde.

picasso
9. říj 2014

My máme odloženo po druhém roce. I kvůli tomu, že malému měsíc co měsíc rostou zuby. Není pravda, že čím starší dítě, tím horší průběh. U každého je to jinak. Ohledně školky. Stát nezakazuje braní neočko dětí do školek, tohle si určují pouze ředitelé školek. Takže pokud chcete očkovat po nástupu do školky nebo vůbec, zjistila bych si stanoviska vám dostupných školech. Jinak ohledně nemocí. Pro dítě by třeba prodělaná nemoc neměla žádné důsledky ani závažný průběh, ale např. "naše generace" tzn. ročníky 1983 a níže nejsou očkovaní nebo nedostatečně např. proti přiušnicím, což je velmi nebezpečné pro těhotné nebo spíše pro miminko (plod). Takže pokud i plánujete těhu, tohle mít na paměti. V mém okolí se vyskytlo pár maminek, které takto o miminko v posledním trimestru přišly.

julietta111
9. říj 2014

Syn žádnou reakci ani jendou neměl, dcera první dávku reakci měla v 15m a tři dny měla vysoké hoderčky. Druhou dávku měla až ve 2 a 7m a bez reakce. Dr sama řekla, že to určitě posuneme.

hojda
9. říj 2014

Já když o tom tak přemýšlím, že mi přijde, že ta očkování jsou schválně tak brzo, když ještě není na dítěti tolik poznat, co to s ním udělá. Pokud by se očkovalo až ve vyšším věku, tak by se snadněji prokazovalo, zda má vakcína nějaké negativní účinky, nebo ne.

kriistin
9. říj 2014

muj syn přestal po priorixu mluvit. a mel pořad rymu.ted mluvi .

nae
9. říj 2014

@hojda Trafila si kliniec po hlavičke... U mimina sa vplyv očkovania vždy zvalí na rastúce zuby, koliku, zlé trávenie pri zavádzaní príkrmov a podobne. Taký dvojročák ti už hravo pomenuje, s čím má problém.

hojda
9. říj 2014

@nae Přesně, pokud ti zdravé větší dítě po očkování začne vykazovat nějaké poškoa zení, tak už se to nedá svalit třeba na vrozenou věc 😔 MMR odkládáme, malé je 2,5 roku.

hojda
9. říj 2014

@kriistin V jakém věku jí dostal?

kriistin
9. říj 2014

@hojda 15 měs

kriistin
9. říj 2014

@hojda pak ve 22měsicich

lu777
9. říj 2014

za mě čím později tím lépe 😉
měli jsme u obou dětí odložené... a dávala jsem u každého očkování homeopatika Thuya Occidentalis... vždycky pak snášeli očkování lépe, více nebo méně 🙂

pavlise
9. říj 2014

@kriistin Tu rýmu měl po tom očkování? A má ji pořád? Dcera byla taky nedávno (v 15ti měsících) očkována a od té doby má pořád rýmu a nemůže se jí zbavit.

kstablova
9. říj 2014

@lu777 co prosím znamená věta "snášeli očkování lépe, více nebo méně"? takže nějaká reakce byla?

kriistin
9. říj 2014

@pavlise ano od 15 mesicu kdy byl očkovany tak ma pořad rymu. no a dr. řekla že je to normalni když ma ditě rymu.

pavlise
9. říj 2014

@kriistin Aha, tak že by to bylo fakt ještě pokračování té reakce... To mě teda moc netěší, snad to brzy zmizne, protože už nevím, jak ji pomoct; ta rýma pořád přetrvává. Když tak to taky zkusím probrat s doktorkou a snad se dočkám konstruktivnější odpovědi 🙂

nikollita
9. říj 2014

Holky, prosím Vás, příští týden máme jít na druhou dávku MMR. Poprvé měl nehezkou reakci a nejsem ráda, že bych to měla podstoupit znovu.
Zajímá mě, jak je to s tímhle očkováním a těhotenstvím matky? Děkuji

lu777
9. říj 2014

@kstablova jak kdy 😉 ono každý jsme individualita, nemáme stejné reakce 😉
starší měl u všeho horečky jak blázen, po homeo měl třeba zvýšenku nebo nic... mladší měla reakce slabší od začátku, takže tam když jsem dala Thuyu tak byla prakticky jen nervozní apod.

hojda
10. říj 2014

@nikollita Jakou reakci?

nikollita
10. říj 2014

@hojda kromě vysoké horečky měl i pár dní průjem, ale hlavně nechtěl vůbec nic jíst, trvalo to měsíc a "přežil" jen díky rannímu a večernímu mlíku, jinak nepozřel absolutně nic. Shodil 4 kg. Celé dny i noci plakal, nebo alespoň kňučel, takže byl pořád na rukách (teď si to už nemohu dovolit ho nosit) a taky se mu rozjel atopický ekzém. Samozřejmostí je i rozhozené spaní.

marcinek
10. říj 2014

u dcerky jsem to trochu podcenila a mela ji myslim hned po tom 15. mesici. Byla to nejhorsi reakce na ockovani- vysoke teploty, krece.U druhyho jsme posunuli o rok obe davky. reakce zadna.

bbn
10. říj 2014

@schotja spíš naopak. Jinak když starší dcera nastupovala do školky, tak měla teprve čerstvě 1 dávku priorixu, když ji přijímali, tak vůbec a taky ji vzali. Ne každé dítě stihne všechny očkování v termínu, kvůli nemocem apod. Pro školku bylo směrodatné, že pediatra napsala, že očkována bude, kdy to nikdo neřešil.

picasso
10. říj 2014

@nikollita během těhotenství maminky se to u dětí nedoporučuje.

hojda
10. říj 2014

@nikollita S takovou reakcí bych na další nešla.