icon

Očkovat nebo neočkovat své dítě? (Hexa, Prevenar apod.)

dagmar86
26. lis 2016

Maminky, mám první děťátko a jsem ze všeho šíleně vyplašená☹ Obracím se na vás, jako zkušenější... Ve 4m nám Dr. poprvé dala vakcínu Hexu, i přesto, že měl malý průjem... Dle ní je klinicky velmi dobrý, prospívá, vhodný k očkování... Kromě zvýšené teploty to snáší dobře, alespoň myslím. Vím, že na toto téma by se mohla napsat kniha, ale ... je očkování bezbečné??? Narazila jsem na stránky rizikaočkovaní a jsem od včerejšího dne zděšená!! Píšou tam rodiče, jak jim vakcíny u dětí "zastavily" vývoj, způsobily psychické poruchy a další, závažné zdravotní problémy.. No, krom toho, že jsem to pořádně ořvala, jaká jsem špatná matka a co jsem to malému udělala, mám i dilema, zda v očkování pokračovat... Prosím o nějaké reakce, nějak se v tom ztrácím 😢 Děkuji moc!

Strana
z4
pavelo
27. lis 2016

@vysivani Presne tak, mne je sumak, jak kdo ockuje, ale at me statni korporatne-fasisticka masinerie podplacenych felcaru nenuti ockovat moje deti!

barchen
28. lis 2016

Uživatelka @vysivani to napsala dobře - jakože „povinné“. Protože dnes je doba velmi „volná“ a nikdo Vám za neočkování nehrozí odebráním dítěte nebo i vězením. A pokud nechcete očkovat a chcete mít dítě v kolektivu tak jako „očkovací“ maminky, tak kromě soukromých i některé státní školky nepožadují striktně očkování. A ve škole to už nikdo neřeší. Takže proč ta hysterie a nenávist? Zařídím se, když můžu, protože v dnešní době fakt můžeme a nikdo nás do očkování nenutí. A když nutí lékař, tak ho přece můžu změnit kdykoliv.

Bohužel, právě neočkovací maminky je nejvíc slyšet, nejvíc křičí, píšou články a blogy, zviditelňují se a soudí se (ta paní právnička, co se ve vlaku odmítla policii legitimovat občankou a žaluje stát za odškodné, dále figuruje a zastupuje žalující stranu i v soudním případu se státem ohledně očkování a všechno to jde ze státních peněz daň. poplatníků), obviňují farmaceutické firmy ze zisků (už téměř 60 let od počátků očkování jde jim jenom o zisky ale hlavně že lékárničky máme plné paracetamolu, sirupů proti kašli i pro miminka kdy náhodou a taky spoustu homeopatik (kdopak je asi vyrábí), ale hlavně za každým problémem je očkování. V dnešní medicíně zdravý člověk neexistuje, naleznou každému něco, když se chce a často se chce, protože být nemocný je v dnes hrozně „in“ protože to pak můžu řešit na internetu.
Rozumná maminka si zváží sama, nerozdává rozumy na potkání pokud na to nemá patřičné vzdělání (odborníkem přes internet je dnes kde kdo), nehysterčí a je tolerantní k názorům a činům, které nepřekračují meze zákona. A neočkováním ho rozhodně nepřekračují.

kackakastanka
28. lis 2016

@barchen uplne jsem tvuj prispevek nepochopila, na koho se vlastne zlobis a proc, a promin, trochu hystetricky mi prijde prave tvuj prispevek. Diskuse pro maminky na internetu jsou pro maminky, ktere diskutovat chteji a chteji si vymenit zkusenosti a nazory, treba prave na ockovani i neockovani. Pokud te to nezajima, tak to necti a nerikej ostatnim, at to nepisou! K te skolce, zadna skolka podle zakona nesmi prijmout neockovane dite, vcetne soukromych, zaroven pochybuji, ze ma kazda maminka takovy prijem, aby mohla v pripade neockovani platit skolku soukromou, ktera by pripadne prcka na sve riziko vzala. V neposledni rade, pokud se rozhodnes ockovat cimkoliv jinym nez hexou, vsechno si platis, stat ti na nic neprispiva, ja nechapu proc, ale respektuji to. A pokud si myslis, ze za ockovanim neni business farmaceutickeho prumyslu, tak jsi hodne naivni. Jo a pokud vim, tak maminky, ktere maji neockovane deti, tak minimalizuji i chemicke a nekdy dost skodici bezne leky, ktere jsi popsala, ze mas v lekarnicce.

vysivani
28. lis 2016

@pavelo Musis se smirit s tim, ze te nutit bude, jste v prvni linii, ale delas to nejen pro svoje deti, ale i jejich deti atd. Ono se to brzy zmeni, ockovani bude skutecne nepovinne jako v naproste vetsine civilizovane Evropy. Dle meho skromneho nazoru bude ockovani i zakazane a jednou se o nem budou ucit v dejepise. Ja to mam teda jednoduche, tam kde ziju se me jen doktorka zeptala: Budete ockovat?Rekla jsem:Ne. Ona rekla:Dobre, kdyby jste chtela nejake informace,dejte vedet.
A to je cely. Nic vic. I kdyz sedite nekde s maminama na pisku, tak se muzete normalne bavit kdo ockoval,kdo ne, bez tech horlivych emoci. Protoze je to proste legalni a normalni a tecka.Drzim vam palce, vsem co v Cr neockujete, at to je brzy taky tak.

vysivani
28. lis 2016

trochu odbocim- videla jsem dokument o tom, jak se ve Svycarsku prosazovalo volebni pravo zen, byl tam jeden stary pan co emotivne kricel: To nejde, aby mohli volit vsichni, proboha, vzdyt se to tady zhrouti, zeny nemuzou volit, pro dobro cele spolecnosti ne!🙂🙂🙂 a byli tam ti co mu pritakavali, a zase ti co rikali, ze pravo volby maji vsichni, proste emoce, pripomelo me to ty diskuze o ockovani v Cr ted. Proste emotivni diskuze o necem naprosto nediskutovatelnem.A stejne jako utrel ten deda, tak to bude i s tema farma.firmama v Cr. Je to VYVOJ.

barchen
28. lis 2016

@kackakastanka
Vy jste můj příspěvek nepochopila. Na nikoho se nezlobím, nehysterčím, jenom konstatuji, co si myslím, nikomu nic nenutím (jak Vy mne, že nemám sem chodit, číst a radit) a jsem tolerantní. Je mi líto autorky tohoto vlákna, protože dala miminko naočkovat, nemělo žádné nežádoucí reakce a teď je celá vyplašená a zřejmě půjde orodovat ke své doktorce, že v očkování už nechce pokračovat.
Ano, podle zákona školky je přijmout nemůžou. Ale kam asi tak chodí všechny ty neočkované děti? Podle zdejšího portálu soudím, že jich jsou stovky až tisíce. Jsou tady diskuze, kde si maminky doporučují školky, které vezmou i neočkované děti. Jsou tady diskuze, kde si maminky doporučují lékaře, kteří jsou benevolentnější k očkování, nebo jsou tady diskuze, kde koupit alternativní vakcíny za tisíce korun. O tom byl můj příspěvek k té "povinnosti" očkovat. A k tomu businessu farmaceutického průmyslu asi tolik, že hexa je hrazená z pojištění, takže rodiče "nic" neplatí (když pomineme odvody pracujících rodičů do zdrav. systému). Pak je ale poptávka po Pediacelu, který stojí tisíce a "neočkovací" maminky to platí. To není business pro tyto firmy?

kackakastanka
28. lis 2016

@barchen nepochopila, to mas pravdu, psala jsem to hned v uvodu, ze zcela nerozumim, co jsi tim vlastne chtela rici, a nechci tady ted zahlcovat diskusi tim, ze si to budeme dlouze vysvetlovat, protoze priznavam, ze jsem nepochopila ani ted ten druhy...
a urcite ti nic nenutim, jen jsi se v tom prvnim navazela do maminek, ktere si ctou a prispivaji na net o ockovani a ze, kdyz na to nemaji odborne vzdelani, tak by to delat nemely, pokud jsou rozumne... ja jsem rada, ze to delaji, alespon se neco dozvim o jejich vlastnich zkusenostech s ockovanim..
a to, ze farmaceutickym firmam nejde o zisk, ale o blaho lidstva, jsi psala ty, nebo jsem to tak alespon pochopila... proste ok, nerozumime si a nechceme se tady dohadovat, predpokladam, takze ja jdu zehlit 🙂

kackakastanka
28. lis 2016

@barchen ted jsem to jeste jednou cetla a ten konec mozna konecne pochopila, mas jako pocit, ze hexa je pro rodice zdarma, tak na ni ty farm. firmy nevydelavaji? 🙂 aha, to je roztomile, protoze on to tem firmam plati stat a ty firmy maji diky povinnemu ockovani zajisteny velmi slusny obrat... a ano, to ze si zaplatim za Pediacel je zase business pro firmy, ktere ho vyrabeji a ja prave nechapu, proc jim to take nezaplati stat??, aby me potrestal, ze nejdu s davem a nechci dat hexu?, ja bych tedy nejradeji nedala nic, ale to mi ho zase nevemou do te skolky? proste tu dobrovolnost v tom nejak nevidim..

barchen
28. lis 2016

@kackakastanka
To "nic" je v uvozovkách a k tomu je text v závorce, že se to platí ze zdrav. pojištění, takže to platí stát z veřejného zd. pojištění, to tam píšu, (a do veřejného zdrav. systému přispívá aktivní obyvatelstvo - pracující, takže to není zadarmo). Můj první příspěvek byl o tom, že všichni se zlobí na farmaceutické firmy a jejich zisky ale pak si neváhají zaplatit tisíce za alternativní vakcíny. To ty druhé firmy snad dělají pro naše blaho? Když se podíváte na vlastnické struktury těch firem (obchodní registre, finanční zprávy atd.), tak ve většině případů mají tyto firmy stejného vlastníka (majitele).
I když máte pocit, že tady obhajuji očkování, tak jsem za to, aby se povinnost zrušila a očkovali jenom ti, co chtějí. Pak počkat tak 2-3 generace, co to udělá. Chemie byla a je můj koníček (ale nikdy mě neživila) a ráda bych pak byla u výzkumů. Jenomže pokud tady ještě budu, tak mi bude tak 90 let a do toho mikroskopu zřejmě pořádně neuvidím.

alcar
28. lis 2016

@barchen ja zde nikde nevidim prispevek, ktery by autorce diskuze prikazoval, aby uz sve dite neockovala. Zatim tu vidim ve velke vetsine rozumne maminky, ktere ockovat chteji, ale s rozumem a totez jsme doporucily a podlozily zkusenostmi i autorce. Ale i to je podle tebe spatne (viz Pediacel)?

kackakastanka
28. lis 2016

@barchen jasne, v tom se shodneme, mozna ve vice vecech, nez se zda, ale me jde primarne o moznost volby, co dam svemu diteti, a sekundarne me stve, ze stat pod lobbingem jednech firem, neco nekomu hradi, a neco velmi podobneho druhemu nehradi, protoze ten druhy neposloucha narizeni... no a k tem diskutujicim neodbornicim atd. atd., ja jsem za to vdecna, ze to tu maminky sdeluji a predavaji dal, osobne jsem si to cele tedy nastudovala a probrala i s odborniky, ale kupodivu se ti otevreni a osviceni mnohdy ani moc nelisi od nazoru a zkusenosti neodbornych maminek... a tez mam okolo sebe prime nasledky ockovani, a to mi vadi ze vseho nejvic...tak tak, jsme v miru a preji pekny adventni cas

alcar
28. lis 2016

@barchen jinak ja myslim, ze na Pediacelu tady v ČR zrovna firma Sanofi moc nevydelala. Tech par vakcin, co ted po vypadku pustila do obehu ji nespasi a dalsi davky si stat (zcela evidentne ma za tim prsty stat) jiz neobjednal, protoze chce tezit na hexe. Nevim proc, ja do toho zas tak nevidim, ale cele mi to znacne smrdi.

alcar
28. lis 2016

@kackakastanka presne tak, jen prirovnani... pokud si budu chtit koupit Renault, tak se prece nepujdu radit do firmy Renault, aby mi rekli recenze, ale pujdu na nezavisle auto-forum, kde mi toho o aute reknou mnohem vice a rozhodne to budou pro me cennejsi informace.

barchen
28. lis 2016

@alcar
S tím Renaultem jste si vypůjčila podstatu mého citátu z první strany této diskuze 🙂

alcar
28. lis 2016

@barchen ale v tom pripade si protirecis, protoze na teto strane uz je to zas spatne, protoze chudak zakladatelka diskuze, co si z toho ma odnest... Nebo nevim, ale ja jsem to tak pochopila.

barchen
29. lis 2016

@kackakastanka
Ja s Vami prece nebojovala 😊.

klarka22
Odpověď byla odstraněná
ladylass
29. lis 2016

já jsem pro očkování syna i dceru nechávám očkovat, mají hexu a synflorix ve 3 měsících první dávka oboje najednou ve 4řech druhá taky oboje najednou a v 5ti třetí taky dostane oboje najednou, a v 1,5roce měl syn první mmr a pak tu druhou to nevím kolik mu bylo.

U nás úplně v pohodě maximálně zvýšená teplota nechávám očkovat i když má malá chroptění jako by měla rýmu a zvládá to skvěle, můj názor je že by se očkovat prostě mělo, když někdo chce trochu odložit fajn ale neočkovat? To není nic pro mě, za mě je to prostě větší riziko. My byli taky očkovaní a myslím že očkování má smysl jinak by se nedělalo a některé argumenty že to je tahání peněz z nás rodičů? Vždyť povinné očkování je zdarma, takže za mě blbost. Jinak argumenty že to někomu zpomalilo vývoj nebo měl nějaké horší snášení než jen zvýšená teplota... Bohužel myslím že se to může stát ale pro mě je prostě větší riziko neočkovat. Musíš se rozhodnout ty sama je to na tobě

Samozřejmě je možné že kdyby moje dítě mělo někdy nějakou hroznou reakci na očkování tak bych měla jiný názor, ale tu zkušenost nemám prostě u nás to probíhá hladce takže riziko nevidím.

Strana
z4