Pediacel, je už na trhu?
Ahoj maminky, ještě jsem v lékarně nezjišťovala, ale je už dostupný pediacel?
@reinne To je neskutečný...jak si můžou takhle zahrávat se zdravím těch mrňousků...jsou to hajzlové
@juleth - neřeš, ale i ta hepatitida má mít mezi sebou rozestupy, takže možná přece jen si něco zjistit už teď není na škodu, min. možné a pro vás vhodné varianty doočkování před školkou, vem si, musíš stihnout kromě hexy, nebo pediacelu a žloutenky i MMR, když necháváš delší rozestupy mezi dávkamia očkuješ později , tak je toho celkem dost
@ladybirdcarolined - no tak ono třeba stát nohama na zemi, o jakém zájmu tady píšeš? Já vidím pár skupinek z internetových diskuzí, řekla bych, že ten zájem je tak 1 % českých dětí max., to vážně pro není něco, za čím by se honili...
@hz - no já bych asi nečekala, myslím, že to s tím pediacelem nevypadá moc dobře, prostě v ČR to není priorita dodávat, oni dodávají hexacímu, ta je šestivalentní a je jejich, když si dáme 1+1 dohromady, proč by si tu konkurovali nějakým pediacelem??? navíc když si uvědomít, že velikost trhu pro pediacel je pro ně tak zanedbatelná...každopádně každý se musí rozhodout sám, já se rozhodla před tím, že už dítě tímto nerozočkuju, teď vidím, že jsem si myslela správně, že kolem toho budou takové problémy...
@hz - musí být po hexicimě další 2 dávky hepky...a prosím tě, to, že někomu dr. potvrdí přihlášku do školky bez hepky neznamená, že se tak děje plošně, jsou to jen vyjímky a je třeba si to zjistit u své pediatry, vůbec na to nespoléhej, to potvrzení bez hepky jde proti vyhlášce...
Já tu nechci plašit nějaké naděje, protože vím, že už to možná bude složitější... Ale nechcete zkusit ten individuální dovoz pediacelu z ciziny, jak to popisují na Rozaliu...? my jsme ho tak získali letos v dubnu a máme doočkováno... Stálo to tedy cca 2 800,- Kč jedna vakcína, NÚ po něm byli, ne že ne..., to popisuji výše..., ale jsem ráda, že už nemám ten stres, pamatuji se na něj... Nevím, jestli to půjde, jestli by se našla lékárna, která by do toho šla a je jiná situace než v dubnu, ale za zeptání se člověk nic nedá...Minimálně byste vyplnili ten čas čekání než přijde ten zázrak sam 🙂...Taky jsem do toho šla s rizikem, že to koupíme a do týdne tu bude, ale ty ušetřený nervy mi za ty peníze stály...
Jinak, teď půjdeme na tu detoxikaci po vakcíně s pomocí homeopatie, tak snad to není na škodu...
MMR dám nejdříve ve dvou letech a to ještě uvidím...Po těch posledních zážitcích je pro mě školka sice důležitá, ale rovnítko se tam nedá dát...Musela bych to řešit jinak...
@belleelle Ono jde o to, že žádná vakcína nemá jen pozitiva, ale každá má také určitou dávku negativ...Zřejmě, ne malou...Nicméně, když jsem probírala co naočkovat, četla jsem o tom..., pediacel mi vyšel jako dobrá volba...Blbá volba to byla tedy v tom, že jsem tehdá ještě věřila farmaceutickému průmyslu, že když něco deklaruje, tak to dodrží...
Problém teďka vidím spíš v tom, že řadě maminek se nechce doočkovávat jinou očkovací látkou, než započaly...
@juleth no, nekonu nic jineho nezbyva. Napr. muj syn za mesic 2 roky, ted v dubnu mel mit po roce booster Pediacelu. Kdyz nad tim tak premyslim, je to to vcelku fuk, bo jsem tehu a syna pokud bude vse ok dam do skolky az ve ctyrech letech. Takze i to zpropadenem MMr stihne.. jen nase pediatra chce brat na podzim(kdyby do te doby nebyl Pediacel)protilatky a pripadne preockovat cele. Ale to Petras nedoporucuje...
@belleelle - možná si tam pro ty vakcíny máš zajet na výlet 😀 😀 😀
@rebe Mně to také přijde zajímavé...Za určitých okolností se., dle mého názoru, i tyto léky dají dovézt. Myslím léky, které u nás nejsou schválené k použití, ale momentálně nedostupné, jako třeba Pediacel... prostě léky, které potřebujete, ale u nás nejsou...Nicméně, obávám se, že toto by mně neprošlo, objednat si monovakcínu spalniček 🙂 🙂 🙂 ... Ale stejně si říkám, fakt u nás žádná není ? Protože někdy se ty vakcíny rozočovávají apod.
@juleth - pod tu poslední větu bych se podepsala...
prostě jsi to napsala krásně, protože každá vakcína má NÚ, pokud se dá doočkovat něčím jiným, asi bych to tady už nehrotila, doočkovala a pak pokračovala další 2 dávky žloutenky, pak 1 dávka MMR a do školky být v klidu...
@marcicek84 No, já ale ty maminky chápu...O tom, že dočkovat jonou látkou není nejideálnější se mluví na všech stranách barikády ...Napsala jsem to nejasně...
Já tu kojím, tak nemůžu dělat smajlíky...Prostě, hlavně to chce zachovat klid...Všichni chceme pro svoje děti to nejlepší...pediacel určitě bude...,
@hz proc preockovat cele? Takova kravina. Petras ma aspon rozum.
@belleelle Nechápeš smysl čeho? Nechápeš smysl monovakcín, díky nimž si člověk může vybrat, které nemoci považuje za závažné a chce proti nim sebe nebo své dítě chránit, a které považuje za banální dětské nemoci a raději chce, aby je jeho dítě prodělalo před dospělostí, kdy mohou být nebezpečné? Nebo nechápeš smysl toho, že mi přijde zajímavé, že vyspělá demokracie jen pár hodin jízdy od nás tuto možnost volby má, a my ne – a aby nás náhodou nenapadlo takovou volbu provádět, nejsou u nás dostupné ani ty jinde běžné vakcíny. Co přesně tedy nechápeš?
@panickatlamicka no, taky jsem koukala, co mi to rika. Myslela tim, ze synovi vezme krev a z ni se pozna, zda se mu vytvoriy protilatky na dane nemoci obsahujici Pediacel-cerny kasel a spol..
@juleth - ano to se mluví, ale pokud čistě hypoteticky pediacel nebude, tak nic jiného nezbude...a to zase než to očkovat celé je lepší doočkovat jinou vakcínou...konkrétně tam je doporučení na infarix hib

@terkaz dekuji, slovem minimalne tedy chapu, ze 17m je ok...? je to risk, pichnout Hexacimu nebo proste cekat, kdy Pediacel bude, zda li vubec. nechci znovuockovani jen kvuli tomu, ze syn nema protilatky na cerny kasel a spol.