icon

Očkování - povinné i doplňkové, očkujete děti?

silvapokorna
22. lis 2014
Uživatel silvapokorna je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od silvapokorna.

Maminky, jak jste na tom s očkováním? Očkujete děti, nebo ne? Pokud ne, jak jste to vyřešily a obhájily? Očkujete sebe například proti chřipce? .....U nás doma na toto téma probíhá živá diskuze a já sama si nejsem jistá, jak na očkování pohlížet. Zda převažují plusy, nebo mínusy. Pojďme si vzájemně poradit.

Strana
z3
mysonek
23. lis 2014

@saminomimino mnohé nemoci lze dobře léčit?? Ty jsi lékař, že tomu tak rozumíš? Jak se léčí spalničky, zarděnky, příušnice, poliomyelitida? Vše virozy a lék na ně neexistuje! Tetanus asi lze teoreticky vyléčit antibiotiky, ale nejspíš někde na ARU, protože zaberou za 3 dny a do té doby by člověk umřel v křečích.....Těch nemocí se nikdo nebojí, protože je nikdo dlouho neviděl, a je velká proočkovanost, tak se prakticky nevyskytují, ale když se nebude očkovat tak se vrátí a děti na ně budou opět umírat, nebo končit s následky. To by si měly všechny neočkující matky uvědomit.

saminomimino
23. lis 2014

@mysonek všchny tyto nemoci jsou léčitelné ATB,X lidí m vém rodiny a známích je prodělali i v dospělém věku,měly horší průběh,navíc i o ni byly očkovaní,ale očkování nechrání na věky,akže klidně i vy můžete splaničky zarděnky nebo příušnice chytnout a kupodivu se určitě vyléčíte 😀

saminomimino
23. lis 2014

@mysonek navíc u dětí jsou to dobře zvládnutelné nemoci v současné době,tohle mám prokonzultované s lékařem,vakcína MMR je daleko větší zlo a následky po ní nevratné

saminomimino
23. lis 2014

na ARu? A proč proboha,znám dost lidí co mělo příušnice a ležely 14 dní doma s ATB
ATB není snad lék,na každou nemoc nemusí být něco spešl 😉
Hele já tu píši svůj názor svoje postřehy,nehodlám se tu dále obhajovat,to, že nejsem lékař je zcela vedlejší,o očkování se zajímám tak dlouho že si troufnu z něj dělat státnice z fleku

marecekavendulka
23. lis 2014

neočkuji,malou budu dávat očkovat v 10 měsících infanrixem ve schematu 2+1 ,nic víc do ní nikdo nedostane,syn je očkovaný,ale už ho také očkovat nebudem.já a manžel na žádná očko nechodíme.

marecekavendulka
23. lis 2014

@mysonek měla jsem zarděnky i spaničky..a žiju! na zarděnky se opravdu neumírá,dokonce mám doživotní přirozenou imunitu. 🙂

kajalka
23. lis 2014

@mysonek Prakticky se nevyskytují díky vysoké úrovni hygieny a nesrovnatelnému zlepšení výživy. To lze vyčíst z grafů, které na rozdíl od těch, co propagují očkovači, nezačínají někdy v 50. letech, ale o pár dekád dříve. Na nich lze jasně vidět, jak křivka nemocnosti prudce klesala na minimum ještě před zavedením očkování.

milmic
23. lis 2014

@lenule01 Na webu Novy.... 😀
Ne, nemám strach. Spíš naopak si říkám - jak je možné, že se šíří černý kašel, když jsme všichni očkovaní? Kde je chyba? No asi v tom, že nám to očkování nějak nefunguje, jinak si to nedovedu vysvětlit.

milmic
23. lis 2014

@cernoskaa Po prvním očkování bolesti nožiček a zadečku, enc. pláč. Druhé a třetí očkování jakž takž, čtvrté očkování enc. pláč, velké bolesti nožiček, zadečku, následně celého těla, vč. ručiček, hlavy. Potom už jen apaticky ležela na zemi, nechtěla jíst, kojit, přebalit, pochovat, hlavně, aby na ni nikdo nesehal. A výrazný otok nožiček, alergická reakce, rozvoj atopického ekzému.

milmic
23. lis 2014

@lenule01 A dodávám, že moje dcera měla hemofila.... ten je taky přece v hexe. Tak proč ji to sakra neochránilo, když je to tak všespásné?
Ve dvou letech jí brali protilátky, rok od posledního očkování a světe div se, neměla už protilátky proti pneumokokovi a proti hemofilovi, tuším. To nemluví moc dobře pro očkování. 😝

lenule01
23. lis 2014

@milmic jako první mě napadlo, že je to domluvená reklama na očkování, protože rodičů, co nechávají očkovat ať už povinné či nepovinné ubývá, resp. povinné očko posouvají (stěžovala si na to i naše doktorka). Takže rychle vystrašit rodiče, ať se nám hrnou penízky do kapes a můžeme jet na dovču do Karibiku 😠 . Z té reportáže jsem také nedokázala pochopit, že když se očkuje, tak jak sakra může být takováhle vážná situace???My teda rozhodně ještě počkáme.

sarkar
23. lis 2014

@mysonek mám čerstvou zkušenost s černým kašlem. Tchýně (neočkovaná) volala den poté, co u ní byl manžel (který očkovaný není) a dcera (21m, očkovaná je), že ho má. Já jsem těhotná, tak jsem se vyděsila (hlavně kvůli miminu). No...na to, že manžel k tchýni normálně chodil (musel jí nakupovat), dokonce u ní i jedl, ho nechytil, nemám ho ani já, ani dcera a tchýně šla po 10ti dnech na ATB zpátky do práce. Uvědomila jsem si, že lékaři kolem sebe šíří panický strach z těchhle nemocí, i já sama jsem černý kašel ze začátku přirovnávala skoro k moru. Je možná šťastná náhoda, že u nás se to nešířilo, to uznávám, ale trochu zamyšleníhodné to je...

sarkar
23. lis 2014

@silvapokorna Už když jsem vybírala pediatričku tak jsem věděla, že mám trochu "jiný" postoj k očkování a když jsem volala k naší pediatričce, jestli k ní můžu dceru přihlásit, tak jsem jí to řekla. Ona sama mi řekla, že očkování taky odkládá - hexu že 2m necpe. Dcera byla poprvé naočkovaná v 10m Pediacelem, ve schématu 2+1, akorát jsem musela v těch 2m podepsat s manželem papír, že nesouhlasíme se zahájením povinného očkování. Jinak se absolutně nic nedělo. Teď máme odložené i MMR, na dobu neurčitou (dceři je 21m a další KO u pediatričky je myslím až ve 3 letech), uvidíme, jak se můj vztak k tomuto očkování vyvine.
Jsem ráda, že mám takovou pediatričku, i když tedy občas plácá úplně kraviny (jakože ať počítám s tím, že čím starší dítě, tím hůř očko nese apod.), ale nenutí mě. Asi doporučuju tohle všechno konzultovat s Dr. ještě předtím, než k němu dítě přivedeš a případně k němu vůbec nechodit, pokud s jeho názory nesouhlasíš.

lennus
23. lis 2014

Doporučuju toto video, ta ženská to studovala 20 let, jsou tam fakta -

https://www.youtube.com/watch?v=ycpTHgQSjsk

Mluví se o tom, že je u nás vysoká proočkovanost, ale dospělí se krom tetanu přece většinou nepřeočkovávají a děti se nepohybují přeci jen mezi dětmi.?
Když se naočkuje malé dítě např. proti zarděnkám, kolik bude mít na prahu 30, kdy dnes většina žen rodí, asi protilátek? Já měla příušnice.
Je tam hodně ale.
Přemýšlela jsem nad vakcínami v Hexe a došla jsem k tomuto:
záškrt a obrna jsou dlouhodobě vymýcené
tetanus - dost maminek zvažuje aspoň toto, u malý dětí mi nepřijde nebezpečný, je to nemoc hlubokých ran
č. kašel - už hodně dětí ho prodělalo, dnešní průběh není takový jak za našich babiček, to se vykašlávala černá krev. Spousta lékařů nepošle na testy na č. k., protože děti jsou proti němu prostě očkované. Když se to řeší brzy, je velká šance, že se vše dobře léčí.
hemofilus - větší šance získat při snížené imunitě, stresu apod., takže to chce podporovat imunitu - zdravá strava, otužování
hep B - nemoc krve - feťáci a prostitutky - myslím, že nebyla žádná pořádná studie, která byl vysvětlila, proč byla tato vakcína zařazena mezi povinné

Myslím, že je nesmysl dohadovat se o tom, zda je očkování užitečné nebo ne, každý si musí přijít na to, čemu chce věřit. Každá rozumná matka se zajímá a chce pro své dítě to nejlepší, takže obviňování není na místě. Jen je dobré nevěřit slepě lékařům a zajímat se, je už spousta lékařů, farmaceutů a dalších, kteří očkování zpochybňují.

Podle mě je velká zátěž očkovat miminko ve 2 měsících. Pokud očkovat, tak odložit, nechat trošku vyzrát imunitu, dítě musí být stoprocentně zdravé a rozhodně nedávat dvě vakcíny současně v jeden den.
Maminky, studujte, čtěte, podívejte se i na příbalový leták. Je dobré vědět, že je možné i podle vyhlášky očkování odkládat, nevěřte slepě lékařům, i oni často neví spoustu věcí, i když by měli.

saminomimino
23. lis 2014

@milmic panebože jak na to je dcera dneska?

saminomimino
23. lis 2014

@lenule01 media jsou celá podplacená,kdo ovládá media ovládá mysl,vše je účelné!!Opak je pravdou,u nás očkování není a nikdy nebude

saminomimino
23. lis 2014

@lennus úžasně napsané 🙂

cernoskaa
23. lis 2014

@milmic předem děkuji za odpověď 🙂 a je to teda hrozny no to prostě aby se v tom prase vyznalo co je dobrý a co ne :(člověk se snaží dělat pro sve potomky to nejlepší a ve finále muže všechno pohnojit :(

lennus
23. lis 2014

@cernoskaa Myslím, že hlavní je věřit tomu, co dělám, že to dělám pro své dítě a dělám to správně. Pokud očkuji i neočkuji, prostě hledat si o tom informace a taky není špatné dát na instinkt, který my matky určitě máme, jen se na něj v poslední době pod záplavou informací zapomíná! 😉
Já jsem si o očkování začala studovat ještě před otěhotněním, už jsou to dva roky, teď už jsem přestala, protože mám zatím jasno a věřím tomu, co dělám. Hlavní je se nebát, nestresovat a nepřenášet na dítě negativní energii. Jen tak to může být dobré, ať očkujete nebo ne! 😉

cernoskaa
23. lis 2014

@lennus Máš pravdu 🙂 kdyby člověk furt myslel jen na to nejhorší co se všechno muže stát tak se zblázní 🙂

lennus
23. lis 2014

@cernoskaa Hlavně když se mrkneš na statistiky různých nemocí, je hodně nemocí, které jsou nebezpečné a jakákoliv nemoc může mít i vážnější průběh, proč zrovna jen těchto 6+3, proti kterým se v ČR očkuje?
Zajímavé argumenty jsou, že v jiných zemích není tolik povinného očkování, hlavně směrem na západ, např. Rakousko ani Německo nemá povinné očkování a umírají tam snad děti více? Jsou to země vyspělejší, s větším přílivem migrantů. Mělo by se začít jednat s rodičema jako s těmi, kteří jsou zodpovědní za své děti, podat jim informace, fakta a ne jen vyhrožovat, jak to někteří pediatři dělají.

milmic
23. lis 2014

@lenule01 Já jsem tu reportáž neviděla, nemáme vůbec televizi - naštěstí. A novu jako informační zdroj naprosto ignoruju. 😅
@cernoskaa Věřila jsem lékařce prostě. Věřila jsem, že dělám pro dceru to nejlepší. Ale před tou čtvrtou dávkou se mi dostala do rukou Doba jedová a už jsem dost pochybovala. No nechala to doočkovat a pak jsem strašně litovala. Nicméně dcera je naštěstí úplně zdravá, je v pořádku, oklepala se. Ale jako zkušenost mi to stačilo k tomu, abych další očkování nedávala a děti už neočkovala. Syn je neočkovaný a asi to tak i zůstane. A musím říct, že je ho imunita je nesrovnatelná s imuntou nás ostatních.

Ad černý kašel - mám dojem, že pediatři a média z toho dělají strašnou bublinu, snad každému pediatrovi umřelo nejméně jedno dítě na černý kašel.... ale já osobně se mnohem víc bojím třebas meningokoka. Nechápu, o co v tomhle příběhu s černým kašlem jde, ale jedno je jasné - očkování poněkud selhalo. Pro mě z toho vychází jediný výsledek - naperu do dětí hliník, karcinogenní látky a kdo ví co ještě s naprosto nejistým výsledkem. Resp. s žádným výsledkem, očkování je neochrání. 😝 Akorát jim to poškodí zdraví.
Alespoň takový názor jsem si udělala já a jsme připravení nést důsledky našeho rozhodnutí. 🙂

mysonek
23. lis 2014

@saminomimino spalničky, zarděnky a příušnice léčitelné ATB??? To přednáší dr. Eleková, takové kraviny? Pokud ano tak by měla přijít o diplom (stejně jako o něj přišel ten pán co rozhlásil, že očkování proti hepatitidě B způsobuje autismus)Jsou to virozy a na ty jsou ATB neúčinná. A ano ve většině případů tyto nemoci mají lehký průběh, i když třeba spalničky mívaly i těžké průběhy a umíralo se na ně. A nemyslím si že očkování je větší zlo. Ano je zde nějaké riziko (byť zcela minimální) encefalopatie, ale toto postižení bývalo komplikací spalniček, a dětí co měly trvalé následky bylo mnohonásobně více než po očkování. Zarděnky a příušnice nejsou nebezpečné u dětí, ale virus zarděnek je teratogenní, tudíž nebezpečný pro těhotné ženy a příušnice napadají varlata a mohou způsobit trvalou neplodnost, pokud postihnou muže ve fertilním věku. Nebezpečné jsou tyto nemoci i pro kojence a děti s poruchu imunity, které nemohou být očkováni.

mysonek
23. lis 2014

@saminomimino to ARO bylo myšleno u tetanu!! nikoliv u příušnic, nepřekrucujte laskavě to co jsem napsala.

mysonek
23. lis 2014

@marecekavendulka tak na zarděnky se neumírá, to jsem ani nepsala. Nebezpečné mohou být spalničky. zarděnky u těhotných (neumře matka, ale nenarozené miminko), a příušnice u mladých mužů (trvalá neplodnost). Umírá se na tetanus, dá se umřít na záškrt, epiglotitidu způsobenou hemofilem...dětská obrna má trvalé následky.... A mimochodem děti s poruchou imunity mohou umřít na kteroukoliv s těchto nemocí a když klesne proočkovanost, tak se nemoci vrátí a tyto děti bohužel budou umírat i na ty příušnice a zarděnky.

katyxq
23. lis 2014

@mysonek a právě u pubertalních a starších už dávno účinek očkování (byl-li nějaký), tak jako tak vyprchal - takže kdybych už zarděnky/příušnice chtěla očkovat, tak nejdřív před pubertou. A promiň, je vidět, že jsi nejspíš větší
reakci na očkování nezažila, neviděla, jinak bys je nemohla takto bagatelizovat. Ono i "jen" nechutenství (u hexy s pravdépodobnostik 1/10 a vyšší!!!) není žádná prkotina, v příbaláku se navíc jaksi nedošteš, jak dlouho může trvat a ono to jsou i měsíce.

mysonek
23. lis 2014

@sarkar tak dcera nechytla černý kašel protože je očkovaná a pro dospělé to není tak nebezpečné. Nejohroženější skupinou jsou kojenci. U ostatních je to opravdu banální nemoc léčitelná běžnými ATB.

katyxq
23. lis 2014

@mysonek ano, nejohroženější ČK jsou kojenci, kteří ani ještě nemohlo být očkováni nebo mají teprve (téméř neefektivní) první dávky .... a i tak je riziko velmi malé, viz oficiální statistiky SZÚ. Pouhou matematikou a porovnáním s NÚ vakcíny (a zkušenostmi s reakcí u dcery) se bojím nékolikánásobně víc té vakcíny. Očkování kojenců nám tady vyrábí zakvasinkované děti, ekzematiky, alergiky na BKM a jiné potraviny (ať už to doktoři přiznají nebo ne, zkušenosti maminek takto postižených dětí jsou evidentní).

madre1
23. lis 2014

Moje děti absolvovaly všechna povinná očkování včetně očkování proti TBC(na očkování v porodnici reakci neměli,takže byli ve 2.letech přeočkovány a v 11.letech to mám v plánu také).Navíc jsem je nechala naočkovat před nástupem do MŠ proti žloutence typu A a následně proti meningokokům.Starší jsem nechala naočkovat proti klíšťovce až před odjezdem na školu v přírodě.Co se týče reakcí na očkování-vždy je max. bolelo místo vpichu a občas měli zvýšenou teplotu,což je normální průběh-známka toho,že si tělo vytváří protilátky. 😉
Na očkování chodím vždy se 100%.zdravými dětmi.

lennus
23. lis 2014

@mysonek K těm příušnicím, mně nejde do hlavy, proč se očkují tak brzy, protože když budete jako většina žen dnes rodit na prahu třicítky, tak kolik budu mít asi protilátek? Nehádám se, jen se nad tím zamýšlím, přijde mi to nelogické.
Autismus jako poškození po očkování uznali i v Itálii a spousta rodičů ty změny v chování po očkování vidí.
Komplikace můžou být přece u spousty nemocí.
Nechytla, protože je očkovaná? Víte, kolik je očkovaných dětí, co ho chytlo? Docela dost. Hlavní problém vidím v tom, že pediatři si myslí, že očkované dítě ho nemůže dostat, proto ani neposílají na testy, léčí ho jako běžný kašel a pak se to zkomplikuje.

Strana
z3