icon

Jak měřit bazální teplotu při nepravidelném cyklu?

16. lis 2022

Zdravím ☺️ Chci se zeptat, jak to je s měřením BT při nepr.cyklu? Znamená to, ze fáze od ovulace je proste zvýšena teplota az do začátku MS, i kdyz to muze trvat treba tyden, dva, tri?

vanda098
16. lis 2022

Úplne tak isto ako pri pravidelnom cykle 🙂 fáza od ms do ovulácie je u každého iná, niekto ju ma 14 dni niekto 30 dni. Fáza od ovu po ms by mala byt vždy rovnaká, ideálne 12-14 dni a ak je menej ako 10 treba to riesit

bejuna29
16. lis 2022

LF (od ovulace do MS) bývá nejdéle 16 dní a bývá neměnná, tzn ty budeš měřit a dle BT zjistíš, kdy proběhla ovulace tím, že teplota po ní vždy stoupne a drží se tak nějak výš až do MS, max těch 16 dní. pokud máš LF příliš krátkou, pak je to třeba řešit, protože vajíčko nemá čas se uhnízdit. ale pokud jsou např. nepravidelné cykly typu 40-50 dní, tak bývá později ovulace oproti tabulkám, kdy se předpokládá cyklus 28 dní a ovulace 14 den.

andelka
16. lis 2022

Delší bývá fáze do ovulace. Ta od ovulace do ms bývá konstantní. Nepravidelný je cyklus proto,že je pokaždé jindy ovulace. Já je měla, ovulace kdykoliv mezi 16 a 31 dnem. Délka lf vždy 11-12 dní. Bt jsem měřila mnoho let.

gbp
16. lis 2022

neni to pravda. ja tu fazi od ovulace do ms mela ruzne dlouhou 🤷🏼‍♀️ takze to nemusi byt pravidlo. ovulace je posledni den nizkych teplot. pravidlo je 3 po 6. tzn. alespon 3 vysoke teploty po predchozich sesti nizkych. po ovulaci nasleduje lutealni faze at do ms. prvni den ms zase zacina folikularni faze, ta byva vetsinou delsi, pokud nekdo nema ovulaci presne v pulce. a ano, vyssi teplota je v lutealni fazi od ovulace az do ms.

andelka
16. lis 2022

@gbp tak nemusí to být na den přesně,ale v rozmezí 10-16 dní by to být mělo. Ale ne že týden dva tři..

gbp
16. lis 2022

@andelka tak to jo mezi 10 a 16 sem byla vzdycky. ale uz jsem na vice mistech cetla, ze je to konstantni.

bejuna29
16. lis 2022

@gbp zpravidla bývá konstantní plus mínus jeden den

gbp
16. lis 2022

@bejuna29 jsem vyjimka potvrzujici pravidlo 😂

bejuna29
16. lis 2022

@gbp hele vždycky se najde nějaká výjimka 😀 ve všem

andelka
16. lis 2022

@gbp je,ale obvykle +- pár dní. Já mám obvykle 11-12, ale už jsem měla i míň i víc. Mám naměřeno přes 60 cyklů,tak jsem tam zachytila snad kde co 😁

autor
16. lis 2022

Dekuji za info. Merim prvni mesic, protoze mam opravdu nepravidelne cykly a nevyznam se v tom. Dle grafu a ovulacniho testu jsem mela ovulaci 21 DC, proto me zajima, jak dlouha muze byt ta fáze do dalsi MS, kdyz absolutne nemam paru,kdy prijde...Jestli je to od té ovulace nějak dané nebo ne

andelka
16. lis 2022

Je to dané. Mezi 10 a 16 dny. Uvidíš,kolik je typické pro tebe.

autor
16. lis 2022

Moc děkuji, jsem 13 DPO a furt nic, na těhotenské testu taky nic.

andelka
16. lis 2022

13 dpo už by tam něco bylo. Spíš bych do 3 dnů čekala ms. Uvidíš.

autor
16. lis 2022

Děkuji moc, konečně jsem to pochopila ☺️🙏