icon

Pediacel, je už na trhu?

veri0007
17. led 2016

Ahoj maminky, ještě jsem v lékarně nezjišťovala, ale je už dostupný pediacel?

martiina_k
17. srp 2017

Čtu tady ten odkaz ohledně nové vyhlášky a teda nemám z toho radost. Já jako jsem PRO očkování, ale s rozumem a individuálně. MMR bych určitě naočkovala, ale ne v 18 měsících, ale až ke dvou letům. Doufám, že se nás to ještě týkat nebude... ale obávám se, že pokud to vyjde teď, tak budeme muset tuhle vakcínu dát do toho roku a půl...

hz
17. srp 2017

@martiina_k Me to taky akorat stve, tak uz to ctu tak nejak zbezne. Az prijde na vec a panove nahore neco uzakoni a bude se to tykat mych deti, tak teprve zacnu studovat hloubeji..
a az to prijde, ze dite musi mit prvni davku v 18m, bude na to velky ohlas. Navic, je li dite nachlazene, tak se proste odkladat pred ockovanim musi, klidne az do te skolky.Je to o dohode a predevsim komunikaci s pediatrem.

monikaz88
17. srp 2017

Porad je to "jen" vyhlaska a me nikdo nedonuti davat do meho ditete takovou s*acku v 18 mesicich!

hz
17. srp 2017

@monikaz88 Mas pravdu, jen vyhlaska, ktera je navic podrizena Zakonu o povinne skolni dochazce. Z cehoz vyplyva, ze nedoockovane dite do MS prijmout nemusi, avsak do ZS uz ano.

belleelle
17. srp 2017

@hz do posledniho rocniku ms se berou i neockovane, neb uz i tento rok je povinny. Na hlavu, ze? Priznam se, ze nechapu, proc moje deti maji byt v riziku s temi neockovanymi. U kterych je to ve velke mire alibismus rodicu, kteri pocitaji s tim, ze ostatni jsou naockovani. Ano, jsou kontraindikace, ale na to nemam reseni.
U engerixu at jsou deti proste zdrave, zadny nabeh na rymu apod. A bude to ok.
@martiina_k nedavala jsem homeo detem, ani nebudu. Koupila jsem vitaminy multisanostol (az po roce) a dala olej od molners. V dobe kojeni jsem se snazila neco rvat do sebe.
Homeo si beru, na oscilo nedam dopustit. Ale netusim, co to dela v tele. Proto u ocka neriskuji.

belleelle
17. srp 2017

@hz vcera jsem to cetla jinde, dnes nasla tento odkaz.

hz
17. srp 2017

@belleelle muzu se zeptat, u ocko engerixu po jak dlouhe dobe mohou byt nez. ucinky? tri dny, tyden?

belleelle
17. srp 2017

@hz nevim, nam to zacalo mezi 48-72 hod. A trvalo to 4 dny. Ale vis co, na pohotovosti i dr rekli, ze viroza 🙂
Jasne, no. Prvni a po ockovani... takovoz virozu jsem nezazila, a to jsem z oboru.

hz
17. srp 2017

@belleelle rozumim.. a za jak dlouho to odeznelo? dala jsi pak dalsi davku? byla na ni nejaka reakce?

belleelle
17. srp 2017

@hz na dalsi druhou uz jen teplota.
Druhy engerix byl vlastne treti, protoze +1 mela misto pediacelu hexacimu, takze engerixy uz jen 2.
Ale vic co, treba jsou deti, kterym nebylo nic. Ja se poucila.

romcicak_1
17. srp 2017

Pediacel uz se dovazet nebude, ted v srpnu byla posledni navazka asi 1500ks a ta je posledni

haanja
12. zář 2017

Ahoj děvčata, náhodou jsem se sem vrátila a čtu, že někdo měl nežádoucí účinky po Engerixu.
Náš syn dostal ve 2 a 1/4 roce první Engerix 10 a žádné než.účinky jsme nepozorovali - očkování proběhlo před měsícem. Teď se chystáme na druhou dávku. Snad bude taky bez problémů.
Teprve po Engerixu bude očkovaný MMR, a přestože ho ještě nemá, tak nám ho vzali do státní/městské školky. Pediatra do přihlášky napsala, že je "řádně očkován a žloutenka a MMR bude doočkováno".
Přítel i syn byli celou zimu nemocní, předávali si to tam a zpět, takže očkování nepřicházelo v úvahu.

hz
13. zář 2017

@haanja ahoj, mam podobnou zkusenost. syn 3roky, pred mesicem prvni davka Engerix=bez jakychkoli zjevnych nez. ucinku-ťuk, ťuk..pristi mesic dostane druhou davku. mmr zatim nema, dam az za rok pred nastupem do skolky.

terezapergnerova
14. lis 2017

Máme v lékárně 9ks Pediacelu - Medifin Lékárna Šustova, Praha 4, pokud by nějaká maminka chtěla.

terezapergnerova
14. lis 2017

Tak všech 9 ks je rezervováno, pokud by se nějaké uvolnily nebo byly na trhu, napíšu🙂

luciacs
14. lis 2017

Když se mi nepovede Pediacel sehnat, da se někde koupit v zahraničí?

fallingstars
15. lis 2017

@luciacs Myslím, že ne, resp. do ČR se musí dostat přes schválenou distribuční síť, která garantuje dodržení chladových podmínek, apod., roli tam hraje i SÚKL.

pucmelinka
15. lis 2017

@luciacs v zahranici sehnat lze,ale cesti pediatri Ti ho nenaockuji,ockuji jen ceskou sarzi...a nekteri ani tou ceskou sarzi ockovat nechteji

gingera
15. lis 2017

kdyby jste někdo měl zájem jednu volnou dávku pediacelu s expirací 2/2018

monikaz88
6. pro 2017

Má doktorka ma 1x Pediacel do 2/2018 a 3x do 12/2019, kdyby mel nekdo zajem.

ewzenie
7. pro 2017

Také se přidávám, u doktorky máme 3 dávky Pediacelu s expirací 2/2018, jsou volné.

kocarecek
8. pro 2017

@ewzenie ... dobrý den,měla bych zájem.děkuji basemee@seznam.cz

vjjerca
21. pro 2017

@monikaz88 Dobrý den, má prosím ještě Vaše doktorka volný pediacel s expirací 12/2019. pokud ano, měla bych zájem. Děkuji 🙂

monikaz88
21. pro 2017

@vjjerca mate sz 🙂

bedruna1
28. pro 2017

mám zájem o pediacel

renata_p
31. pro 2017

@monikaz88 Přeju hezký den, taky bych měla zájem o Pediacel s expirací do 12/2019. Děkuju renatapalatova@seznam.cz

danger007
6. led 2018

Prosím měla bych taktéž zájem o Pediacel všechny tři dávky je možné ho nějak sehnat?

kocarecek
7. led 2018

@danger007 napíši SZ

kocarecek
7. led 2018

@kocarecek napíši adresu na forum na FB,kde byste možná někoho našla

verinikki
7. led 2018

Prosím Vás, moc nechápu, proč chcete nějaké odškodnění za neschopnost státu? To je snad věc dodavatele nebo výrobce, ne? Jsme prostě malý trh a nenažraný výrobce prostě preferuje zásobovat trh velký a na nás se jednoduše vykaslali...

Strana