Najde se vůbec nějaký zastánce povinného očkování?
Zajímalo by mě, když se dnes tolik mluví o škodlivosti očkování a spousta rodičů se rozhodne neočkovat a mají pro to dobré argumenty, jestli je někdo stejně radikální zastánce očkování a dokázal by dobře argumentovat, proč je lepší očkovat než neočkovat (a nemám na mysli argumenty typu - nás taky očkovali a nic se nám nestalo apod 🙂 ) Myslíte si, že případné nemoci jsou více nebezpečné než případné nežadoucí účinky? Moc děkuji za názory.
Já jsem rozhodně PRO očkování. Určitě u těch povinných a ve starším věku i jiných. Neznám ve svém okolí nikoho, komu by očkování něco způsobilo...kromě teplot a nevyspané noci. Možná za to může i vzdělání, ale informací jsem o tom získala dost a v mém případě jsem pro.
Já jsem obě své děti nechala očkovat podle očkovacího kalendáře (první vakcína v šesti týdnech)...přikoupila jsem i rotaviry. U první dcery jsem ani nevěděla o možných nežádoucích účincích a o jiných alternativách očkování - vše proběhlo bez problémů, dokonce neměla vůbec žádný. U syna jsem už toho četla trochu víc, ale přesto jsem se v hlavě rozhodla, že případné nemoci, proti kterým se očkuje, jsou z mého pohledu mnohem větší riziko. Dnes je synovi půl roku, má za sebou všechny základní vakcíny a já jsem klidnější, že nemůže chytit žádnou z těchto nemocí, které mají často fatální následky. Vyvíjí se normálně, všechny vakcíny zvládl bez nežádoucích účinků a mám to za sebou. Pokud bych měla třetí dítě, opět bych no nechala přeočkovat normálně tak, jak je uvedeno v kalendáři.
@orchidis taktéž jsem vysokoškolačka 🙂 a po VŠ jsem začala sem nově studovat zdravotnický obor jako zálibu a mikrobiologii a hygienu a jiné podobné předměty již absolvované mám 🙂 a naši vyučující (přetitulovaní hygienici, mikrobiologové i zdravotníci) nám sdělili pro i proti, ale přikláněli se rozhodně k PRO. Ale dle mého každého věc 🙂 . Co se týká povinných očkování a následných reálných statistik v počtu vedlejších účinků....zvolila jsem si, že očkovat budu. Nejsem třeba zastáncem očkování proti rakovině děložního čípku apod.
@kocour1 Tohle je třeba jedna z mylných představ, kterou očkující dost často mají, dítě je očkované, nemůže tu nemoc chytnout, ale není to pravda, protože vakcína namají 100% účinnost. A třeba u očkování proti rakovině děložního čípku, je to docela problem. Rodiče I holčičky si myslí, že když jsou očkované, tak nemůžou nic chytnout, ale problem je v tom, že se jim nemusí vytvořit protilátky a že ta vakcína doufejme funguje, jen pro určitou skupiny těch virů, takže až je dívka očkovaná, tak stejně by měla dodržovat úplně stejná pravidla jako neočkovaná.
@hojda to máte asi jako s mlékem a kávou.....celé generace se potýkaly s tím, že vždy vyšly nové studie o tom, že jsou škodlivé....následně zdraví prospěšné a takto to bylo stále dokola. Vyberte si, protože pokaždé vyšla studie z velmi "známých a kvalitních institucích". Moje dobrá kamarádka je silně proti očkování a měla jako malá problémy se šilháním, které tomu připisuje. Doložené to nemá, ovšem články ji přesvědčily. Jsem pro to, aby se vakcíny rozložily do jednotlivých dávek v přiměřeném věku dítěte a jsem proti některých doktorkách, které praktikují způsob .....nejlépe dnes naočkujeme dítě hned na vše..(myšleno obrazně)... Co se týče očkování v dospělosti, tak jsem taky zastáncem těch potřebných. Pracuji na ulici a často i s drogově závislýma, kteří jsou ve většině případů nakaženi žloutenkou a proto jsem třeba očkována, kvůli žloutence A a B. Nemyslím si, že očkování způsobuje autismus a hyperaktivitu (opět mladá studie ne moc dobře podložení dle mého názoru). Hlavně hyperaktivita je v hojné míře výmysl dnešních zlenivělých rodičů (ne vždy!!!). Ale pokud někdo neočkuje OK, myslím, že jsme svobodní lidé a každý má právo na to udělat si názor dle svého a nikomu bych to nerozmlouvala (stejně tak, jako to nikdo nerozmluví mě).
@pipi02 Tak jsem se nedozvěděla ani jedno proti, které uvádějí lékaři a tohle mě opravdu hodně zajímá. Chtěla bych vědět, co se učí ve školách, protože to stejně dost často a bezmyšlenkovitě používají lékaři dale v praxi, aniž by si zjistili něco vice☹.
A musí reagovat na poslední větu:
Ale pokud někdo neočkuje OK, myslím, že jsme svobodní lidé a každý má právo na to udělat si názor dle svého a nikomu bych to nerozmlouvala (stejně tak, jako to nikdo nerozmluví mě).
V tomto bohužel nejsme svobodní, všichni jsou k očkování nuceni a ty, kdo s ním nesouhlasí a nechtějí očkovat musí hledat různé kličky 😔 a o tu tu právě jde, aby si každý mohl říct, jak to chce! Btw. kávu tě nikdo pít nenutí, je to tvé svobodné rozhodnutí. A proč taky, někomu káva dělá dobře a někomu zase ne, takže se každý zařídí po svém, ale očkovat u nás musí všichni....
@hojda lékaři nevím 🙂 mikrobiolog nám uváděl problémy u dítek, které se již na svět dostanou se slabou imunitou a dalšími problémy a tudíž nápor na jejich organismus je vakcinací větší, než u "zdravých" (relativní pojem) jedinců a uváděl případy a následné statistiky, ve kterých bylo opravdu na neskutečně velký počet očkovaných jedinců uvedeno i těch pár, u kterých se bohužel vyskytla větší nežádoucí reakce někdy spojená i se smrtí nebo s většími následky..... Nepamatuji si vše holky, to bych musela prolistovat bloky 😀 nebyl to zrovna můj oblíbený předmět, ale tohle téma mi alespoň trochu utkvělo, protože v ročníku byly i maminy a toto téma je samozřejmě zajímalo.
@hojda s očkováním je to holt zažité kvůli nemocem, které jsou již vymýcené a jejich návrat by měl mnohem fatálnější následky (vzhledem k populaci), nežli vedlejší účinky projevené na pár jedincích.(je mi jasné, že být matkou zrovna tohoto jedince musí být strašné).....záleží kam se studie posunou dále....co vy víte, co bude za pár let. Je to opravdu v plenkách a z "jedné" studie se závěry dělat nemohou. Za nás se očkovalo a nic se neřešilo...ani hyperaktivit a autismu tolik nebylo. Ono bohužel hodně nemocí a je projevem dnešní stresové, hektické a nezdravé doby.
@pipi02 Podle mě statistiky v tomto namůžeme brat bohužel doslova, protože plno věcí se do nich nepromítne, sama jsem třeba nežádoucí účinek po MMR vakcíně nehlásila (bohužel☹, u první dítěte, byl můj přístup k očkování stejný jako tvůj, ale osobní zkušennost to změnila) a tak je to u většiny maminek. Přejde se to, neřeší se to a dost věcí se do souvislosti s vakcínou nedává. Ono se to u těch miminek dost těžko prokazuje, co je vrozené a co vzniklo třeba po očkování, protože jsem rozhodně pro odkládání do vyššího věku.
Jsem pro očkování,ale později....rozhodne ne na 6ti týdnech věku jak tu někdo psal...zacalala bCh nejdříve na 4-5mes a ne společně s pneumokoky, a MMR bych nechala vůbec později...na 15mes je brzy,klidně bych začala na 3letech i víc pokud by to bylo možné....
@pipi02 Teď třeba vyšlo najevo, že studie, že vakcíny nezpůsobují autismus byla zmanipulovaná, člověk, který to prozradil (podílel se na manipulaci s daty) je nyní pod ochranou prezidenta USA. V tomhle se točí tak neuvěřitelné peníze, že se na nějaký přinos už asi ani moc nehledí 😔 .
@hojda mno ono to co se píše ve zprávách, tomu se moc věřit nedá (bohužel pak si máme zvolit), proto zatím dávám na zkušenosti v okolí, rad ze strany lékařky a z přečtené literatury..... bohužel je doba, kdy věřit se dá máločemu a názor si musíme udělat i když nevíme vlastně z čeho....
@pipi02 Očkováníá MMR vakcína po 10 dnech v noci syn absolutně mimo sebe, nevěděl kde je, kdo na něj mluví, co se ním děje, křičel jen ne ne a chtěl někam utíkat a to 3 noci po sobě, nikdy dříve ani potom už nic takového neměl a bohužel od té doby začal mít problem s teplotami. Každý měsíc 3 dny vysokých teplot ke 40, bez přičiny, nikdy se nic nenašlo a až skoro po 2 letech jsme přišli na to, že by to mohl byt syndrome periodických teplot PFAPA. 😝
@hojda MMR je hrozná...děti jsou protivné, špatně ji nesou, to j známá věc.....proto právě ji byc dala později....
Nemyslím si,že očkování je k ničemu a nepomáhá,ale taky si uvědomují,že v tom jsou velké peníze....i politici se nechali uplatit od firem, aby v ČR bylo povinné.....v UK i v jiných státech povinné není....
Já jde psala, očkování za mě ano,ale později.....a s rozvahou....naockovat dítě vším možným a co nejdřív mi nepřijde vhodné.....a to samé dealerky.....taky upláceji pediatry atd ...
Takže ja bych dětem očkování dala i kdyby bylo nepovinné ale později.....

jsem pro očkování, jen mám obavu jaké nemoci jsem zavlečou migranti :( zvlášť ti z Afriky ...