Proč je tolik maminek, co nechtějí očkovat?
ahojky maminky jak očkující tak neočkující.Všimla jsem si že v poslední době je plno maminek co neočkuje.Zajímá mě důvod proč.Já jsem tedy očkující.Jako malá jsem byla taky očkovaná tak co se tedy za tu dobu změnilo že to pobouří ted snad každou maminku?
@pavly kde jsem psala, ze jsou na odstreleni, prosim?
@slunickova123 omlouvám se, spojila jsem si tě s odpovědí kessy! Promiň!
@pavly ok, v pohode;)
@slunickova123
Dobrý den, na lékařích je toho opravdu hodně, vím z blízké zkušenosti.
Ale možná kdyby se neozývali jen rodiče, ale i mnohem více odborníci, třeba by prošly návrhy, o kterých se píše v tomto článku:
http://www.parlamentnilisty.cz/politika/politic...
Pomohlo by to vám lékařům i rodičům...
Jen napíšu, co už jsem tu psala několikrát .. Bráchovi taky dali penicilin a on málem umřel, přitom milionům ostatním to zachrání život. Všude je nějaké riziko a pro mě je riziko nemoci větší, než riziko očkování.
@kessa umím číst, ale i dítě, které nemůže být naočkování = neočkované dítě. je jedno jestli je neočkované z rozhodnutí rodičů nebo kvůli alergii na složku apod...stále je to neočkované dítě 😉 to, že je některé očkované a nevytvoří se protilátky je blbý. ale takových je možná hodně, když nikdo po očkování nezkontroluje, jak to dopadlo ☹ nikdo nevíme, zda naše dítě protilátky má, dokud si to nenecháme sami otestovat nebo dokud nechytí nemoc, na kterou je očkované 😝
jinak já na tebe neútočím. taky jsem mezi oběma tábory 😉 bojím se očkování i neočkování 😅
@teetee diky, skvely clanek. Celkem se vsim souhlasim. Jsme tlaceni do kouta. Nejvic se mi libilo, ze abych opravdu nebyla od statu penalizovana, musela bych pacienta preprat a nasilim ho naockovat😉))
Jinak je to des. Proc mam byt zodpovedna za neco, co me stat nuti delat aa ja musim, i kdybych nechtela, jinak budu platit?
Taky to teď řeším, i když je ještě čas (jsem ve 33. tt). Manžela v práci "očkuje" neočkující kolega, jak je očkování jenom zlo a že bychom rozhodně neměli. Vím ze svého okolí (mamky kolegyně) o závažných následcích po očkování. Bojím se očkovat, ale bojím se i neočkovat, např. vloni na jaře jsme s manželem oba měli černý kašel a neumím si představit ten strach mít k tomu doma nenaočkované miminko. Co říkáte na variantu očkovat pouze povinná očkování a pouze v případě, že je dítě 100 % zdravé, tj. nemá ani byť jen minimální rýmu? Pokud má, tak odložit, až bude úplně v pořádku? Plus před a po očkování dát homeopatika. Našla jsem takovou dětskou doktorku, která toto takto má, chodí k ní kolegyně a opravdu neočkuje, pokud je nemocný třeba i jen někdo z rodiny a ještě je to v inkubační době pro děťátko. Toto se mi (zatím) zdá jako pro mě schůdná varianta...ale pořád váhám...
asi na sebe chtejí upozornit a jinak to neumi 🙂, ja jsem rozhodne pro očkování
Proc? Protoze maji maminky strach. Kdyz jsem byla tehu, byla jsem presvedcena pro neockovani, kdyz se mala narodila pridal se strach z nemoci. Nase mudra je silne ockovaci, v 9 tydnech me po me informaci,ze jeste ockovat nechci zastrasovali nemocema od imigrantu, dalsi mesic zase pneumokoci,ze to dite dostane jen jednou a bude to fatalni,ze bych je mela naockovat. Mala od narozeni spatne traveni,vysadila jsem lepek, mleko nastalo zlepseni, po porade s dr.Petrasem budu ockovat 2+1 ve 4,6,13 mesici. Doktorka silena,ze toto schema muze ockovat az od 6.mesice, na dalsi kontrolu jsem se vyzbrojila materialy a ona,ze uz se to takto ockovat muze🙂 ted navic resim jestli infanrix nebohexacimu kvuli kaseinu,je to des 😒
A když resite kolik z kolika ockovanych děti jsou autisti... Tak reste i to kolika dětem/lidem to třeba zachránilo život!! No vlastně jooo to nikdo neví, protože je očko 🙂
@pajula123 to znie dobre len este domluvit vetsi odstupy od seba / dr to ockuju ob dva tyzdne, mesiac a je to asi max co ockujuca mamka moze udelat
@evcann skor si myslim, ze su informovane narozdiel od Vas, tak aj pochybuju ptipustia..
@verca222 verim ze pokial by u VASHO DIETATA po ockovani vznikla vetsi reakcia, v zmysle hospitalizacie, smrti alebo trebars spustenia autizmu, argument ockov.zachranenych ludi by bol pre Vas nadalej prioritny..
@elu
až se Ti narodí dítě, budeš mluvit syna - jak léčit parézu lícního nervu u kojence? který nespolupracuje při rehabilitaci? nezlze na něj použít elektro léčba??? to dítě měla už xkrát zánět spojivky atd, prpotože celou dobu má očičko otevřené - nelze zavřít ani během spánku, pokazilo se kojení, neb to jedním koutkem teče pořád ven atd.
@pajula123 Ja to planuju udelat uplne stejne jako ty.. ockovat pouze povinna ockovani, nepovinna rozhodne ne (maximalne treba klistovou encefalitidu, ale to az bude starsi.. nekdo v rodine nam na encefaliditu malem umrel..), a jedine v pripade, ze miminko bude 100% zdrave.. a v pripade jakychkoli pochybnosti domluvim s lekarkou odklad ockovani.. Myslim, ze tohle je nejen o lekarich ale i o asertivite maminek.. v pripade pochybnosti proste zavolam do ordinace, preobjednam ockovani na pozdeji.. atd. 🙂 Myslim si ze je potreba ockovat, uz kvuli situacim jak pises, treba s tim cernym kaslem, ale proste s rozumem no..
Holky me by tedy zajimalo, jak by si to ty mamky, ktere neockuji, predstavovali? Ze by se nemelo vubec ockovat?
@luciamala1979 to jo. Ale nestalo se to!!! A kdyby... Taky bych premyslela jinak. Ale teď premyslim takhle ... Sorry ale fakt si myslíte že zdravotnictví jako také , chce z lidí dělat autisti schválně??? Vemte si to logicky... Vzdyt by pak na léčbu a následně opateru dávali víc peněz jak je jedna očkovací látka. Pro boha. Jo já vím že některé děti a ich organizmus to prostě nezvladnou to me je jasné! A kdyby to bylo moje dítě taky se takhle peru a dělám takovou osvětu.. Ale nestalo se mi to. A doufám že nestane. ale stále si myslím že je víc zachráněných jak poškozených
@karlajasmine no to je pekné, takto som si to plánovala aj ja. Ale.. dcera prestala pro tretej hexe a tretom prevenare celkom spat, budila sa neutistelne plakala, nereagovala na nic, mlieko, dudlik, narucie.. skusila som vsetko, cez homeopatika po jednu noc kde som ju nechala vyrevat, viac noci som takých nedala.
SOm ockovacia matka. Dala som aj nepovinny prevenar 13. Napriek tomu i dcera jako rocna chytila pneumokokovy zapal pluc. Nasledne v roku a stvrt zhruba haemophilus influenze, nasiel sa v uchu - zanet ucha. Inak podtyp sa vraj bezne nezistuje - vyjadrenie dr. takze neviem, ci to bolo to, co sa ockuje v HEXA vakcine.
Po roku a pol, tj celkom po roku nespania, vrestania ob pol hodiny kazdu noc, zacala dcera spat. Budi sa, ale napije sa, prebalime a da tri hodky spanku a tak dokola. Nekrici, reaguje na objatie, mlieko,dudlik, moju pritomnost. A ja som zacala rozoberat, analyzovat, co jako sa stalo a stále mi len napada to ockovanie. Kricat zacala asi tyzden po tej tretej davke. A napada mi vyplavovanie pridavnych latok..
A preto ten plan, ktory popisujete, je naruseny. Posuvala som ockovania, ob mesiac, posunula som aj poslednu hexu. Ma limit do 18 mesiacov, momentalne ma dcera takmer dva roky, za par tyzdnov / dni a nemá ju. Z dvoch dovodov. Prvy je, ze s osobne bojim, ze sa ten vreskot v noci vrati. ALe to by možno dala, je uz starsia, tazsia, je to len jedna vakcína. Druhy dovod je, ze je nosicom pneumokoka, ano, je zaockovana na Prevenar 13, v limite, vsetko tak jako bolo odporucane, napriek tomu schytala pneumokoka s priebehom na zapal pluc a je nosicom. Je to podla niektorych dr. normalne, nosicom je 60 % deti v kolektive. Podla niektorych dr. je to však casovana bomba, moze sa prejavit a spustit reakciu v zdravych organoch, vnose len preziva, caka.. a ja sa bojim ze sa to skombinuje s tou hexou, pripadne dalším strasiakom, kt nas neminie - mmr vakcínou. A ze jej ublizim. Antibiotika podla dr. toho pneumokoka neznicia, tam cesta nevedie. Okrem toho však vela deti je nosicom a dcera momentalne spi, nehleni atd. tak naco, hovori pediater.. a kedy teda zaockujeme sa pyta? Ciarka, pre urady, do evidencie..
Dalsou moznostou je orezat nosnu mandlu kde je predpokladane lozisko, ale mimi musí ist do narkozy a mandlu nemá zvacsenu, tak neviem, ci toto je spravna cesta. Na rozhodnutie mam este mesiac nieco.. potom zacnu tlacit, pediater urcite k ockovaniu, okrem toho tu v Prahe inak skolku nedostane, jedine sukromnu a tahat to cez tri roky u dvoch deti, to nedáme..
Takze ten plan, kt. prezentujete @karlajasmine je sice pekny, ale nie vždy vyjde.
@verca222 to určite, ja netvrdim, ze to nemá vyznam. Ja som sa Vas na to opytala, aby ste sa na to pripadne pozrela aj z tej druhej strany 😉
@verca222 https://www.modrykonik.cz/blog/miliharmi/ mrknite. Na tej holčičke nebolo nič vidieť, že by mala oslabenú imunitu a pod. Len teploty po hexe. Je to smutný príbeh. JE to veľmi silné, hlavne pre matky..
@luciamala1979 tak já prevenarem neplánuju očkovat to je nepovinné.. A co se stalo té paní, jak dáváš odkaz na blog? Vidím, že jí umřela holčička :(,ale na co?
@karlajasmine Milenka mela reakci na MMR vakcinu.
@karlajasmine ano tak po myslím dvoch týždňoch od očko. mmr vakcínou bolo po nej. Ona tam má v blogu niekde aj celý príbeh, fotky, veľmi silné.. v podstate zdravé dieta a je po nej. Tú matku určite štatistiky a kolektívna imunita nezaujímajú.
@luciamala1979 to s tebou souhlasím a je to strašně smutný příběh, na druhou stranu kdyby očkování nebylo tak by taky mohlo daleko víc dětí nadále umírat na všechny tyto nemoci, proti kterým se ockuje..no je to hrozně diskutabilní téma :(..nevím, nejsem odborník a nemam k tomu moc co dodat..každé mamince přeju co nejsnadnější rozhodování a zdravé děti.
@karlajasmine presne tak, nie je k tomu čo radiť, napr. v mojom pripade je tazke zvolit si spravnu cestu a niest zodpovednost. Hop alebo trop..

@kessa ano muj syn měl třeba velký imunideficit a kvůli němu nemohl byt hned očkovaný. A vse jsme museli resit s imunolozkou a vakcinologem. 😒