6.tt hematom u miminka. Vsřebal se? Máte zkušenost?
Ahoj jsem v 6tt a chci se zeptat udrželo se vám miminko vstřebal se?
Dostala jsem utrogestan 1-0-1. Nevím jak je velký vím že to dr říkal ale mě úplně vypla hlava.
Budu ráda za vase názory, zkušenosti, rady.
Děkuji
U mě to dobře nedopadlo. Hematom cca od 8tt. Ležela jsem ve špitále měsíc a nic.
Ahoj,taky mam hematom,jsem uz ale v druhem trimestru, ale taky se porad bojim. Kazdopadne sem cetla na toto tema milion diskuzi 😂 a opravdu je velka sance, ze to dobre dopadne, tak tomu ver, chce to totiz hlavne klid, odpocivat, nezvedat nic tezkeho, me doktor rekl i at moc netlacim na zachode (takze zacpa by byla problem,chce to dost vlakniny 😂) a muze se klidne vstrebat i bez krvácení (asi podle velikosti). Ja ho mam dost velky ☹ krvacim/spinim...zitra se uvidi, zda se zmensil nebo naopak :-// drzim pesti!!
6+7 jsem mela 3 hematomy, dopadlo to dobre 🙂
Měla jsem v 7. a 18. týdnu a vše dobře dopadlo, ani jsem nijak extra nedodrzovala klidovy rezim a chodila normalne do prace...
Já měla hematom v 6.,7. a 8tt, velké krvácení,že jsem myslela,že je konec, měla jsem Utrogestan,Ascorutin, Panbu jak injekce tak i tablety a ležela jsem,ležela, doma s 1,5 roční dračicí,táta s námi byl doma,nebyla jsem schopná se o nic starat.Vše jsme úspěšně zvládli a syn má skoro 2 roky.Jelikož jsem za sebou měla už 8 sam.potratů tak jsem si nic neriskla,byla jsem ráda,že jsem těhotná a že mám namále
@verionka Tak to jste asi nekrvácela,že jste normálně chodila do práce nebo ano?
Krvacela, brala jsem také Utrogestan a Ascorutin, hematom se proste postupně odplavil a přešlo to 😉.
@verionka Tak to jste dobrá když jste s krvácením chodila do práce. Tak nevím zda jste riskovala schválně nebo by se bez vás v práci neobešli. Mě doktorka dala na vybranou buď být doma nebo nemocnice.I v nemocnici mi doktor řekl,že pokud chci hematom přežít tak musím ležet.Srab nejsem,riskuju docela dost,ale tohle by bylo přes čáru.Můžete být ráda,že jste těhotná a máte dítě,jiným se to nepodaří,ale takhle riskovat...to jste fakt dobrá
Tak měla jsem relativně pohodovou práci, takže to nebylo nijak náročné, hematom nebyl nijak velký a samozřejmě to bylo po konzultaci s doktorkou. I nyni, u druhého těhotenství, se mi opakovaně vrací spineni, příčina tedy tentokrát není jasná, ale pri péči o dvouletaka mi připadá, že je to o dost větší fyzicky zaprah, než chodit do té práce. Vy jste zase měla štěstí, že vám měl kdo hlídat dítě, můj muž musí chodit do práce, tudíž ta péče o dítě, domácnost a psa je prostě nutná 😉. Ale samozřejmě také neriskuji, už vůbec ne v takovýchto vážných věcech, kdybych vše nekonzultovala s doktorkou, tak bych si to netroufla.
@verionka já neměla jinou možnost než aby chlap si vzal dovolenou, buď to nebo očr když bych ležela v nemocnici a vzhledem k velkému krvácení jsem byla ráda,že jsem doma a můžu dcerku vidět.kdykoliv jsem se zvedla hned velké množství krve,takže mi zbývalo jen ležet a chodit na wc,s dcerkou jsem si hrála vleže.Potratů jsem zažila dost, tak jsem neměla v úmyslu něco podcenit,to samé chlap,ale když mě 3 doktoři nezávisle na sobě doporučili nemocnici a nebo ležet tak rozum zvítězil.Jinak to nešlo,nechtěla jsem o prcka přijít
@veronikav31 tak to jste měla opravdu vážnější, mně doktorka rekla spíše něco ve smyslu "bylo by mozna lepší ležet, ale na začátku těhotenství je to spis loterie". Jinak dovolená u nás v uvahu nepřicházela, protože muž je živnostník, takže nemůže jen tak ze dne na den nepracovat a být bez peněz, ale to je jedno. Spíš jsem chtěla svým původním příspěvkem zakladatelku uklidnit, že to nemusí být tak vazne, ale zároveň určitě nechci nabádat k nějakému riskantnimu chování.

obavam se,ze cizi zkusenosti jsou tady k nicemu.
mela jsem hematom,nasli ho v 7.tt,dostala jsem nejake leky a nemocenskou,vsechno dopadlo dobre.