icon

Nechat očkovat dceru? 🤯

26. kvě 2021

Ahoj holky, mám dotaz, který v diskuzních fórech zazněl už nespočet krát. Spoustu informací mám načteno,vím, že finální rozhodnutí bude na mě, avšak (bohužel) ocitám se v okolí lidí, kteří mají extrémní názory a já pořád kroužím tak nějak mezi.🙄

Kdyby tu třeba byla nějaká maminka doktorka a poradila, to bych byla úplně nejradši.🙏🏼

Jde o to, že má blízká rodina je PRO očkování. Naočkovali by snad vše, co jen jde! (každý rok se očkují i na chřipku) Naše konverzace je typu "Malou nebudeš očkovat?....Už je očkovaná na to a na to?...Tohle očkování bys měla zvážit... Zrovna jsme četli, že...."

Druhý extrém jsou moje kamarádky. Ty se brání i povinnému očkování. Myslím, že nemusím rozepisovat.

Já pořád kroužím mezi těmi dvěma extrémy a nevím, co je správné. Zvažuji však, zda nechat malou očkovat Bexerem a Prevenarem.

Naše doktorka mi poradila, že je dobré očkovat a nejlépe vše. Přitom jsem se dozvěděla, že její děti mají pouze povinné očkování......Tak teď babo raď.😂🤯

Strana
z2
joy33
24. srp 2021

@prejeta_zaba ten autismus neni fama. Resp. autisticke rysy, zpomaleni vyvoje atd. To je realita pro mnoho deti po ockovani. Mela jsem nedavno dlouhy rozhovor s nasim neurologem a mrazi me z toho jeste dnes (vypravel co ockovani ze zdravych deti muze udelat. Nechci jmenovat, na lekare je obrovsky tlak, at drzi usta - videla jsem, ze se boji o tom mluvit, ale nas pripad ho rozmluvil). My dali ruzna nepovinna ockovani a konkretne Bexsero dite moc nedalo, neustalo. Neurologicky. Co vic rikat...
Ohledne vyzkumu co se tyce bezpecnosi ockovani, bych se VZDY divala kdo ho sponzoroval. Delaji z nas debily. Sama jsem se venovala na vs vyzkumu a dokazu zhodnotit zda je nejaka studie nesmyslna. Bohuzel se o to zajimam poradne az ted. Predtim jsem verila pediatricce.

Jeste chci zminit, ze opravdu hodne zdravotniku ma u svych deti naockovano jen to zakladni, kolikrat s odkladem. Nebude to nahoda.

prejeta_zaba
24. srp 2021

@joy33 Jistěže je cizí dávka mikroorganismů nebo i chemie, léků je pro tělo obrovská zátěž. Jsi na velmi tenkém ledě, aby se toho nechytly takové ty konspirační teoretičky. Ale přesně vím, o čem mluvíš. Proto je vždy potřeba dobře zvážit, jestli klady převýší zápory a organismu to opravdu prospěje. A někdy do toho bohužel člověk opravdu nemůže vidět - jestli to u zdravého dítěte spustí neuro reakci je předem prakticky neodhadnutelné. No jo, co očkování může že zdravých udělat, ale co taky nemoc může udělat, že. To je právě ta zodpovědnost každého, co dítěti naočkuje a co ne. Zrovna u toho Bexera by ale opravdu ta nákaza mohla být mnohem horší než nežádoucí účinek, nemyslíš? Držím palce, ať je dítě bez komplikací.

fifinka2020
24. srp 2021

Muzu taky prosim dotaz na ty meningokoky? Nemate nekdo nejaky relevantni odkaz, kde se to da vic nastudovat? Ja uz v tom celkem plavu... ockovat spis chci, otazka je, kdy... syn ma ted 3,5 roku a ocko jsme vzdy odkladali a i tak reagoval horeckami, poruchami spanku... tak zase me desi, ze by slo o 2 vakciny (aby to pokrylo vse)...
Dekuju za rady!

joy33
24. srp 2021

@prejeta_zaba diky ❤ no, to si nevyberes. Znama ma kluka po prodelanem meningokokovi a uz je dospely a uplne ok...

westie
24. srp 2021

A mela dcera nejake reakce na povinna ockovani? Ja jsem takovy stredni proud, napisu mou zkusenost.
Obe deti nemely na povinna ockovani zadnou reakci. U prvniho ditete mi lekarka nedoporucovala pneumokoky, pokud se casto nevyskytujeme v kolektivu starsich deti, takze to jsem mu nedavala. U mladsi dcery uz to doporucovala, protoze bylo riziko, ze starsi to prinese ze skolky (stalo se, jeste kdyz jsem byla tehotna). U meningokoku jsem se rozhodovala na zaklade osobni zkusenosti, kdy moje kamaradka prezila bez nasledku meningokoka v puberte jen diky rychlemu zasahu rodicu a lekarky a sama to slavi jako sve druhe narozeniny. Pravdepodobnost nakazy neni velka, ale prubeh a nasledky fatalni a ja bych si to cely zivot vycitala, ze zrovna toto je lehce ovlivnitelne - stale neni jistota ochrany, ale neco pro to udelat muzu. Ridila bych se podle tvych vnitrnich pocitu - udelej si nekdy cas a v klidny moment si o tom sama premyslej a uvidis, k cemu sama vnitrne dospejes.

Strana
z2