icon

Pediacel, je už na trhu?

veri0007
17. led 2016

Ahoj maminky, ještě jsem v lékarně nezjišťovala, ale je už dostupný pediacel?

hani007
15. kvě 2017

Ahoj všem, nečetla jsem celou diskuzi, ale dneska jsem měla se svým homeopatem na téma Pediacel vs jiné očkovací vakcíny hodnotnou diskuzi tak se s vámi chci podělit.

Za 1) Pediacel se dá sehnat tak, že si zajdete do lékárny (ne do žádné síťové jako je např. Dr.Max, ale do nějaké menší soukromé) a s žádankou, kterou vám vypíše pediatr si ho necháte od nich objednat ze zahraničí. Většinou je dovoz z Německa. Malé lékárny s tím většinou nemají vůbec problém. Jen teda nevím, jak je to s doplatkem. Ještě jsem ho neobjednávala.

2) Pediacel je lepší proto, protože neobsahuje přidané látky, které mají za následek nežádoucí účinky. Proč tam nejsou, ale např. v Infanrixu ano? Protože např. zmiňovaný Infanrix je vakcína, která se používá převážně v zemích třetího světa, kde je hygiena téměř na nule a proto obsahuje látky, které tam děti dostat musí (různé plísně atd.), aby se uchytila, ale v Evropě je to zcela zbytečné až ke škodě.

3) Důvodem, proč u nás není Pediacel k sehnání a proč jsme jediná země v Evropě, kde doktoři striktně doporučují jiné očkovací vakcíny jsou samozřejmě peníze a velké lobby ze strany jiných firem než těch, které vyrábí právě Pediacel. Což je dost smutný, ale asi nejsme tak velký trh, aby se firmě od Pediacelu vyplatilo investovat do "reklamy".

4) Je prý vhodné očkovat až od 6. měsíce, na což máte dle zákona plné právo, ale ne všichni doktoři s tím souhlasí. Oddálit očkování můžete např. tím, že budete říkat dr. že jste nachlazení nebo jednoduše řeknete, že vám ještě Pediacel ze zahraničí nedorazil.

A nakonec je mi opravdu líto, že jsme v Čechách stejně jako s porody a se školstvím i s očkováním sto let za opicema, na druhou stranu mám radost, že existuje stále více maminek, které se zajímají o to, co jejich děti dostávají do těla a jen slepě nedůvěřují doktorům, aniž by si zjistili, co a jak. Tahle diskuze je toho důkazem 🙂

darina7
16. kvě 2017

V lékárně Fakultní nemocnice Brno...Ještě tam budu volat,jestli není něco nového..Proč?🙂

cagey
16. kvě 2017

@hani007 V malé lékárně jsem zkoušela a Pediacel dodat nelze. Nemůžou prý zaručit dodržení přepravních podmínek, což je pro následnou aplikaci stěžejní ☹ Navíc distributor pro ČR prý vakcíny zatím též nemá a neví, kdy a jestli vůbec budou☹ A pediatra mo řekla, že musí jít o výrobce ze Z Evropy, jinak mi ho ani neaplikuje. Takže vše beru jako znamení a neočkujeme vůbec 🙂

lenysskrblik
17. kvě 2017

Také jsem se ptala v malé lékárně a bez úspěchu, ale dozvěděla jsem se, že má být Pediacel k dostání na konci tohoto roku. Je to informace zprostředkovaná od zaměstnance Sanofi 😉

cagey
17. kvě 2017

@lenysskrblik Tak uvidíme 😎

astyna
17. kvě 2017

@hani007

Můžu se zeptat, o kterých látkách hovoříš? "neobsahuje přidané látky, které mají za následek nežádoucí účinky". V příbalovém letáku od Infarixu plísně nikde nevidím...Já jsem teda syna už komplet proočkovala hexacimou, tak se jen ze zvědavosti ptám 🙂

hani007
5. čer 2017

@astyna Bylo mi řečeno, že jsou v Infanrixu přidané kultivační plísně a bakterie, které nejsou pro evropana třeba, ale pro africké dítě, pro které je vakcína určená ano.

hani007
5. čer 2017

Tak změna. Pediacel prý opravdu už objednat nejde. Grrr 😠 Ale poptávala jsem se dál a nejlepší alternativou je Hexacima, která je prý stejná jako Pediacel jen s tím rozdílem, že stále obsahuje Hepatitidu B. Nicméně je to nejlepší dostupná varianta s tím, že byste očkovali nejdříve v 6 měsících věku.

ewzenie
Odpověď byla odstraněná
kristynatita
8. čer 2017

@hani007 infanrix je lepsi nez hexacima.

astyna
8. čer 2017

@kristynatita

Já zase slyšela opak - že právě jako šetrnější byla vynalezena hexacima. Ale to jsou všechno jen dohady...vesměs jde o stejné vakcíny 🙂 jen si konkurují.

ewzenie
8. čer 2017

Byl smazán (pozměněn?) příspěvek, kde jsem nabízela přenechání vakcíny Pediacel. Admin to vyhodnotil jako obchod s léky. No, dobře. Možná, že i tenhle příspěvek bude smazán.
Jen jsem to chtěla upřesnit, někdo by si mohl pod pojmem "obchod s léky" představit něco jiného, s čím bych nechtěla být spojována.

monikaz88
8. čer 2017

@ewzenie ja s tim take mela problem. Pokazde kdyz jsem nekde nabidla Pediacel, mi byl prispevek po chvili smazan. 🙄😕 Bylo mi doporuceno to max udelat tak, ze psat sz maminkam, ktere ho poptavaji...

verusky
9. čer 2017

@kristynatita infanrix pry uz take neni v distribuci.

verusky
Odpověď byla odstraněná
kristynatita
9. čer 2017

@verusky od kdy?

verusky
9. čer 2017

@kristynatita tak ja myslela jen infanrix, infanrix hexa je porad...

sisqua3
Odpověď byla odstraněná
martaa
11. čer 2017

@hani007 V informacích od vašeho homeopata je velké množství nepřesností, spekulací a ničím nepodložených tvrzení, homeopat nechť se drží homeopatie a doporučuji se popídit po informacích z jiných zdrojů 😉

kristynatita
12. čer 2017

ahoj, také prospeji: my budeme ockovat infanrixem v 3+1, coz resit nechci, spis to, ze tady v diskuzi od nikoho nezaznelo, uda nekdo vas zadany pediacel zkoušel ze zahranici dovezt pres sveho znameho lekare v zahranici? treba by mel nejake moznosti, jak davku dopravit. minimalne znamy lekar v cr muze mit znameho lekare v zahranici...

siberii
12. čer 2017

@jura20 ahoj Juro, jak jsi dopadl s tím poptáním v Německu?

sisqua3
13. čer 2017

Kulisak103@seznam.cz

sisqua3
Odpověď byla odstraněná
sarkasatnikova
Odpověď byla odstraněná
hani007
18. čer 2017

@martaa vsechno to ma z pribalaku a od lekaru bez hranic, co pusobi v Africe takze pidlozene to podle meho ma dobre.

meesha
18. čer 2017

@hani007 nejspis jsi to spatne pochopila, to je teda originalni blabol. Nebo zdroj sem, at se priucim

hani007
18. čer 2017

@meesha Co přesně je prosím blábol? Buďte konkrétní, ať vím, co vám není jasné nebo co vám přijde jako nesmysl.

hani007
18. čer 2017

@meesha Tady máte například základní porovnání Pediacelu a Infanrixu. Vidítě tam také ty plísňové proteiny. Určitě se dá někde najít i jejich přesný výčet. https://www.vakciny.net/AKTUALITY/akt_2012_13.htm

meesha
18. čer 2017

Jo, po precteni pribalaku - blbe jsi to pochopila 🙂 nebo mas nepresne info

hani007
18. čer 2017

@meesha Po přečtení příbaláku = myšleno jako po přečtení a porovnání jednotlivých složek viz odkaz výše a výčet nežádoucích účinků.

Strana