icon

Očkovanie mmr v 2.5 roku

mon1806
29. dub 2019

Ahoj baby som zo Slovenska a tam mamky nejak nemajú skúseností s očkovaním na osypky mumps a ruzienku čiže MMR v takom neskoršom veku. Prosím ak sa tu nájde nejaká mamina ako zvládajú detičky toto očkovanie v takom veku ? Už odklepli aj nám že neprijmú deti do škôlky a oddialovali som očkovanie najviac ako som mohla a strašný mám strach z toho očkovania ako to zvládne prosím ak máte nejaké skúsenosti dajte vedieť ďakujem

Strana
z3
gruyerre
18. kvě 2019

@mon1806 Teploty a horečky cca 10. den a vyrážka jsou po očkování MMR celkem běžné. Je to uvedeno v pribalovem letáku, i na to většinou doktoři upozornujou-rozhodně by měli. Tak snad už je tvému malému lépe 🙂.
Jinak koukám, že na věku opravdu moc nezáleží, syn byl očkování ve 14 měsících a bez reakce.

mon1806
autor
18. kvě 2019

@ivhuska76 ani to nedávajte je to humus podľa mňa!!! Verim vám že máte zle skúsenosti tak už nedávajte ja tiež nedávam ho už ani preockovat a zaplatím radšej pokutu ako toto fakt nikdy viac už a to môžem byť rada že zatiaľ len to bolo vy ste to mala oveľa horšie 😭 ale lekári nic neveria budú tvrdiť vždy len svoje nikdy nič nepriznaju a to ma hnevá keby bola lekárka taká že áno dostal ž vakciny reakciu slabé osypky odporúčam neockovat alebo proste nejaku normálnu ale nie nepriznal a ešte povie že po tom očkovaní žiadne dieťa nic nemá a že je všetko ok len aby mali peniaze a kšefty je to naozaj všetko len o biznise tak ako ž očkovania tak aj napr ž antikoncepcie

urtica
18. kvě 2019

@mon1806 Je to i lékař od lékaře - naše třeba předem upozorňovala, že po MMR jsou NÚ časté a když jsme se tam později objevili s ekzémem, tak to jen komentovala slovy "tj. velmi typické". Ale je fakt, že ona patří k těm osvícenějším..jako - popírat i to, co je v příbaláku, to je vrchol ignorace..

ivhuska76
18. kvě 2019

@mon1806 přesně tak, kdyby aspoň uznala NU když vidí co to s ním udělalo. Mě tohle tak strašně štve 😡ockuje se hlava nehlava, zdraví nezdravi 😡 a jak se daří malému teď?

mon1806
autor
19. kvě 2019

@ivhuska76 ďakujem za článok ako ta schema očkovania je naozaj extrém proste otras ja už preocoovavat určite nebudem ani dávať nic nepovinne neviem no na vás by tom zvazila či dať alebo nedať MMR koľko ma drobec? No my už na šťastie celkom ok ale tak stále je to len 13 deň deň dnes po ockovani a hocičo môže vyskočiť aj neskôr ale tak dúfam že nie že nejak sa s tym ešte popasuje a bude ok ale za mňa už očkovanie naozaj nehrozí toľko svinstva moja mama prekonala všetko a žije tak isto aj svokra nevidím v tom nejaký strašiak a hlavne toto už preocoovavat nebude keďže schytal osypky predpokladam ze uz bude mať imunitu voči nim čiže nikdy mu toto už nedám. Ale inak ešte stále pokaslieva a je mrzuty ale idú nam aj stoličky zadné možno je to aj tým

ivhuska76
19. kvě 2019

@mon1806 malý je 29 měsíců, měla by mít očkování v září má 33m. Ale uvidím co a jak. MUDR. Chtěla podepsat papír, že v září naockujeme, ale sama se naštěstí bojí když vidí jaké má malá reakce. Chce nám teď poslat na alergologii a imunoligii aby zjistila jak na tom zdravotně je. Problém je, že první lékař ty NU nikde nehlasil a ani nezapsal do karty, ale teda uznal, že je může taková reakce být. Pak jí vše vždycky odkládal. Máme tedy zatím jen hexu nic víc. Po těch zkušenostech se mi nechce vůbec očkovat a vadí mi ten tlak, že pak nechtějí vzít dítě do školky 😡. Alespoň, že i mudr u nás teď váha a sama mi řekla, že chápe, že se bojíme.

mon1806
autor
19. kvě 2019

@ivhuska76 to máš dobre že aspoň to chápe naša vôbec a pritom ma dve malé deti nechápem naozaj. Neviem mám kamarátku ktorá neockujem vôbec a drobec nic zatial nechytili a to chodia aj na dovolenky nijak sa neobmedzuju neviem no už ako sa rozhodnete vy je to volba na vás a veľmi ťažká držím vám palceky a tie škôlky ani tie ma nasrali kvalitné š tým zákonom choré

Strana
z3