icon

Pediacel, je už na trhu?

veri0007
17. led 2016

Ahoj maminky, ještě jsem v lékarně nezjišťovala, ale je už dostupný pediacel?

alcar
10. čer 2016

@marcicek84 dcera uz je prijata do statni skolky. 😉 Hepku neresim a resit nebudu. Treba ji bude stacit jen ta jedna davka v Hexacime na vytvoreni protilatek.

marcicek84
11. čer 2016

@alcar a to vám dr. potvrdila přihlášku do státní školky bez těch očkování? to je jako dobrá, takových tedy moc není

alcar
11. čer 2016

@marcicek84 no, tak nejak 🙂

hz
13. čer 2016

ahoj, tak i ja mam info od nasi pediatry, ze Pediacel by mel byt az v zari. Uz me uporornovala, ze pokud nebude, nabere synovi protilatky a dle toho se uvidi(synovi je ted 24m). Kazdopadne se zacinam modlit, aby booster byl, mam strach ze znovu preockovani...

marcicek84
13. čer 2016

@hz no jak to tu ču, tak jestli bude příští rok, tak to bude úspěch...

bledulka84
13. čer 2016

@alcar taky začínám přemýšlet o hexacimě, už jste na očko objednaní? Malá se furt hrabe v hlíně, tak se bojím tetanu, když nemá přeočkování.

belleelle
13. čer 2016

@hz
@bledulka84
Čekala jsem na pediacel 12 m, a naočkovali jsme hexacimu booster. Bála jsem se, že budeme muset to celé podstoupit znovu.
A reakce minimální.

bledulka84
13. čer 2016

@belleelle tak to moc ráda slyším, my už to máme rozočkované 15 měsíců, asi zítra volám doktorovi a malou na očko objednám

belleelle
13. čer 2016

@bledulka84 me proste uklidnoval ten stejný vyrobce, teplota do 38 mi nepřijde jako reakce, takze tak. Lepsi nez se nedockat.

alcar
13. čer 2016

@bledulka84 no jak jsem tu dneska cetla o zari, tak jsem rozhodnuta naockovat tu posledni davku hexacimu. Zitra volam dr. Uz nebudu dele cekat. Do zimy chci stihnout jeste mmr.
@belleelle takze stacil jen ten booster? Kolik jste meli mesicu odstup od druhe davky?

alcar
13. čer 2016

@bledulka84 no ja se taky nejvic bojim toho tetanu. Ze se nekde odre o nejaky drat nebo se ji do rany dostane hlina. Jako asi je riziko minimalni, ale i tak. Uz nechci dele cekat. Vazne me nasrali! 😠 😝 😔

alcar
13. čer 2016

@belleelle jeste jeden dotaz 🙂 Budes doockovavat jeste tu hepku, kdyz uz ma pichlou defacto jednu davku?

slunecko123
13. čer 2016

@marcicek84 ze zákona je žloutenka povinna snad do 13 let, a teda co vim v okoli tak pediacel staci i na statni skolky, take mi dceru prijali do statni a ma pediacel, tak bych tu zbytecne neplasila maminky...

marcicek84
13. čer 2016

@slunecko123 - nestraším, ale to, co že nemá dítě hepku znamená, že nemá řádné očkování, dle jeho definice, naše dr. a nejen ta by mi přihlášku do školky nepotvrdila, prostě musí být 6 valentní vakcína (hexa ne penta) ve schématu 2+1 a k tomu 1 dávka MMR
cituji z: http://www.rozalio.cz/index.php/o-ockovani/s-od...
"Dne 27.7.2015 hlavní hygienik ČR rozeslal všem pediatrům stanovisko, že do mateřské školy může být přijato dítě očkované hexavakcínou s minimálně 3 dávkami v uspořádání 2+1 (tj. např. 0-2-8 měsíců) a očkované alespoň 1 dávkou proti spalničkám, příušnicím a zarděnkám (vakcínou Priorix)".

Z toho důvodu každý lékař, který potvrdí přihlášku jen s pediacelem a bez žloutenky v případě nákazy žloutenkou bere riziko na sebe, proto to nikdo dělat nechce a i když ta žloutenka je blbost, tak prostě nechtějí ti doktoři kvůli druhým podstupovat riziko, tak to prostě je...takže proto píšu, že je třeba si ověřit u svého pediatra co stačí mít naočkováno pro potvrzení do školky...

belleelle
14. čer 2016

@slunecko123 to je milne vysvětlení vyhlášky, viz příspěvek níže, jasne se píše o sestivalentni vakcine.

@alcar meli jsme rozestup neco malo pres 12 mesicu, uz jsem nechtěla čekat. A ano, za měsíc po hexacime jsme sli jakoby na druhou davku engerixu (hep B). Když už, tak aby byla taky trochu ušetřena.

belleelle
14. čer 2016

@slunecko123 *mylne

juleth
14. čer 2016

No, nicméně, ráda slyším, že je možné přijmout i bez hepatitidy...Nebudu o ní sama mluvit a uvidíme...Hepatitida B je zrovna ta nemoc, kde si myslím, u takhle malého dítěte, převažuje rziko očkování nad rizikem onemocnění...Podobně vnímám zarděnky a příušnice, ty bych dala až v pubertě, bude-li třeba např. u kluka příušnice...A teď bych místo celého MMR dala jsen spalničky. Ale to už bychom opravdu museli do školky v lese...

belleelle
14. čer 2016

@juleth hlavně takovou vakcínu ani neseženeš...

juleth
14. čer 2016

@belleelle No, asi ani není...Ale my jako děti jsme přitom byli takovou monovakcínou očkovaný...?

marcicek84
14. čer 2016

@juleth - jak jsem psala, pokud nemáš dobrou pediatru, která ti to potvrdí i přes vyhlášku tak jsi za vodou, ale moc takových co si to vezmou na triko, není, takže si to u té své pozjišťuj, aby ses pak nedivila, když budeš muset trčet doma, kvůli toho, že nemátě školu a bez peněz místo toho, abys byla v práci...

juleth
14. čer 2016

@marcicek84 To je mi známo, že se školkou bez hepatitidy může být problém. Může...Až nastane, budu ho řešit... 🙂.

Prozatím mě nikdo do ničeho netlačí. Prozatím se musíme vylízat z poslední dávky a to je to, co mě teď pálí...

rebe
14. čer 2016

@belleelle Monovakcína spalniče samozřejmě existuje, tady ve Švýcarsku (kde je celé očkování nepovinné) je dostupná běžně. V Česku k dispozici není, proč asi...

belleelle
15. čer 2016

@rebe myslela jsem, že si píšeme o ČR. Opravdu nevim, co maji v USA nebo v Japonsku.

ladybirdcarolined
15. čer 2016

Zdravím Vás, nezkoušela jste některá z Vás psát přímo výrobi Sanofi Pasteur do Francie proč k nám vakcínu Pediacel teď nedodávají a proč je výpadek?Docela by mě zajímala odpověď. Já zatím psala jen distributorovi v ČR, spolku pro očkování a na vakciny.net jak to vidí s dodáním v dohledné době...ale to už jste asi také zkoušely co jsem pročetla ☹

reinne
15. čer 2016

Do Francie jsem volala i psala. Vyjádření Sanofi je takové, že prioritně zásobují trhy, kde je toto očkování řekněmě v očkovacím kalendáři. Pediacel by měl být snad v červenci i na našem trhu.

hz
15. čer 2016

Je prosim pravda, ze Pediacel musi byt komplet naockovan do 4let veku ditete? cekame na booster, ale jestli bude az v zari, bude synovi 26mesicu, rozestup od posledni davky by byl 17mesicu. Vadi to? nevim, zda dat ted Hexacimu(za mesic mu budou dva roky) nebo to proste risknout a cekat i s vedomim, ze treba nebude jeste na podzim..

ladybirdcarolined
15. čer 2016

reinne: děkuji moc za informaci, budeme tedy všechny doufat, že skutečně bude, když je o něj takový zájem...nechápu, když to vidí a ještě ke všemu si to i zaplatíme, tak proč není...je to fakt tvrdý byznys ta farmacie...

reinne
15. čer 2016

Proto
@ladybirdcarolined Pokud se nepletu Sanofi si nechává registrovat taktéž hexavalentní vakcínu s nějakým názvem na T, což už si nepamatuju. Je to taky jeden z důvodů. Navíc Farmaceutická lobby je mocná a český trh dost malý,,,

terkaz
15. čer 2016

@hz My ma me take dve davky a cekame na treti.V pribalovem letaku je napsane,
kopiruju:
Posilovací dávka (booster)

Vaše dítě by mělo dostat posilovací dávku, pokud je indikována dle místního očkovacího kalendáře, a to minimálně 6 měsíců po poslední dávce základního očkování. Váš lékař nebo zdravotní sestra vám oznámí, kdy má být tato dávka podána.
my zatim take cekame 😉

belleelle
15. čer 2016

@reinne vakcína se jmenuje vaxelis, již je na sukl registrovana. udajne se ale nevi, kdy bude dostupna.

Strana