icon

Po jaké době se očkuje hexa 3+1, po 14-ti dnech?

pulpk
1. říj 2015

Ahoj, nasi holcice budou za tyden tri mesice a v pondeli jdeme na treti ockovani hexy. Nezda se mi, ze by se melo ockovat tak rychle po sobe (po14-ti dnech). Ockovani jsme meli nastesti doposud bez reakce (klepu), ale i tak se mi to zda jako velka zatez pro tak male miminko. Je v poradku, aby jsme ve trech mesicich sli na treti ockovani hexy? Dekuji za jakykoliv rady a nazory.

sara84
1. říj 2015

Je to zvlastni, syn ma 5.mes. a jdeme na prvni! A to tak sama Mudr. S
stanovila !

blecha94
1. říj 2015

No, dcera měla první hexu téměř ve 4 měsících a dávky má po dvou měsících, takže dostala 4-6-8 měsíc. Klasicky se očkuje cca po měsících, co vím a začíná se kolem 10. týdne, tohle mi přijde docela ujetý, asi bych měnila pediatra.

blecha94
1. říj 2015

*očkuje se cca po měsíci

zmrz_lina
1. říj 2015

@pulpk nezdá se mi to. Podle mě je minimální rozestup měsíc.

shine2015
1. říj 2015

@pulpk na třech měsících třetí dávka? To je nějaký nesmysl....na třech měsících (12tydnech) se snad začíná s první dávkou.....není ti spíš teď pneumokok?? Je to fakt hexa?? A mezi nama i kdybych tam měla zavolat a preobjednat se nebo změnit pediatra,tak bych na třetím měsíci neockovala třetí očkování jakékoliv....

obyvatelka
2. říj 2015

proboha, co to mate za doktorku? hexa se ockuje nejdrive po mesici, zacina se nejdrive v 12.tydnu, ale cim pozdeji, tim lepe, posledni davka se dava 6 mesicu po te treti. urcite nechodte tak brzo po sobe, muzete male akorat ublizit, tolik davek proti tolika nemocem po tak kratke dobe, uplne z toho mam husi kuzi. Zmenila bych okamzite doktorku, co je to za hyenu, takhle zbesile ockovat?????

claire90
2. říj 2015

Kriste pane, co je to za doktorku??? Hexa se očkuje nejdřív v 9ti týdnech a minimální rozestup jsou 4týdny! Po 14dnech na střídačku se dává hexa a pneumokoky když už, ale ne ta samá vakcína :-/

claire90
2. říj 2015

Legislativa
Obsah >>

VYHLÁŠKA (č. 299/2010) ze dne 25. října 2010 o očkování proti infekčním nemocem
§ 4 - Pravidelné očkování proti záškrtu, tetanu, dávivému kašli, invazivnímu onemocnění vyvolanému původcem Haemophilus influenzae b, přenosné dětské obrně a virové hepatitidě B

(1) Základní očkování se provede v době od započatého devátého týdne po narození dítěte třemi dávkami hexavalentní očkovací látky proti záškrtu, tetanu, pertusi s acelulární složkou, invazivnímu onemocnění vyvolanému původcem Haemophilus influenzae b, virové hepatitidě B a inaktivovanou očkovací látkou proti přenosné dětské obrně (dále jen "hexavalentní očkovací látka") v průběhu prvního roku života dítěte, podanými v intervalech nejméně jednoho měsíce mezi dávkami, a čtvrtou dávkou podanou nejméně šest měsíců po podání třetí dávky. Čtvrtá dávka hexavalentní očkovací látky se podá nejpozději před dovršením osmnáctého měsíce věku dítěte. U dětí očkovaných proti tuberkulóze se základní očkování hexavalentní očkovací látkou provede od započatého třináctého týdne po narození dítěte, vždy však po zhojení postvakcinační reakce po očkování proti tuberkulóze.

betelgeuzz
2. říj 2015

Hexa se očkuje po měsíci. A nenecháváš očkovat i prevenar? Jestli to nebyla jedna dávka hexy, pak dávka prevenaru a teď to má být druhá dávka hexy? zkontroluj, co máte v očkováku.

pulpk
autor
2. říj 2015

@betelgeuzz no mame tam Infanrix hexa a to druhe je synflorix z 21.9. A za tyden mame jit na dalsi ockovani, mevim jake, ale nejaka hexa. Je to teda spravne? Ja uz se v tom ockovani ztracim... dekuju ☺

betelgeuzz
2. říj 2015

tak to druhé jsou pneumokoci, psala jsem prevenar, ale synflorix je taky proti pneumokokům. A teď půjde na druhou hexu, ne třetí. V podstatě to správně je, já teda s takovým očkováním nesouhlasím, pneumokoky jsem holkám nedala, ale dr očkuje správně podle očkovacího kalendáře.

eficenka
2. říj 2015

@pulpk
synflorix je nepovinný, jestli si k tomu nedala souhlas, očkovala doktorka protiprávně!!!
asi bych na ni vyjela, co si to dovoluje!

betelgeuzz
2. říj 2015

@eficenka nehroť to, jak víš, že nedala souhlas. spousta matek se nezajímá, neřeší, doktorka doporučí, je to zadara, tak to dáme. Po měsíci už vlastně neví, co jí doktorka nabídla.

pulpk
autor
2. říj 2015

Ano souhlasim, tohle byla moje chyba. Doktorka mi to doporucila a tak jsem ji verila a tim to pro me koncilo. Beru to jako obrovske selhani z moji strany, nicmene uz jsem to prostudovala a stejne bych to nechala ockovat. Z manzelovy strany maji hodne zanety ucha a to je ockovani i proti tomu, takze jsem mela stesti. Citim se samozrejme hrozne, ze jsem dala na doporuceni a nic o tom nevedela. Uz to chapu a dam na to pozor i na vse ostatni budu opatrnejsi.

pulpk
autor
2. říj 2015

@betelgeuzz Muzu se zeptat, proc jsi proti pneumokokum?

claire90
2. říj 2015

@pulpk je každého věc co svému dítěti naočkuje. Než se omlouvat za to, že očkuješ, tak by ses spíš měla zamyslet nad zbrklým zakládáním diskuze a udělání šílenýho jména vaší MUDr., i když tu její jméno nezaznělo...

betelgeuzz
2. říj 2015

@pulpk protože si nemyslím, že pozitiviva převažují negativa. Má sice výbornou reklamu, ale účinnosti nic moc. Je jen proti několika kmenům pneumokoka, ale zánět uší jich způsobuje daleko víc. Nehledě na to, že zánět uší není jen z pneukoka, může být i virový. Mladší měla 4x zánět ucha, starší jednou a ani jednou to nebylo bakteriální, takže očkování by stejně nepomohlo.

pulpk
autor
2. říj 2015

@claire90 Diskuze se zaklada na zaklade toho, ze clovek neco nevi a chce se dozvedet neco vic. Proto jsem diskuzi zakladala, proste jsem se vydesila a chtela poradit. Radu jsem dostala a pochopila jsem, co jsem pochopit potrebovala. Takze si myslim, ze tva posledni poznamka byla zbytecna. Akorad jsi me chtela nas... a urazit a s tim se jdi s prominutim bodnout. Mam plne zuby takovych rypalek, chytrych jak radio, co si mysli, ze muzou hned kazdeho poucovat, sekyrovat, opravovat, servat apod. Tva prvni a druha odpoved byla super, diky, ale uz se radeji zdz komentare, nemam cas cist takove nesmysly. Diky a nazdar!

pulpk
autor
2. říj 2015

@betelgeuzz tak snad nam to aspon k necemu bude. Diky za info ☺

claire90
2. říj 2015

@pulpk kdybych chtela udelat to co si myslis, byla by zprava formulovana jinak 😉 priste zachovej chladnou hlavu a nejdriv mrkni co ma prcek v zaznamech, vim moc dobre, ze clovek nemusi byt hned o vsem informovany, sama jsem to zazila u dcerky, hned bys byla klidnejsi 😉 Preju hezky vecer a mejte se fajn 😉

chris_n
2. říj 2015

@betelgeuzz dr by se mela alespon zeptata ne to davat automatisch

betelgeuzz
2. říj 2015

@chris_n já přece nikde nepsala, že to doktorka dá automaticky, to snad ani nemůže. Ale že často to matky automaticky odsouhlasí a moc se nazajímají.

chris_n
2. říj 2015

@betelgeuzz dost často to podle me daji... ted jdeme očkovat,dava se to najednou, nazdar.