Pediacel, je už na trhu?
Ahoj maminky, ještě jsem v lékarně nezjišťovala, ale je už dostupný pediacel?
@martiina_k Me to taky akorat stve, tak uz to ctu tak nejak zbezne. Az prijde na vec a panove nahore neco uzakoni a bude se to tykat mych deti, tak teprve zacnu studovat hloubeji..
a az to prijde, ze dite musi mit prvni davku v 18m, bude na to velky ohlas. Navic, je li dite nachlazene, tak se proste odkladat pred ockovanim musi, klidne az do te skolky.Je to o dohode a predevsim komunikaci s pediatrem.
Porad je to "jen" vyhlaska a me nikdo nedonuti davat do meho ditete takovou s*acku v 18 mesicich!
@hz do posledniho rocniku ms se berou i neockovane, neb uz i tento rok je povinny. Na hlavu, ze? Priznam se, ze nechapu, proc moje deti maji byt v riziku s temi neockovanymi. U kterych je to ve velke mire alibismus rodicu, kteri pocitaji s tim, ze ostatni jsou naockovani. Ano, jsou kontraindikace, ale na to nemam reseni.
U engerixu at jsou deti proste zdrave, zadny nabeh na rymu apod. A bude to ok.
@martiina_k nedavala jsem homeo detem, ani nebudu. Koupila jsem vitaminy multisanostol (az po roce) a dala olej od molners. V dobe kojeni jsem se snazila neco rvat do sebe.
Homeo si beru, na oscilo nedam dopustit. Ale netusim, co to dela v tele. Proto u ocka neriskuji.
Pediacel uz se dovazet nebude, ted v srpnu byla posledni navazka asi 1500ks a ta je posledni
Ahoj děvčata, náhodou jsem se sem vrátila a čtu, že někdo měl nežádoucí účinky po Engerixu.
Náš syn dostal ve 2 a 1/4 roce první Engerix 10 a žádné než.účinky jsme nepozorovali - očkování proběhlo před měsícem. Teď se chystáme na druhou dávku. Snad bude taky bez problémů.
Teprve po Engerixu bude očkovaný MMR, a přestože ho ještě nemá, tak nám ho vzali do státní/městské školky. Pediatra do přihlášky napsala, že je "řádně očkován a žloutenka a MMR bude doočkováno".
Přítel i syn byli celou zimu nemocní, předávali si to tam a zpět, takže očkování nepřicházelo v úvahu.
Máme v lékárně 9ks Pediacelu - Medifin Lékárna Šustova, Praha 4, pokud by nějaká maminka chtěla.
Tak všech 9 ks je rezervováno, pokud by se nějaké uvolnily nebo byly na trhu, napíšu🙂
Když se mi nepovede Pediacel sehnat, da se někde koupit v zahraničí?
@luciacs Myslím, že ne, resp. do ČR se musí dostat přes schválenou distribuční síť, která garantuje dodržení chladových podmínek, apod., roli tam hraje i SÚKL.
@luciacs v zahranici sehnat lze,ale cesti pediatri Ti ho nenaockuji,ockuji jen ceskou sarzi...a nekteri ani tou ceskou sarzi ockovat nechteji
kdyby jste někdo měl zájem jednu volnou dávku pediacelu s expirací 2/2018
Má doktorka ma 1x Pediacel do 2/2018 a 3x do 12/2019, kdyby mel nekdo zajem.
Také se přidávám, u doktorky máme 3 dávky Pediacelu s expirací 2/2018, jsou volné.
mám zájem o pediacel
Prosím měla bych taktéž zájem o Pediacel všechny tři dávky je možné ho nějak sehnat?
Prosím Vás, moc nechápu, proč chcete nějaké odškodnění za neschopnost státu? To je snad věc dodavatele nebo výrobce, ne? Jsme prostě malý trh a nenažraný výrobce prostě preferuje zásobovat trh velký a na nás se jednoduše vykaslali...

Čtu tady ten odkaz ohledně nové vyhlášky a teda nemám z toho radost. Já jako jsem PRO očkování, ale s rozumem a individuálně. MMR bych určitě naočkovala, ale ne v 18 měsících, ale až ke dvou letům. Doufám, že se nás to ještě týkat nebude... ale obávám se, že pokud to vyjde teď, tak budeme muset tuhle vakcínu dát do toho roku a půl...