icon

Clostilbegyt v dávce 3x denně. Máte zkušenosti?

klaruna1
3. únor 2026

Dobrý den, mám PCOS a od zítra mám začít užívat clostilbegyt, 3x denně 1 tabletu.
Už mám za sebou tři cykly s dávkou 2 tablety denně a bez úspěchu.
Jsem z toho docela nervózní, není prý potřeba ani žádná kontrola a pokud to nevyjde, doktor mě pošle do CARu.
Nechci si zbytečně "vyčerpat" možnost užívání tohoto léku aniž bych věděla, zda se něco děje.
Měla jste to taky některá tak? Vysoká dávka, bez kontroly? A ještě jsem četla že by se pro "spuštění" ovulace měla píchnout nějaká vyvolávací injekce. Máte s tím někdo zkušenosti? Nebo stačí ten samotný clostilbegyt? Pomohl někomu v takové dávce?

Děkuji za odpovědi

anonym_6ead5b
Včera ve 03:52

@klaruna1 bez nějakého lekarskeho dohledu vlastně ani žena nevi co ten lék udělá tak že bych si domluvila nějaké mezi kontroli a injekce ano někdy lékař podle ultrazvuku právě zjišťuje stav ovulace a když cca se má blížit tak může aplikovat injekci nebo ženě řekne v kolik si ji aplikuje doma

hladkamouka
Včera v 08:20

Doktor mi říkal, že od používání injekce se upustilo. Já mám po prvním balíčku clostilbegytu dceru, druhý se ale dlouho nedařilo, fakt dlouho, taky jsem furt počítala, kolik balíčků už jsem měla, protože jsem někde četla, že je to omezený. Ale Dr nějak asi neevidovala počet a furt mi to předepisoval dál a dál, já mu i říkala, že to beru fakt dlouho (jednou to vyšlo, ale ZT). Pak jsem se konečně odhodlala k CARu. Říkám, listopad chci poslední balíček, pak si dám měsíc pauzu a nastupuju na IVF léčbu. A Dr, že mi předepíše ještě jeden balíček (ačkoliv jsem nechtěla už). No a po tom posledním, těsně před IVF, to vyšlo. Teda zatím vyšlo, na utz jdu až v půlce února. Každopádně co tím chci říct, brala jsem vždy 2 denně plus utrogestan a brala jsem to fakt dlouhodobě. Jak se píše, že po asi 6 cyklech to ztrácí smysl, tak neztrácí. Ale záleží, jakej má doktor přístup.