icon

Pediacel, je už na trhu?

veri0007
17. led 2016

Ahoj maminky, ještě jsem v lékarně nezjišťovala, ale je už dostupný pediacel?

rebe
15. čer 2016

@belleelle Tomu rozumím, ale já jsem na stejné lodi, protože tu nebudeme navždy a rozhodnutí o očkování je rozhodnutí na hodně let dopředu. Teď mohu tady naočkovat mono spalničky, ale pokud se situace v ČR nezmění, do školky mi ji tak nevezmou a doočkovat monovakcínami nepůjde, protože v ČR nejsou, jedinou možností by bylo dát celé mmr, což jsou jednak znovu nežádoucí účinky navíc, a k tomu ještě velká otázka, jestli by pak to očkování vůbec k něčemu bylo, když na tolik dávek nejsou klinické studie. Jasně, že s farma firmami žádná z nás sama nic nenadělá, to je rozhodnutí těch nahoře, ale myslím si, že je důležité mít alespoňń informace, aby nás nemohli tak snadno obelhávat. V diskusích o spalničkách často čtu, že jen proti nim očkovat nelze, protože není vakcína (ty jsi to tak nenapsala, ale dalo se to v tom smyslu pochopit), přitom není jen v ČR z rozhodnutí našich mocipánů. Asi je to podobné jako s porodnictvím, také mi občas, když vyprávím o tom, že v CH o sobě rozhoduje žena sama a lékaři to respektují a že přirozené porody jsou tu norma, někdo řekne, že si mám teda rodit v CH. Jenže já bych chtěla, aby stejně krásně a pohodově mohly rodit i ženy v ČR. A s vakcinací je to podobné...

alcar
15. čer 2016

@juleth tak ja spis resim to, ze jsem chtela ockovat setrne, dala jsem do toho nejake penize a ted nejspis musim doockovat vakcinou, ktera je sice zadarmo, ale kterou nechci, protoze to jsem mohla rovnou ockovat Hexacimu hned, kdybych to vedela. Ockovala jsem Pediacelem, protoze jsem se chtela vyhnout hepce a ted ji tu hepku stejne dam. ☹ Navic dle doporuceni ceske vakcinologicke spolecnosti nejsou pro doockovani Hexacimou provedene studie (nebo co ja vim, co) a nikdo nezaruci ucinnost. ☹

alcar
15. čer 2016

@belleelle ja jsem nejak tu tvou sz nepochopila, co ze mam vlastne napsat a komu? 😅

marcicek84
15. čer 2016

@alcar - tam je doporučení doočkovat infarix hibem (4 složkovým)...

alcar
15. čer 2016

@marcicek84 ano, a take je tam toto doporuceni: 4. Pro aplikaci posilovací dávky lze také alternativně zvolit hexavalentní vakcínu (Infanrix-hexa nebo Hexacima) s následným doočkovaním 2 dávkami monovakcíny proti virové hepatitidě typu B (1 a 6 měsíců po první dávce).

ALE take pisou:
5. Alternativní postupy je možné použít s vědomím, že bezpečnost, imunogenita nebo účinnost těchto postupů nebyla stanovena.

6. Při použití očkovacího schématu 2+1 je možné zahájit očkování do konce května 2015 a druhou dávku aplikovat za 2 měsíce, nejpozději do 31. 7. 2015. Posilovací dávku u tohoto schématu je optimálně třeba aplikovat s odstupem 6-8 měsíců po poslední dávce. Na delší prodloužení nejsou k dispozici publikovaná data a imunitní odpověď může být suboptimální.

A take: 7. Pro kombinaci vakcín v základním schématu není dostatek údajů o bezpečnosti, imunogenitě nebo účinnosti.

alcar
15. čer 2016

@marcicek84 ja uz jsem kazdopadne rozhodnuta pro Hexacimu a hepku doockovavat nebudu. Kdybych doockovala Hibem, tak bude muset dostat jeste obrnu zvlast a to nechci. S odstupem se mi snad podari premluvit dr. na vysetreni protilatek a podle toho se uvidi, jestli tento zpusob ockovani byl zrovna stastnym resenim. ☹

marcicek84
15. čer 2016

@alcar - tak hlavně spoléhat na pediacel je taky na prd, když se ty termíny pořád posouvají, ty si akorát posouváš prodlevu mezi dávkami vakcín a tím případně stižuješ jejich účinnost.
No je to těžké rozhodováni no...

alcar
15. čer 2016

@marcicek84 no zitra budu volat pediatre, tak jsem zvedava, co na to rekne. Ja kazdopadne uz nechci a neminim nic zjistovat. Od toho tam je ona. Ona at pozjistuje, jestli muzem dopichnout Hexacimu, i kdyz uz ma dcera 27 mesicu a odstup od druhe davky 16mesicu. Ja uz opravdu nevim, co delat. Kazdopadne vim, ze jsem nasrana 😠 😅 a ze uz nechci dele cekat na ty idioty ze Sanofi, az se uraci dodat vakcinu. Nejradsi bych z nich ty prachy za ten slavny Pediacel vytriskala zpatky! A to jim jeste udelam kseft s Hexacimou...hajzlum. 😠

marcicek84
16. čer 2016

@alcar - tak zase tohle očkování není v ČR standard, takže těm ze Sanofi to je srdečně jedno, ono to riziko u takových vakcín kdy se odkláníme od standartu je vždy a neseme si ho bohužel sami. Když jsem o tomto očkování uvažovala, tak mi pediatra řekla, že klidně, ale že mi nikdo nezaručí, že tu třeba za rok ještě bude k dispozici k doočkování, že pokud to není v očkovacím kalendáři, že nám prostě nikdo nezaručí, jak to bude s dodávkami a v tomto měla pravdu. Blbé je, že si to člověk ještě platí sám jako určitý nadstandard a při nedokončení ty peníze mohl investovat jinak, ale už se stalo no, neuděláš s tím nic.

alcar
16. čer 2016

@marcicek84 no, ted uz nenadelam nic, bohuzel... Ale dnes jsem volala pediatre a tento tyden psala opet do Sanofi a obvolavala i lekarnu a informace tam i tam stale stejna, ze v cervnu maji vyrobit a v cervenci pujde k distribuci. O pozdejsich terminech nemaji zadne informace, jak tady od nekoho uz zaznelo. Takze jsem se s ni domluvila, ze pockame do konce cervence a pokud nebude, pichnem tu Hexacimu.

hz
16. čer 2016

@alcar ta informace o zari byla ode me, respektive od me pediatricky, ktera tuto informaci ma prave od Sanofi. Ja osobne uz neverim nicemu, uverim, az tu Pediacel doopravdy bude a to neni jiste kdy..

marcicek84
16. čer 2016

@alcar - jo to je rozumné, asi bych to na tvém místě udělala stejněa jinak taky nevřím až bude, dokud to neuvidím na skladech tak si myslím, že spíš nebude...

alcar
16. čer 2016

@hz tak v tom uz se ani pes nevyzna... Ja osobne tomu uz taky moc neverim. 😀

@marcicek84 jeste prave nechci plasit, kdyz jeste vlastne neni ani konec cervna, do kdy mela vakcina byt, tak jsme se domluvily takto.

zabzulka
16. čer 2016

@alcar @hz dnes jsem také volala pediatře a ta má stále info o červenci.

bledulka84
20. čer 2016

Holky, tak mi doktor řekl, že si mám jako booster vybrat mezi Infanrixem hexa nebo Infanrix hib + Imovax Polio, je tu někdo, kdo řešil tu druhou variantu?

panickatlamicka
20. čer 2016

@bledulka84 kolik casu ubehlo od podani posledni davky?

dankakotrbova
28. čer 2016

Tak je konec měsíce, jsem zvědavá jestli začnou dodávat

martaa
28. čer 2016

@dankakotrbova dejte vědět, distibutor zatím o ničem neví a na skladě nic co by mophl dodat do lékáren a k pediatrům nemá.....

sweetest
28. čer 2016

Me rikala kamoska lekarnice,ze by mel byt Pediacel na trhu v cervenci,ale ze se to samozrejme muze zmenit...ze od distributora nemaji 100% jistotu..

frapik
28. čer 2016

Já počkám do září. Ale byla bych ráda, kdybychom očovali přes léto, kdy neřádí virozy.

hz
9. črc 2016

Cau holky, mozna nam svitla malinka nadeje na Pediacel
zkopirovano z konkurencniho serveru:

informace od Sanofi od dostupnosti Pediacelu
Přikládám včerejší email od pověřené osoby ze Sanofi
Dobrý den,

podle posledních informací byla vakcína Pediacel odeslána z výrobního závodu v těchto dnech. Je třeba provést některé administrativní kroky, aby tato vakcína mohla být distribuována v ČR. Očekáváme proto, že distribuce v ČR by měla být zahájena na konci července.

O obnovení dodávek budeme okamžitě informovat jak distributory, tak i praktické dětské lékaře.

alcar
9. črc 2016

@hz halelujaaaa! 😵 😵 😵

Diky za info! 😉

hz
9. črc 2016

@alcar az to tu doopravdy bude, tak prestanu neverit... snad je to pochopitelne 😉 kazdopadne mi to zvedlo naladu..
hezke leto 😉

alcar
9. črc 2016

@hz ano, presne tak. Zatim neverim, ale pokud je tahle zprava aspon z 50% pravdiva, tak je jeste porad nejaka nadeje. 😀

urtica
9. črc 2016

@frapik Lépe počkat do září, teplé počasí snášení vakcin zhoršuje...září je ideál
@bledulka84 My to tak měli. Malá se narodila v březnu , takže jsme dávali Infanrix Hib 2+1 a teď nás čeká obrna....přišlo mi to jako šetrnější varianta, protože vakcina proti obrně je jako jedna z mála , která neobsahuje hliník + jsem se opravdu chtěla za každou cenu vyhnout očk. proti hep. B

urtica
9. črc 2016

@bledulka84 Ještě oprava - narodila se v březnu 2015, ne letos. První vakcinu jsme odložili...ale to už je samozřejmě na každém.

hz
9. črc 2016

@urtica a paltite ty vakciny nebo pojistovna?

urtica
9. črc 2016

@hz Pojišťovna..ale je to asi i díky tomu, že máme v tomto směru vstřícnou dr, která nám to domluvila...

smallinka
9. črc 2016

@hz kéž by.....

terkaz
19. črc 2016

Ahoj holky, nejake novinky? 🙂

Strana