icon

Najde se vůbec nějaký zastánce povinného očkování?

baterie
20. čer 2015

Zajímalo by mě, když se dnes tolik mluví o škodlivosti očkování a spousta rodičů se rozhodne neočkovat a mají pro to dobré argumenty, jestli je někdo stejně radikální zastánce očkování a dokázal by dobře argumentovat, proč je lepší očkovat než neočkovat (a nemám na mysli argumenty typu - nás taky očkovali a nic se nám nestalo apod 🙂 ) Myslíte si, že případné nemoci jsou více nebezpečné než případné nežadoucí účinky? Moc děkuji za názory.

lenam
21. čer 2015

@andrrriiik Co ti mam na to napsat? Jako ze souhlasim? Co ty vnimas jako nezodpovednost, tak nekdo bere jinak 🙂 Je to presne to, co jsem psala vyse 🙂 Jeste mi chybi informace o smrti, nemoci,....

zmrz_lina
21. čer 2015

@pavlakosec detska obrna, proti které se ockuje, je infekční a opravdu se uz desítky let nevyskytuje. Ta, co vidas deti v ustavech, nemá s tou infekcni nic společného.

andrrriiik
21. čer 2015

@lenam Nemusíš přece souhlasit,jen jsem napsala svůj názor 😉

lenam
21. čer 2015

@andrrriiik To ja take 🙂

andrrriiik
21. čer 2015

@lenam Tak to jo 🙂

sariky
22. čer 2015

Necetla jsem celou diskuzi, ale já s povinným očkováním souhlasím. Zvlášť teď, kdy se do Evropy valí uprchlíci kdo ví odkud.

simdan
22. čer 2015

Povinné očkování bylo před pár lety úplně normální,jenže vědci míchají různé vakcíny dohromady,vymýšlejí mutace,které jsou pro malý organismus velmi nebezpečný!je každého věc,jestli bude očkovat nebo ne,já své dítě dám očkovat jen základníma vakcínama a určitě s odložením a větším odstupem,mám v okolí dva případy,kdy očkování nedopadlo moc dobře,jeden případ trvalého postižení a druhý autismus,obojí z očkování.Nedej bože na reakci tragickou,kdy miminka po očkování zemřely,i tady na koníku je spousta žen s takovou zkušeností,takže neodsuzujte někoho,kdo očkovat nechce!

vevina14
22. čer 2015

Já s očkováním souhlasím a prosím, já vím, že se stále hledají příčiny, za co vše může očkování a samozřejmě každého věc, zda očkovat chce nebo ne, ale prosím, furt nepište, že očkování způsobuje autismus. Autismus je vývojová genetická vada, která se projevuje později (ne hned při narození), tudíž jí člověk nemůže získat kvůli očkování. Tak si občas přečtěte i jiné články než jen z internetu.

vevina14
22. čer 2015

Jinak očkování má smysl kvůli dlouhodobosti nešíření nemocí, proti kterým se očkuje. Právě proto, že jsme očkovaní, se tu třeba černý kašel nevyskytuje, je to způsobeno tím, že se tak činí již 50 let. V Americe je černý kašel běžný a prý to není vůbec pěkný pohled se koukat na dítě s touto nemocí. Ze všech nemocí v hexe bych vyřadila asi jedinou a to žloutenku, jelikož to není tak závažné onemocnění. Celkově si ale myslím, že nejde ani tak o vakcíny, jako o to, jakým způsobem se očkuje. Mělo by se více přihlížet individuálně na člověka a ne očkovat tak příšerně plošně (jako že se může očkovat třeba Priorix již od 15 měsíce a někteří doktoři to berou tak, že jindy už to nejde a nechtějí počkat, přitom je to možné a nic se nestane), takže koukat na zdravotní stav dítěte a dělat mezi očkováním větší mezery, myslím, že to je hlavní problém celého očkování. Je to moc urychlené.

kaijko
22. čer 2015

@simdan Ty jsi to napsala jakoby to byl jasny a provereny fakt. Ale to neni pravda.. Nektere nemoci muzou rozjet jine vlivy.

zmrz_lina
22. čer 2015

@vevina14 on u nás neni černý kasel? Aha :D

kajalka
22. čer 2015

@vevina14 Na první stránce tuším jsem dávala odkaz na youtube na pořad čt, kde o autismu mluví a přiznávají vinu očkování.
Pertuse u nás samozřejmě je a dokonce 86% nemocných je očkovaných. Odborníci sami přiznávají, že proti čk vakcíny neochrání.

antoinet
22. čer 2015

@zmrz_lina je, protože účinek vakcíny vyprchá v pubertě. Blízcí v okolí miminka by se měli přeočkovat.

antoinet
22. čer 2015

@kajalka a z toho zavádějícího pořadu je pěkný pozdvižení mezi odborníky i veřejností, obzvlášť díky tomu blábolu o autismu

lauranosi
22. čer 2015

@vevina: Vyvedu vás z omylu, černý kašel se tu vyskytuje, a to poměrně běžně. Navzdory očkování, ukazuje se, že vakcína bohužel nefunguje ani zdaleka tak dobře, jak se doufalo, navíc ho samozřejmě přenáší neočkovaní dospělí (což ale nic nemění na tom, že onemocní běžně i řádně očkované děti..). 7 stránek diskuse a ještě se tu neobjevil nikdo, kdo by odpovídal požadavkům zakladatelky, samé dojmy, osobní názory a přesvědčení, ale žádná podložená a nezpochybnitelná fakta. POkud ale chceme mluvit o tom, jestli očkování funguje, je prospěšné atd., nemůžeme se bavit o čokování v obecné rovině, a priori, ale vždycky jen o konkrétních vakcínách a konkrétních nemocech. Nejde argumentovat účinností a bezpečností jedné látky na podporu látky úplně jiné, která může a pravděpodobně bude mít jiné vlastnosti.

zmrz_lina
22. čer 2015

@antoinet no já to vím ale @vevina14, na kterou jsem reagovala, ma evidentně pocit, ze tu ck neni

kajalka
22. čer 2015

@antoinet Pokud by to byl blábol, odborníky to nechá zcela v klidu, nemyslíš? Tvojí jistotu bych chtěla mít, evidentně jí nemá nikdo na odborných místech. Stejně tak co se týče působení hlinitých solí, je to samé "pravděpodobně a předpokládá se". Dost málo na to, aby se s jistotou vědělo, co to v těle udělá za nějaký ten rok..

vevina14
22. čer 2015

tak já to napsala velice špatně, jelikož ano, nemoc se vyskytuje, ale ne v takové míře jako třeba v té Americe a podklady opravdu nemám, nemám čas teď vše vyhledávat, a jak píše hodně lidí, nemá cenu se o tom rozepisovat, jelikož vždy se najde někdo, kdo bude očkování stále očerňovat

vevina14
22. čer 2015

a taky je pravda, že o očkování debatují hlavně maminky (i já), které o tom ví hodně velké kulové, já mám informace též jen velice zprostředkovaně a nejsem tolik studovaná, abych o všem mohla mluvit 100%, ale mám kolem sebe hodně lékařů, kterým věřím a prostě očkování smysl má - snažím se číst názory všeho typu, poslouchat názory a dávat si to nějak do kupy a prostě z toho všeho to smysl má, nejvíce asi souhlasím s tím, že hexa má význam, ale nemuselo by být očkování proti žloutence, proti rotavirům je očkování na prdy, priorix je zbytečný a zrušila bych ho, jelikož nemoci nejsou natolik závažné, aby se proti nim muselo očkovat, naopak bych vrátila tuberkulózu, ale jsou to jen hodnocení podle argumentů mých doktorů v okolí a internetu a nejsou z mé hlavy, jelikož sama jsem to podrobně neměla šanci nikdy nastudovat, jelikož to by chtělo hlubší a delší studii.

misulinka44
22. čer 2015

@vevina14 s tou tuberkulózou souhlasím na 100% nechápu, proč to zrušili, když se tbc běžně vyskytuje a není žádná sranda tuto nemoc prodělat. Budu se snažit nechat své dítě očkovat

tkanicka
22. čer 2015

celou diskuzi jsem nečetla, s povinným očkování souhlasím, kvůli kolektivní imunitě. Ti co neočkují a nemají pro to opravdu závažné důvody jsou pro mě vyžírkové, kteří parazitují na tom, že ostatní děti tedy podstupují rizika spojená s očkováním, aby se nemoci nešířily.

monalis
22. čer 2015

Souhlasím s @vevina14. Očkování samo o sobě je daleko více složitější věda než jsme mi lajci schopni posoudit. Sama naše dětská lékařka říká, že její vzdělání a další vzdělávání se se skládá ze dvou třetin z problematiky očkování. Bohužel ani lékaři nejsou schopni ovlivnit úplné složení vakcín. Očkování je správné a to že by se nemuselo očkovat proti žloutence či jiným pro nás banálním onemocněním, bohužel ovlivňují jiní. Já jsem také pro očkování proti TBC.
Manžela mám vojáka a když vím čím vším musí být proočkování, protože to co nehrozí u nás hrozí kdekoli jinde tak buďme rádi, že máme alespoň očkování které máme. A při dnešním pohybu lidí po celém světe je to snad ještě důležitější. Jinak očkování se v jiných zemích pěkně platí, u nás máme stále tu výhodu, že je zdarma!

kajalka
22. čer 2015

@tkanicka Kolektivní imunita je totální mýtus. Jak vysvětlíš, že se nemoci nešíří mezi starší generací, která buď očkovaná nebyla a nebo už dávno protilátky nemá?

sarkoc
22. čer 2015

Nečetla jsem krom úvodní otázky v diskuzi nic, ale já se tedy jak z pohledu osobního, tak i profesního, přikláním k takové zlaté střední cestě...očkovat opravdu pouze proti povinným nemocem (takže žádná klíšťata, rakovina děložního čípku - dle mě největší blbost vůbec, apod) a postupně, v žádném případě hexavakcínou (postupně myslím první očkování třeba v 5 měsících a pak vždy po třech apod, aby se tělíčko stihlo vzpamatovat). Ještě dříve než jsem začala studovat Výzkum a vývoj léčiv, měla jsem k očkování takový přirozený odpor, ale tehdy jsem ještě nedokázala vysvětlit proč...nyní, poté, co vím celkem dobře, jak očkování funguje a co v těle způsobí (zejména v malém tělíčku novorozence), zastávám názor, že jde z 90% pouze o byznys a přijde mi to vážně dosti smutné, co se ve farmaceutickém průmyslu děje. Za všechno mluví to, že nedávno byl na trh uveden přípravek, který má potlačovat nežádoucí účinky očkování u dětí, to je řekla bych všeříkající. Nemá smysl se tu rozepisovat o tom, co očkování v těle dělá, kdo chce, tak si ty materiály najde (ne prospekty farm. firem, ale vědecké studie apod), ale jisté je, že farmaceutické firmy zamlčují výsledky studií, zamlčují spoustu zjištěných nežádoucích účinků a proč? Samozřejmě pouze pro zisk. Mě osobně je z toho na zvracení.

mikulilinka
22. čer 2015

Ještě se v tom teda neorientuju na co všechno se očkuje povinné ,nepovinné.Ale chci se zeptat jak to bylo za našich dob a bylo snad někomu něco ,když jsem všichni byli normálně očkovaní nebo je v tom něco jiného?

lenam
22. čer 2015

@mikulilinka ano, ockovalo se jinak. Více monovakcin, ne všechno do 1 roku věku a třeba tam nebyla vůbec žloutenka B. Očkování bylo více rozložené.

lenam
22. čer 2015

@mikulilinka a za mne nebylo MMR, dětské nemoci se ockovaly v cca 12 letech, když dítě nemoc neprodelalo - priusnice, zardenky

misulinka44
22. čer 2015

@lenam ony ty monovakcíny taky nebyly něco extra super.... V součtu do dítěte vpravili mnohem víc těžkých kovů, než dnes v té jedné... čímž neříkám, že očkovat 6 nemocí zaráz je fajn... ta žloutenka tam je zbytečná...

mikulilinka
22. čer 2015

@lenam děkuji za vysvětlení 🙂

lenam
22. čer 2015

@misulinka44 to určité, souhlasim. Škoda jen, že se to nahradilo něčím, co zatěžuje dítě v tak velké míře. Kombinace nemám rada 😒

Strana