2x sex během hodiny - jsou napodruhé v ejakulátu ještě spermie? Mohu otěhotnět?
Ahoj holky. Ráda bych se zeptala na takový asi hrozně hloupý dotaz- ale prostě mi to nedá :D S manželem se snažíme o mimi , ale netlačíme na pilu- včera jsme měli 2x sex, ale poprvé se neudělal do mě až napodruhé- to napodruhé bylo asi za hodinu. Jde mi to, zda je stejná možnost otěhotnět nebo menší když to bylo takhle napodruhé v krátkém čase. Prosím jen mě neukamenujte- vrtá mi to hlavou a chci být pro příště chytřejší :D
@ruzicka06 děkuji já jsem právě hrozně zmatená z toho všeho- je to teprve druhý měsíc co se snažíme a první co zkouším ovu testy- a jak testuju tak 10.-12.DC nic, 13. DC test skoro pozitivní a 14. DC (dnes) zase nic. Cyklus mám dlouhý 26 dní. Tak nevím co to znamená. Jestli už ovu byla nebo ne.
Děkuji za odpověď 🙂
@unicorn2332 My se snažili přes 3 roky. Dobře Ti radím, hlavně se neupínej na to, že se to třeba povede hned. V dnešní době je docela zázrak, když se to podaří do roka. Moc bych Ti to přála, ale ženský tělo není stroj a vše má svůj čas...já se na to taky upínala a málem mi z toho hráblo. Cyklus máš docela dobrý. Určitě by taky nebyl na škodu nějaký doplněk, stačí obyč kyselina listová (ale myslím, že zas není nutný třeba patlat více věcí). Pokud máš cyklus ok, tak listovka stačí.
@unicorn2332 Já kdysi ovu testy taky dělala a to několik měsíců. Testovala jsem cca od 10. DC min. do 20. DC a nikdy mi to nic neukázalo. Ale ovu být musela, když jsem 2 x otěhotněla (sice těhu nedopadlo..), takže za mě ovu testy nic moc. Tím je ale nechci nikomu kritizovat, jen píši vlastní zkušenost.
@ruzicka06 Beru Superželezo i s kyselinou listovou v jednom. Je mi 25 a mimi nemáme- tak jsem nějak doufala, že to půjde jednoduše :(
@ruzicka06 koukala jsem už tu holky psaly, že některé neměly stejně silnou rysku (jak se v letáčku píše) a přesto ovu byla v tu dobu. Tak jsem z toho hrozně zmatená. Uvidíme co bude podle testů dál. Jestli se na to nevyprdnu také. Uvidíme zítra a pozítří- ale když čárka tak rychle zmizela
Já otěhotněla 6DC...Kašli na testy a pravidelně si užívejte cely měsíc 😜
@unicorn2332 Chápu Tě, snaha o mimi je náročná.. Ale teprve jste začali, jsi ještě docela mladá, tak bych hned neviděla, že bude nějaký problém třeba. Hlavně byť v klidu a nestresuj se, když to třeba do pár měsíců nevyjde. Sama jsem si taky už ledasčím prošla, tak vím, proč to říkám. To je právě problém dnešní době, že jak se pár začne snažit o mimi, žena se upne na to, že se to hned povede. Jo taky jsem byla přesně taková, ale až zpětně vím, že je to blbost a že vše má opravdu svůj čas. Jak píše @cuuza, já bych si hlavně užívala 🙂
Já bych se taky vyprdla na nějaké testy. Teprve jste se začali snažit, takže na to nemyslet a prostě si to plození užívat 😂 hlava dělá hodně, když se na to moc upneš a budeš to moc sledovat, přijde akorát stres. Držím palce ať se brzo zadaří 😊
@ruzicka06 @cuuza děkuji 🙂 bude to asi těžké- jelikož asi jako každá žena, která se snaží o mimi- tak se hrozně moc těším a nejradši ho mít na poprvé. Vím, že hlava dělá hodně a jsem šťastná, že po letech jsme konečně dospěli k závěru, že je ta správná doba- tak jsem z toho ještě rozhozená- v dobrém slova smyslu 🙂
@unicorn2332 Ano rozhodnutí mít mimi je docela důležitý a zásadní rozhodnutí v životě člověka. Tak chápu, že jsi z toho tak trochu rozhozená. Ale neboj, mimi jednou příjde 🍀
@unicorn2332 Asi bych se na ovu testy vykašlala a zkoušela to normálně a až to bude dlouho, co se vám nebude dařit, tak bych teprve zkoušela ty testy, z mé zkušenosti by ti z toho mohlo i hrábnout 🙂. Jinak tak často se nedoporučuje, protože spermie nestihnou uzrát do patřičné kvality a pak se nemusí dařit. takže tak ob den. 🙂
Spete spolu obden. Pokud je to první měsíc co se snažíme. Nic neřeš. Prostě si to uzivejte
Netlacite na pilu, snazite se teprve druhy mesic a nejak jsi doufala, ze to pujde jednodusse.... 🙄 Holka, hod se do klidu. 😉
@unicorn2332 Ostatní příspěvky jsem přečetla jen tak zběžně, ale taky mi to moc nesedí - netlačíte na pilu, ale děláš OVU testy? Přijde mi to zbytečný a rozhodně ne jako v klidu a netlačení na pilu..
My jsme byli už nějakou dobu dohodnutí, že zkusíme od listopadu, pak jsme si ze dne na den řekli, že to začneme zkoušet hned (byli jsme na dovo, tak že tomu necháme volný průběh).. i jsem věděla že nejsem v době ovulace, ale co.. o tom to je.. tak jsme to zkusili na té dovo (asi jednou), pak další měsíc byl muž pryč, takže to jsme to dělali asi 2krát a taky mimo pravděpodobnou dobu ovulace.. no a další měsíc to klaplo.. a byl to ten listopad o kterým jsme se bavily už dlouho.. takže asi tak :D
Zkus to fakt neřešit, netestovat...
@unicorn2332 Naprosty souhlas s tim, co napsala @ruzicka06, co se tyce "četnosti" sexu. My se zacali snažit loni v cervnu (ja vysadila po nejakych 11ti letech antikoncepci) a povedlo se letos v lednu, ted jsem v 7.mesici. Je hrozne tezky se na to neupínat, ale za sebe muzu rict, ze jsem nikdy nedelala ovu testy, protoze jsem se bala, ze me to znici uplne (a to jsem kazdou menstruaci obrecela). Zpětne je jasny, ze se nam podarilo brzo, ale předcházely tomu spekulace od meho dr, ze mam zrejme anovulacni cykly a pak v lednu mi byl předepsan clostilbegyt s tim, ze jej začnu brat, az dostanu dalsi menses a ta uz neprisla !!! ☺ Kazdopadne co se tyce nejakych doplnku, tak jsem od prázdnin brala obycejnou listovku a od cca rijna drmek ☺.
Když se začínáte snažit, vyprdla bych se na ovulační testy a na teoretizování o tom, jestli sexovat každý den nebo obden. Užívejte si, když budete mít zrovna chuť, to pomůže víc, než sex na povel ;)
Je samozřejmě fakt, že napodruhé už je sperma trochu naředěné, když je to v tak krátké době, ale faktem taky je, že stačí vhodná doba a jedna jediná spermie k tomu, aby jsi otěhotněla, takže úplně "marný" ten druhý pokus být nemusel. Věřím, že to ostatní holky tady myslí dobře a sami jsme se tím jednu dobu řídili, ALE v době ovulace spolu nesouložte obden. Je to pitomost a pokud máš zdravého chlapa, tak je lepší v době ovulace vyzkoušet styk klidně každý den. Tuto informaci mám od vyhlášeného lékaře z vyhledávaného CARu. A opět opakuju, že stačí jedna spermie a vhodná doba a je může se zadařit. A závěrem, jak psala @alcar - hoď se do klidu, užívej si to a taky (třeba poslední) bezdětné léto, vyházej všechny ovulacni testy, které cca 50% žen nejsou schopny nic ukázat a akorát je stresují a nech tomu zatím volnější průběh 👍
Sex max obden, aby bylo vždy co nejvíce spermií.
taky bych se asi neřídila tím stykem obden... jo, druhej "styk", nebo druhej den bude asi obsahovat o něco míň sperimí, nicméně zas pochybuju, že jich tam bude pět ks, pokud je jinak chlap plodnej.
a co sledování ovulace jinak, než pomocí tesstů? často neukazujou nic moc, ale ovulace se dá asi většinou vysledovat i jinak. podle hlenu, tvrdosti čípku, teploty...
ale jinak si myslim, že je asi i brzo na sledování ovulace a tak..prostě mějte sex tak nějak pravidelně, pokud vás baví a máte to tak zavedený a někdy to vyjde🙂 kdyby to bylo na tvůj vkus už dlouho (rok a tak), pak to můžeš začít sledovat, tu ovulaci...
Vznikla jsem náhodou a to tak, že jsem byla kapka 🙂 kamarádka otěhotněla po 1 nechráněném styku. Vždycky je šance 🙂 i z kapky
Začaly jsme se snažit v lednu, sex teda nebyl tak často, ale podle aplikace v telefonu jsem si zjistila, jako amatér, protože první dítko byla náhoda, kdy tak jsou ty plodné dny :D nevyšlo to, takže jsem letěla druhý měsíc do lékárny koupit ovulační testy. Vzhledem k tomu, že nevím, kdy ovuluju, tak jsem čůrala každý den (o finanční náročnosti mluvit nebudu :D). Každopádně nic z toho, žádný test ovulaci neukázal. Už jsem začala mít strach, že neovuluju. Třetí měsíc jsme měli sex každý den, výjimečně obden... A v březnu jsme počali 🙂 já bych se na nějaké testy vyprdla, pokud jste takhle v začátku a využijte příležitosti tulení 🙂
@leilinka1234 Moje řeč, za mě ovu testy taky nic moc. Taky mi nikdy nic neukázaly.
@unicorn2332 @unicorn2332 ahoj, zalrzi, kdy ovu test delas, ja delala zprvu kazde rano a nikdy mi nevysel pozitivni, spis se sotva zobrazila druha carka, pak jsem zacala delat vecer a hned jsem krasne videla, jak test silinejlepsi me pro ale bylo mereni teploty, diky ni jsem vedela, ze ovu jasne byla a pak jsem diky ni poznala i tehotenstvi...je mi 26 a zkouseli jsme pul roku nez se zadarilo, tak drzim palce, at se povede co nejdříve
Ahoj 🙂 Holky, taky se snažíme a já si tedy dělám pravidelně OVU testy a musim rict že postupně zesilují 🙂 Určitě na pilu nemá cenu tlačit ale štěstí se musí jít naproti a díky tomu, jak se dá poznat ovulace jsem se naučila víc o spodku 🙂 Jak to tam funguje a tak. Do té doby jsem se nikdy tak nepozorovala a nehlídala 🙂 Takže doufám, že to brzy dopadne. Těšíme se 🙂
@unicorn2332 z vlastní zkušenosti.. otěhotněli jsme hodně brzy protože jsem taky hodně brzy přišla na to že všelijaké testy jsou na prd. První měsíc snažení jsem se pozorovala měřila a nic, druhý měsíc jsem polevila ale i přesto v hlavě měla jen to mimi. A třetí měsíc jsem se na všechno vykaslala celý měsíc jsme ho s přítelem "proprasili" v podobě akcí, taky bylo dost nervů ten měsíc, a vůbec ani nevím kdy jsme se milovali ale co.. už jsem to nedostala byla jsem v šoku přítel taky a my s diagnozou "přirozené nikdy neotehotnite" jsme po čtvrt roce snažení pocali🙂 Teď jsem v patem měsíci malému rikam zázrak a nemůžu tomu stále uvěřit. Když to shrnu, nemysli na nic, užívej si života, přijde mi že ty dva měsíce kdy jsem na to myslela jsem ztratila viděla jsem všude děti přítel byl že mě na nervy.. ono to přijde až na to bude správná doba neboj 🙂 držím palce 🙂 a poslední rada! Sexu si uzivej nedelej ho protože musíš nebo bys měla🙂
Mne tedy ovulační testy fungovaly skvěle. Ale testovala jsem až kolem 18hodiny večer. A taky jsem si měřila teplotu. Ale je fakt že my se snažili už 3.rokem. Tak 2 a půl roku jsem to nechávala být

@unicorn2332 Při snaze o mimi si myslím, že je optimální mít sex obden - spermie jsou pak tak akorát vyzrálé. Sex každý den (nebo i víckrát denně) určo nezvýší šanci otěhotnět. Spíš naopak, spermie nebudou tak kvalitní. Tedy takto mi to řekla moje dr. na gyndě, ať se snažíme obden - prý lepší jak nějaký ovu testy. Jinak hloupý dotaz to není 🙂