icon

Podepsaly byste petici pro důsledné dodržování zákona o očkování?

lajochova84
15. bře 2018

Podepsaly byste petici PRO důsledné dodržování zákona o očkování, resp PROTI neočkujícím rodičům?

rory_g
16. bře 2018

@barchen ano, máš pravdu. Jinak řečeno, v zemích, kde je očkování dobrovolné, nežijí tupci, jako v ČR. Díky za fundovaný "rozhovor" a hezký den, už bych se totiž opakovala 🙂

linee
16. bře 2018

Tak a ted tady jeste chybi otazka "podepsaly byste petici PRO kojeni, resp. PROTI nekojicim matkam? A myslim, ze do dalsich voleb je o vlakno teto diskuze postarano😒 Asi vypinam MK a jdu delat neco uzitecnejsiho... A holky, hlavne V KLIDU a bez hadek😉

treasurka
16. bře 2018

@alcar Není to relevantní zdroj informací, protože není důvěryhodný =) A pokud bude sto tisíc lidí tvrdit, že tráva je růžová, tak bude pořád zelená, to není pravá míra, tomu se říká věřit lži (a jsme zpět u těch zdrojů, že), a pokud někdo při snaze o poznání skutečnosti vychází z pocitů jiných matek a těchto lží, manipulací, polopravd a td, tak se pravdy dobrat nemůže =) A jak už jsem psala, o tvoje přesvědčení mi fakt nejde ani v nejmenším, ale nepravdy se mají uvádět na pravou míru, toť vše.

sahrazad1
16. bře 2018

@lajochova84 holka, neni to zakon, ale vyhláška. Jinak bych nepodepsala, ac deti ockovane mam. Ale individualne, dle jejich stavu a me intuice. Stat nebere odpovědnost za NU, tak nemuze ani narizovat. K tomu, hodne lidi onemocni i pres ockovani. Na druhou stranu, neockovani jedinci maji vetsinou lepsi imunitu ( alergie, atd...) k lekarum, myslíš, ze pediatri maji veskere info - pozitiva i negativa , o ockovani? 🙂 ale kdeze....🙂 takze ockovat ano, ale individuálně, a opatrně! A nejaka vyhláška me nezajima!

barchen
16. bře 2018

@rory_g A co Vám brání se odstěhovat, když v ČR žijí samí tupci? Došli Vám argumenty u druhého příspěvku, konstruktivní kritiku neberete, tvrdíte, že nešíříte nesmysly a je to tady od Vás černé na bílém a pak se rozloučíte - klasika. Bohužel Vy jste jedna z těch, díky kterým v této zemi ještě dlouho nebude svoboda v očkování, jelikož melou pořád to samé co kopírovaly někde na netu nebo to říkala kamarádka nějaké známé. Prosím vzdělávejte se v zájmu Vašich dětí i všech dětí v ČR a hledejte relevantní informace. Poděkuje Vám mnoho z nás.

rory_g
16. bře 2018

@barchen tak určitě 🙂 Zrovna tou tvou poslední odpovědí jsi to dokázala, tleskám! 🙂

mimiveru
16. bře 2018

@victress "Jak může nenaočkované nakazit očkované?" Proboha vymyslete si už nějakou jinou formulaci, jste jak papoušci... 😅

barchen
16. bře 2018

@rory_g Netleskejte, vzdělávejte se, čtěte a nešiřte nesmysly.

alcar
16. bře 2018

@treasurka jezisi, odkud beres porad tu svou "pravdu", ze to neni duveryhodny/relevantni zdroj informaci? Kdo ti to rekl? Nebo kde jsi to cetla? Odkud mas, ze nerikaji pravdive informace (co kdyz to pravda opravdu je, ale nekteri ji proste nechteji videt a priznat si ji)? Protoze to nejsou zrovna ty osoby, ktere ti nazorove "vyhovuji"? Nejsou pro tebe dostatecni odbornici? Ty jsi vakcinolog? Lekar? Uved sve zdroje (a prosim ceske stranky...nejsem prilis zdatna v anglictine a google translatoru neverim) o tom, ze Rozalio je neduveryhodny server, ktery siri hoaxy a nepravdy!!! Pokud neuvedes, tak jsi me nepresvedcila a siris v tom pripade hoaxy ty!

alcar
16. bře 2018

Mne se libi, jak se tady nektere porad ohani "relevantnimi" zdroji informaci? A ktere to, prosim, jsou? Kazdy povazuje za relevantni zdroj pravdivych informaci neco jineho! Pro nekoho je svate WHO, pro nekoho vakciny.net, pro jineho Rozalio... Nedelejte ze sebe chytracky, ktere vsemu rozumi, kdyz jste vystudovaly tak maximalne ekonomiku!

treasurka
16. bře 2018

@alcar Já už nevím, jak ti to mám vysvětlit... Jsou prostě určité problémy, které jsou složité, v našem případě očkování. Jsou lidé, kteří se těmto problémům věnují. Říká se jim doktoři a mají různé odbornosti. Musí se moc učit, moc studovat, moc číst (studie, učebnice, ... ne Rozalio, to není totéž =) ), moc zkoumat, ..., aby problém dobře poznali. Stojí je to spoustu námahy, času a energie. Říká se tomu, že se z nich stanou odborníci na daný problém. Tím jsou pro mě důveryhodní. Tito odborníci vyvracení to, co tvrdí konspirační weby, jako např. Orgonet, Rozalio nebo AC24. Proto je Rozalio nedůvěryhodné. Kolik vakcinologů a jiných odborníků pracuje pro Rozalio? Odpověď - 0. Tady si můžeš počíst, co ten tvůj antivax udělal v minulých letech, a tady se podívat na některé jeho oběti. Pokud tě tedy zajímá realita a ne jen to, co zapadá do tvého světonázoru. Další diskuze je asi zbytečná =) http://apps.szu.cz/svi/hygiena/archiv/h2014-2-0..., http://www.szu.cz/uploads/Kampane_proti_ockovan..., http://www.szu.cz/tema/prevence/spalnicky-video..., http://www.euronews.com/2012/03/26/eliminating-...

treasurka
16. bře 2018

@lajochova84 @hlasimse Neexistuje tu nějaké skupiny zodpovědných (tj. očkujících) rodičů? Ráda bych se kdyžtak připojila, také jsem pro nějakou iniciativu.

alcar
16. bře 2018

@treasurka hele, tak ja uz taky teda nevim, jak ti to vysvetlit. 😀 Jelikoz jsi "vax", tak povazujes za duveryhodne neco zcela uplne jineho, nez ja. A to jsem prosim taky "vax", ale jen castecne, protoze neverim vsemu, co tyhle tvoje "skutecne duveryhodne" servery pisou. Ne kazdy odbornik je opravdu odbornik a ma pravdu. Vetsinou jsou to takovi ti odbornici, co jsou zaujati a zaslepeni svoji pravdou a nic nez pravdu, jenom protoze to rika "veda". Ale zkusenosti nekterych lekaru a rodicu jsou uplne nekde jinde! Dnes a denne ctu o spoustu detech, ktere mely vaznou nezadouci reakci. A pribyva to! To je ta REALITA! A ne to, ze se nekde jednou za rok nakazi par lidi spalnickama. Ja jsem vdecna za servery typu Rozalio, protoze ma clovek aspon moznost si vybrat, kterym smerem se bude ubirat a ktery diveryhodny zdroj si vybere jako ten spravny. A vic uz se s tebou taky bavit nebudu, protoze jsi me za tech x prispevku nedokazala tvoji udajnou "pravdou" presvedcit. Hazime hrach na zed. Hezky den preji.

mimiveru
16. bře 2018

@alcar Ty jsi lékařka? Stačilo by zavřít internet a jít si promluvit se svým doktorem, nebo doktorem svých dětí. Eleková a spol. jsou banda zlodějů, kteří založili byznys na nejistých, bojících se maminkách a probouzí v nich ty, které neočkují a pak píšou na internet. Všeho moc škodí, ale tohle mě teda jako štve 😒

alcar
16. bře 2018

@mimiveru lekarka nejsem, ale mam vystudovanou vyssi zdravotnickou skolu. S nasi pediatrou na toto tema samozrejme mluvime a nastesti je jedna z tech, ktere ockovani odkladaji a ockuji rozumne. Elekova pro me neni zdroj imformaci (mam jine). Nicmene mas teda zvlastni prirovnani...banda zlodeju...ceho? Co ukradli? Ja se bojim hlavne na zaklade toho, co ctu vsude v diskuzich...zkusenosti matek s ockovanim, ktere mluvi za vse. Ockuji, ale s rozumem a odkladam, co to jde. Ja se nikoho bat nemusim. Bojim se spis takovych, jak jsi ty...

mimiveru
16. bře 2018

@alcar Mě? Ale prosím tě 😀 Já jsem na rozdíl od tebe zodpovědná máma, která se o své dítě bojí a udělá vše, aby byla chráněná. A také se to tu nebojím napsat 😂 Pokud je někdo smířený s tím, že mu jeho neočkované dítě může umřít, ať dělá, co je mu za vhodné. A skupiny typu Mé dítě bylo očkované a teď má rýmu, v takových vážně jsi? 😲😂

victress
16. bře 2018

@mimiveru ráda se nechám poučit, ať neumřu hloupá

mimiveru
16. bře 2018

@victress No to by byla škoda 😂

treasurka
16. bře 2018

@alcar Hele, já nevim, jestlik tobě ta informace doputovala, když jsem ti jí psala jenom asi třikrát, ale mně je fakt šumák, jestli tě přesvědčím, nebo ne, já to píšu kvůli dalším čtenářům, aby tu nebyly jen samý nesmysly ;) A pleteš si příčinu a následek, já nevěřím odborníkům, protože jsem vax, já jsem vax, protože věřím odborníkům, jestli chápeš ten rozdíl. Ne konspiračním teoriím o farmalobby. Jinak s těma spalničkama to jdi říct rodičům dětí, které je prodělávají, určitě si dobře popovídáte ;) Jo a pravdu si nemůžeš vybrat, ta prostě je, nebo není. Můžeš si vybrat, čemu budeš věřit, to ano, každý ma svaté právo věřit jakékoliv hlouposti chce. (wave)

mimiveru
16. bře 2018

Já napíšu ještě jednu info - a to, že na očkování vidím i pozitiva.. Jako malá jsem trpěla na záněty středouší a až do 6! třídy mi je pravidelně píchali. Odmalička. Dceři jsem nechala píchnout Prevenar 13, protože chrání mj. i před pneumokokem, který zánět stř. ucha způsobuje. Malá dodnes zánět neměla, ale nepřikládala jsem tomu význam. Zánět stř. ucha jsem chytila minulý týden já.... A kolegyně mi řekla, bez jakýchkoliv předchozích konverzací, ať si nechám píchnout Prevenar. Že její děti trpěly na záněty uší a hrozila jim i operace a poté, co přišel Prevenar a nechala jim ho píchnout, byl klid a děkuje za něj. Je jí 41 let a má 13 a 11 leté děti. Takže já o něm budu přemýšlet i jako dospělá 🙂

evagabik
16. bře 2018

@mimiveru chtělo by si to napřed něco zjistit, než hned útočit... Taky nejsem úplně proti očkování, ale všeho s rozumem! Některé vakcíny jsou opravdu svinstva a můžou dítěti poškodit nervový systém... V mém okolí znám pár takových případů, dokonce jeden smrtelný, kdy dítě dostalo zánět mozku. Pohybuji se mezi fyzioterapeuty a ti tak konstatují, že přibývá případů dětí s neurologickými problémy pohybového aparátu po očkování...
Pro mě teda rozhodně nejsou lékaři důvěryhodní... alespoň obecně... většina z nich jsou zaprodanci farmaceutického průmyslu. A tomu rozhodně nejde o to, aby byli lidi zdraví... z čeho by pak žil, že? Každý by se měl zamyslet a přestat něco slepě vyznávat...

victress
16. bře 2018

@mimiveru a jak veliká.....nerýpu,opravdu mě to zajímá, nechci se hádat, chci vést rozumnou diskusi s argumenty obou stran, nejsem proti očkování, jsem pro bezpečné vakcíny bez těžkých kovů a ostatních věcí škodlivých pro dětský organismus, pro očkování ve větším časovém odstupu než do 2 let narvat do dítěte všechny vakcíny, co se dá....a hlavně jsem proti hexavakcíně, kdy v přirozeném prostředí není možné, aby se dítě najednou nakazilo 6 různými nemocemi, co v podstatě hexavakcína dělá.....

evagabik
16. bře 2018

@victress Přesně tak, vidím to úplně stejně...

alcar
16. bře 2018

@mimiveru "Já jsem na rozdíl od tebe zodpovědná máma, která se o své dítě bojí a udělá vše, aby byla chráněná" To nemyslis vazne, ze ne?!?!

alcar
16. bře 2018

@treasurka 🙄

hlasimse
16. bře 2018

@treasurka to nevím, jestli něco takového existuje... 🙂

mimiveru
16. bře 2018

@evagabik Já neútočila první, paní píše, že se bojí takových, jako jsem já... A já jsem jen ta, co očkuje a za očkováním stojí a petici by podepsala. Nic víc, nic míň. To asi vadí 😉

@alcar
Myslím naprosto vážně. Teď jde o to, jak to chápeš ty 🙏

@victress
Myslím, že vše je hezky popsáno zde na MK ve skupině Povinné očkování a jeho smysl. A přílohy zde od @treasurka, ty jsem třeba dnes četla poprvé.

astyna
16. bře 2018

Holky, mě třeba mrzí, že se očkování znevažuje. Moje teta zemřela jako kojenec na černý kašel, moje mamka jako jediná ze tří dětí se dožila dospělosti (můj strýc zemřel jako kojenec na žloutenku, moje teta nepřežila porod), často měly rodiny hodně dětí, aby byla šance, že se aspon některé dožije dospělosti. Proto mě mrzí, že naši přední vědci, kteří za očkování bojovali a vymýtily třeba obávané černé neštovice, které kosily děti ve velkém a vlastně se děti křtily až poté, co ony neštovice přežily, jsou znevažováni. Trošku vlastní pokory by stačilo.

ttm
Autor odpověď smazal
evagabik
16. bře 2018

@astyna ale my nechceme znevažovat očkování, o tom to přece vůbec není... Ale přece mi nemůže být jedno, když pumpuju do svého dítěte jedy, které mu můžou ublížit taktéž...
jak napsala @victress "nejsem proti očkování, jsem pro bezpečné vakcíny bez těžkých kovů a ostatních věcí škodlivých pro dětský organismus, pro očkování ve větším časovém odstupu než do 2 let narvat do dítěte všechny vakcíny, co se dá....a hlavně jsem proti hexavakcíně, kdy v přirozeném prostředí není možné, aby se dítě najednou nakazilo 6 různými nemocemi, co v podstatě hexavakcína dělá....."

Strana