Pediacel, je už na trhu?
Ahoj maminky, ještě jsem v lékarně nezjišťovala, ale je už dostupný pediacel?
@hz neni zac...
Jen mi prekvapuje,ze nektere lekarny to objednat muzou,jine ne...asi dle dodavatelu...a jinak v Plzni jsou drazsi,stoji 963
Muzou I lekari objednat Pediacel,volala my dr.jestli ho nechcem?
Muzou na mojedistribuce.cz,ale musi byt registrovani...
@pucmelinka no já našla na stránkách vakcinace.eu dopis pro doktory a píše se tam, že dojde k poslední dodávce pediacelu a to cca 4 tis.vakcín. Jestli ve skutečnosti nakonec dodali o tisíc více nevím. A myslím, že je to ve výsledku jen detail...🙂
@sisqua3 ja mela tyhle informace,tak jsem je sem uvedla
Právě zvažuju, jakým způsobem prcka naočkujeme. Máme termín 19. 9. ale to bude malému 10 týdnů a rozhodla jsem se to odsunout. Nicméně už sbírám informace, čím tedy naočkujeme... když už jsem se prakticky rozhodla pro pediacel, tak zjistím, že už na trhu není? A v budoucnosti se další vakcíny dodávat nebudou? Máte někdo nějaké informace? A když tedy nebude pediacel, tak co byste doporučovali naočkovat? Spousta z vás se tím hodně zabývá, tak byste mi mohly poradit?
@martiina_k
Nam toto pondeli detska lekarka objednala 3 davky Pediacelu a dnes dorazil🙂 Nicmene pry je to udajne posledni zasilka do CR. Jedna davka stala 930 Kc. Zkusila bych se v pripade zajmu zeptat detske lekarky.
@martiina_k i nektere lekarny to objednaji,zkus nejake obvolat...
@pucmelinka, @eliska285 ale to už bych asi musela mít recept od doktorky, co?
Právě ona ještě ani neví, že budeme očkování odsouvat, to jí chci říct až toho 19. září.... očkovat bych chtěla nejdřív na konci listopadu... to je prekérka...
@martiina_k ja si to nejdriv objednala a nez jsem to sls vyzvednout,dosla jsem si pro recept...nase dr.mela dovcu,ochotne to napsala zastupujici dr.z vedlejsi ordinace...ta nase o tom pediacelu nevi,ale snad to bude ok...my jdem na ko na zacatku zari,to budem mit ukonceny 5.mesic a chci to jeste o mesic oddalit...tak snad to klapne
Holky me to objednala nase doktorka. Nastesti. Jinak bych hexu nedavala. Sice mela trosku kecy ohledne expirace, ze kdyz zas budu chtit odkladat, tak aby to neproslo. Tak jsem ji rekla, ze mam zjisteno, ze exp. bude do konce roku 2019 a to je casu dost. Chci dat prvni davku pred letem 2018.
@martiina_k Zkus se zeptat doktorky, jak tady píšou holky. Mně ho objednávala na konci cervence a před týdnem mi volala, že dorazil (tři dávky). Měla by to opravdu být poslední dodávka do ČR, viz http://www.vakcinace.eu/data/files/mailing_pedi...
@martiina_k rozhodne hexacimu (stejny vyrobce). Uz bude stejne schema 2+1 podle kalendare.
K pediacelu musis dopichavat engerix. Takze misto 3, pujdete 6x. Kdyz se kouknes na slozeni, co do sebe dostane, vychazi hexacima rozumneji.
@martiina_k Ahoj, já jsem očkování odsouvala až doteď (malému jsou necelé 3 roky), a teď půjdeme do Pediacelu. Naštěstí když jsem se pro to rozhodla, dodali poslední várku do ČR. Mám ho v lednici už přes měsíc, ale na doporučení MUDr. čekáme až se ochladí pod 20´C, neb v horkách děti očkování hůře snášejí....Pediacelu jsem koupila všecky 3 dávky naráz a má trvanlivost do 12/2019. Takže pokud uvažuješ o Pediacelu, můžeš ještě teď objednat v lékárně ( ale nemají to v každé!) a nechat si ho v lednici i dva roky🙂. Každopádně dle mně dostupných informací už další dodávka Pediacelu do ČR nebude. Cena byla asi 2500,- za všecky tři dohromady. Ale po tom,co jsem všecko pročetla za ty roky, mi to stojí za ty peníze navíc...Hexu bych prostě nedala...
@martiina_k jsou statem hrazene 2 vakciny starsi infarix hexa a hexacima (od vyrobce pediacelu). Tuto informaci vsechny maminky nevi, protoze ji ne vsichni lekari nabizeji.
Dulezite je, jestli ti pujde detatko ve 3 letech do skolky, planujes-li to. Tak se musite vejit do 2+1 sestivalentni vakciny do 18m a 1 davky mmr - priorix (toho se bojim mnohem, mnohem vice nez hexacimy, protoze je to ziva vakcina), druha davka mmr bude az behem 1. - 3. tridy.
@belleelle jj, o těch dvou vakcínách hrazených pojišťovnou vím, to už jsem vyčetla. O peníze nejde, klidně bych to zaplatila. Také se víc bojím MMR, z téhle strach nemám, jen se mi ji nechce dávat do 10 týdenního miminka. Co se týče školky.. no asi půjde od tří, do té doby bude naočkovaný, pokud bychom to nestihli, tak půjde do soukromé.
Jinak naše pediatra je úžasná, ale co se týče očkování, tak mi minule jen sestřička oznámila, že příště se naočkuje hexa a mám si rozmyslet, zda chceme i pneumokoky. Nic mi nevysvětlili, žádné informace k tomu nedali... to mě trošku zarazilo. Zrovna od ní bych očekávala, že mi ty informace dá. Jsem zvědavá, jak bude reagovat, až v tom září dorazím s tím, že se očkovat nebude...
Jinak díky za info, že k pediacelu musis dopichavat engerix, to jsem třeba nikde nevyčetla.
@martiina_k Ano, engerix je potreba doockovat, jinak je ocko dle vyhlasky neuplne. taky jsem synovi dala Pediacel, ted ma 3roky a pristi tyden bude ockovan prvni davkou engerixu/nutno naockovat 3davky/, takze vlastne 6vpichu. engerix je monovakcina, tak doufam, ze bude dobre snasen.
Mam ted 8mesicniho syna a jeste zadne ocko nema. Na Pediacel kaslu prave z duvodu dalsiho ockovani engerixu, ktere by syna stejne neminulo. Na 10.mesici dam Hexacimu..
@martiina_k jj, u pediacelu neni zloutenka. Nektere maminky odkazi na vyhlasku, ale bohuzel. Do skolky je jasne, co ma mit. Navic uz je nachystana jeji aktualizace.
Prvni dcera mela pediacel-teplotya engerix, hruza horecky, apatie, zadne jidlo... Druha hexacimu 2+1 a nic.
Ja bych to nebrala na tydny, ale i na vahu miminka. Odloz do doby nez zacnou nachlazeni. Cerneho kasle se bojim, teda. Zacnes mezi 4.-6.m. hlavne jsem jeste kojila plne, takze prvni davku meli krytou i ode mne.
@hz oprava v predskolnim veku
https://zpravy.aktualne.cz/domaci/prymula-rozho...
Holky díky za informace. Konečně někdo, kdo píše bez emocí konkrétní zkušenosti a fakta. Náš prcek je velký, takže to považuju za velkou výhodu při očkování oproti drobným dětem (je mu pět týdnů a od porodu přibral 1500g a vytáhl se o 13 cm, takže aktuálně má 5520g a 63 cm).
A ještě mě zajímá - když vás tady mám 😉 dávaly jste nějaký detox nebo homeopatika nebo něco podobného?
@martiina_k ja homeo nedavala, presne jak pisete, ockovala jsem, az byl syn "burtik" a kdyz kojeni prevladalo v jeho strave. V den ockovani, ikdyz jsem mela stazene obe pulky jsem se naladila pozitivne a presvedcila svou mysl, ze to dobre dopadne- a taky dopadlo ťuk, ťuk..
Ale zvazuji, ze homeo pred ocko dam, zvaste pred engerix-pote, co jsem cetla od

@pucmelinka diky, uz jsem to nasla ofiko...