Pediacel, je už na trhu?
Ahoj maminky, ještě jsem v lékarně nezjišťovala, ale je už dostupný pediacel?
@bizba ano, ale bylo to už cca 10 dní zpět. Volala jste do BENU lékárny? Tam jsem to sehnala já, ještě minulé úterý měli na svém centrálním skladě.
@josefina79 Děkuju za tip.
@bizba pak dejte vedet, zajíma mne, jak ta anabaze pokracuje
@josefina79 Tak nakonec se mi podařilo sehnat přes lékárnu v Ikemu. Měli pár rezervních na skladě. Jinak jsem zkoušela volat přímo do JK trading a prý, pokud se jedná jen o tu poslední dávku, mají jich pro tyto případy ještě pár na skladě...paní mi přímo dohledala, která lékárna od nich odebírá.
Tak náš mladý (18. měsíců)dnes dostal první dávku. Zatím vypadá dobře, uvidíme v dalších hodinách. Moje dr. Mi říkala, že u ní se čekatelky na pediacel daly spočítat na prstech jedné ruky. Byla informovaná že zase minimálně půl roku nebude, už ji párkrát volali z jiných ordinací, jestli ji nějaký nezbyl.
@zabzulka MINIMALNĚ půl roku, jo? To je teda šílený.
Doktora říkala, že Pediacel je už na trhu 🙂
@josefina79 no to mi povídej, já si koupila raději všechny tři dávky
Holky, potřebuji poradit. V pátek jsem si vyzvedla v lékárně vakcínu, že jí rovnou odvezu ke své pediatře. Co čert nechtěl, když jsem tam dorazila, bylo na dveřích, že pro vážné rodinné důvody ten den neordinuje. Takže teď budu mít vakcínu celý víkend doma v lednici. Je to velký problém? Máte s tím některá zkušenost? Bojím se, aby bylo vše ok...
tak dnes jsem se dozvěděla, že hooodně dlouho vakcína nebude. Psali to ze Sanofi. Takže mám jednu dávku a můžu si s ní ...
V pondělí jsme byli u lékařky na prevetnivní kontrole, měli tam dopis ze Sanofi, že příčinou dalšího výpadku je to, že celá nová várka vakcíny, tedy cca 5000 kusů, byla rozebraná během dvou měsíců, oni tedy již další nemají a musí vyrobit další. Chlíbek na Očkování pro každého píše, že dodávky už nebudou obnoveny, což mi teda moc nedává smysl, jestli o ni byl takový zájem.
@dankakotrbova zkuste to přes lékárny nebo přímo JK trading, pro tyto případy mají pár vakcín stranou
@rebe Je to celé blbost...Nejasné informace byly už u minulého výpadku... Nechápu to, ale je to strašné...A´t je nebo není, s tím už se tu vyrovnáme, ale mají dávat takové info, aby po nich nezůstávaly rozočkované děti a pološílené rodiče...Je to strašná nezodpovědnost, jen nevím koho všeho...Distibutor, stát...
@bizba děkuji zkusím, tohle teda fakt nedali. Jen nechápu, když se s tím očkuje i v zahraniční, proč nejde nějakou část přebalit a poslat do ČR. Přece nemůže být jiná, než co posílají k nám
@dankakotrbova Všechno jde, ale museli by chtít. V UK tím očkují všechny děti místo hexy a výpadek tam nebyl.
Pediacel uz neni a ani nebude.
Hexacima je jen do dvou let, toi jsme prošvihli taky
a ted jsem se na Aveieru dočetla, že od 1.11. přestávají vyrábět Infanrix hib, co je má expiraci jen do 04/2017. Tak jsem fakt skončila s očko.

@josefina79 dobrý den, podařilo se Vám vakcínu někde sehnat? Nemůžu jí sehnat. Díky