icon

Pediacel, je už na trhu?

veri0007
17. led 2016

Ahoj maminky, ještě jsem v lékarně nezjišťovala, ale je už dostupný pediacel?

juleth
21. led 2016

@dc2015 Zadej si to prosím do vyhledávače v Seznamu. Mně teď vyjelo, že je to spíš starší typ vakcíny před Pediacelem, ale nějak se k tomu odkazu nemůžu dokopat blíž...

dc2015
21. led 2016

@juleth Aha, tak já z toho pochopila, že je to prostě jen jiný výrobce a že je dostupný v Německu. Našla jsem příbalový leták a hliníku je tam asi jako v Pediacelu. No, naštěstí je naše doktorka velice rozumná, takže očkování určitě posouváme, jen nevím, na kdy... jestli až v 6 měsících, nebo přeci jen dřív, třeba ve 4... zas mám strach, aby nechytl třeba černý kašel. Půlka rodiny je ve školství...

jaya
21. led 2016

@dc2015 Jenze ono to ockovani stejne ucinkuje az po kompletni vakcinaci, takze az probehnou dve davky plus jeda preockovaci. Tzn.uplne novorozence, pro ktere je opravdu nebezpecny, nechrani...

dc2015
21. led 2016

@jaya Jj, plus černý kašel, kterého se bojím nejvíc, řádí nejvíc v zimě, takže si stejně asi nepomůžem. Takže to asi necháme do 6 měsíců a snad mezitím obnoví produkci Pediacelu...

zabzulka
21. led 2016

já se byla dnes zeptat v Polsku, jestli náhodou Pediacel není ...a podle očekávání není 😒 čekala jsem to, ale za zeptání nic nedám že.. jsem domluvená s dr. že s očkováním počkáme, ale počítalo se s variantou dodání Pediacelu začátkem roku. Jsem zvědavá s čím vyrukuje na desetiměsíční prohlídce. Ale jsem rozhodnuta, že když už jsem tak dlouho čekala, budu čekat dál.

juleth
21. led 2016

@dc2015 U mě je celá rodina ve školství ... Učitelka a učitel, kam se podíváš 🙂...Řeším poslední třetí dávku Pediacelu a myslím, že budu brzo nechvalně známá po všech lékárnách v ČR... 😉

luckaamilan
21. led 2016

@juleth
aha, tak este odporucam oscanovat recept a poslat do nejakej lekarny tu napr. Boots, ale fakt pochybujem, pretoze vela veci co plati pre EU, anglicko a cele UK ignoruje.
ale ak najdete nejaku lekarnu , tak potom uz len staci vyrazit s chladnickou a autom do UK, za dva dni date cestu sem a spat.

jaya
21. led 2016

A fakt ma uplny vypadek? Ja jsem shanela pred rokem a pul a bylo hodne tezke sehnat. Nakonec jsem sehnala pres znameho farmaceuta. Dal kontakt na distributora, ti mi poskytli seznam lekaren, kam dodavaji a ja jsem si to od te lekarny objednala.

juleth
22. led 2016

Tak dle nejčerstvějších zpráv předpokládají návrat na trh v květnu, v červnu...To by bylo ještě dobrý...Obvolala jsem mnoho lékáren a jeden hodný pán lékárník mluvil s paní ze Sanofi, která to má na starosti...Už v týdnu jsem psala a volala do Sanofi, až mi napíšou dám vědět...

josefina79
22. led 2016

@juleth Super, budu ráda za každou zprávu.

zabzulka
22. led 2016

@juleth kdyby to tak bylo, bylo by to super, nakoupila bych pro jistotu všechny tři dávky a syslila u dr. v ledničce 🙂

juleth
22. led 2016

@zabzulka To věřím...🙂 Nám chybí jen jedna dávka, ta posilovací...A z toho jak studuju účinnost Pediacelu, rodstup mezi jednotlivými dávkami apod. mi už opravdu hodně hrabe...Snad to bude o.k. ...

vilibalda
22. led 2016

Asi jste už všechny na tohle doporučení z loňského dubna všechny narazily, ale třeba se ještě někomu bude hodit, jak postupovat při rozočkování Pediacelem.
http://www.vakcinace.eu/data/files/downloads/pe...

juleth
22. led 2016

@vilibalda Narazila jsem na něj nedávno a právě to mě dost tíží...Jelikož podle něj bych měla problém...Jsme 2 + 1 schéma tam je doporučení dát posilující dávku za 6 až 8 měsíců... Nicméně např. dle RNDr. Petráše, ale i dle příbalového letáku je možné, abychom dali posilovací dávku v rozmezí 6 _12 měsíců, lze ji aplikovat až do 4 let věku...Problém je, že po 6ti měsících ochrana ubývá... Takže, já doufám, že zvládneme posilovací dávku do roka a pak nechám možná nějak překontrolovat protilátky...Ale uvidíme co na to MUDr. ...Nicméně, rozhodně nechci do malýho cpát další typ vakcíny, kvůli dvou měsícům...

vilibalda
22. led 2016

@juleth To je škoda, žes to našla až teď ne před očkováním. Visí to tam od dubna. Ale dost možná bys nejednala jinak, i když bys to věděla. Je divné, že je všude takový výpadek pediacelu.

juleth
22. led 2016

@vilibalda No, je pravda, že o těchto lhůtách jsem v květnu 2015 nevěděla. Ale nejednala bych jinak, jsem ráda, že jsem se takhle rozhodla ... Věřím, že je to pro Ondru takhle správný. Jen ještě doufám, že to taky taky s Pediacelem dotáhnu 🙂...

juleth
22. led 2016

Tak jsem dostala mailovou info ze Sanofi. Píší, že obnovení má být v první polovině r. 2016, spíše ke konci tohoto období...Výpadek má být v celé EU. Je k dostání v UK, ale tam by měl být pouze pro základní očkování v daném systému a ne pro volnou distribuci...

Tak uvidím podle doktorky, ale asi vyčkám...Je hodná, snad při nás bude stát a nebude nás tlačit do něčeho jiného... Když to není v rozporu s tím příbalovým letákem a jinými odborníky... Pane Bože...

josefina79
22. led 2016

@juleth díky za info!

teeerez
22. led 2016

@juleth tak to jsem zvedava jestli to dodrzi, pro nas cerven jeste porad ok 🙂 ale uz by taky mohli prijit s jasnejsim terminem :( na konci ledna je docela jasne ze na zacatku roku 2016 to nebude .... :/

juleth
3. únor 2016

Maminky, koukněte se na fb rozalio. Já jsem již přihlášená.Doufám a věřím, že to vyjde a ubude nám jedna starost...

josefina79
3. únor 2016

@juleth teď jsem koukala na jejich FB. Netušíte, o co jde? Oni mají nějak přístup k Pediacelu? Díky!

juleth
3. únor 2016

@josefina79 Prosím, určitě jim cinkněte na telefon, poví vám víc...Zavolejte ale dnes...

josefina79
3. únor 2016

@juleth Děkuji! Je už pozdě, já jím napsala na FB a poslala SMS na číslo, co mají na FB. Tak snad se mi nějak ozvou. My ještě nemáme rozočkováno, tak nevím, jestli jsme pro ně "vhodní", netuším, o co jde. Klidně mi napište do SZ, budu vděčná za jakékoliv info. Děkuji!!!

prostenika85
4. únor 2016

@juleth Ahoj, mohu se zeptat, o co na Rozalio jde nebo šlo? Koukala jsem na jejich Fb a je tam výzva pro rozočkované děti, která prý nijak nesouvisí s výpadkem Pediacelu... čekám na další várku vakcíny a nic :-/

juleth
4. únor 2016

@prostenika85 Jedná se o možnost připojit se k jednomu pánovi, který s pomocí lékáren objednáví pediacel ze zahraničí...K dispozici tak byly 4 vakcíny. Ale pro více info cinkněte do Rozalia...

prostenika85
6. únor 2016

@juleth Děkuji za info. Já potřebuji celou sérii 2+1, takže budu muset věřit, že v létě vakcíny opravdu dorazí 🙂

petratr
28. únor 2016

Nebo by to slo nechat dovezt z anglie ale podminkou je pry aspon 5 vakcin - sel bych do toho tak kdyby mel nekdo zajem se pridat poslete mi mail - treba to dame dohromady
http://www.rozalio.cz/index.php/aktuality/870-i...

petratr
28. únor 2016

a hrome - koukam ze pisu pod cizim uctem a jeste k tomu neco co uz se tu zpetne resi tak prosim muj predchozi prispevek ignorujte 😀

janapolinkova
3. bře 2016

mě lékařka řekla že není a pravděpodobně snad ani nebude ,, ☹(( tak budeme koncem měsíce očkovat Infanrix hib ,,, tak uvidíme ☹(

juleth
3. bře 2016

@janapolinkova Já furt doufám, že to Sanofi by si nedovolilo nás takhle oblbovat...

Strana