icon

Podepsaly byste petici pro důsledné dodržování zákona o očkování?

lajochova84
15. bře 2018

Podepsaly byste petici PRO důsledné dodržování zákona o očkování, resp PROTI neočkujícím rodičům?

travnulee
15. bře 2018

@lajochova84 nepodepsala, už jen proto, že jsme před dvěma lety očkování hexu nestandartne 2+1 a letos je to naraz standart. Tady něco nehraje...spíš me mrzí, že jsem nebyla včas informována o možnosti nechat si přeočkovat některé nemoci před tím než se rozhodnete otěhotnět a ochranis tak dítě i v průběhu šestineděli...

lajochova84
autor
15. bře 2018

@ceriii děkuju za názor. Ačkoli stačí jednoduchá odpověď, ony to prostě nepochopily...

lajochova84
autor
15. bře 2018

@malcovarenata děkuji. Přesně jak jsem myslela. Každý má potřebu vyjádřit a obhájit své NE.

astyna
15. bře 2018

Myslím, že ty neočkující rodiče budou potrestaní ažaž.

barchen
15. bře 2018

@zalando To máte z wikipedie, bohužel informace nejsou pravdivé nebo jste kopírovala pouze to, co se hodí pro silnou skupinu antivaxu. Např. Francie, od začátku tohoto roku mají nové povinné očkování, rozšířené o další. Vy zmiňuje 3, ale oni mají 11 nemocí proti kterým musí povinně očkovat. (die französische Regierung hat zum Jahresanfang 2018 die Zahl der Pflichtimpfungen von drei (Kinderlähmung, Tetanus und Diphtherie) auf elf erhöht (plus Masern, Mumps, Röteln, Hepatitis B, Keuchhusten, Meningokokken, Hämophilus, Influenza B und Pneumokokken). To samé Itálie, zmiňujete 4 ale povinné mají 10 nemocí. Německo - Bundeswehr - nemají pouze tetanovku ale mnohem víc... Myslím, že se dá pokračovat...

zalando
15. bře 2018

@travnulee Vzdyt to tam mas napsane,ne?

zalando
Autor odpověď smazal
barchen
15. bře 2018

@lajochova84 A nechtěla byste šířit např. pravdivé informace, když máte chuť dělat něco víc? Jedna uživatelka v této Vaší diskuzi kopírovala německý text z wikipedie o očkování. Bohužel jsou to nepravdivé, resp. pouze dílčí a ochuzené informace o povinném očkování v evropských zemích. A přesně takhle vznikají fámy, hoaxy a nepravdivé informace. Někdo kopíruje něco, co se mu hodí, vybere si část a ta se pak šíří internetem. Někdo to přeloží do češtiny a hned je to prý "ověřená" informace.

zalando
Autor odpověď smazal
barchen
15. bře 2018

@zalando Když ale zkopíruji do vyhledávače část Vašeho odkazu v té němčině (německy umím), najde to i odkaz na wikipedii a když se na něj dívám, Váš text je stejný, pouze z něho chybí ty podstatné informace o dalším povinném očkování třeba ve Francii nebo Itálii. Ty samé informace jsou i v jiném odkazu ale znova pouze dílčí informace o třech nemocích místo jedenácti ve Francii. Důkaz je na internetu, Váš příspěvek o povinném očkování obsahuje pouze dílčí informace bez ohledu na to, jestli jste nebo nejste antivax. A takhle se šíří nepravdivé dílčí informace.

avalon07
15. bře 2018

Ano, podepsala. Protoze neockovanim ohrozuji vetsinu. Prosim at si odmitaci ockovani projedou matriky a historicke info na co a v kolikati letech lide umirali. Nakazenim jinych osob uz konci argument je to nase vec. Neni a meli by vse pote odnest v plne odpovednosti- lecba, bolestne a odskodneni treba za trvale nasledky nebo umrti.

malcovarenata
15. bře 2018

@lajochova84 za malo, nemam potrebu tu cokoli rozepisovat 🙂

anina32
15. bře 2018

Ano, podepsala.

priefi
15. bře 2018

@lajochova84 hele a co nemocne deti, u kterych je nutne odlozit ockovani... do tech bys to rvala taky podle kalendare? A ohrozila tak jejich zdravi nebo zivot? Kdyz polozis otazku, tak jak jsi ji polozila, tak se nediv, jak lidi reaguji. Dobre jsi vedela, kdyz jsi to psala, ze tu budou polemihovat oba tabory... vaz slova, kdyz utocis

priefi
15. bře 2018

@dancamich muzu se zeptat, co se stalo?

sarkar
15. bře 2018

@lajochova84 tak to je na dlouhou filozofickou úvahu...
Co když opravdu není důvod proč se za očkování prát?
Vem si to tak - očkování je povinné, lidi, co s ním souhlasí, nemají vůbec potřebu se k tomu nějak vyjadřovat, prostě jedou podle toho, co je povinné. Řekla bych, že velkou roli v tom hraje i pohodlnost a lenost a neochota přijmout zodpovědnost. Protože třeba já znám desítky lidí z mého blízkého okolí, kteří očkují jen proto, že o očkování nic neví a nechce se jim cokoliv hledat a přebírat zodpovědnost na sebe; tuhle zodpovědnost na sebe naopak na sebe berou ti rodiče, co se rozhodli neočkovat, protože ti mají o očkování minimálně něco málo zjištěno a jsou připraveni čelit následkům - to očkující v některých případech nejsou, ti radši dítěti nechají frknout co je potřeba a když je problém, tak za to můžou NÚ a lékař, který to píchnul ve špatný čas a bla bla bla. Zkus najít diskuzi na téma "Jsem tak blbá, nenechala jsem dítě naočkovat a teď má nemoc XY" - je jich naprosté minimum, zatímco tady na třech stránkách diskuze už myslím dvě maminky psaly, jak nechaly očkovat v takové a makové době a tu chybu už znovu neudělají.
Prostě logicky mi přijde, že není proč a za co se prát, lidé-ovečky prostě pojedou v tom režimu, který se od nich vyžaduje a až se jednou třeba od očkování upustí, tak jako stádo zase poslušně sklapnou patky a očkovat nebudou. Z toho stádečka je jen málo lidí ochotných bojovat za zachování stavu tak, jak je, právě proto, že o tom prd vědí a nechtějí vědět víc.
Chápeš, co tím myslím?

neeva
15. bře 2018

Nepodepsala. Syn ma základní ockovani. Chybí nam priorix, odlozen kvůli nemoci, budou mu dva roky. Nejsem žádný odpurce ockovani, ale myslím si, ze dokud stat neprevezme plnou zodpovědnost za pripadne nežádoucí účinky ockovani, nemůže rodiče do ničeho nutit. At se každý rozhodne podle sebe, co je pro něj vetsi riziko.

hlasimse
15. bře 2018

Necháváte očkovat své psy? Chcete, abych svého psa přestala očkovat? A ne, nesouhlasím, že rodič si s dítětem může dělat, co chce. Dítě je člověk, který potřebuje mít práva, včetně práva na život. Když nějaký rodič své dítě ohrozí na životě, měl by stát dítě chránit a zakročit.

victress
15. bře 2018

@avalon07 jak mohou neočkovaní ohrožovat očkovanou populaci, když očkovaní jedinci by tou nemocí, proti které jsou očkovaní, onemocnět přece neměli? i když naočkujete, tak není 100% záruka, že jedinec neonemocní, tudíž očkování postrádá smysl, člověk nikdy neví, jestli nebude v té 0,0001% lidí, kteří onemocní i přes očkování....

victress
15. bře 2018

@lajochova84 tak neočkujte a můžete parazitovat taky.....mám z vašeho příspěvku pocit, že se snažíte naznačit, že očkované děti jsou vlastně obětmi toho, že je rodiče nechali naočkovat těmi strašnými vakcínami pro blaho těch neočkovaných....takže ty vakcíny zase nebudou tolik košer, že??...osobně bych takovou petici nepodepsala, děti jsem nechala očkovat jenom povinným očkováním a modlila jsem se, aby neměly následky.....

marketa11112
15. bře 2018

Ja sama mam nedonosene dite, druhe nastesti po velkych problemech donosene..a presto jsem pro plosne ockovani...samozrejme s moznosti posunuti data...nacetla jsem toho kvuli synovi dost......a jako vetsi hazard mi prijde neockovat nez ockovat....

lajochova84
autor
15. bře 2018

@barchen německy bohužel neumím a na odborný text si netroufám v zadnem cizím jazyku.

suzanna123
15. bře 2018

ne

vineta
15. bře 2018

@travnulee Můžu se zeptat na podrobnosti? Neslyšela jsem o tom. Obecně se velmi málo mluví o tom, co by žena měla dělat už před otěhotněním.

A k petici.. hodně by záleželo na jejím znění. Jsem rozhodně pro větší svobodu v očkovacím plánu, měla by být řešen individuálně, plus ponechána možnost ze zdravotních důvodů neočkovat. Nesouhlasím, že je to věc pouze rodičů, vysoká proočkovanost je celospolečensky žádoucí, už třeba kvůli dětem, které opravdu nemohou být z vážných zdravotních důvodů očkovány. Ale rozhodně by to zasloužilo více vysvětlování a možnost rozložení vakcín.

lajochova84
autor
15. bře 2018

Tohle vážně nemá cenu. Byla položena otázka a čekala jsem odpovědi ano/ne. Jestli útočím? Nemam ten pocit. Když mě někdo začne urážet, začnu se bránit. Jde mi o to, že je to zákon. Že neočkující rodiče porušují platný zákon.

victress
15. bře 2018

@hlasimse chcete srovnávat dítě se psem? a když stát ohrozí dítě na životě tím, že dítě má po nuceném očkování doživotní následky, rodiče zničený život, tak stát se o ně postará?????????????? a za další, pokud by vakcíny nebyly plné těžkých kovů a ostatních s*aček, nezatěžovaly tolik maličký dětský organismus, který má už tak co dělat sám se sebou, tak by byla proočkovanost vyšší...

victress
15. bře 2018

@lajochova84 pokud porušují zákon, mohou být sankcionovaní, tak o co jde? myslím, že ti rodiče tu případnou pokutu rádi zaplatí....mně mnohem víc vadí, že zákony jak na běžícím páse porušují politici, zloději, vrazi atd.

tulikiss
15. bře 2018

me by hlavne zajimalo jak si to dusledne dodrzovani predstavujete? jako ze nasilim vyrvou dite rodicum z naruce a naockuji. nebo ze budou obchazet detske hriste a kdyz nahodou natrefi na nejake dite, ktere neni ockovane, tak na neho vleti a bodnou. fakt by me zajimalo jak si to predstavujete.

sarkar
15. bře 2018

@lajochova84 a proč ti tak vadí, že porušují zákon? To je jejich věc ne...jako, mě třeba taky vadí, že se v radiu odvysílává, kde zrovna stojí policejní hlídka, aby nedejbože nějaký chudák, co porušuje zákon a nedodržuje předepsanu rychlost, nedostal pokutu. Ale s tím já nemůžu nic dělat, já protě dál budu jezdit tak, abych neohrozila jak sebe, tak jiné...zbytečné plýtvat energii na něco, co nemůžu ovlivnit...To už se mi zdá rozumnější jak někdo psal na začátku, že půjde studovat VŠ, která se tomuto oboru bude věnovat a pak třeba bude publikovat opravdu odborné články atd. a tak pomůže v boji proti nevědomosti, ale tak, že někdo, kdo není na věc odborník sepíše petici a nechá si jí podepsat, v tom moc smysl nevidím...

sarkar
15. bře 2018

@hlasimse tak já bych zrovna řekla, že naopak na životě ohrožují rodiče dítě, kterému nechají v pár týdnech života do těle píchnout několik neexistujících nemocí, proti kterým se má ten křehký organismus bránit i když má zrovna dělat co se sebou...vemte si, na co všechno děti po narození trpí - žloutenky, koliky, refluxy, musí se srovnat s tím, kdy je noc a den, se změnou teploty, hlukem atd. atd. a ještě do nich futrovat úplně nepřirozeně něco, co by se k nim za normálních okolností v takovémhle složení vůbec nedostalo? Kde se stane, že člověka napadne x různých bakterií nebo virů nebo kdoví čeho najednou??? Ještě doplněné o různé chemické prvky atd.! Je to naprosto nepřirozené a tohle mi přijde jako daleko větší ohrožení na životě než naopak, než neočkovat a podporovat zdravou imunitu přírozeně.
A co se týče psů, tak mě je úplně jedno, pokud pes očkovaný není, pokud mě nerafne. A to srovnávat moc nejde...
Nehledě na to, že nemoci, proti kterým se dnes očkuje, se dají celkem v pohodě léčit, pokud má rodič zdravý selský rozum...

Strana