Podepsaly byste petici pro důsledné dodržování zákona o očkování?
Podepsaly byste petici PRO důsledné dodržování zákona o očkování, resp PROTI neočkujícím rodičům?
@lajochova84 Ráda bych poukázala na to, že je mnohem větší procento nakažených čk těch, kteří byli očkovaní 🙂
@lajochova84 Paní je silná antivax, jenom se tady budete hádat...
@barchen díky, já se už hádat nebudu 🙂 právě už mě to stalo dost casu, tak bych ráda udělala něco víc na jiné úrovni než diskuze na internetu.
@kajalka to není pravda: https://www.google.cz/amp/s/thelogicofscience.c...
@lajochova84 To je super, jenom nevím, jestli petice je to nejvhodnější (petiční zákon pro tyto věci není domyšlený a nemá moc váhu). Já osobně silně přemýšlím, že bych na "stará" kolena šla studovat další VŠ, biochemii nebo i medicínu (ale to je ten nejvyšší cíl). Základ mám, chemie mne bavila a šla mi, jenom to skloubit s rodinu a mít souhlas manžela, že znova vydělávat budu až za dlouhou dobu 🙂
@barchen Tak samozřejmě očkování a kouření se samo o sobě srovnávat nedá. Beru to z toho rozhodovacího hlediska. Já jsem prostě zastáncem toho, že každý má právo si se svým zdravím (životem) naložit podle svého. Ano, jsem třeba pro zákaz kouření na veřejných místech, kde jsou lidé, kteří nekouří, obtěžuje je to apod., ale být tam musí - zde totiž už nejde jen o rozhodnutí daného člověka, že bude ničit sebe, ale o to, že obtěžuje i ostatní. Naproti tomu v restauracích už je to o tom, že každý má volbu tam jít nebo nejít. A ano, když vidím dítě s cigárem tak se mi taky otvírá kudla v kapse, ale tohle už je na rodičích a zákaz kouření v restauracích to dle mého neovlivní. A souhlasím, že peníze do zdravotnictví by měly putovat na jiné věci, než kuřáky, kteří si zničili vlastní zdraví. Tam bych snad i souhlasila s tím, že dlouholetý kuřák si bude na péči alespoň částečně přispívat (když měl celý život na cigarety, tak si může zaplatit alespoň část léčby následků kouření, že?). Ale to už jsme hodně odbočili. Jde mi o to, že každý člověk by měl mít právo volby a samostatného rozhodování, pokud jde o něj samotného nebo jeho děti.
První dceru mi automaticky očkovali proti tuberkulóze. Druhou už ne a ještě dnes si pamatuji jak se u nás ve městě objevila otevřena tuberkulóza. Od cizinců 😤
Panebože to je dotaz. NIKDY bych něco takového nepodepsala.
@lajochova84 :D a kolik myslíš, že procent populace je proočkovanej v tom smyslu, v jakým myslíš, tzn. momentálně chráněno proti nemoci? moc % to opravdu nebude, když jsou vakcíny účinný pár let ;) je vidět, kolik o problematice víš.
Tohle mi prijde jak loveni dive zvere... To ze nekteri rodice neockuji se proste boji vice vakcin/NU nez nemoci... To ze dcera neprodelala v 19m nestovice, ktere mohla mit, tak detska sestra by ji nejradsi dala davku proti nim, co vsechno musi dite dostat aby lekari, sestry atd. byli spokojeny? Dame jim vsechno (hexu, mmr, tbc, nestovice, klistovku, zloutenkuA a dalsi) hned v prvni hodine jejich zivota a nejlepe preockovavat kazdy pet let, aby vse bylo vymiceno! Fuj, takovej sterilizovanej svet!!!
Jednoduchá odpověď - NE. Dcera je naočkovaná, ale následky bude mít do konce života. Prachy mi za to nikdo nedá, nikdo mi neřekne ani sorry. Hlavně, že to bylo podle plánu... Druhé dítě očkovat nebudu.
@lajochova84 nějak nechápu účel diskuze...píšeš, že se tu nechceš hádat, ale založíš takovou blbou diskuzi...
Ne, nikdy bych nic takového nepodepsala.
A já třeba na proočkovanosti nehřeším, naopak stavím na přirozený imunitě svých dětí a nehodlám jí oslabovat srágorama z očkování ve věku, kdy to pro děti vůbec není vhodný...zase mi naopak vadí to, že si některé matky myslí, že očkování je samospásný a že vyřeší nezdravý životní styl, špatný mezilidský vztahy v rodině atd....
Podepsala....
@zalando pokud je snaha o dodržování zákona na návštěvu psychiatrie, tak opravdu žijeme ve špatné společnosti.
@lajochova84 ...neee,oni ti to tam radi podepisou a dostanes takovej hezkej pokojicek.😉😉😉😉😉😉😉
Podepsala a znám mnoho dalších lidí, kteří také 🙂
@lajochova84 ne, žádnou takovou petici bych nepodepsala, i když očkuji. Je to z mého pohledu zásah do svobodného rozhodnutí (odpovědnost za dítě nese rodic, ne stát).
@zalando no vidím, že jsem to smazala pozdě, jelikož mě napadlo, že se rozumné odpovědi nedockam. Jinak o dobrovolnosti očkování v Německu samozřejmě vím, pokud si tím chtěla říct tohle, ale taky třeba vím o povinnosti očkovat ve Francii, tudíž nechápu ty narážky na demokracii a totalitu. Tudíž nemůžeš tvrdit, že "ostatní", tím končím debatu.
@sarkar protože už mi právě takový hádky v diskuzích nebaví a myslím si, že je na čase udělat něco víc. Proto se ptám: podepsaly byste... všichni, kdo neočkovaných se ohánějí, ale ty, které očkují to prostě vzdají. A nejsou slyšet. Nikdo se nepere za očkování. Myslím tím nějakou kampaň, ministerstvo zdravotnictví, nic veřejného. Jenom se všichni hádají na internetu.
@lajochova84 az stat prebere 100% odpovednost za ockovani a priznaji, ze jsou tam rizika NU, tak se zmeni postoj, ale stale to bude, ze clovek nema svobodu...
@travnulee @zalando zacali jsme zit ve Svycarsku a stejne tu doktori ockuji jak na bezicim pase, dve i vice vakcin najednou... Pak se kamaradka divi, ze mladej ma prujmy, nespi, rve a je protivny, kdyz dostane 2 naraz... Takze je jedno jestli to bude nepovinny, zalezi na rodicich jak se rozhodnou

@hanih Srovnávat očkování a protikuřácký zákon nemůžeme. V moderním "západním světě" se jednoduše nekouří. V Německu se nekouří v restauračních a stravovacích zařízeních od cca 2010, ve Francii 11 let. V USA - California, tam si venku fakticky nezapálíte již 12 let. V Kanadě na ulici nemůžete kouřit v blízkosti budov (min. 5 metrů nebo víc), samozřejmě v restauracích a barech taky ne a tam máte pokutu i za to, že si zapálíte ve vlastním autě s dětmi do 14 let. V AUS kromě jiného ani pláži. Cestuji po světě, znám to a dodržuje se to, jelikož postihy jsou vysoké. Když tady v ČR vidím ty děti (ano, u základní školy) s cigárem, tak si říkám, že to snad není možné. A jelikož náš zdravotní systém funguje na bázi solidarity, tak bych osobně svoje daně a odvody viděla raději na oddělení nedonošenců v pediatrii, než na interně, kde leží 40ti letý kuřák s kardiovaskulární nemocí a zničenými plíci.