icon

Podepsaly byste petici pro důsledné dodržování zákona o očkování?

lajochova84
15. bře 2018

Podepsaly byste petici PRO důsledné dodržování zákona o očkování, resp PROTI neočkujícím rodičům?

terry1512
16. bře 2018

@treasurka No nevím teda na koho reaguješ ale já nic o Rozalio nepsala. 😀
Pouze to že podhlášenost NU je kolem 90-95% .

alcar
16. bře 2018

@treasurka nejak se ti tu plantaji ty nicky. 😀 Co je selsky rozum snad vis...to ti nemusim vysvetlovat. A "nejdu" je recnicky obrat...jako ze nepujdu na stranky SUKL. Rozalio pro me neni hoax (to je pro tebe), takze mi to tu nepodsouvej.

priefi
16. bře 2018

@brunetka11 po kterem ockovani ochrnula?

alcar
16. bře 2018

@priefi take vim o tomto negativnim ucinku. ☹ Dceri moji zname ochrnuly nohy po posledni davce Prevenaru...zazila nekolik hodin naproste hruzy. Nastesti to odeznelo.

barchen
16. bře 2018

@rory_g Dobrý den, které státy vyspělé Evropy myslíte? V této diskuzi na straně 2 a 3 už jedna uživatelka kopírovala text o povinném očkování v Evropě, bohužel ne kompletní a zavádějící informace.

priefi
16. bře 2018

@alcar aha, prevenar jsme odmitli a jsem za to rada. Nas prcek ma zdravotni problemy. O tom, ze je lepsi hexa 2+1 jsme nevedeli, ma klasicky 3+1, ale rozjela se mu mastocitoza, nevim,.zda ma ockovani souvislost nebo ne, je to nazor od nazoru, mmr ted se odklada na neurcito a mam z tohoto ockovani popravde hruzu a des,.protoze krom mastocitozy, ktera neni zrovna dobra pri tomto ocko, ma i silnou alergii na vejce, coz je kontraindikace.... takze popravde jsem rada, ze mame moznost odkladat a ze odbornik to sam od sebe doporucuje, protoze detska, ta by ockovala hned

treasurka
16. bře 2018

@terry1512 Promiň, spletla jsem si tě. Podhlášenost je, protože se hlásí hlavně závažné NÚ, teplota a pod. moc ne.

bonulinka
16. bře 2018

Ne, protože neočkující rodiče mají své vážné důvody. Většinou je to díky negativní zkušenosti z předchozího očkování, anebo v rodině.
Mělo by se k očkování přistupovat individuálně.

treasurka
16. bře 2018

@alcar Jj, překlik, stane se ;) Ale nevysvětlila jsi mi, jak je tvůj selský rozum vzdělán ve vakcinologii, epidemiologii a infektologii, neřkuli pediatrii, viď? A fakt by mě zajímalo, kam tedy pro ty informace jdeš.

terry1512
16. bře 2018

@treasurka V pohodě. Jenže ona i ta teplota je NU. Chápu že většina ji nehlásí protože dr. řekne že je to normální.
Já osobně nejsem proti očkování. Ale rozhodně jsem proti tomu napíchat do děcka úplně všechno bez pohledu na jeho zdravotní stav.
To je si myslím špatně.Mělo by se to posuzovat individuálně, každé dítě.

treasurka
16. bře 2018

@alcar Jinak s tím Rozaliem ti to nepodsouvám, mně je opravdu srdečně jedno čemu věříš, ale uvádíš tu nesmysl, že Rozalio je relavantní zdroj, což je třeba uvést na pravou míru ;)

treasurka
16. bře 2018

@terry1512 To je pravda, že i teplota je NÚ, ale je to očekávaný NÚ, proto se nad tím "mávne rukou", pokud ovšem např. horečka vede k hospitalizaci, tak je to už závažný NÚ a je to hlášeno. Jinak s tebou souhlasím, já si to s doktorkou vždycky domluvím, ale fakt mě štve, když někdo straší rodiče očkováním a bagatelizuje následky neočkování a další.

ttm
Autor odpověď smazal
treasurka
16. bře 2018

@ttm Proti tomuhle přístupu nemám vůbec nic.

terry1512
16. bře 2018

@treasurka Výš co ono oboje má svoje pro a proti. Nelze tvrdit že očko/neočko je úplně v pohodě.
Já třeba mám hodně špatnou zkušenost s dcerou po MMR, proto u syna ji dát nechci. Ale to jsou právě ty osobní zkušenosti.
Někdo kdo projde očkem úplně bez NU má názor jiný.
Je potřeba to brát prostě ze všech stran. Bohužel tady to většinou jede v rovině obviňování a urážení.Konstruktivní debata jaksi odpadá.

Chápu rodiče co očkují a berou to jako tu nejlepší věc, a chápu i rodiče co neočkují protože mají špatné zkušenosti.

rory_g
16. bře 2018

@barchen informace o povinnosti očkovat v jednotlivých státech jsou volně dohledatelné na internetu 🙂

treasurka
16. bře 2018

@terry1512 Já si zase říkám, že doktoři, pediatři, kteří jsou přímo u zdroje a ty NÚ vidí, tedy mají osobní zkušenost, tak mají děti očkované, totéž vakcinologové a další obory. A ještě mě napadá, jak by asi dítě, které má třeba vážný NÚ na očkování zvládlo tu nemoc samotnou... Ale jinak s tebou souhlasím.

terry1512
16. bře 2018

@treasurka No oni ti pediatři dost často mají informace jen z vymývacích akcí farma společností. není to jejich obor jako třeba u vakcinologů. Takže ty info nejsou dost často úplné. mě dr. tvrdila že Nu vlastně neexistují, že je to jen výmsl rodičů.

alcar
16. bře 2018

@treasurka takze znovu...relevantni (uz nerikas neduveryhodny) zdroj informaci to neni pro tebe, ale pro me a pro dalsich tisic lidi ano. To je ta "prava mira". Selsky rozum neni o vzdelani. Je to zpusob uvazovani zalozeny na ruznych zjistenych informacich a skutecnostech. A ty si zjistuju z diskuzi, z rozhovoru s kamaradkami, ktere maji zkusenosti s ockovanim u svych deti, s lekari, s nasi pediatrou a z ruznych internetovych serveru (zase toho tolik neni). Ale prioritni v rozhodovani je moje presvedceni, ktere ty nezmenis.

barchen
16. bře 2018

@rory_g Ano, já si je vyhledat umím, doufám že i Vy, jelikož tyto informace nekorespondují s tím, co jste napsala, cituji: "Ve vyspělé Evropě, kam se tak hrdě hlásíme, tohle funguje léta" (ta dobrovolnost v očkování". Ale jak počítám tak počítám ty země, pořád vidím, že v nadpoloviční většině těch zemí je očkování povinné.

brunetka11
16. bře 2018

@priefi Mám pocit, že to bylo po první dávce Priorixu. Na pohotovosti (kde mi mimochodem po telefonu řekli, že ať zatím nikam nejezdíme a sledujeme, zda se to po pár hodinách nezmění), že to mohlo být způsobeno třeba tím, že jí to bylo špatně píchnuto. Šlo o zkušenou zdravotní sestru, která ji očkovala. Do večera to odeznělo, ale pokaždé, co jdeme na očkování, mám ze žaludku švestku.

rory_g
16. bře 2018

@barchen pardon, nepleteš si "povinné" a "doporučované"? Jen se ptám 😉

barchen
16. bře 2018

@rory_g Ne nepletu. Než něco sdělíte světu, prosím čtěte aktuální informace, ideálně v jazyku dané země a ze stránek ministerstva dané země. Ne jenom převzaté dílčí, které vyhovují určitým skupinám.

rory_g
16. bře 2018

@barchen ? Číst umím, děkuji za optání.

barchen
16. bře 2018

@rory_g Když číst umíte, proč šíříte nesmysly?

evelinda
16. bře 2018

Nepodepsala.

rory_g
16. bře 2018

@barchen nešířím, kdo chce, informace si najde sám, předpokládám, že většina žen je tu na to dost inteligentních. Kdo se chce hádat, bude šťourat a ptát se na nesmysly, šířit paniku...každého věc 🙂

barchen
16. bře 2018

@rory_g Bohužel šíříte Vy. Když jsem chtěla abyste ty informace napsala sem i pro ostatní, tak odmítáte, jelikož to zřejmě nevíte. Já to vím, na straně 3 v této diskuzi si můžete např. počíst o Francii a Itálii. Já bych byla strašně ráda, kdyby se ČR mohla připojit k zemím s dobrovolným očkováním ale zatím se to nestane. A já se státu ani nedivím, že tuto odpovědnost nechce nechat na lidech, když tady spousta lidí šíří vědomě i nevědomě falešné zprávy, nesmysly, hoaxy a polopravdy o očkování v Europě a jinde v civilizovaném světě. Chtělo by to větší vzdělanost a pak se možná stát i odbornost bude bavit s laickou veřejností o nové formě očkování.

astyna
16. bře 2018

Myslím, že se anketa zvrhává opět k tomu žabomyšímu dialogu o nesmrtelnosti chrousta - prostě to nemá cenu. Zbytečné cokoli říkat.

linee
16. bře 2018

@lajochova84 a neprijde ti jednodussi, nez to dat do diskuze (a pak psat, zes vlastne diskuzi nechtela, pouze odpoved ANO/NE) to dat treba k sobe na profil a nebo kdyz do diskuze, tak napsat odpoved ANO - NE a kazdy at da lajk, popr. napsat, ze o diskuzi a nazory nestojis? Nemyslim to ve zlem, ale kdybys to lepe specifikovala, tak by se predeslo nekdy zbytecnym diskuzim kolem. Navic, ja osobne jsem po precteni vubec nepochopila, co po mne chces, resp. co je ucelem tve otazky, proc se ptas a pod...

Strana