icon

Proč je tolik maminek, co nechtějí očkovat?

kecalka2
22. říj 2015

ahojky maminky jak očkující tak neočkující.Všimla jsem si že v poslední době je plno maminek co neočkuje.Zajímá mě důvod proč.Já jsem tedy očkující.Jako malá jsem byla taky očkovaná tak co se tedy za tu dobu změnilo že to pobouří ted snad každou maminku?

kajalka
23. led 2016

@babanci Není tak dávno, co se tvrdilo, že očkované dítě danou nemoc chytit nemůže. Ukázalo se, že může. A tak je teď v kurzu tvrdit, že sice může, ale má pak lehčí průběh.. což je blbost,

babanci
23. led 2016

@kajalka Jako děti jsme byly očkováni proti tuberkuloze a můj spolužák jí stejně dostal.

rajani
23. led 2016

@babanci Kdyz ona BCG vakcina ani takhle nefunguje, ze by zamezila onemcnet ockovanemu. Ma spise lehci prubeh a je snadneji lecitelna ATB.

kulenka
23. led 2016

@rajani A jak se to dokáže, že bude mít lhčí průběh? Vždyť to ani nejde otestovat ...

rajani
23. led 2016

@kulenka parafrazovala jsem primarku z TN. Je to jen moje spekulace, ze je tam jakasi imunitni informace smerem k toxinum, kde to umi zmirnit. Prispevek jsem spise psala, s informaci z BCG vakcina nezamezi onemocnet. (pohledam a dam sem tu informaci od te primarky, ju?;) ) ...ale uprimne se svoji anamnezou bych sebe ani vlastni dite neockovala BCG, takze jsem se v tom detailne nerypala se priznam;)

babanci
23. led 2016

@blahova_andrea Přesně tak my. Lékařům se vyhýbáme jako čert kříži. Jeden takový odborník léčil naší dceru na údajný uskřípnutý obratel...zemřela v 24 letech na rakovinu páteře.

kulenka
23. led 2016

@rajani Já nad tím nedávno přemýšlela, jak tohle vlastně je. Myslím, že prokázat to prostě nejde, záleží na spoustě okolností. A myslím, že i jeden a ten samý člověk na tu samou nemoc může reagovat pokaždé jinak, právě podle těch okolností.

rajani
23. led 2016

@kulenka urcite souhlas, ze je to velmi individualni. A celkove prokazovani ucinku vakcin je takove na hrane, natoz potvrzeni ucinku "lehci" prubeh i jak to presne funguje ;)

rajani
23. led 2016

@kulenka nasla jsem to, neni to text jak jsem myslela, ale z "Sama doma". http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/114849974... ...jsou tam 2 vstupy;) ...ps: i tak brblala, ze pediatri nedavaji aktualni info a jen strasi. Mila pani, na ocko nahlizi opatrne;)

blahova_andrea
23. led 2016

@babanci bože! to je mi moc líto 😔

mischamish
23. led 2016

@basice Ockovani nemuze odstartovat celiakii. A i kdyby mohlo, tak by to stejne neslo nijak dokazat, protoze celiakie se muze zacit projevovat kdykoli a u kohokoli. U tchyne se to zacalo projevovat v jejich 60 letech a ne po ockovani ... Kde prosimte beres to presvedceni, ze to bylo diky ockovani?

babanci
23. led 2016

Hepatitida typu B pro miminka?Přečetla jsem hory materiálů a nechápu. Výrobci vakcìn uvádí účinnost 5 let. Ještě jsem neviděla pětileté dítě sexovat a užívat drogy. A až někdo bude strašit injekční stříkačkou na pískovišti,z lékařslých statistik jsem vyčetla,že z asi desítek popíchaných osob nebyl ani jeden člověk infikován.

babanci
23. led 2016

Všimly jste si,jak často se ve večerních zprávách straší nějakou hroznou chorobou,kterou je třeba zaplašit očkováním?V poslední době snad obden.

rajani
23. led 2016

@babanci co presne? Nevidela jsem-resp. Nekazim si naladu telkou:D

babanci
23. led 2016

@rajani To děláš dobře. Chřipka... nutno naočkovat seniory a sugestivní foto injekční stříkačky,druhý den rotaviry a prázdná postýlka,očkování proti rakovině děložního čípku a další den klíště si jde pro Tebe.... už si doma říkáme,dneska nic? Žádné varování,žádné očko? Tak to je houby. Dokonce mojí těhotné dceři doporučovali očkování proti chřipce! To bych vraždila.😠

rajani
23. led 2016

@babanci No co by ne, dyt je to jen vcelicka do svalu, ale sprej do nosu tehuli ani neprodame v lekarne... Smutne, co na to rict.
Pripomnelo mi to, kdyz jsem dnes na vakcinace.eu cetla prispevek, ze je ocko proti pertusi pro tehotne zdravotne nezavadne. Odkaz na studii jaksi nefungoval, ldyz jsem hledala dal, zjistila jsem to, ze to je pouze sekundarni citace a samotna studie neni k nalezeni ci nejaky relevantni odkaz. Fakt nevim co si o tom mam myslet, ale duveru to ve me rozhodne nevyvolava :D

verjanja
23. led 2016

vzhledem k tomu, že s dětmi již od jejich 1 roku cestujeme nejen po ČR , ale také do ciziny, tak bych si nedovolila je nenaočkovat. Syn měl také rekci ve formě 3denní 40st. horečky po druhém přeočkování, ale nikdy to nebyl důvod říct, že kvůli tomu nanaočkuju druhé dítě. Nejsem zastáncem zbytečného očkování proti všemu, ale to základní si myslím, že by být mělo.
Dnes to není jen o tom, že my jezdíme do ciziny, ale spousta cizinců přijíždí a dokonce i začíná žít u nás, a nikdy nevíme, s čím můžou přijít. Čím méně budou generace proočkovány, tím dříve se tady může nějaká epidemie objevit.

rajani
23. led 2016

@verjanja souhlas jen do jiste miry. Jaka je situace s imunitou proti ockovanym nemocem u lidi 20-25let a vyse? Opravdu se podileni na kolektivni imunite?

mischamish
24. led 2016

@lucienn5 Ne, neni prokazano, ze ockovani muze zpusobit autismus. Nejnovejsi studie z 2014 nenasla zadne spojeni mezi autismem a ockovanim. Byla to velikanska meta studie s pres milionem deti.

mischamish
24. led 2016

@lajla Ano, jak jsi rekla na zacatku sveho prispevku - kapla jsi bohuzel na par idiotu. Doktori jsou taky jenom lidi a delaji chyby jako normalni lidi.

lajla
24. led 2016

@mischamish doktoři nesmí dělat chyby, jsou zodpovědní za lidské životy...udělají chybu a stojí to život... měla byste svůj názor přehodnotit nebo doufat že se Vám nic takového nestane

lajla
24. led 2016

...muze to stát lidský život, opravují..a to nemluvim o dalších věcech co to může způsobit... Ono taky když Vám do dítěte pichnou jinou vakcínu nebo dvakrát tu samou...hm...chybka se vloudila🙂 a že se to opravdu stává...řešily to i maminky tady na Mk

rajani
24. led 2016

@lajla Ja bych napsala spise, ze ano i lekari jsou lide a chybuji. Ale musi byt natolik sebereflexivni a vedet, co a jak proc delam, aby se co nejvic chyb eliminovalo. To bohuzel moc nevidim a to mi stve, pac arogantni doktor je u me na proplesk.

babanci
24. led 2016

@mischamish Akorát,že jejich chyby mají fatální následky. U nás smrt naśí dcery -maminky dnes šestileté dcery,kterou vychováváme.

markyzka84
24. led 2016

@babanci mohu se zeptat co se stalo?

babanci
24. led 2016

Dcera chodila po doktorech s bolestí zad. Dlouho se údajně jednala o uskřípnutý obratel. léčilo se Brufeny. Skoro rok. Podniková lékařka dokonce řtvrdila,že dcera simuluje. Dožadovali jsme se CT vyšetřeni a bylo nám řečeno,že kdyby každého,koho bolí záda, posílali na CT.... blabla. Podařilo se nám najít kvalitního lékaře,te provedl všechna potřebná vyšetření a zjistil,že má dcera rozpadlé obratle . Rakovina. Za 6 týdnů zemřela.

markyzka84
24. led 2016

@babanci to mne velice mrzí....faktem je ze rakovina kosti tak rychlý průběh standardně nemá...musela mít nějakou velice agresivní formu... Nicméně není to o doktore co ale o penězích vím co mají nařízeno z pojišťoven :/ -a veste většina by nebyla nadsena

rajani
24. led 2016

@babanci Uprimnou soustrast, babanci. At se Vam s vnuckou v zivote jen dari a dari.

mischamish
24. led 2016

@babanci To je strasne smutne. Uprimnou soustrast. Tak mlade devce! ☹ Mne znama umrela ve 30, ale ta s tou rakovinou bojovala uz asi 4 roky ... taky strasne mlada. Fakt to nechapu ... je to tak nefer. 😢

babanci
24. led 2016

@markyzka84 Měla rakovinu prsu s metastázemi do páteře. Peníze od pojišťoven...já vím,ale to je Vám fuk,pokud vidíte svoje dítě trpět.Kdybych byla lékařka a chodila ke mě opakovaně mladá žena,matka s velkými bolestmi a tuším,že když rodila, o bolesti už asi něco ví,nedovolila bych si říkat diagnozu od stolu,bez rentgenu. Přemluvila jsem dceru,ať jde jinam,bála se,aby se pí. doktorka neurazila...chudinka moje,byla neskutečně hodná. Když se osmělila,doktorka jí vynadala,ať si teda jde,když si myslí, že jí jinde pomůžou. Celý večer kvůli tomu brečela.

Strana