První očkování hexavakcíny, jde odložit?

1992erika
12. srp 2015

Ahojte, v patek nás čeká první očkování hexavakciny ale bojím se, kdyz jsou teď takový neskutecny vedra, ze malymu akorát ublizime :( jde toto povine očkování odložit? K tomu jsme se rozhodli očkovat proti pneumokokum prevenarem13 , toto očkování se dává zároveň s hexavakcinou nebo později? Už teď mám z toho očkování hrůzu , snad to zvladnem v pohodě bez horecek nebo jiného podráždění. Děkuji predem za odpovědi.

dana3262
12. srp 2015

@1992erika když máš strach, tak proč mu pridavas prevenar?? Všechno jde odložit. Jak je starej?

hami84
12. srp 2015

Taky jsme očkovali hexu a k tomu hned i Prevenar. První dávka byla bez reakce, u druhé malé jednou vyskočila teplota, ale nic zásadního. Každopádně zkus doktorce zavolat. Myslím že by neměl být problém očkování o pár týdnů posunout.

yadada
12. srp 2015

@1992erika My jsme druhou dávku dostali minulý týden + Prevenar. Zrovna jak začala ta vedra. Malej měl hned ten den 38 a druhy den už jen 37,5 nejvíc, ale k tomu průjem a zvracení. Kojila jsem co to dalo a stejně byl unavený a malo čural. Ale rychle se to srovnalo a teď už je mu hej 🙂

1992erika
autor
13. srp 2015

Malýmu je 9 týdnu a ten prevenar mu chceme dat, protože žijeme v jedné domácnosti se starším ditetem, který chodí do školky a kdykoli může ze školky donést bacily, budu klidnější, kdyz ten prevenar budeme mít i kdyz se bojím nežádoucích účinku. Tak uvidime, zitra se doktorky zeptám, co je nejlepsi. Jeste mám jeden dotaz: jak dlouho by jsme měli být v klidu doma po tom očkování?

barulina
13. srp 2015

My dávali hele i prevence dohromady, ale až ve 12mesicicj.driv má doktorka neúčtuje. Reakce neměla snad zadne

hami84
13. srp 2015

@1992erika Nám doktorka žádný klid nenaordinovala 🙂 Nemyslím, že byste museli být zavření doma.

misule55
13. srp 2015

Tak my máme obě dávky za sebou a to hexa a Prevenar. Mě se doktorka ptala, jestli to chci najednou nebo zvlášť, chtěla jsem to dohromady. Reakce byla u první dávky teplota max. 37,2, jinak nic. U druhé už ani nepípnul :D
Je fakt, že v těch vederch to není ideál, navrhni odložení o týden. až nebude takový hic, myslím, že tím nic nezkazíš 😉
A klid u tak malého mimča? Ten se ordinuje dospělým, kvůli fyzické aktivitě, kterou tak malé mimi ještě nemá.

eficenka
13. srp 2015

@1992erika
hexavakcína dle vyhlášky se očkuje od 9ti týdnů, ale lze ji naočkovat až do 10 měsíců první dávku.
určitě odlož,
všeobecně je známo, že čím později se očkuje ,tím lépe.
nejlepší očkovat první dávku okolo 6.měsíce.
a k pneumokokům, - pokud se bojíš, nedávej, stejně je účinnost kolem 80% a jen na 13 kemno ze stovky. pokud by dítě bylo náchylné a rozborem se zjistilo, že na kmeny obsažené ve vakcíně, po 2. roce života lze aplikovat jen 1!!! dávku, místo 3-4 pro dítě v kojeneckém věku.

a nikdy nikdy nikdy neočkuj současně, i když doktor bude tvrdit, že se to tak dělá, státní zdravotní ústav hlásil, že se zvedá o 60% riziko závažných nežádoucích účinků!!!

ululul
13. srp 2015

Rozhodne bych neockovala oboje najednou, kdyz uz musi nutne dostat prevenar. A rozhodne bych neockovala 9ti tydenniho drobecka a uz vuuubec ve 40ti stupnich vedra. Nech to aspon na podzim, az trosku povyroste. Cim dyl, tim lip.

1992erika
autor
14. srp 2015

Tak mame po očkování , doktorka nám řekla, ze by to klidně odložila o týden o dva ale ze to může by taky zase teplo, takze jsme se shodli na tom, ze bude lepší to dat hned ať to má za sebou. Dala nam jenom tu hexavakcinu a prevenar az pozdeji. Malej byl sikovnej, ani moc neplakal a zatim to snáší dobre ( musím zaklepat na všechno dřevo co mám kolem sebe :D), snad to tak bude dal a nebude mít žádné Nú. Děkuji všem za vaše názory 🙂

lrg
14. srp 2015

Já bych v tomhle vedru neočkovala ani omylem, srážet případnou horečku v tomhle počasí je něco šílenýho. Už tak je to pro děti náročné a ještě jim přidávat očkováním. Posunout o týden nebo o měsíc přece není žádný zásadní problém, já dceru nechám až na podzim, nejdříve v 6 -ti měsících.

michaelka83
14. srp 2015

Prevenar bych nedávala vůbec a Hexu až v 10ti měsících. Včera jsme se na tom shodli s naší Mudrou. Sama mi odložení navrhla, prý se jí příčí očkovat mimča v 9ti týdnech.....