Podepsaly byste petici pro důsledné dodržování zákona o očkování?
Podepsaly byste petici PRO důsledné dodržování zákona o očkování, resp PROTI neočkujícím rodičům?
@brunetka11 po kterem ockovani ochrnula?
@alcar aha, prevenar jsme odmitli a jsem za to rada. Nas prcek ma zdravotni problemy. O tom, ze je lepsi hexa 2+1 jsme nevedeli, ma klasicky 3+1, ale rozjela se mu mastocitoza, nevim,.zda ma ockovani souvislost nebo ne, je to nazor od nazoru, mmr ted se odklada na neurcito a mam z tohoto ockovani popravde hruzu a des,.protoze krom mastocitozy, ktera neni zrovna dobra pri tomto ocko, ma i silnou alergii na vejce, coz je kontraindikace.... takze popravde jsem rada, ze mame moznost odkladat a ze odbornik to sam od sebe doporucuje, protoze detska, ta by ockovala hned
Ne, protože neočkující rodiče mají své vážné důvody. Většinou je to díky negativní zkušenosti z předchozího očkování, anebo v rodině.
Mělo by se k očkování přistupovat individuálně.
@treasurka V pohodě. Jenže ona i ta teplota je NU. Chápu že většina ji nehlásí protože dr. řekne že je to normální.
Já osobně nejsem proti očkování. Ale rozhodně jsem proti tomu napíchat do děcka úplně všechno bez pohledu na jeho zdravotní stav.
To je si myslím špatně.Mělo by se to posuzovat individuálně, každé dítě.
@terry1512 To je pravda, že i teplota je NÚ, ale je to očekávaný NÚ, proto se nad tím "mávne rukou", pokud ovšem např. horečka vede k hospitalizaci, tak je to už závažný NÚ a je to hlášeno. Jinak s tebou souhlasím, já si to s doktorkou vždycky domluvím, ale fakt mě štve, když někdo straší rodiče očkováním a bagatelizuje následky neočkování a další.
@treasurka Výš co ono oboje má svoje pro a proti. Nelze tvrdit že očko/neočko je úplně v pohodě.
Já třeba mám hodně špatnou zkušenost s dcerou po MMR, proto u syna ji dát nechci. Ale to jsou právě ty osobní zkušenosti.
Někdo kdo projde očkem úplně bez NU má názor jiný.
Je potřeba to brát prostě ze všech stran. Bohužel tady to většinou jede v rovině obviňování a urážení.Konstruktivní debata jaksi odpadá.
Chápu rodiče co očkují a berou to jako tu nejlepší věc, a chápu i rodiče co neočkují protože mají špatné zkušenosti.
@terry1512 Já si zase říkám, že doktoři, pediatři, kteří jsou přímo u zdroje a ty NÚ vidí, tedy mají osobní zkušenost, tak mají děti očkované, totéž vakcinologové a další obory. A ještě mě napadá, jak by asi dítě, které má třeba vážný NÚ na očkování zvládlo tu nemoc samotnou... Ale jinak s tebou souhlasím.
@treasurka takze znovu...relevantni (uz nerikas neduveryhodny) zdroj informaci to neni pro tebe, ale pro me a pro dalsich tisic lidi ano. To je ta "prava mira". Selsky rozum neni o vzdelani. Je to zpusob uvazovani zalozeny na ruznych zjistenych informacich a skutecnostech. A ty si zjistuju z diskuzi, z rozhovoru s kamaradkami, ktere maji zkusenosti s ockovanim u svych deti, s lekari, s nasi pediatrou a z ruznych internetovych serveru (zase toho tolik neni). Ale prioritni v rozhodovani je moje presvedceni, ktere ty nezmenis.
@rory_g Ano, já si je vyhledat umím, doufám že i Vy, jelikož tyto informace nekorespondují s tím, co jste napsala, cituji: "Ve vyspělé Evropě, kam se tak hrdě hlásíme, tohle funguje léta" (ta dobrovolnost v očkování". Ale jak počítám tak počítám ty země, pořád vidím, že v nadpoloviční většině těch zemí je očkování povinné.
@priefi Mám pocit, že to bylo po první dávce Priorixu. Na pohotovosti (kde mi mimochodem po telefonu řekli, že ať zatím nikam nejezdíme a sledujeme, zda se to po pár hodinách nezmění), že to mohlo být způsobeno třeba tím, že jí to bylo špatně píchnuto. Šlo o zkušenou zdravotní sestru, která ji očkovala. Do večera to odeznělo, ale pokaždé, co jdeme na očkování, mám ze žaludku švestku.
Nepodepsala.
@rory_g Bohužel šíříte Vy. Když jsem chtěla abyste ty informace napsala sem i pro ostatní, tak odmítáte, jelikož to zřejmě nevíte. Já to vím, na straně 3 v této diskuzi si můžete např. počíst o Francii a Itálii. Já bych byla strašně ráda, kdyby se ČR mohla připojit k zemím s dobrovolným očkováním ale zatím se to nestane. A já se státu ani nedivím, že tuto odpovědnost nechce nechat na lidech, když tady spousta lidí šíří vědomě i nevědomě falešné zprávy, nesmysly, hoaxy a polopravdy o očkování v Europě a jinde v civilizovaném světě. Chtělo by to větší vzdělanost a pak se možná stát i odbornost bude bavit s laickou veřejností o nové formě očkování.
Myslím, že se anketa zvrhává opět k tomu žabomyšímu dialogu o nesmrtelnosti chrousta - prostě to nemá cenu. Zbytečné cokoli říkat.
@lajochova84 a neprijde ti jednodussi, nez to dat do diskuze (a pak psat, zes vlastne diskuzi nechtela, pouze odpoved ANO/NE) to dat treba k sobe na profil a nebo kdyz do diskuze, tak napsat odpoved ANO - NE a kazdy at da lajk, popr. napsat, ze o diskuzi a nazory nestojis? Nemyslim to ve zlem, ale kdybys to lepe specifikovala, tak by se predeslo nekdy zbytecnym diskuzim kolem. Navic, ja osobne jsem po precteni vubec nepochopila, co po mne chces, resp. co je ucelem tve otazky, proc se ptas a pod...

@treasurka No nevím teda na koho reaguješ ale já nic o Rozalio nepsala. 😀
Pouze to že podhlášenost NU je kolem 90-95% .