Čaj kontryhel - na etiketě píší, že nesmí těhotná!
Ahojky dneska jsem si koupila čaj kontrihel a na etiketě je psáno, že nesmí těhotné. Co když ještě nebudu vědět že se třeba zadařilo a budu pít čaj dál? Nebo se pije jen před ovulací? Děkuji moc za rady ❤️

Kdybych nemela pit, jist, uzivat vse, co se nedoporucuje tehotnym, jen proto, ze jsem “mozna” tehotna, tak tedy nevim 😀🤷🏼♀️
Kontryhel jsem pila v kombinaci s malinikem na otehotneni (zacarilo se druhy cyklus), stejne tak jako jsem si dala ibalgin nebo vypila tri dvojky vina 🤷🏼♀️😀
Nez jsem mela pozitivni TT.
Takze nebojte, tehotenstvi urcite diky TT zavcas poznate, pokud se snazite, tim padem do te doby si kontryhel klidne dejte.

Pití kontryhele se doporučuje od začátku cyklu tj. od začátku menstruace do ovulace. Kdyby se pil nepřetržitě např. 3 měsíce mohl by ti oddálit menstruaci a ovulaci, popřípadě úplně zrušit. Pokud nevíš přesně, kdy máš ovulaci, urči si ji aspoň orientačně dle kalendáře, i když takto se správně ovulace neurčuje.
S pitím v průběhu těhotenství je složitější. Třeba tady píšou, že kontryhel posiluje posiluje ochablé svalstvo dělohy a tím zabraňuje potratům. Tedy je vhodný i v průběhu těhotenství. https://www.bylinkyprovsechny.cz/byliny-kere-st...
Já osobně bych se řídila svým pocitem v době těhotenství, pokud bych na čaj měla chuť, dala bych si, pokud ne, nepila bych. Mám kontryhel moc ráda. Já osobně bych ani nebyla vystresovaná, že tam píšou, že není vhodný pro těhotné. Jelikož ten samotný stres z toho, že vypiju šálek kontryhele mi přijde horší daleko horší, ale rozhodni se ty sama, jak to cítíš.
Není vhodné pro těhotné a kojící je psáno na spoustě doplňků, jelikož nikdy nebyly dělány studie na těhotných.