Proč je tolik maminek, co nechtějí očkovat?
ahojky maminky jak očkující tak neočkující.Všimla jsem si že v poslední době je plno maminek co neočkuje.Zajímá mě důvod proč.Já jsem tedy očkující.Jako malá jsem byla taky očkovaná tak co se tedy za tu dobu změnilo že to pobouří ted snad každou maminku?
U nás se malej přestal přetáčet a jen ležel tři týdny se vztekal po očkování...achjo ☹
A vůbec ze zdravotnictví se stalo "peníze až na prvním místě" a dětí je tolik, že je dobré mít je na kšeft. Nevěřím prostě většině doktorů. Jsou to lidi a lidi jsou chamtivý a pro prachy jedou "z cizího krev neteče". Když mi dítě 30krát za den blije a a 10hodin řve, tak mi nikdo nepomůže. Ale pomáhat proti něčemu, co tu vlatně ani není, se musí..
Přidám názor - jsem neočkující (nemám vlastní zkušenost, bohudík a ťukám).
1. nejsem tak naivní, abych věřila, že jde někomu o dobro moje a dobro mých dětí (podobný názor jako @jirinka1989 výše)
2. ty nemoci, proti kterým se očkuje, se dají vyléčit, ne že ne.
3. nelíbí se mi, jak je nám, občanům demokratického státu, nařizováno jak a kdy očkovat
4. nechápu vůbec očkovací systém...proč se 2m dítě očkuje proti žloutence typu B, naopak proč se vůbec neočkuje proti žloutence typu A (možná jsem trochu mimo, nejsem lékař, ale přijde mi, že výskyt áčka je daleko častější); proč se dá hexa vakcína očkovat ve schématu 2+1, ale běžně se očkuje ve schématu 3+1? atd atd
5. proč se očkují malá mimina, která snášejí špatně i blbou rýmu a kašel, natož nálož 5ti a víc nemocí najednou?
6. proč to v cizině jde jinak?
Protoze je trendy neockovat,latkovat,jist bio stravu koupenou v marketu🙂 a kojit do 5 let veku ditete🙂. Zakazala bych maminkam net,nebo povolila hod denne;) a pak by treba daly na svou intuici a ne hromadu"pismen" ktere se vali odevsad!
tak příští týden mě čeká očkování mladšího syna...první...v devíti týdnech, u první dcery před pěti lety jsem to vubec neřešila a teď na mě samozřejmě také zapůspbila ta mediální masáž o nebezpečí očkování, byla jsem z toho pěkně vystrašená a svěřila se doktorce, pěkně jsme si popovídaly a já si udělal takový malý průzkům, že nikoho, koho osobně znám nic strašného nepostihlo, doktorka za celou éru své kariéry, neměla jediný takový případ....naopak měla případ, kdy rodiče odmítli očkování a dítě zemřelo na černý kašel, rodiče byli odpurce očkování a když dítě zemřelo, žalovali doktorku, že je to její vina, že je měla víc přemlouvat, žalovali ji o částku 5 milionu....před 14 dny když jsem šla do poradny tak jsem se malem strachy pooo...když v čekárně šrumec, byla tam holka, co jí zjistili černý kašel a ja tam ve stejné místnosti s maličkým miminem...no prostě souhra těchto náhod mi říká, že normálně naočkuji podle očkovacího kalendáře a budu doufat, že jsem se rozhodla správně
Na vakcite v Africe se poradaji sbirky, protoze tam deti pohrbivaji deti a tady je z kazde prodavacky,ucitelky, ekonomky najednou porozenim ditete doktorka! Diky ockovani jsme tam kde jsme,muzeme cestovat po celem svete..
@nnnadja ano, ano, ano !
@slunickova123 a to nejsem mudr 🙂
Tak já jsem u dcery taky neřešila očkování až do té doby,kdy po první hexavakcíně skončila ve špitále,devět dní,dennodenně brali krev,měla trombocytopenii po očku.Dostávala se z toho asi půl roku než se upravila hodnota trombocytů do normálu.Poté už jsem se zajímat začala,ale naočkovali jsme vše v očko centru.U syna už jsem měla odklad a nemá a nebude mít vše.Ono ten kdo nezažije u svého dítěte,ten to nikdy nepochopí.A furt bude kecat např.o biomatkách apod....
já nejsem ani neočkovacá ani pro očkovaci ..jsem pro rozumne ockovani s mozností volby... My máme pediacel ve schematu 2+1 a nic vic dávat nebudu alespon do 10 let nebudu.
@elu tak to Vám podávam ruku a predstavujem sa, aj kde nežijem v okolí. VOlám sa Lucia, moja dcera mala zaočkovaný prevenar 13, chytila následne po pol roku od tretej vakcíny pneumokokový zápal pľúc. Mala rovnako zaočkovanú HEXA vakcínu v limite, 3plus1, chytila haemophilus influenze so zánětom ucha, pichanie a preliečenie antibiotikmi. Moja dcera rovnako po tretej dávke hexavakcíny neutišitelne pplakala asi rok a pol, každú noc. Po roku a pol, vo veku dvoch rokov sa už len budí asi 10xza noc. Toto nie je internetový žvást, ani medializácia, toto som prežila. Len asi žijem ďalej od Vás..
Celá ta diskuse v Česku je vedena poněkud špatně, alespoň dle mého názoru. Ono se řeší očkovat nebo neočkovat? Jenže o tom to primárně vůbec není. Ta diskuse by měla být vedena zcela jiným směrem. Kdy a proti čemu očkovat? Dalším problémem je nařizování hexavalentní vakcíny, což je ve své podstatě omezení hospodářské soutěže a trhu jako takového. Nevidím jediný důvod, proč by neměla být uznána a ze zdravotního pojištění zaplacena i jakákoli jiná vakcína očkující proti nemocem, které jsou povinné. Někteří dodiče nechtějí hexu, ale nemají finance na zafinancování jiné vakcíny, takže ji nakonec nechají dítěti dát, jelikož vlastně nemají jinou volbu. Když jsme o tomto slyšela, jímala mě hrůza.
Očkování jako povinnost? Proč? Copak jsou rodiče nesvéprávní pitomci? Stát nutí rodiče očkovat, ale zodpovědnost má kdo, nikdo. Už i soud řekl, že by měl existovat odškodňovací fond a nic se neděje.
Častá věta účinnost s očkováním neprokázána, nelze ji vlastně ani potvrdit, ani vyvrátit. Viděla jsme dánský dokument o vakcíně proti HPV a je to oprvdu síla. Navíc to není vakcína proti rakovině, jak se prezentuje.
V otázce očkování si říkám, že ve skrytu duše závidím rodičm, kteří nechají dítě bez přemýšlení naočkovat, jelikož věří systému. Když člověk začne hledat informace a nemyslím na google a jen v Česku, tak se musí nad českou praxí minimálně pozastavit.
Je to volbou každého rodiče jestli nechá nebo nenechá dítě naočkovat a osobně bych si nedovolila nikoho soudit. Každ rodič jedná v nejlepším zájmu svého dítěte.
@reinne krasne napsane..
jo kez bych zase byla ta bezstarostna matka co ockuje presne podle narizeni a veri ze je to pro dobro ditete. ale ono staci kdyz mate doma dite se 40 horeckama 5 dni a doktorka vam rekne ze i presto ze ho pred vakcinou vysetrila a byl podle ni ok tak to ze za 4 hodiny od kontroly a aplikace vakciny ma 39 tak to v zadnem pripade nesouvisi s ockovanim, ale vlastne podle ni neni nijak nemocny jen ma 40 horecky. pak bohuzel nebo bohudik clovek zacne premyslet a zacne se bat.
@nnnadja v čem konkrétne "CR patri mezi jednicky v tomto oboru ve vsech smerech? můžete upřesnit, konkretizovat, ne jenom ironizovat?"
@nnnadja promin ale musim reagovat, po celem svete muzeme cestovat protoze uz neni komunismus, ale demokracie, ale bohuzel v ockovani ten komunismus zustal. a po celem svete sice cestovat muzes, ale rozhodne ti k tomu nestaci nase ockovani, do spousty zemi je doporucen nebo dokonce povinne i jine ockovani. takze rict ze diky tomu ze mam ockovani proti spalnickam muzu jet a nic se mi nestane v Indii je fakt uplne mimo.
@luciamala1979 neironizuju. Jime biostravu,kt.pestuju sama?kojim uz 2,5 roku,ockuju pouze zaklad. Samozrejme kdyby treba syn nedostal nestovice do 10 let,tak ho naockuju i na ty nestovice.. CR a pece o deti-napr.kycle,pece o predcastnatka..neironizuju,jen se jde moc se stadem..
Tak já se přiznám, že jsem se začala zajímat až tady .... a jsou z toho 2 kompletně NEOČKOVANÉ děti ..... Došla jsem ke svému rozhodnutí přes spousty načtených odborných článků, studií, knih, zkušeností maminek .... S nikým se o tomto nedohaduji a toleruji svoje očkující kamarádky .. Když chce někdo nějakou informaci, ráda ji předám, když ji nechce, necpu mu ji ....
Rozhodli jsme se takto s mužem spolu a nelitujeme. Školku nějak vyřešíme. Máme doktorku, která naše rozhodnutí respektuje, což je strašně fajn .. nikdy nás nestrašila smrtí dětí apod. ... taky se snažíme jí to nekomplikovat - dáváme jí včas podepsané reversy, aby byla sama krytá..
Mimochodem mám i nepřenosnou vlastní zkušenost .. Moje neočkovaná dcera chytila v 1 a půl roce černý kašel, s ní ho chytilo cca 20 ZNÁMÝCH A RODINNÝCH PŘÍSLUŠNÍKŮ, KTEŘÍ OČKOVANÍ BYLI (všechny možné věkové kategorie) ... Moje neočkovaná dcera měla mnohem hladší průběh než všichni ti očkovaní !!!!! i díky tomuto jsem si udělala obrázek ...
@nnnadja
promin, ale to jsi velmi velmi naivní. na celém světě se neočkuje tak jako u nás. někde méně - někde více. třeba v některých zemích , kde se nikdy neočkovalo proti TBC je ještě výskyt nižší než u nás, když bylo povinné očkování atd...
mluvíš něco, co si myslíš a nebo si někde zaslechla, ale odborné zdroje 0 ....
O očkování jsem se začala zajímat už v těhotenství ale dospěla jsem k názoru, že povinné očkování dám a tím to hasne. Akorát místo hexa vakcíny jsem nechala dát hexacimu. Vše bylo bez reakce a úplně v pořádku.
Ahoj, já jsem také na pochybách. Opravdu ono opravdu ty vakcíny v nejhorším možném scénáři mohou způsobit smrt miminka. Ale to jen v případě že je miminko zrovna nemocné, má slabou imunitu nebo jinou vrozenou nemoc kterou lékaři neodhalili. Prostě miminko které je v pořádku by mělo vakcínu normálně příjmout.
Některé maminky spíš neočkují z jiného přesvědčení.. a to jsou ty které ani samy sobě nedopřejí při migréně paralen, protože žijou zdravě, spojeny s přírodou a na všechno si patlají bylinky a sluníčko svítí... prostě takové ty strašně přírodní ženušky, které dítěti nedají ani přesnídávku z hypermarketu natož tak nějakou vakcínu.
Sama takovou mám v rodině. Opravdu bylo štěstí že jsme jí donutili rodit v porodnici protože původně to mělo být v bazénku v obýváku jen za přítomnosti duly a to se jednalo o její první porod.
Odmítla veškeré léky, nesmělo jí být řešeno kdy má tlačit, nesměl byt u porodu lékař a nesměla být napojena na jediný přístroj.
Dopadlo to tak že padla vyčerpáním, malý byl napůl venku zadečkem a nebyl protrhnutý vak takže málem přišli o život oba. Nebýt skvělého pana doktora který zakročil nedopadlo by to vůbec dobře. Ale i tak dotyčná už nemůže mít děti.
Tím jsem hodně odbočila ale jen chci osvětlit co to za extrémní maminky o kterých jak je zde psáno jde hoodně slyšet, odmítá očkování.
A ja vsem maminkam, ktere tak presvedcive obhajuji ockovani, poradim jednu vec.. Obetujte ty prachy a nechte svym detem udelat testy na protilatky..
Ma reakce u dr. na vysledek testu byla, ze proc mu pak pichaji ty s...ky, kdyz to neucinkuje.. Neodpovedela, jen si furt mlela sve, jak jsem nezodpovedna.. A taky z ni jen tak vylezlo, ze pokud rodice opravdu nechaji udelat testy, 2/3 deti ty protilatky nemaji..
Ta tretina kolektivni imunitu neudela 😀 😀
Tak sup setrit, za vysledek krevniho testu poslu srdicko.. 😀
@evaviki ono ale neočkované dítě protilátky mít nebude, a není ani podmínkou že je bude mít naočkované dítko.
Protože někdo v televizi Nova řekl, že na to mělo dítě špatnou reakci a něco se mu stalo a ztrhla se lavina Boomu neočkovat 😀 😉

@blahova_andrea no ja v tom z pohledu rodice rozdil vidim, je rozdil mit neockovane dite, protoze nechci ockovat a nebo protoze nemuzu ockovat a ockovat chci. A rodice nemocnych deti nemaji na vyber, jestli naockuji nebo ne.