icon

6.tt hematom u miminka. Vsřebal se? Máte zkušenost?

kloky1
11. lis 2019

Ahoj jsem v 6tt a chci se zeptat udrželo se vám miminko vstřebal se?
Dostala jsem utrogestan 1-0-1. Nevím jak je velký vím že to dr říkal ale mě úplně vypla hlava.
Budu ráda za vase názory, zkušenosti, rady.
Děkuji

zelenaesmolda
11. lis 2019

obavam se,ze cizi zkusenosti jsou tady k nicemu.
mela jsem hematom,nasli ho v 7.tt,dostala jsem nejake leky a nemocenskou,vsechno dopadlo dobre.

lucifux
11. lis 2019

U mě to dobře nedopadlo. Hematom cca od 8tt. Ležela jsem ve špitále měsíc a nic.

svntvt
11. lis 2019

Ahoj,taky mam hematom,jsem uz ale v druhem trimestru, ale taky se porad bojim. Kazdopadne sem cetla na toto tema milion diskuzi 😂 a opravdu je velka sance, ze to dobre dopadne, tak tomu ver, chce to totiz hlavne klid, odpocivat, nezvedat nic tezkeho, me doktor rekl i at moc netlacim na zachode (takze zacpa by byla problem,chce to dost vlakniny 😂) a muze se klidne vstrebat i bez krvácení (asi podle velikosti). Ja ho mam dost velky ☹ krvacim/spinim...zitra se uvidi, zda se zmensil nebo naopak :-// drzim pesti!!

dat
11. lis 2019

6+7 jsem mela 3 hematomy, dopadlo to dobre 🙂

verionka
12. lis 2019

Měla jsem v 7. a 18. týdnu a vše dobře dopadlo, ani jsem nijak extra nedodrzovala klidovy rezim a chodila normalne do prace...

veronikav31
12. lis 2019

Já měla hematom v 6.,7. a 8tt, velké krvácení,že jsem myslela,že je konec, měla jsem Utrogestan,Ascorutin, Panbu jak injekce tak i tablety a ležela jsem,ležela, doma s 1,5 roční dračicí,táta s námi byl doma,nebyla jsem schopná se o nic starat.Vše jsme úspěšně zvládli a syn má skoro 2 roky.Jelikož jsem za sebou měla už 8 sam.potratů tak jsem si nic neriskla,byla jsem ráda,že jsem těhotná a že mám namále

veronikav31
12. lis 2019

@verionka Tak to jste asi nekrvácela,že jste normálně chodila do práce nebo ano?

verionka
12. lis 2019

Krvacela, brala jsem také Utrogestan a Ascorutin, hematom se proste postupně odplavil a přešlo to 😉.

veronikav31
12. lis 2019

@verionka Tak to jste dobrá když jste s krvácením chodila do práce. Tak nevím zda jste riskovala schválně nebo by se bez vás v práci neobešli. Mě doktorka dala na vybranou buď být doma nebo nemocnice.I v nemocnici mi doktor řekl,že pokud chci hematom přežít tak musím ležet.Srab nejsem,riskuju docela dost,ale tohle by bylo přes čáru.Můžete být ráda,že jste těhotná a máte dítě,jiným se to nepodaří,ale takhle riskovat...to jste fakt dobrá

verionka
12. lis 2019

Tak měla jsem relativně pohodovou práci, takže to nebylo nijak náročné, hematom nebyl nijak velký a samozřejmě to bylo po konzultaci s doktorkou. I nyni, u druhého těhotenství, se mi opakovaně vrací spineni, příčina tedy tentokrát není jasná, ale pri péči o dvouletaka mi připadá, že je to o dost větší fyzicky zaprah, než chodit do té práce. Vy jste zase měla štěstí, že vám měl kdo hlídat dítě, můj muž musí chodit do práce, tudíž ta péče o dítě, domácnost a psa je prostě nutná 😉. Ale samozřejmě také neriskuji, už vůbec ne v takovýchto vážných věcech, kdybych vše nekonzultovala s doktorkou, tak bych si to netroufla.

veronikav31
12. lis 2019

@verionka já neměla jinou možnost než aby chlap si vzal dovolenou, buď to nebo očr když bych ležela v nemocnici a vzhledem k velkému krvácení jsem byla ráda,že jsem doma a můžu dcerku vidět.kdykoliv jsem se zvedla hned velké množství krve,takže mi zbývalo jen ležet a chodit na wc,s dcerkou jsem si hrála vleže.Potratů jsem zažila dost, tak jsem neměla v úmyslu něco podcenit,to samé chlap,ale když mě 3 doktoři nezávisle na sobě doporučili nemocnici a nebo ležet tak rozum zvítězil.Jinak to nešlo,nechtěla jsem o prcka přijít

verionka
12. lis 2019

@veronikav31 tak to jste měla opravdu vážnější, mně doktorka rekla spíše něco ve smyslu "bylo by mozna lepší ležet, ale na začátku těhotenství je to spis loterie". Jinak dovolená u nás v uvahu nepřicházela, protože muž je živnostník, takže nemůže jen tak ze dne na den nepracovat a být bez peněz, ale to je jedno. Spíš jsem chtěla svým původním příspěvkem zakladatelku uklidnit, že to nemusí být tak vazne, ale zároveň určitě nechci nabádat k nějakému riskantnimu chování.

kloky1
autor
12. lis 2019

Nevím jestli se někdo v tom vyzná říkal mě jak je velký ale já dostala okamžitě okno a smutek že je něco spatne